Sipilän I (ja "II") hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zZzzz, 20.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Sosiopaatin petoulinaa.
   
 2. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 321
  Mihin niiden sitten pitäisi kasautua ja miksi? Valtiolle? "Yhteiseen kassaan"? Kampaviineriosastolle? :D

  Asia nyt vain on niin että perhe on edelleen yhteiskunnan perusyksikkö ja mitä paremmin perhe voi, sen vähemmän se tarvitsee yhteiskunnan tukia sun muuta sellaista ja sitä paremmat mahdollisuudet sillä on tuottaa suurempaa lisäarvoa. Mitä enemmän vauraita sukuja on, sen parempi meille.

  Riippuu vähän mitä katsotaan sisältyvän mahdollisuuksien tasa-arvoon. Nythän meillä on maksuton koulutus ja paljon erinäisiä julkisia tukimuotoja, joiden avulla vähän heikommistakin lähtökohdista ponnistavalla on mahdollisuus parantaa omaa asemaansa ja tehdä sosiaalista nousua. Se (kuten mikään muukaan) ei kuitenkaan takaa että lopputulos olisi aina sama, jos sitä lähdetään hakemaan niin puhutaan tasapäistämisestä, ei mahdollisuuksien tasa-arvosta.
   
 3. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Väitätkö nyt oikeasti, että kaksi ihmistä, joista toinen saa tonnin perinnön ja toinen miljoonan perinnön ovat samalla lähtöviivalla? Jos väität, niin onnittelen uuskielen puhumista. Jos et, niin puheesi on täysin järjettömiä.
   
 4. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Miksi niiden pitäisi olla samalla lähtöviivalla?
   
 5. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Jotta mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuisi.
   
 6. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Eihän se muutenkaan toteudu. Joku syntyy kauniina , joku rumana. Joku karismaattisena joka saa kaiken pelkästään sen avulla, joku introverttinä joka ei pärjää vaikka älyä olisi. Joku kehitysvammaisena ja jollakin on niin pahat sairaudet alusta alkaen, ettei voi normaalia elämää viettää. Ja kyllä sekin jo vaikuttaa, että syntyy rikkaaseen perheeseen köyhän sijaan. Ei syntyminen vaan ole mitään statsien luomista Falloutissa, jossa kaikilla on samat määrät pojoja ja traitteja itse valittavana. :(
   
 7. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 321
  Ihmiset eroavat toisistaan monella muullakin tavalla, käytännössä sellaista tilannetta ei ole mitenkään mahdollista järjestää että kaikki olisivat kaikin tavoin "samalla viivalla". Jos sitä vaatimusta pitäisi soveltaa täysin johdonmukaisesti niin terveet pitäisi rusikoida koko porukan heikkolahjaisimman tasolle ettei kukaan vain saa etua toiseen nähden. Sellainen ei kuitenkaan ole järkevää kenenkään kannalta. Vahva talous antaa toki mahdollisuuksia, se ei kuitenkaan tarkoita että lopputulos on automaattisesti parempi. Samoin köyhistä oloista lähtenyt voi tehdä huomattavan omaisuuden ainakin sellaisessa järjestelmässä missä heti alempaan keskiluokkaan nousseelta ei ulosmitata menestystä pois. Mahdollisuuksien tasa-arvolla ei ole vain yhtä kiinteää määritelmää, vaan johonkin täytyy vetää raja sen suhteen mitä siihen sisällytetään - riittääkö esim maksuton koulutus sosiaalisesta statuksesta riippumatta sekä n+ 1 eri tulonsiirtomekanismia köyhemmälle, vai onko todella niin että kaikki täytyy saada väkipakolla vetää samaan surkeuteen sosiaalisesta statuksesta riippumatta (ts. tehdään osittain tyhjäksi kaikki mitä vanhemmat ovat lastensa eteen yrittäneet tehdä jotta osalla ei olisi paha mieli) välittämättä seurauksista (esim pysyvästi pääomaköyhä Suomi).
   
 8. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Tässä olet ihan oikeassa. Erona on juurikin se, että mainitsemiisi asioihin ei voida (ainakaan vielä) vaikuttaa, mutta perintöveroon ei.
   
 9. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Eipä ole ensimmäinen kerta kun kannatat tasapäistämistä sen mukaan että kaikilla pitäisi olla yhtä kurjaa. Perintöveron tuotto millään kuviteltavissa olevalla tasolla ei ole niin suuri, että siitä olisi merkittävää hyötyä niiden elintason kohottamisessa, jotka eivät pääse perinnöistä hyötymään. Onneksi tuollaisesta ajattelutavasta on Suomessa päästy eroon jo aika hyvin viime vuosituhannella ja enää pahimmat jäärät kannattavat kateuteen perustuvaa tasapäistämistä.
   
 10. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Jos perintöveroa nostettaan voidaan tuloveroja laskea. Nykymeno menee siihen, ettei työllä enään elä ja kouluttautuminenkaan ek kannata, kun palkat on ajattu alas. Ainut mikä kannattaa on pääomatulot.

  Miten jos perintöveroa ei suoraan nosteta, mutta siitä saadusta pääomatulosta menisi 100% veroa?

  Ei se omaisuus ole ongelma vaan sen kasautuminen.
   
 11. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  100% perintövero vain tarkoittaisi, että yhä suurempi osa tekisi näin:

  http://www.hs.fi/talous/a1419224557146

  http://www.mtv.fi/uutiset/talous/ar...aljon-han-saasti-muuttamalla-ruotsiin/4928788

  Eli aina on muistettava se, että ihmiset ja pääomat liikkuvat aika vapaasti, vaikka sosialisteja tämä kovin harmittaa. Jos vero kasvaa liikaa, pienenee veroina kerättävä potti. Jokainen voi laskeskella, kuinka monta 100% verokannalla verotettua perittyä mummonmökkiä pitää konfiskoida, että menetetyt miljoonat saadaan kompensoitua.
   
 12. lehtipihvi

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  533
  Tässä http://www.ifs.org.uk/publications/5353 luku 15 liittyy perintöveron tutkimukseen verotuksen näkökulmasta - itse en ole lukenut vielä, mutta luen kun joudan.

  Käytännössä plösöpulla antoi aikaisemmin hyvin argumentoitua tekstiä. Veroja kerätään, jotta valtion menot saadaan katettua. Mikäli perintöveron poisto menee tuloveroon, se on mielestäni huono päätös - sillä jostakin se valtio sen rahan ottaa. Sellaista toimintaa ei kannata verottaa liian raskaasti, joka aiheuttaa toimeliaisuutta jne. eli esim. työn verotus. Tietenkin voidaan leikata myös valtion menoja. Mutta perintövero on eittämättä sellainen vero, joka aiheuttaa veronkiertoa jne. muita "kikkailuja" - ja samalla on huomioitava, että muista maista se on poistumassa tai vähenemässä. Perintöveron tulisi olla juurikin pitkän aikavälin vero, eli että sitä ei tarvitsisi maksaa välittömästi, vaan esim. "voittoja nostaessaan". Ainakin itse olen kuullut legendaa kaverilta, että perintöveron takia on jouduttu heti hakkaamaan mm. metsää, jotta voi veron maksaa. Tuo tosin voi johtua myös yksilön huonoista taloustaidoista, enkä tiedä onko tuo tottakaan.
  ---
  Mitäköhän tapahtuisi, jos esim. alle 2000e/kk bruttona tienaaville uusille työsuhteille ja palkansaajille valtio maksaisi määräaikaisesti esim. 6kk ajan esim. 200e-400/kke lisää rahaa työssäoleville? Ideana se, että verotusjärjestelmää ei tarvitse muuttaa ja saadaan kasvatettua työn ja työttömyyden eroa --> tarjontaa lisää myös pienipalkkaisille töille, kun esim. 9,5e/h tuntipalkkaankin halutaan käsiksi, kun sitä saadaan sen 1520e/kk sijaan esim. 1920e, joka lienee jokseenkin enemmän kuin esim. sosiaalituet. Samalla nähtäisiin, vaikuttaisiko tuollainen työllisyyteen --> hakeeko jengi myös pienempipalkkaisia töitä ahkerammin, kun saa sen 1600e normipalkan sijaan esim. 2000e? Toki kokeilu maksaa, mutta niin tekee työttömyyskin.
  Oma hypoteesini on, että nykyisellään työttömyyden ja työllisyyden ero on liian pieni ansiosidonnaista saavilla. Eipä kyllä toisaalta itsellekään tulisi mieleenkään ottaa esim. 1200e nettona/kk hommaa, jos saisi esim. 850e nettona tukia ja jos työn vastaanotto pienentäisi nuo tuet.. Siis jos se työpaikka ei edistä uraa merkittävästi..
   
 13. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  Näin Suomessa. Ei se mikään ihme ole, että rahat ovat loppu kun työntekijän maksavat verot
  muuttuvat toisinpäin verovaroista maksettaviksi kuluiksi. :facepalm: Vain Suomessa.
  Et siis voi tehdä töitä vaikka haluaisit.

  Äiti lopetti työnsä, jotta perhe tulisi toimeen – HS: "Järkyttävä summa 5 hengen perheelle"
  [​IMG]

  Kuvituskuva.

  Riitta Ketola/Arkisto
  Kelan tukijärjestelmä ei tue ihmisiä vaan jauhaa heidät palasiksi, kirjoittaa nimimerkki Tukijärjestelmän kurittamat Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

  Kirjoittajan mukaan lähipiirin kokemukset on surkuhupaisa esimerkki siitä, kuinka kipeästi muutosta kaivataan.

  Kirjoittajan veljen vaimo ryhtyi perhepäiväyrittäjäksi, mutta koska veli on työtön, Kela päätti, että kahdesta kotona hoidettavasta omasta lapsesta saatava kotihoidon tuki vähennetään hänen työttömyyspäivärahastaan.
  – Tämä tarkoittaa noin 600 euron menetystä kuukaudessa. Se on järkyttävä summa viiden hengen pienituloiselle perheelle.

  Kirjoittajan mukaan ongelma ei ole siinä, että työtön saisi liikaa tukea, vaan siinä, että työtä tekevää rangaistaan.

  – Säilyttääkseen taloudellisen tilanteensa edes ennallaan perheen ainoa vaihtoehto on, että veljeni vaimo palaa takaisin työttömäksi. Jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä, perheen tulot kaikkine tukineen ovat lähes samat kuin jos toinen olisi tehnyt töitä, hän kirjoittaa.
   
 14. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Paapaa tuossa kasasi olkiukon 100 % perintöverosta. Hassusti jutun tarinassa kerrotaankin 100 % marginaalituloverosta, joka on ainakin tarinan mukaan totisinta totta Suomessa.
   
 15. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Eipä tässä voi muuta todeta, että olemme vain eri mieltä perintöverosta: en vain mitenkään ymmärrä miten se on tasapäistämistä. Itse näen perintöveron huomattavasti parempana vaihtoehtona kerätä valtiolla verotuloja kuin monet muut verot (esim. haittaverot ovat parempia, mutta tulo- ja arvonlisäverot huonompia tapoja kuin perintövero).

  Viitsisitkö antaa esimerkin siitä, jossa kannatan sitä, että kaikilla on yhtä kurjaa? Ja kerrotko samalla, miten perintöverotus ajaa asiaa tähän suuntaan?
   
 16. Tyhmä

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  2 215
 17. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Tästä itseasiassa oli jokin tutkimus. Sen mukaan puolet kadosta siirtyi takaisin SDP:n ja puolet takaisin nukkumaan.
   
 18. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ja mitä maimanmenoa seuraa niin "köyhät" haluavat vain ostaa rikkailta kun rikkaat voivat myydä tavaroita halvemmalla mitä se "köyhä". Totta kai kaikki raha kasautuu ylöspäin jos massat ostavat vain rikkailta.
   
 19. hirvi2

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  600
  http://www.hs.fi/talous/a1477894563740
  APTEEKKARIEN tuloja on paheksuttu vuosikymmeniä, mutta tarkkaa ja puolueetonta tietoa suomalaisten apteekkarien tuloista ei ole ollut saatavilla. Helsingin Sanomat selvitti julkisista verotiedoista, kuinka paljon verotettavaa ansiotuloa ja pääomatuloa kaikki suomalaiset apteekkarit saivat vuonna 2014.

  Tuoreimmat vuoden 2015 luvut selviävät tänään tiistaina, mutta tulojen mittaluokka pysyy ennakkotietojen mukaan samana.

  SELVITYS osoittaa, että apteekkilupa on melkein kuin lupa painaa rahaa. Yli 95 prosenttia apteekkareista ansaitsee enemmän kuin suomalainen keskimäärin.

  Apteekkarien kokonaistulot nousivat vuonna 2014 keskimäärin 237 000 euroon, mikä on kuusi kertaa niin paljon kuin keskiverto suomalainen saa ansio- ja pääomatuloja. Samalla apteekkarit ovat työurallaan keskimääräistä iäkkäämpiä eli 56-vuotiaita, HS:n selvitys kertoo.

  Apteekkarien ansiotulojen keskiarvo 2014 oli noin 175 000 euroa, minkä päälle he ottivat keskimäärin 63 000 euron pääomatulot. Suomalainen kokopäiväistä työtä tekevä sai samaan aikaan ansiotuloa keskimäärin 41 000 euroa ja pääomatuloa 1 800 euroa.

  VIIME vuosina poliittinen paine apteekkareiden etuoikeuksia kohtaan onkin kasvanut.

  Paine johtuu siitä, että apteekkien määrä on rajattu niin määrällisesti kuin paikallisesti. Lääkeaineita saa Suomessa vain apteekeissa.

  Artikkeliin liittyvät

  Kuinka paljon hyvätuloiset ansaitsivat? HS:n ainutlaatuinen Verokone aukeaa tiistaina heti kello 8:n jälkeen 0:31
  Toimialan kannattavuus näkyy verotiedoissa suoraan, koska valtio sääntelee myös apteekkitoiminnan muotoa. Lääkkeiden myynti apteekeissa on rajattu apteekkarin henkilökohtaisen vastuunalaisuuden tähden niin, että sitä saa harjoittaa vain henkilöyhtiömuodossa kuten toiminimenä.

  Tällöin apteekkarin henkilökohtainen ansiotulo on sama kuin apteekkitoiminimen näyttämä voitto. Sitä ei voi jättää yrityksen sisään piiloon kuten esimerkiksi osakeyhtiöissä voi tehdä.

  TOISSA vuonna bruttotulojen listaykkönen Töysän apteekkari Elina Järvenpää, 51, sai ansiotuloja puhtaana verojen jälkeen noin 51 000 euroa kuukaudessa ja sen päälle pääomatuloa noin 10 000 euroa kuukaudessa.

  Töysän apteekkarien tuloja kasvatti poikkeuksellisesti oma laboratorio, joka valmistaa muille apteekeille muun muassa päänsärkypulveria ja hammaslääkäreille juurihoitotippoja.

  Puhtaalla apteekkitoiminnalla vaurastui toissa vuonna eniten Espoon Ison Omenan ja Haukilahden apteekkari Pirjo-Riitta Ahokas, 62, joka sai ansio- ja pääomatuloja verojen jälkeen käteen 59 000 euroa kuukaudessa.

  Ahokas sai Järvenpäätä suuremman osan tuloistaan kevyesti verotettuina pääomatuloina. Ahokas, kuten noin puolet kaikista apteekkareista, on perustanut apteekin sisään osakeyhtiön – verotussyistä.

  Apteekkarit myyvät osakeyhtiön kautta apteekkinsa tiloissa terveydenhoitoon liittyviä vapaakauppatuotteita. Niitä ovat esimerkiksi kosteusvoiteet, saippuat tai aurinkovoiteet, joita ei muualta saa (HS 19.10.2016).

  Apteekeista tänä syksynä selvityksen tehnyt konsultti ja tietokirjailija Minna Isoaho on laskenut, että apteekkarin perustaman osakeyhtiön liikevaihto on keskimäärin noin 360 000 euroa ja tulos 90 000 euroa eli 25 prosenttia liikevaihdosta.

  Isoilla apteekeilla se on vieläkin enemmän. Esimerkiksi Ison Omenan apteekkarin Ahokkaan osakeyhtiön liikevoittoprosentti oli viime vuonna neljäkymmentä.

  Kun vapaakauppatuotteiden myynti tehdään erillisen osakeyhtiön nimissä, apteekkari ja hänen perheenjäsenensä tai muut omistusyhtiön osakkaat voivat kukin nostaa vauraista yhtiöistä voitot alle kahdeksan prosentin osinkoverotuksella 150 000 euroon asti vuosittain.

  Kun mukaan lasketaan omistusyhtiön ensin voitoistaan maksama 20 prosentin yhteisövero, jää apteekkarin ja muiden omistajien kokonaisverorasitus näissä tapauksissa runsaaseen 26 prosenttiin – edellyttäen, että yhtiöt ovat tarpeeksi vauraita.

  TÄNÄ syksynä apteekkarien tulot ovat nousseet eduskunnassa vilkkaaseen keskusteluun pääministeri Juha Sipilän (kesk) henkilöverotusta koskevan uudistuksen ansiosta.

  Lakimuutos muuttaa esimerkiksi apteekkareiden verotusta niin, että toiminimellä ansaituista tuloista viisi prosenttia annetaan henkilöyrittäjälle ensin verovapaina tuloina suoraan käteen, ja vasta sen jälkeen alkaa veronmaksu.

  Reseptien määrä kuusinkertaistui Matinkylässä
  MATINKYLÄN eli Ison Omenan ja Haukilahden apteekkari Pirjo-Riitta Ahokas, 62, vaikuttaa kiusaantuneelta apteekkareihin kohdistetusta huomiosta. Aluksi sovittu henkilökuva muuttuu ensin ”varjokuvaksi”, ja viime tingassa valokuvaus peruuntuu kokonaan.

  Noin 600 apteekkaria maksaa paljon veroja, mutta he myös ansaitsevat paljon. Ahokas maksoi veroja 574 000 euroa vuonna 2014. Verot kertovat siitä, että Ahokas ansaitsi lääkkeiden myynnillä vuonna 2014 pörssiyhtiön toimitusjohtajan palkan eli noin 920 000 euroa. Päälle hän nosti pääomatuloja 364 000 euroa.

  Suuri osa pääomatuloista tuli varsinaisen apteekin sisällä toimivasta PS-Carestoresta, joka myy muita tuotteita kuin lääkkeitä. PS-Carestoren liikevoittoprosentti on ollut viime vuosina noin 40.

  ”Sehän [liikevoittoprosentti] on normaalia vastaavissa yrityksissä”, Ahokas sanoo.

  AHOKAS taustoittaa runsaita tulojaan kovalla työnteolla.

  ”Seitsemänä päivänä viikossa 24 tuntia vuorokaudessa”, hän kärjistää.

  Työ on tuonut kasvua apteekkitoimintaan. Matinkylän vanhassa ostoskeskuksessa vuonna 2001 apteekki käsitteli 50 000 reseptiä vuodessa. Nykyisin Isossa Omenassa apteekki ottaa vastaan 300 000 reseptiä vuodessa. Pohjan apteekista aloittanut Ahokas sanoo, ettei koskaan halunnut ihan näin suurta apteekkia.

  ”Kasvu tuli ensin pikku hiljaa, ja sitten kovaakin tahtia.”

  HELSINGIN Sanomien Verokone aukeaa tänään tiistaina aamusta laajempana kuin koskaan ennen. Verohallitus julkistaa verotiedot kello 8.00 aamulla, ja tietojen pitäisi pian sen jälkeen olla kaikkien selattavissa osoitteessa HS.fi/verokone.
   
 20. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
 21. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
 22. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  ^ Alkaa näyttämään vahvasti menetetyltä valtiolta :)
   
 23. tyson

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2007
  Viestejä:
  1 223
  Mielipidemittausten perusteella PS näyttää palaavan takiaispuolueen asemaan, mikäli valuminen alaspäin jatkuu.
   
 24. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Näen tässä monta positiivista asiaa:
  Keskusta menettänyt kannatusta
  Vihreät menettäneet kannatusta
  Vasemmisto menettänyt kannatusta
  rkp menettänyt kannatusta
  kd menettänyt kannatusta
  muut nostaneet kannatusta, toivottavasti liberaalipuolue enemmän kuin piraatit..
   
 25. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Eläkeläispuolue SDP vauhdissa..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti