Sipilän I (ja "II") hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zZzzz, 20.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  .::[ edit 19.9.2015 :

  otsikko vähän sopivammaksi.. :smoke:

  takaisinkorjaus sitten JOS (mitä vahvasti epäilen) nti sipilä ja kädetön kabinettinsa onnistuvat sulkemaan rajan tuolta (~tuhat per päivä nyt) maahantulijoiden invaasiolta á la Unkari

  tästä mallia:  end of edit ]::.

  jahas, josko sitä sitten tänne ens alkuun veikkailuja hallituksen kokoonpanosta, nyt kun on keskustan vaalivoitto ja Sipilän pääministeriys käytännössä varmistettu.. myöhemmin sitten voidaan puida täällä tulevan hallituksen muita toilailuita.. :smoke:

  oma arvioni on, että tuleva hallitus muodostuu pohjalta kesk+ps+kok+rkp+kd tai vaihtoehtoisesti kesk+ps+kok+rkp+vihreät

  miksikö?

  koska tuskin keskusta haluaa pelkkää kesk+ps+kok, koska silloin ei ole koskaan varaa jättää kuuntelematta kuuliaisesti ja tarkasti molempia apupuolueita... sen sijaan jos otetaan leikkiin mukaan vielä vaikkapa vain vihreät, niin pelivara on parempi ja hallituksen toimintakyky säilyy vaikka toinen isoista eli PS tai Kok suuttuisikin jostain ja lähtisi litomaan kun ei saa tahtoaan läpi...
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2015
 2. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Toisaalta voisi ajatella, että ehkä viime kerran sateenkaarihallituksesta on nyt opittu jotain ja halutaan tällä kertaa pienempi ja dynaamisempi hallituspohja... Mitä enemmän sopassa on hämmentäjiä niin sitä mauttomampi siitä sopasta tulee...

  Kesk+PS+Kok toivon minä.

  Ja etenkin RKP voi painua vittuun. Jos apupuolueita halutaan, niin mieluummin sitten Vihreät eikä muita. KD on turha, koska yksinään se ei auta mitään.
   
 3. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  ymmärrän toki tämänkin pointin, ja periaatteessahan se voisi olla mahdollista, että Sipilä uskaltaa laskea sen varaan ettei kok+ps ihan pienestä hätkähdä ja uhkaa erolla.. ja tällä tavalla tietysti ei ole sitten niin suurta painetta pitää "liian isoa kabinettia" kun ei ole pienpuolueita mukana mankumassa salkkuja.
   
 4. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Oma toivomus olisi että RKP painuu vittuun ja PS hallitukseen.
   
 5. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  toisessa ketjussa nimim. Qotscha oli esittänyt oman arvauksensa hallituskokoonpanosta, päätin tuunata sitä hieman:


  Keskusta
  - pääministeri Juha Sipilä
  - Ministeri ulkoasiainministeriössä (=ulkomaankauppaministeri, sis. EU-asiat) Olli Rehn
  - sisäministeri Paavo Väyrynen
  - oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki
  - maa- ja metsätalousministeri Kauko Juhantalo

  Perussuomalaiset
  - valtiovarainministeri Timo Soini
  - puolustusministeri Jussi Niinistö
  - liikenne- ja viestintäministeri Sampo Terho
  - ympäristöministeri Hanna Mäntylä

  Kokoomus
  - ulkoasianministeri Alexander Stubb
  - sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko
  - työministeri Elina Lepomäki
  - opetus- ja kulttuuriministeri Jaana Pelkonen
   
 6. Maranthe

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2012
  Viestejä:
  1 591
  Kun puhutaan Keskustasta niin ei kannata ajatella sitä niin, että Sipilä on Keskusta. Sipilä on toki Keskustan nykyinen puheenjohtaja, mutta kyllä Keskustalta löytyy niin paljon vaikutusvaltaista tulivoimaa rivimiehissä, että ei voi kutsua Keskustaa Sipilän Keskustaksi.

  Ei Sipilä voi missään vaiheessa alkaa sooloileemaan tai ajamaan omannäköistä politiikkaa ilman Keskustapuolueen ytimen lupaa. Toki Sipilä on Keskustan keulakuva, mutta ei se tarkota sitä, että Sipilä millään lailla sanelis Keskusta-puolueen poliittisen linjan.

  Persut haluaa varmasti tällä kertaa hallitukseen. Oma veikkaus on, että hallituksessa on vuoren varmasti Kepu ja Persut.

  Tulevaa hallitusta mielenkiintoisempaa minusta on se, että jos ja kun Kepu/Persut rakentaa hallituksen ja molemmat olleet hyvinkin EU/Euro kriittisiä. Molemmat mm. vastaan mahdollisia uusia pelastuspaketteja Kreikalle. Ite henkilökohtasesti niin haluaisin nähdä Timo Soinin ulkoministerinä tai valtiovarainministerinä laittamassa kapuloita europolitrukkien raittaisiin viimeeseen asti :)
   
 7. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1429488489468.html
  Expressenille kirjoittavan Eric Erforsin mielestä Suomi Oy:n osakkeiden arvo romahtaisi, jos perussuomalaiset päätyy hallitukseen.

  Pitkän linjan ruotsalaistoimittaja Eric Erfors pui keskustan vaalivoittoa Expressen-lehden verkkosivuilla.

  Erforsin mukaan keskustan näyttävä paluu Suomen suurimmaksi puolueeksi henkilöityy vahvasti puheenjohtaja Juha Sipilään ja tämän osaamiseen, vaikka hallituksen epäonnistuminen satoikin suoraan oppositiossa olleen puolueen laariin.

  – Hän on hieman yli 50-vuotias, jolla on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura IT-alalla. 90-luvun puolivälissä hän pystyi tallettamaan yli sata miljoonaa kruunua pankkiin yrityskaupan seurauksena, Erfors kirjoittaa.

  Hän arvioi, että moni äänestäjä toivoo miehestä nyt vahvaa toimitusjohtajaa Suomi Oy:lle. Hallituskumppaneiden suhteen ruotsalaisella on yksi toive itänaapurin suuntaan.

  – Ja perussuomalaiset. Tyypillisen pelkurimaiseen suomalaiseen tapaan keskusta ei ole sulkenut Timo Soinilta hallituksen ovea. Mutta tämän nationalistisen ja populistisen puolueen olo hallituksessa merkitsisi Suomi Oy:n osakkeiden arvon romahdusta, hän kommentoi.

  – Juha Sipilä on sanonut haluavansa energisen hallituksen. Vahvasti EU-kriittisten perussuomalaisten mukanaolo pettäisi ehdottomasti vaalilupaukset. Sipilän pitäisi monestakin syystä sanoa ehdoton ei Soinille.


  Ruotsalaiset toimittajat ovat jo neuvomassa suomen puolueita kuinka suomen hallitus pitää muodostaa. :D
   
 8. rud1

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2014
  Viestejä:
  743
  Mokuttajat pelkäävät Ruotsidemokraattien vääjäätämätöntä jytkyä, Persujen tiellä menevät.

  Jaa miksiköhän suunta on sama... ei ainakaan onnistunut maahanmuuttopolitiikka.
   
 9. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Aloittajalle vastaisin, että keskusta ja vihreät eivät mahdu samaan hallitukseen. Jälkimmäinen ajaa liian montaa sellaista asiaa, joista ensimmäinen ajattelee täysin eri tavalla (turkistarhaus, suojelualueet, turpeen käyttö, ydinvoimakin).

  Itse toivon, että hallitus muodostuu keskustan ja kokoomuksen ympärille. Lisäksi toivon, että mukana olisi kolmas suuri puolue ja edelleen toivon, että se ei ole demarit. Jos fantasioida saa, toivon että ne eivät enää ikinä ole tämän maan hallituksessa, voisivat kutistua sinne vasemmistoliiton luokkaan.
   
 10. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kyllä sinne tukipuolue tai pari tarvitaan. Vaikea sanoa, miten persujen rivimiehet alkavat käyttäytyä kun tulee kompromissipainetta ja Soini vaatii puoulekuria. Alkaa Hakkaraisen, Oinosen ja Niikon inboxi täyttyä spämmistä kun homma ei mennytkään niinkuin blogissa uhottiin :smoke:

  RKP mieluummin kuin KD, ruotsi voittaa jessen ja Haglund on oikeasti pätevä ja oikealla asialla monessa. Vihreet kun pysyis poissa niin vois olla rauhassa.

  Voipi olla ettei Soinikaan halua Halla-ahoa ministeriksi ensimmäisten joukossa aiempien pohjalta. Kai se tajuaa, että jos nyt halutaan hallitukseen ja mennä sen kanssa loppuun, ei tarvita provosoivia ministereitä omaan porukkaan.
   
 11. Antti Alien

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  2 142
  Tykkään kovasti siitä, että vaalitulosta ei ole vielä edes vahvistettu, mutta pääministeri on jo tiedossa. Mitäpä sitä perustuslakia noudattamaan, kun voi vain ilmoittaa kansanedustajille, ketä äänestää.
   
 12. Hadanka

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  15
  SDP on sen verran iäkkäiden ihmisten puolue, että se tulee seuraavan kahdenkymmenen vuoden kuluessa kutistumaan olemattomiin kannattajien luonnollisen poistuman kautta. Tuskin siis on pelkoa siitä, että demarit enää koskaan voittaisivat vaaleja.
   
 13. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Tämä olisi muuten hyvä, paitsi Väyryselle ei tarvitse antaa mitään salkkua. Pysykööt siellä Brysselissä.
   
 14. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Tuo tuli itsellekin mieleen, että jos on kovin laaja pohja niin siinä on hankala rakentaa pientä kabinettia ja silti jakaa salkkuja sekä pienille puolueille, että oman puolueen silmään tekeville.
   
 15. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Taitaa mennä arviot metsään sen takia, että ruotsalaiset rinnastavat persut ruotsidemokraatteihin, vaikka puolueet tietenkin ovat varsin erilaiset.
   
 16. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 193
  Ruotsalaisilla on se "rrrrrrrrrasisti!" leiman pelko jotain niin käsittämätöntä että menevät pasmat sekaisin vähäisestäkin kriittisyydestä.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Kunhan persujen edustajista ei ala yli puolet tempoilla, niin ongelmaa eduskunnan enemmistön kannalta ei ole. Ja jos Soinin pitäisi pari-kolme sooloilijaa eduskuntaryhmästä erottaa, niin ei sekään hallitusta kaada.

  Tukipuolueilla olisi siis virkaa vain, jos niiden avulla saataisiin taattua enemmistö siinä ikävässä tilanteessa, että persut päättävät kokonaan luistaa hallitusvastuusta kesken kauden. Koska rkp+kd toisi "vain" 14 lisäpaikkaa, olisi hallituksella takanaan tasan 100 edustajaa, mikä ei tosiaankaan ole mikään enemmistö. Jos sinne haluttaisiin kunnon bufferi, niin sitten olisi pakko napata vihreätkin mukaan ja silloinhan oltaisiin itse asiassa vain sixpackissa, jossa demarit on korvattu persuilla.

  Ja tällainen ylileveä 153 edustajan hallitus ei sitten mitenkään söisi keskustan (ja kaikkien muidenkin hallituspuolueiden) uskottavuutta, eihän? Lisäksi se ei tosiaankaan takaisi parasta mahdollista starttia hallitusyhteistyölle, koska rivien välistä olisi luettavissa viesti, ettei Sipilä luottamuspuheistaan huolimatta luota toiseen päähallituskumppaneistaan.

  Ehei, kyllä kepu ja persut ensimmäisenä katsovat, että kumpi kaksikosta kok/sdp lähtee kolmanneksi. Ja jos kumpikaan ei lähde, niin sitten aletaan kuikuilla pienpuolueiden suuntaan. Koska jos jompikumpi jäljelläolevista isoista lähtee, ei tukipuolueilla ole mitään virkaa - ja ne vähäiset edutkin mitä niiden mukaan haalimisesta tulisi, olisivat massiivisesti haittoja vähäisemmät.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2015
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Ja vaikka "asiantuntijat" eivät rinnastaisikaan, niin Ruotsin valtaapitäville ja heitä tukeville medioille olisi silti iso ongelma, jos persut osoittautuisivatkin salonkikelpoisiksi. Koska silloin alkaisi todella moni länsinaapurissa kyseenalaistaa, miksi ruotsidemokraatteja meillä demonisoidaan.

  Erforsille olisi varmaankin täysin samantekevää, ovatko persut Suomen hallituksessa vaiko eivät, jos se ei tekisi oloa omassa pesässä kovin, kovin kiusalliseksi. Tätähän ei tietysti voi ääneen sanoa.
   
 19. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Eikö tilanne ole nyt se, että Suomessa maahanmuuttokriittisyys käytännössä tarkoittaa nykyisen linjan pitämistä tai pientä kiristämistä? Eli siis lähinnä yritetään torjua se että rajojan ei avattaisi ruotsalaiseen tyyliin?

  Paljon näistäkin asioista pidetään meteliä, mutta jos ihan konkreettisia toimia katsotaan niin aikaa nuivaa tuo toteutunut maahanmuuttopolitiikka on tainnut ainakin Ruotsiin verrattuna olla.
   
 20. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Asialla voidaan toki spekuloida mutta olisitko itse edellisen hallituksen muodostamisen valossa lykkäämässä 99,9 % todennäköisyydellä tapahtuvia asioita sinne asti että kaikki tarkistuslaskennat on tehty ja valitusajat umpeutuneet?
   
 21. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Jännä että puheissa nimenomaan persuja pidetään todennäköisenä hallitusvastuusta lipeäjinä. Kun nyt vaikkapa demareiden menoa on katsonut niin en nyt heitä erityisen paljon luotettavammaksi kumppaniksi katsoisi. Varsinkaan kun sielläkin saattaa olla edessa puheenjohtajan vaihto lähivuosien aikana.

  En oikein siihen usko että persut lähtisivät sankoin joukon lipeämään Soinin takaa ja se on nähty että tarvittaessa yksittäiset edustajat voidaan pistää eduskuntaryhmän ulkopuolelle (ei tainnut James muuten ponnistaa eduskuntaan?).
   
 22. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Eiköhän tässä vaiheessa jo ole varmaa, että Sipilä lähtee ainakin yrittämään muodostaa hallitusta, jolloin ketjun voi ihan perustellusti avata. Jos antaa pallon jollekin muulle, niin uusi vain tilalle.
   
 23. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Vihreät ja persut ei ai ainakaan samaan hallitukseen mahdu. Sen verran hippiä porukkaa ne vihreät on. Samoin epäilen hiukan rkp:tä, koska persut haluaa lopettaa pakkoruotsin. Vasemmistokaan tuskin tulee kyseeseen. Kd on ainoa joka varmasti sopii. Saattaa käydä niin, että persut jää sittenkin ulos ja sdp/kok tekee sovinnon keskenään. Tosin myöhemmin varmaan siitä tulee ongelmia kuten edellisellä hallituksella.
   
 24. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Kyllä minä uskoisin, että demarit varmemmin pitävät omat rivinsä kasassa ja jos lähtevät änkyröimään, tekevät sen koko puolueena. Tosin en ihan ymmärtänyt miksi Ylen vaali-illassa alettiin hahmottelemaan sellaisia kokoonpanoja, jotka kestäisivät enemmistöhallituksena persujen lähdön. Vaikka sellaiset ovatkin mahdollisia, ne olisivat tuollaisen tapauksen jälkeen niin heikkoja, että ei sillä pitkään enää pyristeltäisi. Eiköhän Sipilä varmista yhteistyökyvyn niin hyvin kuin vai voi, ja jos hallitus hajoaa, toimii sitten sen hetken tilanteen mukaan. Uudet vaalithan eivät ole mikään automaatio sellaisessa tilanteessa.
   
 25. Antti Alien

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  2 142
  Miten tarkistuslaskennat ja valitusajat liittyvät siihen, että niiden jälkeenkään voittajapuolueen puheenjohtajasta ei pitäisi mitenkään automaattisesti leipoa pääministeriä?

  Perustuslain mukaan eduskuntaryhmät esittävät pääministeriä ja eduskunta joko kannattaa tai ei kannata. Jos ei kelpaa, pidetään pääministerin vaali.

  Käytännössähän homma toki menee juuri niin kuin täällä ja koko valtakunnallisessa mediassa toitotetaan, eli pääministeri on jo valittu, ja kansanedustajille kerrotaan, mitä nappia tulevassa "äänestyksessä" on painettava, jos jatkossa haluaa rahakkaita luottamustehtäviä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti