Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  422
  Kuinka asiakasvirta lisääntyy siitä että esitutkimus ja leikkaus tehdään samana päivänä vs eri päivinä?

  Erehdyin päätymään suomi24 ketjuihin Kaisu Viikarista ja valelikinäöstä... kuka tietää, voihan näissä olla totuuden siemen. Oma nimimerkkisi kyllä kuulostaa vaivihkaiselta trollaukselta erehdyttää lukijoita noihin ketjuihin. :D
   
 2. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  422
  Eilen käyty Smilessä, kaikki meni nappiin.

  Leikkauksen kulkua on kuvattu varmaan sataan kertaan joten ei siitä sen enempää. Suosittelen kyllä ottamaan tarjotun diapamin, sopivasti rauhoitti. Itsehän olen mielestäni melko karpaasi, tikit menee ilman puudutusta ja hammaslääkäreistä viis, mutta täytyy sanoa että Smile oli kyllä operaationa tähän mennessä kuumottavin. Eniten varmaan henkisesti se että pystyy pitämään vuotavaa ja kirvelevää silmää paikallaan 20sek ilman kiintopistettäkin ettei homma mene plörinäksi. Puudutustipoista huolimatta oltiin kipurajoilla, melkoisen epämukavaa se lentikkelin kaivelukin..

  Kaksi tuntia operaatiosta näkyi helposti alin rivi, kuulemma harvemmin näin nopeasti tokenee mutta homma meni niin sujuvasti että turvotukset oli jo laskemassa.

  Hajataitto on tiessään ja melkoisen ufo fiilis kun näkö on jo tässä vaiheessa niin hyvä. Nyt yön yli ei ole edes juuri mitään epämukavuutta silmissä, lievää valonarkuutta. Haloja on kirkkaissa pisteissä (auton valot, ikonit mustalla työpöydällä yms), noihin hajontoihin on kuitenkin jo tottunut entisessä elämässä joten ei haittaa vaikka eivät edes katoaisi. Lähinäkö vielä väsyttää silmiä ja hakee itseään, katsotaan kuukauden päästä..

  Propsit Tre Silmäasemalle, ei mitään moitittavaa Pietilässä ja henkilökunnassa, kaikki olivat erittäin mukavia.

  Leikkausta sen enempää en ala suosittelemaan kenellekään, ainahan nämä ei välttämättä mene nappiin. Jokaisen oma valinta tiedostaa riskit ja rewardit. Kovin hermoheikkojen kannattaa ehkä miettiä kahteen kertaan..
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 3. nunnuka

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2013
  Viestejä:
  80
  Moikka pitkästä aikaa. Smile-operaatiosta n. 4 vuotta. Alunperinkään en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Mutta joka tapauksessa nyt joutui laittaan lasit koska toiseen silmään oli tullut miinusta. Toinen silmä joka leikattiin "lukusilmäksi" on edelleen suurinpiirtein samassa joten näen hyvin lukea ilman lukulaseja paitsi jos käytän nykyisiä laseja niin silloin en näe lukea yhtään mitään. Tästä johtuen joudunkin laittaan kaksiteho lasit jottei tarvitse koko ajan ottaa pois laseja kun haluaa esim. kännykkää käyttää. Harmi kun Smilen jälkeen korjaus pitää tehdä PRK-tekniikalla niin ei viitsi mennä uuteen leikkaukseen kun siitä on niin hidas toipuminen. :(
   
 4. David Hasselhoff

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Viestejä:
  41
  Miksi ei Femtolasik vai läppäkö hirvittää?
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2017
 5. nunnuka

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2013
  Viestejä:
  80
  Minulle on aina sanottu että ainoa vaihtoehto on käyttää prk tekniikkaa??
   
 6. ooceepappa

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  533
  Muija kävi kesällä femtolasik-systeemissä. Oli miinukset jotain -7 kummassakin silmässä, ilman laseja sokea kuin lepakko.

  Kaikki meni komiasti ja " teräväpiirtonäkö " on nykyään. Jonkin aikaa kuivuus vaivasi mutta väistyi lopulta.

  Olin mukana katselemassa opereissuunia ja oli kyllä tylyn näköstä settiä, mutta ei mitään mahdotonta.
   
 7. Andymaister

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  61
  Smilen korjauksesta kun tuntuu olevan vähänlaisesti infoa niin kerronpa omasta casestani vuodelta 2017. Smile tehtiin siis 20.3., siitä kokemuksia pari sivua taempiana. Muuten kaikki meni oikein hyvin mutta molempiin silmiin jäi miinusta. Näkö oli ihan OK, kävin töissä ja ajoin autolla ilman laseja mutta pieni vittumainen epätarkkuus ja "utuisuus" vaivasti. Noh, silmäasemalla kontrollissa lääkäri reilusti myönsi ongelman eikä korjauksen saamisesta samaan laskuun tarvinnut vääntää kättä. Menetelmänä korjaukselle oli ASA-leikkaus, eli kuten PRK mutta laserilla eikä mekaanisella terällä (eli silmän pinnan hionta).

  Hitaasta toipumisesta sai lukea monesta paikkaa joten sovittiin, lääkärinkin suosituksesta, että korjataan ensin huonompi silmä ja n. 1 kk myöhemmin se parempi. Molempien tapauksessa "pitkä toipuminen" oli minulla käytännössä n. 2-3 vko liki lopulliseen, ekan 10 pvän aikana tapahtui merkittävin paraneminen. Silmät ei missään välissä olleet varsinaisesti kipeitä, roskan tunnetta oli 3-4 päivää. Leikkauksen jälkeen (pe) silmään laitettiin hoitava piilolinssi joka otettiin pois seuraavana tiistaina kontrollikäynnillä. Itse en koskaan sopeutunut pitämään piilolinssejä mutta tämä "laastari" oli niin vaivaton tapaus ettei siitä ollut haittaa.

  Näkö oli suht kirkas heti linssin poiston jälkeen ja lopullinen tarkkuus pitäisi saavuttaa 3 kk leikkauksesta, mutta siis jo reilun viikon jälkeen oli jo merkittävästi parempi kuin ennen korjausta ja nyt 1.5 kk viimeisenkin korjauksen jälkeen on näkö jo oikein hyvä eikä ollenkaan harmita että joutuu vielä laittamaan pari tippaa per päivä (kun käskettiin, ei siksi että olisi pakko kun silmät kuivuu tms.). Suosittelen kyllä lämpimästi jos kuka arpoo Smilen korjaamista! Huonoja puolia on oikeastaan vaan se tylsä reilun viikon toipumisjakso per silmä mutta operaatio on paljon helpompi, nopeampi ja tarkempi kuin Smile ja kun tuon jaksaa huilata ja laittaa tippoja ohjeen mukaan niin kuntoon pitäisi tulla.
   
 8. David Hasselhoff

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Viestejä:
  41
  Itse taas olen siinä siinä luulossa ollut, että Femtolasik tai PRK molemmat sopii Smilen korjaamiseen.
   
 9. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 457
  Millä tekniikalla sitten femtolasikkia voi korjata?
   
 10. Akkommodaatio

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  13
  Femtolasik. Olen saanut ongelmia. Näkö saattaa heitellä päivittäin, kuivat silmät (öisin häiritsee nukkumista ), päänsärkyjä, halo ja starburstia.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2018
 11. jrajala

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2013
  Viestejä:
  49
  Väärin on sanottu.
  Smile korjaus voidaan tehdä "circle" leikkauksena = femtolasik. Käytännössä siis tehdään smile koneella alkuperäisillä asetuksilla läppä ja sitten lasik koneella laaseroidaan silmät haluttuun tilaan. Lopputulos vastaa jotakuinkin femto leikkausta. Tämä on ihan 110% varma tieto, omat silmät on korjattu em. tekniikalla.
   
 12. Perse-arska

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2013
  Viestejä:
  7
  11.1 tuli käytyä smile leikkauksessa oulun terveystalolla heti 10vuoden suunnittelun jälkeen. Ikää 32 ja näkö pysynyt jo vuosia samassa -6 oikeassa ja -4 vasemmalla hajataitot -1,25 ja -1,75.

  Leikkaus ei tuntunut juuri miltään eikä sen jälkeenkään kuin oikeassa silmässä pientä roskan tunnetta. Tämä sumeus vain ei tunnu kovin nopeasti vähenevän. Kauas kyllä näkee, mutta lukeminen tai varsinkin näytön katselu vetää näön sumeaksi melko nopeaa. Nyt kolmantena päivänä leikkauksesta on ollut silmissä punoitustakin mitä ei aiemmin ollut ja muutenkin tuntuu että tänään silmät huonompana kuin eilen.

  Saapa nähdä miten huomenna työhommat onnistuu kun pitäisi päätteelläkin pystyä olemaan.

  Terveystalokin mainostaa että päivän on näkö utuinen, mutta tässäkin uutisessa puhutaan 14päivästä: https://www.helsinginuutiset.fi/art...avassa-nako-terava-heti-toisessa-voi-vieda-14
   
 13. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 420
  Paljon sulla on paksuutta lähtiessä smileen? Oliko tavoitearvot nolla vai mitä? Kerrottiinko kuinka monta% esim. ei pääse tavoitearvoihin?
   
 14. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 420
  Eikös tuo voidaan tehdä riipu ihan sarveiskalvon paksuudesta onko "tilaa".
   
 15. Andymaister

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  61
  Juu, minullakin Femtolla korjaaminen olisi ollut toisen silmän osalta mahdollinen juurikin sarveiskalvon paksuuden takia mutta toisesta otettiin sen verran paljon pois ekalla kierroksella ettei tuo ollut enää järkevä. Ennen tähän ruljanssiin ryhtymistä silmät oli about -7.75 ja -4.75, nykyisellään ollaan aika liki nollaa molemmissa. Lääkärin arvio ennen Smileä oli että nollaan ne saa, tosin jonkun verran keskusteltiin olisiko hyvä jättää vähäsen plussaa ettei ikänäkö tulisi sitten niin pian vastaan mutta nollaan sitten tähdättiin.
   
 16. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 420
  Kannattaa huomioida tuo että vaikka 5v vuoteen miinukset ei olisi enää lisääntyneet, leikkauksen jälkeen (vaikka tavoitteeseen päästiin) saattaa siis näkö huonontua niin että miinuslaseja tarvii ja mahd. kaukolaseja sitten myöhemmin.
   
 17. pkseutulainen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Viestejä:
  1
  Terve! Toivoisin kokemuksia suurilla miinuksilla (noin -10) tehdyistä leikkauksista...

  Itselläni on vas. n. -10 ja oik. n. -11 ja mahdollisesti hiukan hajataittoa. Olen vuositolkulla miettinyt tätä leikkausta ja totta puhuen käynyt jo monissa esitutkimuksissakin, mutta uskaltanut en vielä ole!!!

  Jokaisessa paikassa on ehdotettu eri tekniikkaa ratkaisuksi! On Smileä, Femtoa, ICL:ää ja näiden yhdistelmiä. Sarveiskalvossa riittää höylättäväksi lääkäreiden mukaan. Lisäksi ikää on 47 v. joten ikänäköäkin pitää miettiä.

  Kysymys onkin: Onko isoilla miinuksilla tehdyissä leikkauksissa isommat riskit? Kuivuus + muut?

  Ja yksi asia, joka ajaa tähän leikkaukseen on se, että en löydä kivoja sankoja, joihin voi tehdä noinkin vahvat linssit. Tällä hetkellä minulla on ihan liian heikot lasit - varmaan -8... Piilareita lisäksi, kun täytyy oikeasti nähdä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2018
 18. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  422
  7 viikon jälkitarkastus, tavoiteasetus oli -0.25, tulos +0/0.25. Kaikki hajataitto tiessään, ei mitään ongelmia, tippojakaan muista enää käyttää. Smile siis onnistui täällä hyvin lievään korjaukseen.
   
 19. Rnd0m

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2009
  Viestejä:
  3
  Oli pakko kaivaa vanha käyttäjätunnus jäistä ihan tänne kirjoitellakseen, olen lukenut tätä ketjua paljon viimeisen puolen vuoden aikana niin jaan hieman omia kokemuksiani. Olen loppuvaiheen lääketieteen opiskelija, ja miinusta on ollut -6.0/-6.75, ei hajataittoa. Pyörittelin laserleikkausta pitkään mielessä, mutta rahatilanteen kannalta leikkaus tuli ajankohtaiseksi viime syksynä. Edeltävästi olin kysellyt koulun kliinisiltä opettajilta leikkauksien riskeistä ja tekniikoista, mutta opettajat olivat aika vaitonaisia leikkauksista. Koulussa huomion kiinnitti se, että suurimmalla osalla silmätautien kliinisistä opettajista oli silmälasit, ja kaikenlaisiin operaatioihin viitaten he sanoivat ympäripyöreästi, että leikkaus on aina leikkaus ja että niissä on aina riskinsä. Noh, tämä ei lannistanut omaa motivaatiotani. Muutaman illan PubMed-hauilla löytyi hyvin dataa Smile vs. femtolasik, ja yleisenä konsensuksena artikkeleista oli, että noin 85% saavuttaa optimaalisen ja 95% hyväksyttävän näön molemmilla tekniikoilla. Silmien kuivuuden suhteen eläinkokeissa on saatu selvästi parempaa dataa Smilen avulla. Jostain syystä Femtolasikin jälkeen sarveiskalvon hermojen kasvu menee ensimmäisten 6kk ajan Smilen kanssa rinnakkain, mutta pysähtyy ajan myötä ja hermojen määrä alkaakin vähenemään. Sarveiskalvon hermojen määrän on todettu korreloivan kuivasilmäisyyteen. Smile siis vaikutti paperilla selvästi femtoa paremmalta leikaukselta, ja menin tämä asenne edellä esitarkastukseen Kuopion Silmäasemalle 10/2017.

  Ajattelin, että kävisin esitutkimuksen Kuopiossa, ja tämän jälkeen menisin leikattavaksi Jyväskylään, kun Kuopiossa Smileä ei saa. Esitarkastukseen pääsin kyseisen liikkeen ennen Silmäaseman ostoa omistaneelle Rekoselle. Kertoi tekevänsä femtoja eniten Suomessa, ja kokemusta näistä oli 20v ajalta. Esitutkimusten lomassa pommitin Rekosta kysymyksillä tutkimustuloksista ja täältä lukemistani asioista. Kuivasilmäisyyden suhteen Rekonen totesi asian olevan hyvin yksilöllistä, ja hänen kertoman mukaan kuivasilmäisyyttä esiintyisi suurinpiirtein yhtä paljon Smilen ja Femton jäljiltä, ja että smilenkin leikkauksen seurauksena osalle potilasita on jäänyt erittäin haittaavaa kuivasilmäisyyttä. Tämä saattaa toisaalta johtua siitä, että Smileen hakeutuu enemmän kuivasilmäisyydestä aiemmin kärsineitä ihmisiä. Valoilmiöistä Rekonen totesi, että nämä jäävät erittäin harvoin häiritsemään leikkauksen jälkeen, ja että aivot oppivat pikkuhiljaa viikkojen / kuukausien kuluttua jättämään starburstit ja halot pienemmälle huomiolle. Näiden ilmiöiden esiintymiseen pimeällä vaikuttaa leikatun alueen pinta-ala, ja tähän taas vaikuttaa sarveiskalvon paksuus. Smilessä sarveiskalvoa joudutaan poistamaan hieman femtoa paksumpi siivu, jolloin leikkausalue jää Smilesä hieman femtoa pienemmäksi, ja omilla lähtöarvoillani ja keskimääräisellä sarveiskalvon paksuudella Rekonen suositteli femtoa, mikäli valoilmiöt huolestuttavat. Hän vakuutteli omilla arvioillani femton leikkausalueen olevan sen verran suuri, ettei valoilmiöistä koituisi ongelmia. Keskustelimme myös paljon leikkaustuloksista, ja kun toin femton ja smilen tutkimusdatan esiin, Rekonen totesi hieman ylimielisenä että suurin osa noista edeltävistä tutkimuksista on tehty ties millä kokemuksella ja missä lie huonoissa sairaaloissa, ja hän arvioi, että vain 1-2% hänen leikkaamista potilaistaan ei saavuttaisi optimaalista näöntarkkuutta. Smilen tarkkuuden hän arvioi tutkimuksia vastaavaksi. Luvut perustuivat hänen suulliseen arvioonsa, eikä noiden lukujen tarkkuudesta ollut vedenpitävää dataa. Rekonen itse piti Smilen suurimpana riskinä uusintaleikkaukseen joutumista. Femto on ilmeisesti helppo uusia, sillä vanha läppä on helppo laseroida aiemmasta kohtaa uudelleen auki. Smilessä kuitenkin hänen mukaansa aiempi leikkausalue ei ole niin helposti visualisoitavissa, joten tämän vuoksi circlen läpän tekeminen on paljon femton uusimista epävarmempaa, ja usein joudutaankin turvautumaan PRK-leikkaukseen. Hänen kertomana femtossa läpän viiltopaikka vaikuttaa leikkaustulokseen paljon Smileä enemmän, ja kuulemma femtossa laiteteknisistä syistä läpän paikka arvioidaan Smileä tarkemmin. Lisäksi hän painotti sitä, että jokainen uusi sarveiskalvoon tehty viilto heikentää silmän rakennetta, ja että uusittu Smile heikentäisi silmän rakennetta keskimäärin uusittua femtoa enemmän.

  Suhtauduin Rekosen kertomiin tietoihin kriittisesti ennakkoon lukemieni artikkeleiden perusteella, sillä suurin osa hänen kertomista tiedoista perustui kuitenkin ainoastaan hänen omiin havaintoihinsa. Lisäksi pidin keskustelua enemmänkin myyntipuheena, sillä Kuopiossa ei tarjottu Smileä. Päädyin lopulta kuitenkin varaamaan ajan Rekoselle Kuopiossa tehtävään femtoon pääasiassa noiden haloilmiöiden pelon vuoksi, joista olen lukenut tältäkin foorumilta paljon. Itse leikkaus joulukuussa sujui mukavasti, ja 1h leikkauksen jälkeen näkö oli 0.7/0.7 luokkaa. Molemmat silmät leikattiin 0.25 plussan puolelle tulevan miinuksen kompensoimiseksi. Ensimmäisten parin vuorokauden ajan silmissä oli hieman roskan tunnetta, ja etenkin räpytellessä toisessa silmässä tuntui, että ikään kuin luomi osuisi koko ajan läpän reunaan. Tarkistelin peilin edessä ahkerasti, että läpät on edelleen tiiviisti paikoillaan, eikä pykäliä ollut nähtävissä. Ensimmäiset 4vrk vietin sisätiloissa, ensimäisen vuorokauden silmät kiinni podcasteja kuunnellen ja toisena vuorokautena uskalsin jo tietokoneen ääreen. Leikkausta seuraavana päivänä näkö oli jo piilolinssejä vastaava. Tippoja käytin säännöllisesti ohjeiden mukaan, vaikka jo muutaman vuorokauden jälkeen tuntui, ettei niitä enää tarvitsisi. Suihkussa kävin viikon ajan uimalasit päässä, ja urheilemaan ja saunomaan uskalsin vasta muutaman viikon päästä. Ulkona pyöräillessä käytin suojalaseja 2vko leikkauksesta. Hoito-ohjeiden orjallisen noudattamisen ja silmien varomisen taustalla oli enemmänkin pelko siitä, ettei toipumista ryssisi omilla toimillaan, sillä silmien kunnon puolesta tippoja ei olisi tarvinut laittaa lähellekään niin paljoa, mitä hoito-ohjeissa oli suositeltu.

  Leikkauksesta noin viikon kuluttua pyöräilin ensimmäistä kertaa pimeällä, ja tällöin starburstien ja haloilmiöiden määrä tuli järkytyksenä. Niihin kiinnitti koko ajan huomiota, ja pelkäsin, että ilmiöt jäävät vaivaamaan pysyvästi. Femtossa aiempina vuosina käyneet kaverini kuitenkin sanoivat, että ilmiöihin tottuu nopeasti kuukauden kuluessa, eivätkä valot häirinneet heitä enää ollenkaan. Leikkauksesta seuraavien viikkojen aikana aivojen adaptaatio alkoi kuitenkin toimimaan, ja vaikka haloja ja starbursteja näkyy edelleen, ilmiö ei häiritse eikä sitä huomaa, ellei erikseen jää tuijottelemaan valoja. Nyt jälkikäten miettiessä muistelin, että näin starbursteja ja haloja kyllä jo ennenkin leikkausta, mutta tällöin näihin ei tullut kiinnitettyä huomiota.

  Jälkitarkastus oli 1,5kk kuluttua leikkauksesta, ja tällöin näkö oli 1.0/1.2 ja yhteisnäkö 1.2. Rekonen kertoi, että tämä on käytännössä tarkin näöntarkkuus, joka leikkauksella oli minun lähtöarvoillani mahdollista saavuttaa. Näöntarkkuuteen Rekonen totesi, että "tekisi mieli sanoa, että näköni on niin hyvä sen takia että hän on niin helvetin hyvä kirurgi". Paljon nöyriä kirurgeja nähneenä ylimielisyys lähinnä nauratti ja pelotti, mutta vastaan ei ollut sanomista, sillä olin leikkaustulokseen erittäin tyytyväinen. Terve ylimielisyys ja luottaminen omiin kykyihin on operatiivisilla lääketieteen erikoisaloilla kuitenkin usein leikkaustuloksia parantava tekijä. Kuivasilmäisyydestä ei tutkimuksessa ollut viitteitä, mutta Rekonen suositteli paksujen kostutustippojen jatkamista talven yli aamuin illoin. Epitelisaatiota tai muutakaan poikkeavaa ei jälkitarkastuksessa havaittu. Kyselin vielä leikkaustakuusta, mikäli näöntarkkuus alkaa heikkenemään. Tähän Rekonen totesi, että mikäli ongelmia näöntarkkuudessa tulee seuraavien kahden vuoden aikana, niin uusintaleikkaus kyllä järjestyy halutessani näöntarkkuuden objektiivisista arvioista välittämättä. Kuulemma femton uusiminen on sen verran nopea ja helppo operaatio, ettei tuollaisten lupausten antaminen kaada yritystä.

  Nyt 3kk leikkauksesta olen edelleen tyytyväinen siitä, että menin leikkaukseen. Femton yleisintä haittaa eli kuivasilmäisyyttä on nyt jopa vähemmän, kuin aiemmin piilolinssejä käyttäneenä. Haloilmiöt tai starburstit eivät vaivaa, ja näöntarkkuus on edelleen parempi kuin piilolinssejä tai laseja käyttäesäni. Kiitos aiemmille ketjuun vastanneille, pitäkää hyvää keskustelua yllä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2018
 20. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Tosiaan, minullakin muutama vuosi jo leikkauksesta ja kyllähän tämä on niin vaivatonta aikaa ollut aikaisempiin lasi- ja linssiongelmiin verrattuna. Milloin olivat lasit likaiset, naarmuiset, kehykset rikki tai ruuvit löysällä tai kateissa, piilolinssit kuivuivat silmiin ja ärsyttivät, taittuivat, katosivat tms., lasit huurtuivat, kastuivat, olivat tiellä kypärän tms. kanssa, uidessa tai sukeltaessa ei nähnyt, tai sitten uima- tai sukelluslaseja ei voinut käyttää, yms. Onneksi on silmäleikkaukset keksitty elämänlaatua parantamaan.
   
 21. tuluhu

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2018
  Viestejä:
  2
  Nyt kun oma leikkaus on takana piti oikein rekisteröityä että voi jakaa oman kokemuksen.

  Torstaina kävin Tampereella Silmäasemalla leikkuussa, itsellä oli haaveena Smile koska tuo läppä arvelutti, mutta lääkäri puhui Femton puolelle (vasen silmä dominoiva ja siinä vain -.75 vrt oikean -4.25, olisi kuulemma ollut vaikeaa tehdä noin pieni operaatio tarkasti Smilellä?). Itse operaatio meni ilman rauhoittavia ihan hoitajan käsivarren hieronnalla, mitä nyt hieman tuli välillä hampaita puristeltua kun lääkäri sörkki läppää. Muuten ei tuntunut oikein miltään.

  Valonarkuus torstaina oli jotain aivan uskomatonta, ilman aurinkolaseja ei voinut olla edes sisätiloissa, ja nytkin pidän arskat mieluusti nenällä kun konetta käyttelen, tuntuisi auttavan silmien väsymiseen huomattavasti. Ilman arskoja ei voi katsella näyttöä kuin viitisen minuuttia ennenkuin luomet alkavat painaa kuin lyijypunnukset. Muuten näkö onkin mutu-tuntumalla jopa parempi kuin lasien kanssa, mutta karsastuksen takia vaatinee vielä jonkin aikaa totuttelua. Autolla ajo sujuu ihan ongelmitta, ja pimeälläkin useimmat valot omaavat vain heikon halon ympärillään (samantyylinen kuin ennen paskaisilla laseilla, ei haittaa eloa), vain jotkut vastaantulevat kirkkaat ajovalot häiritsevät.

  Tippoja käyttelen kun siltä tuntuu, poislukien ne kortisonitipat joita määrättiin viikoksi ja oftagel yöksi/aamulla. Kova ilmanvaihto kuivattaa kyllä silmiä nopeasti, mutta muuten vanhana kuivasilmänä olo ei varsinaisesti tunnu sen erikoisemmalta kuin ennen operaatiota. Suurin ärsytyksen aihe tässä vaiheessa onkin oikeastaan tuo silmien öinen rähmiminen, aamuisin saa kaksin käsin vetää luomia auki että ripset irtoavat toisistaan.
   
 22. Akkommodaatio

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  13
  Itsellä ainakin oftagel aiheuttaa tuota "rähmimistä", kokeile yöksi vaikka VITA-POS voidetta.
   
 23. Akkommodaatio

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  13
 24. Bjorn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2000
  Viestejä:
  118
  Tuli neljä vuotta sitten käytyä silmien laserleikkauksessa, oli näkö raskaasti miinuksella. Ei paljoa kerrottavaa, kokemus oli miellyttävä.
   
 25. OpopO

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  121
  Itsellä Lasik-eikkauksesta nyt vain alle 12h. Kuitenkin kyselisin onko muilla ollut kahtena näkemistä? Vasemmalla silmällä näen pienestä sumusta lukuunottamatta hyvin, mutta oikeassa silmässä selvästi esineiden rajat näkyvät kahtena. Lääkäri käsittääkseni heti leikkauksen jälkeen epäili epiteeliä ja varasi jo ensi viikolle tarkistusajan.

  Vasemmassa silmässä oli hajataittoa ja -4.25, oikeassa ei hajataittoa -6,50.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti