Sipilän I (ja "II") hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zZzzz, 20.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pezto

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  784
  Trollihan se on. Ei kukaan järkevä ihminen kirjoittele moisia random foorumeilla:D
   
 2. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 059
  Kyllähän tässä alkaa jo kutkutella ajatus oman paskafirman perustamisesta. Tässähän aukeaa käytännössä lähes rajattomasti mahdollisuuksia polkea palkkoja ja keksiä mitä idioottimaisimpia "töitä" poloisten työttömien päänmenoksi. Ja pääkonttori jonnekin Nilsiän mummon naapuriin niin varmasti menee bensoihin viimeisetkin diskorahat. Nautin suuresti ajatuksesta, jossa sossunluukulla toimeentulotukea nostava ammattilainen paiskii niskalimassa mulle rahaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Joo minä muistankin tämän tapauksen jostain aikaisemmasta keskustelusta.

  Miten määrität, että puolisosi on saanut tehtävän tasoista palkkaa, eikä mahdollisesti yli?

  Ymmärrätkö, että samalla nimikkeellä eri yrityksissä on eri tarve -> eri hinta?

  Voisit avata hieman tässä hintaluokkia mistä puhutaan. Onko aikaisemmin ollut 5k€ ja nyt tarjotaan esim. 3,5k€ vai jotain muuta.
   
 5. DI-

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2013
  Viestejä:
  161
  Olen ylempi toimihenkilö. En 50% olisi valmis, mutta 10-20% saattaisin ollakin. Toisaalta, jos pomo palkkaani pudottaisi, saattaisin karata toiseen firmaan töihin, joten en nää pelkoa sen asian suhteen.

  Päällikkö- ja varsinkin johtotasolla palkkaus on suomessa nykyisellään paljon pienempi kuin ulkomailla ja tämän takia emme saa Suomeen osaavia johtajia.
   
 6. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Tuli päätös että meilläkin otetaan työajan pidennys käyttöön. Työskentelen ulkomaisessa omistuksessa olevassa suuressa ja hyvin toimeentulevassa konsulttiyrityksessä, jonka asiakkaat ovat pääasiassa Suomen valtio ja kunnat. Aina vuodenvaihteessa voitot tilitetään pääkonttoriin, eli ulkomaille ja Suomeen palaa voisoista korkeintaan joitain roposia työntekijöiden bonuksien muodossa. Työajan pidennys lisää lähes suoraan noita voittoja. Eli käytännössä laskutamme valtiolta ja kunnilta suomalaisten työntekijöiden "ilmaisella" työllä nykyistä enemmän ja tilitämme rahat suoraan ulkomaille.

  Mulla on jotenkin mennyt ohi, että miten tämä diili on Suomelle edullinen juttu? Pystyisikö joku selventämään? Työnantajana toimivan monikansallisen firman edun kyllä tajuan.
   
 7. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Ei se tällaisenaan olekaan, mutta toivotaan että työn alempi kustannustaso (= enemmän työtä samalla rahalla) luo uusia työpaikkoja. Jää sitten tulevien akateemisten tutkimusten selvitettäväksi, miten tässä onnistuttiin. Mekanismihan on periaatteessa kyllä ihan jokaisen arkijärjellä mietittävissä - kun hinta laskee, kysyntä nousee ja toisinpäin.
   
 8. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  807
  Alle 1500 euroa on tarjottu.

  Edit. Ja noita siis tarjotaan, koska joku niihin tarttuu.
   
 9. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Voisitko vielä avata titteliä? Kuulostaa kyllä aika rajulta.
   
 10. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  807
  En tahdo avata titteliä tunnistettavuuden vuoksi, mutta ei ole sellaista työtä, josta ei olisi kilpailua. Ei siis vaadi mitään erityistä osaamista. Korkeakoulututkinnon kuitenkin vaatii.

  Miksi se on rajua? Käyhän tuo harjoitteluissakin, joista ei makseta palkkaa. Itsekseen sen on niissäkin pärjättävä, ja jos ei jotain osaa, niin itse on opeteltava.

  Kun näitä harjoitteluhamstereita on aikansa pyörässä pyöritetty, niin epätoivo kasvaa sellaisiin mittasuhteisiin, että mikä tahansa työ kelpaa, jos se nyt jotenkin omaa alaa liippaa.

  Tätä samaa hommaa on teetetty matalammin koulutetuilla vaikka kuinka kauan. Miksi ihmeessä se ei leviäisi korkeasti koulutettuihin, kun työttömyyttä on ja Aasiasta saa halpaa tulitukea?
   
 11. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Ulkomailla on myös asiantuntija liksat paljon parempia. Menet rajan yli Ruotsiin niin johan peruskoodarikin tienaa jo huomattavasti enemmän jostakin Saksasta nyt puhumattakaan. Ylempi toimihenkilö ei kerro yhtään mitään, joissakin puljuissa kahvinkeittäjäkin on ylempi toimihenkilö. Sä olet tosissasi sitä mieltä että Suomessa ei ole hyviä johtajia sen takia kun eivät saa tarpeeksi liksaa? :D
   
 12. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Suomessa ei todellisuudessa ole hyviä johtajia siksi, koska ainakin perinteisessä teollisuudessa pääsevät perseennuolijat ylenemään pätevien sijaan.
   
 13. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Tuo harjoittelu perseily pitäisikin poistaa. Ihan mielenkiintoista, jos ei mitään graafista tms. alaa ole, että maksettaisiin noin huonosti. Tosin, arvostan kyllä enemmän tuolla palkalla töitä tekevää kuin kotona makoilevaa.
   
 14. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 152
  Hallitus peruu aikeensa palkata yksityisiä yrityksiä haastattelemaan työttömiä – työttömyysturvan ehtoihin tulee tiukennuksia
  Hallitus laajentaa työttömyysturvan käyttötapoja ja mahdollistaa kuukauden kestävän vapaaehtoisen työkokeilun.

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1476932520307?jako=911e62b37d63f0a5465a249c08715661&ref=tw-share

  Hallitus peruu aikeensa palkata yksityisiä yrityksiä haastattelemaan työttömiä – työttömyysturvan ehtoihin tulee tiukennuksia
  Hallitus laajentaa työttömyysturvan käyttötapoja ja mahdollistaa kuukauden kestävän vapaaehtoisen työkokeilun.
  KOTIMAA 20.10.2016 12:54 Päivitetty: 20.10.2016 18:06
  Teemu Luukka
  HELSINGIN SANOMAT

  ANNI REENPÄÄ / LEHTIKUVA
  [​IMG]
  Työvoimatoimistossa Helsingissä elokuussa 2016.

  Fakta
  Hallitus yrittäänujertaa työttömyyttä

  Hallituksen tavoite on nostaa työllisyysaste nykyisestä 68 prosentista 72 prosenttiin hallituskauden aikana. Se tarkoittaa 110 000 uutta työpaikkaa.

  Tämän takia hallitus on tehnyt erilaisia päätöksiä, joilla alennetaan työllistymisen kynnyksiä, kannustetaan yrittäjyyteen, vähennetään säätelyä ja parannetaan kilpailukykyä.

  Torstaina julkaistulla lakiesityksellä hallitus yrittää lyhentää työttömyyden kestoa. Voimaan lain pitäisi tulla ensi vuoden alusta.

  HALLITUS PERUU aikeensa palkata yksityisiä yrityksiä haastattelemaan työttömiä ja tiukentaa työttömyysturvan saannin ehtoja.

  Hallitus ilmoitti elokuun lopussa, että työttömiä haastatellaan kolmen kuukauden välein ja osan haastatteluista tekisivät yksityisten yritysten haastattelijat. Hallitus sanoi varaavansa rahaa tähän 17 miljoonaa euroa.

  NYT AIKEESTA on luovuttu, koska virkamiesten töitä kuten työttömien haastatteluja ei voi ulkoistaa tai ainakin se olisi hyvin monimutkaista. Sen sijaan hallitus aikoo palkata työvoimatoimistoihin pari sataa työntekijää lisää.

  Tähän se käyttää suurimman osan 17 miljoonan euron lisämäärärahasta. Loput menevät yksityisille yrityksille, jotka etsivät työttömille työpaikkoja. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) sanoo, että haastattelijoita tarvitaan vielä lisää, mutta määrärahoja ei vielä ole.

  MÄÄRÄAIKAISVÄLEIN tehtäviä haastatteluja kuitenkin lisätään, jotta avoimet työpaikat täyttyisivät nykyistä nopeammin. Ensimmäinen haastattelu järjestetään kun työnhakua on kestänyt kaksi viikkoa, jollei se ole työnhakijan tilanteen kannalta tarpeetonta.

  Myöhemmin haastattelut järjestetään kolmen kuukauden työttömyyskauden välein.

  ”Näiden haastattelujen tarkoitus ei ole kyttääminen vaan se, että työtön pääsisi mahdollisimman nopeasti työelämään”, Lindström sanoo. Hän sanoo, että ensimmäisen haastattelun merkitys on tärkein, mutta ei osaa sanoa, kuinka kauan haastattelujen pitäisi kestää.


  ”Tilastojen mukaan pitkäaikaistyöttömyyden todennäköisyys kasvaa merkittävästi, jos työttömyys on kestänyt pitempään kuin kolme kuukautta.”

  TYÖTTÖMYYSTURVAN vastaanotto tiukentuu muun muassa niin, että vastaisuudessa työttömän pitää ottaa vastaan kokoaikatyötä, vaikka työn vastaanottamisesta aiheutuneiden kustannusten jälkeen käteen jäisi vähemmän kuin työttömyysetuudesta.

  Tämä vaatimus astuisi voimaan kolmen kuukauden ammattitaitosuojan jälkeen. Jos työtä ei ota vastaan, voi menettää työttömyysetuutensa.

  TYÖTÄ pitää ottaa vastaan myös 80 kilometriin ulottuvan työssäkäyntialueen ulkopuolelta, jos työttömällä on auto. Autoa pitäisi käyttää myös työssäkäyntialueen ulkopuolella, eikä työpaikan sijainti työssäkäyntialueen ulkopuolella olisi pätevä syy erota työstä.

  Jos varmasta työpaikasta kieltäytyy, korvauksettoman ajan pituus pitenee. Tosin korvaukseton aika alkaisi vasta 30 päivän kuluttua kieltäytymisestä. Jos tuona aikana saa töitä, välttää korvauksen menetyksen.

  TYÖTTÖMYYSTURVAA voi edelleen käyttää työllistymisen edistämiseen. Viime vuonna tätä mahdollisuutta käytti noin 20 000 työtöntä. Nyt hallituksella on aikomus lisätä määrää noin 7 000 henkilöllä.

  Aikaisemmin on palkkatukijärjestelmään laitettu lisää rahaa sitä mukaan kuin on ollut tarve. Nyt käytetään valtion työttömyysturvaa starttirahan, palkkatuen ja liikkuvuusavustuksen rahoittamiseen. Alustavasti on laskettu, että tähän tarvitaan yhteensä noin 95 miljoonaa euroa.

  Rahoitusmuutos olisi kokeiluluontoinen vuosina 2017 ja 2018.

  LIIKKUVUUSAVUSTUS olisi uusi tuki, jossa yhdistetään nykyinen matka-avustus ja muuttokustannusten korvaus. Liikkuvuusavustuksen työtön saisi, jos hän ottaa vastaan vähintään kaksi kuukautta kestävän työn, jossa työtä tehdään vähintään 18 tuntia viikossa ja työmatkan kesto on keskimäärin yli kolme tuntia päivässä tai osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä. Avustus olisi peruspäivärahan suuruinen.

  OMAEHTOISEEN OPISKELUUN voi jatkossa saada työttömyystukea 48 kuukauden ajalta nykyisen 24 kuukauden sijaan.

  Starttiraha olisi peruspäivärahan suuruinen ja sitä voisi käyttää enimmillään 12 kuukautta. Sitä saisi myös henkilö, joka laajentaa sivutoimisena harjoittamansa yritystoiminnan päätoimiseksi.

  Palkkatukea ei enää voisi käyttää vuorotteluvapaan sijaisen palkkaamiseen. Vähintään kaksi vuotta työttömänä olleen kohdalla palkkatuen enimmäiskesto lyhennetään 24 kuukaudesta 12 kuukauteen.

  HALLITUS ALOITTAA myös uudenlaisen työkokeilun. Siinä oltaisiin ennen työsuhteen sopimista lyhytkestoisesti. Uusi nimitys on rekrytointikokeilu.

  Kokeilu olisi vapaaehtoinen ja kestäisi korkeintaa kuukauden. Sen tarkoitus on alentaa työnantajan kynnystä palkata työttömiä. Rekrytointikokeiluaika vähennettäisiin mahdollisesta työsopimuslain mukaisesta koejan enimmäisajasta.

  Poiminta:

  Ihan ok leikkaustalkoot taas :D:D
   
 15. DI-

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2013
  Viestejä:
  161
  Tästä olen itse eri mieltä. Esimerkiksi meidän yrityksessä on lähes jatkuvasti työkokeilussa vähän työkokemusta omaavia amk-insinöörejä ja tradenomeja. Vaikka meidän yritys ei yleensä näitä palkkaakaan työkokeilun jälkeen, niin he saavat näin arvokasta työkokemusta ja voivat tulevaisuudessa työllistyä ihan palkalliseen työhön. Jos yritykset eivät ottaisi työkokeilijoita, vastavalmistuneet ja vähän työkokemusta omaavat eivät saisi mistään työkokemusta.

  Tuo 1500€ palkka on minusta ihan ok kun otetaan huomioon että hakijoita riittää. Tässä pätee kysynnän ja tarjonnan laki. En itsekään jollekin perus amk:n/yliopiston käyneelle koodarille ainakaan tuota enempää maksaisi. Suomalaiset duunarit ovat muutenkin ihan helvetin ahneita. Miksi maahanmuuttaja suostuu tekemään töitä huomattavasti suomalaista halvemmalla? Ja työn laatukin on yleensä parempaa kuin suomalaisilla. Yksi syy tähän on tietysti liian avokätiset sosiaalituet, jotka mahdollistavat sohvalla makoilun.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2016
 16. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Suomessa on muutenkin koulutettujen työpaikat palkkakuopassa suhteessa muihin länsimaihin ehkä lääkäreitä lukuunottamatta ja nyt sä oot sitä mieltä että niitä pitäisi vieläkin alentaa? Ei kukaan tee 1500€ koodaushommia todennäköisesti ainakaan koko Euroopassa yhtään missään, jos ei tosissaan ole joku ensimmäisen vuoden kesätyö kyseessä. Toki yksi merkittävä syy koulutetun työvoiman mataliin palkkoihin on se että Suomessa koulutuksen arvo on huomattavasti pienempi kuin muualla maailmassa. Toisaalta muualla maailmassa myös suomalaisen koulutuksen arvo on sama kuin muuallakin. Suomessa koulutetuilla ihmisillä on alhainen ostovoima vrt. muihin teollisiin länsimaihin ja tämä on yksi iso ongelma minun mielestäni. Yksi asia mikä pitäisi tehdä, on tehdä yliopisto/korkeakoulututkintojen hommaamisen vaikeammaksi (vähentämällä reilusti koulutuspaikkoja) ja tätä myöten nostaa niille taas arvo.
   
 17. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  807
  Korkeakoulutetutkin ovat vain samassa tilanteessa kuin duunarit. He joutuvat kilpailemaan kansainvälisesti. Muutos on alkanut ja jatkossa kiihtyy. Lahjakasta ja ahkeraa porukkaa on muuallakin kuin Suomessa. Vain ehdoton kärki voi olla varma työpaikoistaan. Muut korvataan tehokkuuden nimissä.
   
 18. Wemps

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2011
  Viestejä:
  2 158
  Sinällään ihan ymmärrettävä politiikka, jos olisin työnantaja niin tottakai minäkin palkkaisin vain sen parhaan työntekijän.

  Muttakun ongelma on että ne ei-parhaat eivät katoa mihinkään ja niillekkin pitäisi keksiä jotain hommia. Tai sitten ne voitaisiin eliminoida vaikka häätämällä ulkomaille tai jotenkin muuten, mutta en usko että sekään on kauhean hyvä idea.

  Tai sitten voitaisiin tukea pienyrittäjyyttä ja täten laittaa työntekijät luomaan itse omat työpaikkansa, mutta sehän ei suomelle käy, vaan sitä pitää rajoittaa mahdollisimman paljon sääntöviidakolla ja järkyttävällä verotuksella.
   
 19. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  807
  Kansainvälisissä selvityksissä Suomi kuitenkin listataan järjestään yhdeksi maailman yrittäjäystävällisimmistä maista. Ja onpa tainnut aika moni yrittäjäkin todeta, että yrittäminen on Suomessa helppoa ja raskaasti tuettua. En oikein usko, että tässä suhteessa jokin toinen maa olisi onnela.
   
 20. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Suomen systemi on sellainen, että toisaalta kaikki verotetaan ihan kuoliaaksi, ja toisaalta sitten arvalla jaellaan joillekin ties mitä tukia. Hommasta puuttuu kaikki luonnollisuus, ja sellaiset yrittäjät menestyy, jotka osaavat kupata yhteiskunnan tukia, mutta ne yrittäjät ei menesty jotka eivät osaa, ja todella moni yritys jätetään perustamatta, koska riski pudota sosiaaliturvan ulkopuolelle on liian suuri.

  Suomalaisen sosialistidemokratian perustoimintaperiaate yritystoiminnan suhteen:
  "Jos se toimii, verota sitä. Jos se vieläkin toimii, verota sitä lisää, kunnes se ei enää toimi. Kun se ei enää toimi, tue sitä."
   
 21. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  No tämä. Ei tässä maassa ole suuria puolueita kuin vasemmistossa ja pari keskustapuoluetta. Liberaalipuolue vaikuttaa lupaavalta, mutta saa nähdä kuinka hyvin ihmiset sen löytävät.
   
 22. lehtipihvi

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  533
  Vihreiden vaihtoehtobudjettia kritisoitiin progression nostamisesta (sinällään aiheellinen kritiikki). Eikös kuitenkin Suomen suurin ongelma ole tällä hetkellä työttömyys (plus muut rakenteelliset ongelmat, joista myös työttömyyskin johtuu)? Ymmärrän toki Lafferin käyrän, mutta eikö se että työssäolevia vituttaa (aiheesta) verotuksen taso ole pienempi paha, kuin se että pienituloisten veroja pienennetään (=saadaan kasvatettua työssäolon ja työttömyyden välistä eroa)? Eikö se nyt kansantaloudellisesti aika paljon pahempi kannustinloukku ole tuo ero tuossa sosiaalitukien ja työllisyyden välillä, kuin sen välillä että kannattaako nyt tässä kuussa tienata 7000e vai 8200e/kk?
  Ainakin näin itse kun mietin, niin paljon enemmän vaivaa aiheuttaa se, onko esim. 160/h esim. 1600e/kk nettorahan arvoinen, jos saisi esim. 1000e nettona tekemättä mitään (kulujakaan ei olisi autosta jne. ruokailust, päiväkodista jne.)- eli matalapalkkatyö ei välttämättä ole kovinkaan haluttua tällä hetkellä, koska ihmiset voi liian paljon valita (ei huono juttu, mutta kallista yhteiskunnalle) ja ero sosiaalitukien ja pienten palkkojen välillä ei välttämättä ole vielä riittävä hyötyihin nähden. Ja tämä valinnan mahdollisuushan koskee nimenomaan ns. hyväosaisia, joilla on vara valita, meneekö duuniin vai eikö mene - kun taas pienituloisella sitä vaihtoehtoa ei edes välttämättä ole.
  Ite ainakin nopeesti vilkaistuna katsoin vihreiden vaihtoehtobujdettia ihan kohtuulliseksi ja hyvää oli nimenomaan pienituloisten veronkevennykset. Antero Vartia ainakin on jepa.
   
 23. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Oikessahan sinä olet lehtipihvi. Progessiohan saavuttaa aikalailla sen tasonsa jossain 25-35ke tuloissa, joten ne suurituloiset vaan bluffaa. Heidän rajaveroasteensa on about sama kuin tavallisella kansalla. Suurin merkitys olisi saada matalapalkkatyö houkuttelevaksi ja tähän sopisi varmaan matalapalkkatuki tai käänteinen tulovero, joka annettaisiin tälle vaikeasti työllistyvälle.
   
 24. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
 25. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  Tämä maa on menetetty jo kauan ennen Demarien uutta nousua.

  Arvioi Suomen nykyisiä eduskuntapuolueita. Mieti objektiivisesti, mitä todellisia eroja niistä löytyy talous-ja työllisyyspolitiikasta puhuttaessa. Unohda arvionnissasi puheet ja keskity konkreettisiin ja oikeasti vaikuttaviin tekoihin, joita nämä puolueet ovat saaneet aikaan.

  Tämän arvion jälkeen päädyt luultavasti samaan päätelmään kuin minä: Suomen eduskuntapuolueiden välillä on talous-ja työllisyyspolitiikassa ainoastaan vivahde-eroja. Ne ovat yhtä kaikki samaa EU-liberaalia pashaa, ne eivät aja tämän maan kokonaisvaltaista etua.

  Perussuomalaiset tarjosivat monille, minä mukaanlukien, toivonpilkahduksen muutoksesta. Lähes mikä tahansa muutos nykyiseen olisi ollut hyvästä. Soini kuitenkin jostakin syystä käänsi takkinsa tuhat kertaa ympäri ennen kuin myi sen. Ehkä hän kuolinvuoteellaan kertoo, mikä sai hänet tekemään tämän takinkäännöksen, sillä avaimet jopa yli 30% kannatukseen olivat Soinin somassa kätösessä. Viime syksyn matu-tulvan aikaan olisi vain tarvinnut sanoa yksi ainoa lause: "Pitäkää tunkkinne, me lähdemme nyt. Järjestetään uudet vaalit".
   
 26. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti