Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. exobalt

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  13
  Missä olit operoitavana? Kävin viikko sitten Ympyrätalon Mehiläisessä K. Lieston käsittelyssä ja SMILE-tekniikalla hoidettiin. Tuolloin oli puhe, että leikkausala sovitetaan aina mustuaisen koon mukaan, itsellä 7,1 ja 7,5mm, josta muodostui käsiteltäväksi alueeksi 7,5 ja 7,7mm. Eli ainakaan omalla kohdalla ei tuo 6,5mm pitänyt paikkaansa SMILEn osalta.

  SMILE-tekniikan luotettavuudesta ja varmuudesta kyselin myös ja Liesto vastasi, että Tanskassa, jossa taittovirhekirurgia kuuluu julkisen terveydenhuollon piiriin, leikataan kolmessa yliopistosairaalassa pelkästään SMILEllä. Kertoo aika paljon, vaikka yleisesti SMILE ei ole tainnut olla käytössä kuin viitisen vuotta.

  Muutoin erinomaiset kokemukset SMILEstä. Kuivumista ei tähän mennessä ole ollut juurikaan ja näkö oli seuraavana päivänä leikkauksesta jo lähes vastaava kuin korjattuna. Lähtoarvot -3,25 molemmissa ja toisessa 0,25 hajataitto lisäksi. Autojen valot loistavat suurina ympyröinä toistaiseksi ja kirkkaassa päivänvalossa on mielummin aurinkolasit päässä. Fiiliksenä ehkä eniten, näinkö helppo ja kivuton operaatio olikin kyseessä.

  Ympyrätalon Mehiläinen leikkaa nykyään Silmäsairaala Valon tiloissa, jossa heidän laserinsa ovat. Vastaanotto ja tutkimukset tehtiin edelleen Hakaniemessä. Itse valitsin Mehiläisen erittäin kattavan esitutkimuksen sekä K. Liestosta kuullun positiivisen palautteen vuoksi. Ajattelen, että esitutkimus nimenomaan on suurimmassa roolissa onnistuneen leikkauksen suorittamiseksi, jotta selvitetään mahdollisimman kattavasti silmän ominaisuudet ja leikkausarvoihin vaikuttavat tekijät. Laser kyllä hoitaa annetuilla arvoilla hommansa, siitä ei ole epäilystä.

  Esitutkimuksessa mitattiin ensin taittovirhe automaattisesti koneella, sitten perinteisesti taululla. Tämän jälkeen topografia-mittaukset sekä aaltorintamamittaukset normaalilla ja laajennetulla pupillilla. Sen jälkeen leikkaava lääkäri tutki vielä silmät mikroskoopilla, mitattiin sarveiskalvon paksuudet ja silmänpaineet sekä taittovirhe laajennetulla pupillilla. Tuolla ei leikkausta ja esitutkimusta suoriteta samana päivänä.

  Täälläkin on paljon puhuttu laajentavien tippojen merkityksestä esitutkimuksessa ja mielestäni se on käyttö on ehdoton vaatimus. Itselläni taittovirhe kasvoi laajennetulla pupillilla(syklorefraktio) ja se otettiin huomioon leikkausarvoissa lisäämällä korjausta verrattuna taulutulokseen ilman syklorefraktiota (lisäksi vaikutti aaltorintamamittauksen tulos, jossa mustuaisen reunassa enemmän miinusta). Eli asialla on todellakin merkitystä.

  Kaikkiaan olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen sekä leikanneeseen tahoon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2017
 2. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Tää on kyllä semmoinen aihe, johon valvova viranomainen voisi hieman kohdentaa resurssejaan. Moni firma ei tippoja käytä kun ei kuulemma tarvitse, tästäkin topikista löytyy monta väärin mitoitettua leikkausaluetta... taustalla lienee vaan se, että halutaan nopeuttaa esitutkimusta ja maksimoida asiakasvirta, riskejä ottaen.

  Mullekaan ei tippoja käytetty, tosin enpä osannut mitään noista kysyä kun en edes tiennyt moisten olemassaolosta. Luotin siihen että kokenut kirurgi tietää mitä tekee, oletus oli että samat proseduurit kaikissa tehdään. Aaltorintamatutkimuksen pitäisi nettisivujen mukaan esitutkimukseen kuulua, mutten enää muista tehtiinkö tuota. Tartteepa pyytää tuon tulos itselleni ja kysyä samalla keikkausalueen koko...

  Femtosta on nyt 15kk ja alusta asti toisessa silmässä ilmenneet hajavalonsäteet on edelleen jäljellä. Siis pistemäisten valonlähteiden valo leviää yhteen sektoriin. Samoin terävät kontrastipinnat leviävät joissain valastusolosuhteissa samaan suuntaan, tuossa silmässä on optikon mukaan tosin hajataittoa jäljellä noin -0,25 (koneen mukaan -0,5). Toinen silmä on paljon parempi, mutta kyllä siinäkin pimeässä hajavalosädettä näkyy, hyvin kapealla sektorilla. Ei hajataittoa ja 0,25 plussalla. Myös himmeää haloa näkyy vaikkapa autojen ajovaloissa.

  Pilvisinä päivinä ja hiemankin hämärässä näkö ei tunnu yhtä terävältä kuin valoisassa tai lasien kanssa. Vastaavasti valoisassa näkö on terävämpi kuin laseilla aikoinaan. Samaa toki tuntuu kertovan moni muukin, saattaa johtua korkeamman asteen virheiden lisääntymisestä. Noitahan laserointi käytännössä aina hieman lisää, menetelmästä riippumatta. Tuo huonompi silmä on suunnitellusti hieman miinuksella mikä tuonee oman mausteensa hämäränäköön.

  Tuossa huonommassa silmässä oli alunperin hieman korkeamman asteen virhettä, jota aaltorintamaohjatulla Femtolla olisi saanut ainakin teoriassa korjattua. Aikoinaan kysin myös Mehiläisestä asiaa meilitse ja Liesto mulle tuosta asiallisesti selitti. Yhdyn siis mielipiteeseen Mehiläisen palvelusta vaikka Silmäasemalla itse kävinkin.

  Yksikään ongelmista ei häiritse elämää ja kaikki pimeässä autoilua myöden sujuvat ongelmitta, mutta periaatteessa nuo nyt hieman ärsyttävät. Mitään muutosta en ole enää moneen kuukauteen huomannut.

  Pystyykö Smilea jo kustomoimaan niin, että reunasta saadaan otettua miinusta pois enemmän kuin keskeltä? Vai otettiinko miinuksia kauttaaltaan hieman enemmän pois ja näkö on pienellä pupillilla hieman plussalla?

  Edit: Sivulta 3 löytyy rauhoittava käppyrä Smilella operoiduille, ei kannata kovin nopsaan tehdä johtopäätöksiä lopputuloksesta:
  https://www.specialistforum.co.za/wp-content/uploads/2017/02/SAOJ-Autumn-2016.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 3. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Mielenkiinnosta kysäisin; tuo 6,5mm on Silmäaseman minimi optiselle alueelle. Sama on optisen alueen koko täälläkin, pupillin kooksi mitattu milli vähemmän. Tuo nyt kovasti ihmetyttää kun ainakin karkeasti viivoittimella mitattuna koko on jossain 7mm kieppeillä... Paljonkos sulle mitattiin pupillin kooksi? Onko tuo 6,5mm leikkausalueen vai optisen alueen koko?

  Edittiä:
  Äskeisen kommentin jälkeen kävin pimeällä tihkusateessa ulkona, havaintoja:
  - Huonommalla silmällä valojen leviämistä havaitsee vain jos toisen simän peittää.
  - Hajavalosäteitä en havainnut autojen valoja, katuvaloja tai mainoskylttejä tuijotellessa. Noi havaitsee lähinnä jotain digiboksin yms lediä katsoessa.
  - Näkö vaikuttaa pimeässä todella terävältä, paremmalta kuin puolihämärässä.
  - Autojen takarekkarit pystyy lukemaan noin 50m päästä jos rekisterikilven valot palaa.
  - Valomainosten tekstit ja talojen numerokytlit näkyvät terävästi todella kaukaa.
  - Katuvaloista pystyy näkemään polttimon muodon.
  - Heikkoa haloa näkyy kirkkaiden valojen ympärillä, tosin samaa näkyy jopa auringonpaisteella autojen ledivaloissa.
  - Lasit ei kastu :D

  Ei kyllä korreloi pupillin koon kanssa oikein mikään, eikä näin yhteenvetona valittamista paljoa ole... ehkä tässä nyt vaan tulee kiinnitettyä liikaa huomiota pieniinkin epäkohtiin. Lisäksi pienikin kuivuus tuntuu liioittelevan kaikkia oireita, ajoittain on edelleen vähän tuota vaivaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2017
 4. exobalt

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  13
  Uskon, että kyseessä on nimenomaan kompromissi kokonaisuuden kannalta eikä kustomointi, mutta varmistan tämän vielä Liestolta kuukausitarkastuksessa ja palaan faktojen kanssa asiaan.
   
 5. eukko-akka

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2017
  Viestejä:
  4
  Moro!
  Itselle tehty vajaa viikko sitten smile-monovisio. Lähtötilana reilut miinukset ( 5-6 luokkaa) hajataitot päälle ja ikänäkökin jo ( olen 40+) . Kokemuksia:
  Plussat:
  -Lääkäri pätevä, kokenut, rutinoitunut, ei valittamista
  - toimenpide helppo, ei jännittänyt, inhottavuusasteeltaan samaa tasoa hammastarkastuksen kanssa jos sitäkään, kesto pari minuuttia + esilääkityksen odottelu
  -ei mitään kipua, toimenpiteen jälkeen ei särkyä, silmät ei edes punota, kotiin miltei saman tien

  Miinukset:
  -näkö epätarkka edelleen, vaikea nähdä kauas ja lähelle
  -haloilmiöt todella voimakkaat, autolla ajo erittäin hankalaa pimeällä, valot yhtä suttuläiskää, epäilen myös että hajataittoa on koska niin voimakas suttuisuus
  -silmät kuivuu ja näkö vaihtelee, aamulla näytti hetken jo paremmalta

  Kokonaisfiilikset:
  En lukenut nettipalstoja yms etukäteen, monovisio-ratkaisu epäilyttää, en tiedä riittääkö lähinäkö kuitenkaan. Päädyin siihen, koska sitä suositeltiin ehdottomasti ja ajattelin, että uskon asiantuntijoita. Piilareilla olen kokeillut, en tykännyt joskus, mutta tämä on ihan eri asia, Mitään pääsärkyä tai muuta ongelmaa ei ole sopeutumisen suhteen muuten, näön tarkkuuden aste vaan mietityttää. Mietinkin nyt, että onko monovisio mahdollista purkaa jos kuitenkin haluaisin selkeästi lukulasit ja vielä paremman kaukonäön. Varsinkin jos hämäränäkö jää paskaksi niin vielä aavistuksen parempi kaukonäkö auttaisi asiaa ja jos joka tapauksessa tarkassa lähityössä ( esim, käsityöt) tarvitsee lukulaseja piankin, niin mieluummin sitten niin. En tajunnut tätä etukäteen. Toisaalta jos olisin nyt täysin sidottu lukulaseihin esim., kännykkää vilkaistaessa, niin sekin saattaisi yhtä lailla v....aa. eli puolensa ja puolensa. Olisinkin kiinnostunut monovisio-kokemuksista ja sen purusta. Entä smilestä toipuminen, onko kirkastusta vielä luvassa vai jääkö starbustit ja halot hiekkaahoitoon asti ?
   
 6. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 268
  Paljonko jätettiin miinusta lähisilmään, dominoiva silmä kuitenkin leikattiin nollaan? Minulle muutama vuosi sitten SMILE monovisio, ikää 40+, lähtötilanne -7 ja hajataitot. Nollasilmä/-0,7 tavoitelukema. Jäi hajataittoa molempiin -0,5 ja nollasilmä meni plussalle. Korjattiin vuoden kuluttua PRK-leikkauksella ja parani selkeästi. Lähisilmään ei tehty mitään. Jäi hajataittoa mutta olen tyytyväinen kun näkee monitori- ja kännykkäruudun molemmilla silmillä. Pystyn ajamaan autoa hyvin ja telkkaritekstit näkyvät vaikka onkin pientä varjoa teksteissä. Hämärässä tulee starburstia ja haloa mutta näillä mennään. Olen tottunut niihin.

  Olen tyytyväinen monovisioon ei haittaa päivittäistä käyttöä ollenkaan ja lähisilmässä on huomattavasti parempi näkö lähityöhön jos yhdellä silmällä vertailee. Nykyään en edes muista koko asiaa kun aivot osaavat pelata hyvin silmien kanssa. Ei ole haitannut laskettelua, pesäpalloa, golfia tai sählyä vaikka 3d-syvyysnäkö heikkenee monovisiossa. Olen tyytyväinen ja suosittelen jos tuolla saa vuosia lisäaikaa kännykkäruudun katseluun ilman laseja. Työkäyttöön PC-monitorilasit ehkä joutuu aikaisemmin hommaamaan mutta sitä odotellessa.
   
 7. mikko6

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2012
  Viestejä:
  239
  Vuositarkastukseen tuli kutsu ens kuuksi. On kyllä ollu ilmalämpöpumppujen hankinnan ohella elämänlaatua parantava hankinta tämä silmäoperaatio.
   
 8. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Monovisio on kompromissi ja totutteluun menee varmasti useampi viikko aikaa. Smilen kanssa ei kannata muutenkaan hätiköidä, vaan rauhassa seurata tilannetta. Jos monovisioon ei totu, niin onhan tuo lähisilmäkin mahdollista korjata nollille. Menetelmänä vaan on sitten PRK tai Femtolasik.

  Tuli muuten kuivuudesta mieleen, itselläni vaivaa on ollut eniten öisin ja testiksi kokeilin kookosöljyä:
  http://www.thealternativedaily.com/coconut-oil-top-natural-eye-lubricant/
  Kylmäpuristettu, lisäaineeton kaupan maustehyllyssä 217ml lasipurkki noin 3e. Toimii ainakin mulla paremmin kuin mikään oikea tippa, blurraa vähän näköä muttei haittaa yöllä. Vesihauteessa nestemäiseksi ja imaisee tyhjään silmätippapurkkiin. Kannattaa ehkä varovasti kokeilla ekalla kertaa joonkin iholle ja varmistaa ettei ole allerginen. Eikä heti leikattuun silmään ;)

  Päivällä alkaa pärjäämään jo melkein ilman tippojakin, toimistossa tulee kerran työpäivän aikana tipautettua.
   
 9. s.elena

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2017
  Viestejä:
  1
  Minulla on nyt 2 viikkoa kulunut Smilesta. Toipuminen on ollut yllättävän rankkaa, en ollut osannut varautua ihan tällaiseen. Olisi pitänyt lueskella enemmän etukäteen leikkauksen haitoista ja riskeistä. Niistä leikkaava taho ei paljoa oma-aloitteisesti kertonut, enkä minäkään riittävästi tajunnut kysyä. Mietin leikkausta 10 vuotta periaatteen tasolla, mutta esitarkastuksen jälkeen minulla leikattiin silmät jo seuraavana päivänä (leikkaavan tahon suosituksesta), joten kaikki kävi varsin nopeasti.

  Ensimmäinen toipumisviikko oli varsin kivulias, silmämunia tykytti koko ajan ja näkö oli varsin sumuinen, eikä ne silmät ainakaan vielä tunnu "omilta". Lähinäkö noin kahteen metriin oli ehkä kolmannesta päivästä alkaen suht tarkka, muuten näkökenttä on vielä varsin sumuinen. Mulla on myös ollut silmät todella rutikuivat, ja ne väsyvät todella nopeasti.Valolle silmät on myös hyvin herkät. Usein silmät väsyy hetkessä niin, että on vaikea pysyä hereillä. Olisi kiva kuulla, miten muilla silmien väsyminen on ilmennyt ja onko helpottanut? Itseäni kuivuus ja silmien väsyminen huolestuttaa tällä hetkellä enemmän kuin näön tarkentaminen. Näyttöpäätetyö on ollut todella vaikeata enkä esim. telkkariakaan ole katsellut tai vapaaehtoisesti mitään lukenut oikeastaan ollenkaan leikkauksen jälkeen.

  Tämän hetken fiilikset on, että koko leikkaukseen ryhtyminen kaduttaa. Toisaalta, ei kai tässä ole muuta suuntaa kuin ylöspäin, joten täytyy vain kärsivällisesti odotella. Sen olen kuitenkin päättänyt, että mahdolliseen korjausleikkaukseen en silmiäni enää altista. Sen verran suuri wake up call on viimeiset kaksi viikkoa ollut.

  Edit: Huomasin tänään kunnolla kuinka paljon kuivuus vaikuttaa näköön. Nyt testailujen perusteella vaikuttaisi, että optimitilanne edellyttää geelimäistä tippaa kerran tunnissa (ennen olen laittanut geeliä ehkä 3 tunnin välein) ja silmätkin on tuntunut tällä rytmillä vähemmän kuivilta. Kysymys teille muille kuivasilmäisille: Minkälainen tipparytmi on toiminut teillä parhaiten?
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 10. Lazer^

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2017
  Viestejä:
  4
  No nyt on piakkoin 6vk täynnä, kävin nyt jossain säännönmukaisessa tarkistuksessa, jossa tehtiin varmaan about samat jutut kuin esitutkimuksessa.. moneen koneeseen leukaan ainakin sovitettiin, ja silmiin valoteltiin ja mitattiin paineet ja tietysti tarkistettiin näkö.

  Kerroinkin että en usko että on yhtä hyvä kuin laseilla, eikä aivan ollutkaan, mutta kuulemma tässä kohtaa jo "tosi hyvä", ja ajokorttiin kirjoitettiin "reseptiä"
  Kuulemma hiukan on plussan puolella, mutta tasaantunee ajan kanssa. Vuoden päästä on vielä yksi tarkistus.

  Halot hiljalleen vähenee, mutta nimenomaan hiljalleen, säkkipimeässä yksin hohtava katulamppu hehkuu ainakin kymmenkertaisen "säteen" ympärilleen. Kuulemma sekin siitä ajan kanssa poistuu lopunkin, nyt siihen on jo tottunut ettei juuri häiritse.

  Silmät on edelleen aivan "hyvän tuntuiset", eivät ole tuntuneet epämiellyttäviltä koko aikana, kuivuutta ei ole vaivaksi asti ollut kuin ekana päivänä, sen jälkeen ohjeen mukainen "tiputus tahti" on riittänyt (=aamuin/illoin).

  Mutta ei niin paljon hyvää, ettei huonoakin. Oikeassa silmässä olen alkanut huomata/nähdä hiukan keskinäkökentän alapuolella sellaisen pienen "roskan" tai "karvan" tyylisen ilmentymän. Tämän huomaa kirkkaassa valossa kohtuu lähelle (alle 3m) katsellessa, että silmän liikkeiden mukana näkökentässä heiluu jotain.
  Aivan kuin olisin tällaisesta lukenut jonkun muunkin raportoineen tässä säikeessä? .. En enää nopsaa löytänyt. Voikohan tuolle tehdä jotain, mistä tuo johtuu jne?
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2017
 11. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 268
  Olisiko kyseessä floater/"silmämato" joka kelluu näkökentässä. Tässä sama suomeksi kelluvista samentumista jotka ovat normaali ilmiö. Ne lisääntyvät iän myötä. Kenties silmäleikkaus irrottaa ensimmäiset roskat jos ovat irrotakseen omin voimin.
   
 12. Lazer^

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2017
  Viestejä:
  4
  No näin uskoisin tästä on kyse, ja samaa lääkärikin meinaili.
  No hyvä ettei ns tämän kummallisemmasta ole kyse, toivotaan että ko "mato" lopettaa pian kellumisensa ja painuu pohjaan :D
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017
 13. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 427
  Taitaa olla leikatuista tyyytymättömämpiä enemmän nykyään kuin tyytyväisiä. Olisi kiva tietää lähtötilanne eli sarveiskalvon paksuus ym. Ja kun kalvo on ohut onko lisätoimenpiteitä käytetty?
   
 14. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  tai sitten ne tyytymättömämmät vaan pitää isomman metelin...
   
 15. GvsE

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2015
  Viestejä:
  121
  jep, itel pian vuosi leikkauksesta, ehkä 60% tyytyväisyys itellä. yhdellä ns tutulla tuli putkinäkö toiseen silmää leikkauksesta..
   
 16. s.hoo

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2016
  Viestejä:
  7
  Voisin päivittää "lopulliset" tulokset.
  Mulla oli pikkusen plussaa, noin -2,25/-2,5 miinuksia ja reilusti hajataittoa.
  Kävin siis toukokuussa 2015 laservisioonissa tallinnassa. Itse leikkaus kivuton, enemmänkin jännitti ja pelotti. Iisi biisi.. ei kipuja tms leikkauksen jälkeenkään, tosin kauppakeskuksiin en pystynyt mennä kovan ilmastoinnin takia heti leikkauksen jälkeen.
  Heti päivän kuluttua leikkauksesta aloin epäillä että jotain taisi vähän jäädä vielä, mitä pitää korjata, mutta mut vakuutettiin, että vielä menee aikaa että näkö asettuu, kun on korjattu myös hajataittoa.

  Näin ei käynyt, lähelle näin hyvin mutta esim. tv:tä katsellessa tekstityksissä näkyi häiritsevä varjokuva, ja huomasin siristeleväni edelleen.

  Parin viikon päästä jälkitarkastus (Vantaan Tikkurilassa, laservisioonin toimipiste) jossa todettiin että miinusta on jäänyt -0.75.
  Lääkärikään ei tiennyt tähän syytä, mistä voisi johtua. Voi olla, että runsas hajataitto on peittänyt osan olemassa olleista miinuksista ja sen takia sitä jäi. Kuka tietää, ei iso juttu sinänsä kun ensimmäisellä esitarkastuksella jo todettu että sarveiskalvo on paksu joten korjausleikkaukseen on mahdollisuus.

  Ilmaiseksi sitten korjausleikkaukseen, hotellikin sisältyi tietysti 'hintaan'.. laivamatka vain piti itse kustantaa (jota jälkeenpäin mietin että miksi, miksen vaatinut sitäkin). Korjausleikkausta odottelin syyskuuhun, että näkö on sitten jo asettunut.

  Korjausleikkauksen jälkeen on näkö ollut moitteeton! Ja kyllä, heti leikkauksesta pois lähtiessäni.
  Nyt näin puolitoistavuotta korjausleikkauksen jälkeen, voin todeta että paras käyttämäni pari tonnia.

  Jännitin myös silmien kuivumista jne, koska en mm. voinut ikinä käyttää piilolinssejä koska silmät kuivui niin nopeasti. Itellä ei oo onneks pakollisten tippojen tiputtelun jälkeen tarvinnut yhtään tippoja laittaa silmiin. Vähäsen lipsuin niistä viimeisten viikkojen kosteustippojen laittamisestaki...

  Lopputulos 5/5.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2017
 17. exobalt

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  13
  Kuukausitarkastuksessa tuli käytyä pari viikkoa sitten ja asia on kuten luulin, Smilea ei pysty kustomoimaan kuten Femtolasikia. Smile on kompromissi ja oman näkemykseni mukaan soveltuu parhaiten maltillisille näönkorjauksille.

  Näön tarkkuus oli ennen leikkausta laseilla korjattuna yhdellä silmällä 1.0 ja kahdella 1.25. Jälkitarkastuksessa tarkkuudeksi mitattiin yhdellä silmällä 1.25 ja kahdella 1.5. Voin todeta leikkauksen onnistuneen kohdallani sataprosenttisesti; jälkitarkastuksessa kaikki kunnossa, näöntarkkuus huippu, ei kuivumista, hämäränäkö jo todella hyvä.
   
 18. David Hasselhoff

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Viestejä:
  42
  Pahoittelut heti alkuun, että en jaksanut koko ketjua vielä kahlata läpi.

  Kävin femtossa 4 päivää sitten ja toiseen silmään näyttää jääneen pientä haamukuvaa. Sitä ei erota kun katsoo molemmilla silmillä, mutta yksittäin sen voi havaita. Kysymys onkin siis voiko tämä tästä vielä normalisoitua kun toipuminen on näin alussa vai onko tuo pysyvä haitta teidän kokemuksienne perusteella?

  Yleisesti ottaen kyllä todella tyytyväinen tällä hetkellä. Dominoivassa silmässä tuntuu olevan haukan näkö, eikä haamuileva silmäkään missään nimessä huono ole, mutta kuitenkaan ei niin hyvä kuin dominoiva.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017
 19. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  No ei tosiaankaan 4 päivän jälkeen voi sanoa minkälaiseksi näkö jää. Kun tippojen käyttö on lopetettu ym, niin siinä 1kk jälkeen näkö ei enää muutu. Eli sit vasta voi sanoa jäikö haamukuvia tms.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017
 20. jarmot

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  299
  Minkä verran porukalla on kokemuksia ikänäköön sopivasta Mehiläisen Supracor-leikkauksesta? Olen vähän miettinyt, että antaisin itselleni 50v lahjaksi rillittömyyden kun meinaa vähitellen mennä hermot jatkuvaan rillien kanssa veivaamiseen. Monitehoilla on hankala lukea tai käyttää tietsikkaa joten niihin tarvitsen erilliset lasit joilla tietenkään ei sitten näe pitkälle.

  Kaukonäkölasit minulla on suunnilleen +1,75 ja lähilasit +3,25. Pariin vuoteen ei arvot ole muuttuneet kuin ehkä 0,25 verran.

  Kallis tuo on tietysti kun vain Mehiläisessä tuo on mahdollista eikä hintakilpailua siis ole. Tallinnan suunnalla noita ei vissiin tehdä?
   
 21. eukko-akka

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2017
  Viestejä:
  4
  Mulla leikattu siis smilella syyskuussa noin -5-6 arvoista monovisio ja täällä valitinkin aluksi monovisioon tottumisesta. Jälkitarkastus siitä parin viikon kuluttua, lukusilmä ok, noin -1,5 miinusta mikä kai oli tavoitekin. Oikeassa silmässä jonkun verran hajataittoa. Valitin, että näkökyky ei riitä, lukemat kuitenkin ok, mutta voi vielä muuttua. Nyt tuntuu, että kaukosilmän näkö heikentynyt edelleen, varmaan hajataittoa enemmän, en näe pimeässä, autolla ajo hankalaa, jouduin vaihtamaan kuskia jos oli pimeää eikä katuvaloja. Halot yms valojen ympärillä vähentyneet, mutta näkö huonontunut muuten ( liikennevalot näkyy sumeina läntteinä, haamukuvaa alla, sakaroita moniin suuntiin jne), epäilen hajataiton edelleen lisääntyneen ja varmaan lievä miinus -0,25 tms likinäköä paremmassa silmässä. Lääkäri sanoi ekassa jälkitarkastuksessa, ettei suostu tekemään vielä mitään, koska arvot voi muuttua ja tottuminen kestää. Itse olen sitä mieltä, että jos tämä parempi silmä ei kuitenkaan ole priima niin aion leikkauttaa miinukset pois tästä lukusilmästä. Sinänsä monovisio on ihan ok, jos tuo parempi silmä olis ihan priima, Eli jokapäiväiseen elämään riittää kyllä. Huomaan kuitenkin, että koko ajan vertailen näitä silmiä ja ärsyttää noi miinukset tuossa toisessa silmässä. Toki tiedostan, että sitten lukulasit tulee käyttöön. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että mieluummin näen hyvin kauas ja pimeässä ilman rillejä ja käytän sitten reilusti lukulaseja lähityössä. Tämä puolivillainen näkökyky kauas ja lähelle ärsyttää. Eli autoa ajaessa on tunne, että missä mun silmälasit on, samoin ihan lähelle en näe ilman markettilaseja ( näen lukea mutta tarkkuutta vaativia käsitöitä en). Onko keneltäkään purettu monivisiota?
   
 22. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  423
  Esitutkimus ja alustava leikkaus varattu viikon päähän Tampereen Medilaseriin.

  Nykyiset arvot:
  Sf -1.00 -1.00
  Cyl -0.50 -0.75
  Ax 180 178

  Näkö ei juuri vuosien saatossa ole muuttunut, yli 10v sitten hankitut lasit ovat melkein yhtä tarkat kuin 3v vanhat. Laseja nyt käytännössä en käytä kuin autolla ajaessa, kyllähän tuohon hajataiton sumeana kahtena näkemisen v*mäisyyteen on jo tottunut. Laseilla tulee jo melkeinpä ylitarkka "HD" fiilis.. aika on kuitenkin nyt kypsä, varsin väsyttävää jatkuvasti siristellä että näkee parin metrin päästä HTPC:n tekstit kunnolla yms, päänsärkyäkin moinen välillä aiheuttaa.

  Onkohan Smile nyt se paras vaihtoehto käytännössä hajataiton korjaamiseen? Ikänäkökin on 5-10v päästä edessä, ei varmaan vahingossakaan plussalle kannata nyt leikellä..

  edit: Femto varmempi?
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5686829/
  edit2: Taitaa kyllä Femtoon kallistua ja vaihtua Silmäasemalle kun hinta kuitenkin halvempi..

  edit3: Kävin Pietilän ilmaisessa arviossa. Lupsakka mies ja kärsivällisesti vastasi kaikkiin kysymyksiin ja enemmänkin, vaikka aikaakin meni reilusti yli varatun 15min. Smileä suositteli kyllä molempiin silmiin (monovisio hylättiin), ei näe mitään estettä vaikka arvot onkin kohtalaisen "matalat" (allegron oculyzer paperi näyttää kyllä Astig -1.8D). Ei se ikuinen läppä houkuta muutenkaan millään tavalla. Kalvon paksuus 600um+ niin onhan tuota varaa leikellä..

  edit4: Parin viikon päästä rapsaa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 23. Akkommodaatio

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  13
  Mielestäni se on hoitovirhe, mikäli ei vaivauduta tippoja käyttämään. (Plusnäköisille) Kaukotaitteisella henkilöllä taittovirheen arvioiminen visuksesta on hankalampaa, koska kaukotaitteinen silmä pystyy taittovoimaansa mukauttamalla (akkommodoimalla) korjaamaan osan tai kaikki taittovirheestä.

  Miinus silmissä saattaa olla akkomodaatiospasmia ( mikä tosin on suhteellisen harvainainen ). Akkomodaation lamauttavilla tipoilla saadaan silmien objektiivinen taittovirhe.

  http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/2/duo11445
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 24. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  423
  Pietilä kertoi käyttävänsä laajentavia tippoja vain plusnäköisille tai jos silmän kuvantamisessa löytyy jotain outouksia, muuten ei ole mitään tarvetta hänen mukaansa. Joten en nyt ehkä ihan näin yksinkertaisesti tuomitsisi hoitovirheeksi, kun monet asiat ovat aika tapauskohtaisia. Oma kyselyni liittyi Smileen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2017
 25. Akkommodaatio

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  13
  Vastaukseni ei ollut sinulle, vaan yleisesti vastasin. Mielestäni esitutkimuksen pitäisin sisältää akkomodaation lamauttamat tipat oli, oli sitten kysymys mistä tahansa taittovirheestä.
  Kun tippoja ei käytetä niin leikkaus voidaan suorittaa saman päivänä milloin esitutkimuskin. Mustuaisen laajennustipan vaikutus aika voi olla helposti 24 tuntia, riippuu mitä tippoja käytetään.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti