Simupenkki

Viestiketju alueella 'Kotelot ja modifiointi' , aloittaja Jan13, 28.05.2016.

 1. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  Lisää kuvia http://lowcars.pictures.fi/kuvat/Racing+Simulator/

  Tuli aloitettua tälläinen simupenkki projekti kun alko tuo logitechin ratti tuntumaan pöytään kiinnitettynä suorastaan perseeltä, kaiken kruunaa vielä alta karkaavat polkimet sekä penkki. Kuolasin tovin tuota fanatecin simurunkoa http://www.fanatec.com/us-en/racing-cockpits-simulators/rennsport-cockpit-v2-us.html ja päätin että teen vastaavan tyylisen itselle niin että se on kuitenkin selvästi itseni suunnitteleman näköinen.

  Alusta asti oli selvää että kaikki tehdään niin että on mahdollisimman aito fiilis ja tuntuma kaikella joten päädyin käyttämään käsijarrua, jalkajarrua sekä kytkintä nestetoimisena. Kaikki on myös tehty niin että saa repiä ja riuhtoa ilman huolta että joku menee rikki :) Vaihdekeppi on varmaankin hankalin yksittäinen osa jonka tein useamman version että vaihtotuntuman sain mahdollisimman aidoks niinkuin se sekventaalissa onkin, nyt tuossa on lisäksi säätöjä joka suuntaan enemmän kun tarpeeksi. Rattiohjaimena on nyt toistaseks tuon itse tehdyn 50cm mittaisen rattiputken päässä logitechin g27 joka tulee jossain vaiheessa vaihtumaan Fanatecin Clubsporttiin. Rattiakseliinkin on tehty säädettävä stoppari muovipäällysteisillä vaijereilla joka estää että rattia ei voi kääntää väkisin tuota logitechin boxia vasten.

  Vielä olis tarkoituksena tehdä kolmelle 27" näytölle telineet, näytöiksi kaavailin Asus - VC279H IPS jotka on melko pienillä reunoilla. Rateiksi tulee kaksi vaihtoehtoa, syvä mokkaratti ralliin ja matala mokkaratti rattivaihteilla rata-ajoon. Sit olis bass shakereiden asennus ja sähköhommia + tietty maalaus ja peltiosien teippaus.

  Jajajajaaa sitten kun tän hetkiset hommat saadaan loppuun aletaan suunnittelemaan toista pultattavaa runkoa tämän alle johon tulis sit liikettä suuntaan ja toiseen :cool:
   
 2. niketin8

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2015
  Viestejä:
  663
  Hyvältä näyttää!
   
 3. E1m0

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2013
  Viestejä:
  789
  Todella siisti runko!

  Kun lähdet suunnittelemaan liikettä, niin kannattaa suunnitella oikeasti huolella ja hyvin.
   
 4. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Joo päätin tuossa että jätän sen projektin vähän myöhemmäksi, ajattelin käyttää neljää pystysylinteriä (SCN5-6 tai vastaavia) vaikka kalliita ovatkin ja sen sivuttaisliikkeen teen kahdella kulmavaihdemoottorilla.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2016
 5. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Vähän taas jotain saatu aikaiseksi. Edellinen rattiakselin nivel oli vähän huono ja päätin vaihtaa sen volvon alumiiniseen niveleen, samalla joutui tekemään uusiks suurimman osan tuosta rattiputkesta. Nyt ratti pyörii ilman välystä eikä jäykisty yhdessä kohtaa mitä edellisellä nivelellä teki. Myös "lattia" on nyt pellitetty penkin alle asti minkä jatkoksi kanttailin pellistä telineen kahdelle bass shakerille. Lisäks shakereitä tulee vielä yhdet polkimien alle sekä rattiputken laakeroinnin päälle kiinni. Ensviikolla pääsen tekee nestelinjat sekä sähköt kaikelle. Sit olis vuorossa näytön osto ja tässäkin suunnitelmat muuttui ja päädyin siihen että tulen käyttämään kolmea 34" LG ultrawide näyttöä. Ostelee niitä sitä mukaa kun on varaa mutta telineen valmistan valmiiks kaikille kolmelle näytölle ja taitaa tuo konekkin vähän vaatia päivitystä sellaiselle setupille :think:

  [​IMG] [​IMG]


  Ja lisää kuvia http://lowcars.pictures.fi/kuvat/Racing+Simulator/
   
 6. roari

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2006
  Viestejä:
  118
  Älä haaskaa rahaa ja hermoja Fanatecin basen kanssa, tuohon sun rigiin SimuCube+OSW kitti on ainoa oikea vaihtoehto :)
   
 7. AkseIi

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  252
  En suosittele laittamaan CSW:tä tuollaiseen systeemiin kahdesta syystä. Suurin ongelma tuossa on se, että Fanatecin Wheelbasejen FFB ei toimi ilman, että Fanatecin oma rattikehä on kiinni itse ratissa. Eli vaatisi aika suurta kikkailua, että ratti ylipäätänsä toimisi. Toinen syy on se, että CSW:ssä ei oikein riitä voima siihen, että tuollaisessa systeemissä tuntuisi FFB hyvältä. Kuten roari sanoi niin SimuCube+OSW systeemi olisi paljon parempi ja tässä tapauksessa ehkä ainoa oikea vaihtoehto.
   
 8. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Oorait täytyy tutkia asiaa, en oo aikasemmin kuullutkaan tollasesta merkistä mut näyttäis tuo ihan mahdolliselta vaihtoehdolta. Fanatekki saa ainakin Akselin antamien tietojen perusteella jäädä kaupan hyllylle.
   
 9. Sepeservu

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2013
  Viestejä:
  1 114
  Todella hyvältä näyttää, meni ketju seurantaan! :kippis:
   
 10. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  [​IMG] [​IMG]

  Nyt on tuosta itse rungosta saatu aikalailla kaikki tehtyä joten aloin suunnittelee näytöille telineitä, noi pahvi sapluunat vastaa kooltaan 34" ultrawide näyttöä. Muutoin paikka on nyt oikea mutta ei ne ihan noin alas jää, noin 4-5cm täytyy nostaa. Koska haluan noille sivunäytöille jonkin verran kulmasäätöä niin ajattelin että oikeaan näyttöön tulee mekaaninen linkkitanko tyylinen säätö eli samanlainen mitä kilpa-autojen tukivarsissa käytetään ja vasempaan näyttöön tulee tälläinen [​IMG] sähkömoottori joka helpottaa myös "kyytiin" hyppimistä.
   
 11. RanzQ

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  309
  Ootko ajatellut että korvaiskin näytöt VR-laseilla? Väittäisin että immersio olis vielä voimakkaampi. :)
   
 12. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Olen ja mitä nyt on seurannu youtubesta videoita noista vr laseilla ajavista niin tuntuu olevan melkosta hakemista koska niistä ei näe ulos :) Tai vissiin HTC Viveistä näkee, ainakin niissä on joku kamera. Mutta kyllä tuo luulis noilla leveillä näytöillä parempi olla, varsinkin pimeässä huoneessa pelatessa.

  Muuten on nyt ollut vähän hiljaiseloa muiden kiireiden takia. Pohjia on aloiteltu ja huomenna tarkoitus vetää ruiskulla hiontaväri ja ensviikolla sit lopullinen väri pintaan.

  [​IMG]
   
 13. RanzQ

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  309
  Hyvä pointti, eipä käynyt mielessä. Näyttää tämäkin avajan automaattivaihteilla:
   
 14. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]

  Nyt on pohjaväri vedetty pintaan, muutama paikka vaatii vielä hiontaa. Vaikka automaalarina oon tottunu tuohon hiomiseen niin täytyy sanoa että oli kyllä melko veemäistä hioa lähinnä käsin tollasta putkihässäkkää ja kun ne kaikki tärkeimmät kittaus/hiontapaikat on noi putkien liitoskohdat. Noita maalattavia irto-osia onkin sit ihan riittävästi lisää :eek:

  (edit: Viimeinen kuva, tuli nyt pitkän harkinnan jälkeen lisättyä 6-piste turvavöille kiinnikkeet valmiiks jos ne joskus haluaa laittaa paikalleen (eli noi silmukkalenkit). Viimeistään sitten kun alkaa niitä sähkösylintereitä mallailee paikoilleen. Toi kuvan kantattu pelti on teline kahdelle bass shakerille.

  http://lowcars.pictures.fi/kuvat/Racing+Simulator/
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2016
 15. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Nyt vihdoin sain ton rungon ekan osuuden jo lähes valmiiks. Ratti sekä kaasupoljin toimii. Kytkimeltä sekä jarruilta puuttuu vielä nestelinjat kun muutamat soviteadapterit oli vääriä niin ei saa letkuja paikalleen. Sit noilta katkaisijoilta sekä vaihdekepiltä sähköt on vielä kesken mutta ne saan luultavammin loppuviikkoon mennessä tehtyä.

  Noihin päällypelteihin nyt tuli tollanen wannabee nukkaus eli musta kaijutinkotelokangas. Noin neliön kun olin hiilikuitukalvoa noihin pelteihin hukannut niin päädyin tuohon kankaaseen, jostain syystä noita peltejä ei saa niin puhtaaksi että kalvon sais siihen teipattua täysin tasaisesti. Voi toki olla että olen liian tarkka noihin viimeistelyihin :D Tuo oikea nukkauskin kävi jo mielessä mutta mennään nyt näillä aluksi.

  Sitten toinen on tuo maalaus, tuntuu että meni 70e hukkaan kun ostin tuota "ryppymaalia". Sen maalaaminen tuollaiseen monimuotoiseen rakennelmaan oli tosi hankalaa niin että pinta olisi samanlaista jokapuolella ja parista kohtaa tuo menikin ihan suoraan sanoen vituiksi. Tasaiset pinnat tuolla on helpompi maalata.

  Kolmas takapakki on tuo mittaristoksi tarkoitettu puhelin, ostin siihen uuden akun projektin alussa ja tuo puhelin sit "unohtui" lojumaan tallille tyhjentyneen akun kanssa. Nyt tuo akku ei ota virtaa vastaan vaikka se on ollut jo pari vuorokautta laturissa joten täytyy nyt taas ostaa uus akku siihen.

  Sitten päästäänkin hyviin puoliin. Testasin nyt pelkän ratin sekä kaasupolkimen avulla project carsia, onhan tuo nyt ihan eri tunnelma ajaa tollasella. Siinä on aistittavissa juuri sellainen kilpa-auto fiilis jota on haettukkin.

  Nyt väliaikainen pelisetuppi on tuossa sohvan ja telkkarin välissä jossa voi pelata videotykillä ja 98" kankaalla. Täytyy sängyn alle rakentaa 180cm korkeat putkijalat että saa ton rungon sit näyttöineen sinne alle. Ja tosiaan tuo väliaikais ratti on vielä paikallaan ja näyttöteline projekti on valmistumassa tallilla.

  http://lowcars.pictures.fi/kuvat/Racing+Simulator/
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2016
 16. roari

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2006
  Viestejä:
  118
  Aivan törkyhieno setuppi on kyllä, hakkaa kyllä kaikki markettirigit 100-0! Onko sulla vielä Logitechin ratti siellä taustalla hoitamassa forceja?
   
 17. Bear84

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2001
  Viestejä:
  462
  On kyllä erittäin asiallinen pelipenkki, ei mikään ihme jos tossa saa kilpa-autoilufiilistä. Custom-fillarikin on muuten törkeän siisti ;)
   
 18. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  On. Täytyy pärjätä sillä nyt siihen saakka että saa näytöt sun muut tohon ensin.
   
 19. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Nyt tullut tänään ajeltua ihan urakalla ja jotain hajos tuosta logitechin rattiohjaimesta :D Kun kääntelee rattia yli 90 astetta jompaan kumpaan suuntaan niin se painelee 5-8 nappuloita itsestään, lievästi meinas mennä hermot kun dirt rallya pelatessa heittää vapaan päälle sekä vaihtaa näkymän taakse kun kääntää rattia. Vian sai kyllä "skipattua" kun otti noi napit pois käytöstä mutta jokuhan ton boxin sisällä mättää kuitenkin. Uskoakseni noi napit on niitä jotka ovat olleet alkuperäisessä ratissa.

  Mukavaa hommaa kyllä täytyy myöntää, joku tuuletin on pakko saada puhaltamaan kohti tuohon koska tuossa tulee yllättävän kuuma. Noi ratin forcet pystyy olemaan nyt huomattavasti kovemmalla kun sillä vakioratilla ja mukavasti kantautuu tärinä tohon runkoon. Oli siisti tunne ajaa nurburgringillä mercedes sauberilla joku 270km/h kanttareiden yli kun koko runko täris niin että varmaan naapuriin kuulu :rolleyes:

  Edit: Ja sit huomasin sellasen että nyt kun tossa ratissa ei oo käytössä ne ratin napit sekä se vaihdekeppi jossa lisää nappeja niin esim project cars luulee tota rattia joksikin toiseks logitechiks. Se tarjos sitä joka kerta kun pelin avas ja jostain syystä tuohon G27 aikasemmin tehdyt säädöt oli nollaantunu.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2016
 20. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Pienet testipätkät dirt 3 automaattivaihteilla. Videotykillä ei oikein oo mukava pelata sisänäkymästä kun on tuo kangas sen verran kaukana niin mennään konepelti kuvakulmalla...

  Toi pauke joka kuuluu taustalla tulee siitä logitechin ohjaimesta, säädöillä sain sitä jo vähän pienemmäks mutten kokonaan pois. Se kun resonoi tohon runkoon kaiken tärinän. Kuulokkeet päässä se ei tosin häiritse.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2016
 21. ||t0n1|

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  278
  G27 koneistokos tässä oli ratilla?? Jos on niin se pauke on joissain peleissä/ joillain autoilla yleistä ja ehkä jopa mahdotonta saada kokonaan pois muokkaamatta koneistoa. Itse erehdyin wrc 5:sta ajamaan ja ensimmäinen 1,5min oli myös viimeinen. Ratti tärisi niin, että meinas kuskin hampaat irrota. Välillä kuulostaa niin pahalta se tärinä (tosin kun yleensä pelkkää assetto corsaa pelailen niin ei pahemmin täristä), että pelottaa ihan. Tosin sillä periaatteella mennyt, että kestää jos kestää.
   
 22. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Joo G27 on nyt. Niin tuo tuntuu pitävän aikamoista meteliä välillä mutta se ei oo mikään ihme kun kattoo sen boxin sisälle :D Leluhan se on.
   
 23. Jan13

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  60
  Hitaasti etenee, tullut lähinnä hankittua uusia osia ja pelattua melko paljon. Project carsista on nyt muodostunut se peli 1 jota tulee pelattua lähes päivittäin joten hommasin samsungin tabletin että saan puhelin mittariston lisäksi toisen josta näkee rengaslämpöjä ym. Tabletille on tollanen alumiininen melko jykevä ja hyvillä säädöillä oleva teline.

  [​IMG] [​IMG]

  Nyt on lisäksi tulossa MOMOn kopio mokkaratti sekä tuollaiset rattivaihdeläpät http://www.ascher-racing.com/shop/paddle-shifter-motorsport/ ja http://www.ascher-racing.com/shop/shifter-mounting-plate/

  Pitkiä ajosessioita on tullut pcarsin kanssa ja perse alkaa aikalailla puutumaan tuossa penkissä, ajattelin nyt ensin kokeilla noita sparcon omia lisätyynyjä ja jos niistä ei oo apua niin menee penkki vaihtoon.
   
 24. dulldog

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2015
  Viestejä:
  203
  Komeeta settiä on kyllä.
   
 25. niketin8

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2015
  Viestejä:
  663
  Hitto on kyllä nätti! :smoke: Paljolla lähtis?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti