Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. Creed

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  148
  tasan 1kk Turun Silmäasemalla Femtolasikista aikaa. Torstaina leikkaus..pe-la meni ryypätessä laivalla, eipä haitannu mitenkään. Muutenkin vain leikkauksen jälkeiset ensimmäiset 2h aristi ja koko päivä vetisti silmät. Seuraavana päivänä aivan ku mitään ei ois tehtykkää, paitsi että jos ei tiputellu tippoja alko tuntuu roskan tunne. Laitoin säännöllisesti tippoja ja antibiottia viikon, nyt menee tippoja pari kertaa päivässä jos muistaa. Tosi tyytyväinen muuten mut jos yrittää katsoo jotain 5cm etäisyydeltä ni ei kyllä saa selvää joku 20cm on jo hyvä..eipä haittaa, harvemmin tulee omaa nenää kyylättyä.
   
 2. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Kukaan aikuinen normaalinäköinen, leikkaamattomat silmät omaava ei näe 5cm päähän. Sulla on ihan normaali lähinäkö, likinäköisyyden mukanaan tuoma lähizoomi on vaan otettu pois ;-)

  Täällä on muuten mainittu, miten lähelle missäkin iässä pystyy suunnilleen tarkentamaan:
  http://piilari.info/taittoviat/ikanako/
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2017
 3. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  Jethron muutaman päivän silmätippa kuuri :D , itselle määrättiin 2vk kortisoni tipat ja 3kk kosteuttavat. Maanantaina 2 viikkoa takana ja hyvin tähän on tottunu, ei ole ollut mitään komplikaatioita :)
   
 4. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Käyty ja kysytty on. Optikko kertoi varjokuvan johtuvan silmän miinuksesta, mutta mielestäni ennemminkin hajataitto tai korkeamman asteen virhe voisi moista aiheuttaa. Kirurgilta myös kysyin topografiakuva kourassa, mutta ei tuota kuulemma voi suoraan kuvasta tulkita. Mitään vastausta en ilmiölle saanut, totesi vaan että näkö on hyvä. Paljon tulee asiaa, mutta jokaisesta käynnistä on jäänyt hätäinen vaikutelma. Mies tekee laskujeni mukaan noin 2000 operaatiota vuodessa, joten ei siinä yhdelle asiakkalle esitutkimusten ja jälkikontrollien kanssa paljoa aikaa voi riittää :(

  Kyselin myös noista korkeamman asteen virheiden korjauksesta, sain ristiriitaisia vastauksia. Aiemmin kun asiasta kysyin, kerrottiin käytössä olleen ohjelma joka ei googletuksen perusteella korkeamman asteen virheitä korjaisi. Kirurgi taas sanoi laseroinnin kyllä korjaavan maksimissaan 6. asteen virheitä. Nettilähteiden perusteella Wavelight lasereilla standardi ohjelma on kuitenkin aaltorintamaoptimoitu, joka ei noita korjaisi. Aaltorintamaohjaukseen mennään vaan kun korkeamman asteen virheitä on merkittävästi, se kun vie tutkimuksineen aikaa hieman enemmän. Tällä ei suurimmalle osalle ihmisiä ole merkitystä, mutta joillakin noita korkeamman asteen virheitä on enemmän. Kun muut laseroinnit hieman lisäävät korkeamman asteen virheitä, aaltorintamaohjauksella noita voi (ainakin teoriassa) vähentää. Nykyään aaltorintamaohjaus on pitkälti standardi, mm. Zyoptix.

  Aaltorintamatutkimuksella näkisi millaisia vääristymiä on jäljellä, mutta tuota eivät enää jälkitarkastuksissa tee. Topografiakuvasta asiaa ei tosiaan pysty suoraan päättelemään siksi että myös silmän linssi on mukana kuvioissa ja se saattaa jotain virhettä vähän korjata, jotain lisätä.

  Mulla kyllä pari muuta näköongelmaa hävisi, mutta tuo toisen silmän varjo tuli vaihtarina. Tässä vuoden aikana tilanne on pysynyt muuttumattomana. Puhdasta spekuloitiahan tämä nyt on näillä tiedoilla, mutta ketäpä tämä ei kiinnostaisi :D

  Onko kukaan muu Silmäaseman Femtossa (tai jossain missä Wavelight laser) kysynyt noista korkeamman asteen virheistä tai aaltorintamaohjauksesta? Smilen kanssa on turha kysyä, se vastaa aina tuota aaltorintamaoptimoitua femtoa.

  Edit: Hieman selvensin tekstiä.
  Edit2: Niin siis ongelmasilmän näköä ei saanut lasienkaan kanssa koskaan toisen tasolle.
  Edot3: Hieman oli vuosikontrollissa hajataittoa tuossa ongelmasilmässä (0,25). Toisen silmän pieni hajataitto taas oli kuukausi- ja vuosikontrollien välissä kokonaan hävinnyt. Ehkä tuo valojen leviäminen johtuu kuitenkin juuri hajataitosta, tuosta toisesta silmästä on vuoden aikana kaikki leviämisen hävinneet. Myös kosteutuksen vajavaisuus heti pahentaa noita ilmiöitä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017
 5. brather

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  1
  Kävin itse pääsiäisen aikoihin laserissa Helsingin Silmäasemalla. Osittain tämänkin threadin innoittamana, jos ei nyt sentään pelästyttämänä kun joissain kohdin aika negatiivissävytteinen ;)

  Muutama kaveri oli käynyt Smilessa, jonka halusin sitten itsekin. Jo leikkauspäivänä päiväunien jälkeen näkö oli terävä eikä ole sen jälkeen muuttunut. Ei myöskään ole kellujia tai muuta ilmestynyt silmiin. Väitteet nyky-Smilen hitaammasta näönpalautumisesta täällä on kyllä höpö höpöä. Hyvä vain, että on heti pystynyt tekemään kaikkea eikä tarvitse liikaa varoa silmien suhteen.

  Monille tuttu silmien kuivuus on itseäkin vielä vaivannut nyt n. 1.5kk leikkauksesta. Lääkäri sanoi että voisin jo kuukauden jälkeen lopettaa säännöllisen tippojen käytön, mutta ei näytä realistiselta. Käytän toki konettakin paljon, mikä ei varmaan edesauta asiaa. Olen huomannut saavani parempia tuloksia erityisen kosteuttavilla kertakäyttöpipeteillä, joista käytän Systane Hydration UD. On kuitenkin kalliimpaa kuin pidempään kestävät kostutuspullot. Olen katsonut ettei semmoisissa tipoissa ole säilöntäaineita, mutta ne ei silti vaikuta yhtä tehokkailta. Ymmärrän kyllä, että kostutustippoja voi joutua käyttämään muutaman kuukaudenkin tai pidempään. Mutta joillain tipoilla se kuivuus selvästi tuntuu silmissä ja suonetkin tulee esiin inhottavasti.

  Onko täällä jokin konsensus hyvästä ratkaisusta kostutustippoihin?
   
 6. Jinni

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  3
  Täälläkin yksi joka osittain tämän ketjun perusteella uskalsi käydä leikkauksessa. Sairaala oli Helsingin silmäaseman silmäsairaala ja smilellä leikattiin. Leikkauksesta on nyt vasta pari päivää mutta ajattelin nyt kumminkin kirjoitella tänne kokemuksesta tähän asti, muiden kokemuksista oli itselle paljon hyötyä ennen leikkausta.
  Leikkaus itsessään oli helppo, nopea ja kivuton, vaikka aika lailla jännitinkin. Rauhoittavasta ollut kyllä mitään hyötyä, mutta se on varmaan aika yksilökohtaista kuinka reagoi, mua ennen leikattu henkilö oli aika lailla tokkurassa toipumishuoneessa samasta annoksesta. Leikkauspäivänä oli näkökyky aika sumea ja silmissä roskantunnetta, nukuinkin lähes koko päivän, ja valveilla ollessa laitoin kostuttavaa tippaa lähes jatkuvasti. Seuraavana aamuna näkö oli tarkentunut huomattavasti ja roskantunnekin melkein kokonaan poissa.
  Mulla silmien kuivuminen aiheuttaa heti näön sumentumista, ja oonkin käyttänyt silmätippoja todella ahkeraan. Varsinaista kipua ei ole ollut missään vaiheessa ja onhan tää nyt hemmetin hienoa ettei tarvi niitä laseja käsikopelolla etsiä aamulla kun herää, vaan näkee heti tarkasti.
  Miinusta oli ennen leikkausta reilu 5 molemmissa silmissä.
   
 7. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  114
  Mulla vuosi leikkauksesta. En enää hamua herätessä laseja, mutta yhä välillä yritän nostaa silmälasit nenänpäästä ylöspäin.
   
 8. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Tästäkin ketjusta löytyy monta nopeaa palautumista jo vuosien takaa ja tuoreita hitaita palautumisia. Ei tekniikassa ole tapahtunut mitään mullistavaa, toipumisen nopeus vaan on yksilöllistä ja riippuu iästä, lähtömiinuksista, hajataiton määrästä, pupillin koosta jne. Jotkut vaan toipuu nopsaan ja osalla toipuminen voi kestää hyvinkin pitkään. Myös leikkauspaikasta saamani tieto tukee tätä.

  Tuskin tipoista on konsensusta, kullakin on omat suosikkinsa. Mulle eri Systanet toimii hyvin, pipetitkin pystyy sulkemaan ja käyttämään (ohjeen vastaisesti) loppuun. Hyviä on myös Artelac, Oftagel ja Tears Naturale, viimeksi mainittu on halpaakin (8e). Myös Tears Again -suihke toimii, etenkin silloin jos silmät tahtoo vuotaa, tuo parantaa silmän pinnan lipidikerrosta joka estää nesteen haihtumista.

  Edit: Osan hyvistä tipoista oon hylännyt annostelijan takia, osasta ei saa pientä tippaa ulos millään ja kalliista aineesta suurin osa menee hukkaan :(

  Kostutustarve ei ole vuodessa kokonaan hävinnyt, lähinnä öisin on kuivuu enemmän. Oireena lähinnä silmien vuotaminen, etenkin tuulessa. Samaa vaivaa oli jo aiemminkin eikä linssin poistuminen silmän edestä auta tilannetta. Enpä tajunnut että vuotaminenkin on kuivumisoire... tilanne kyllä koko ajan paranee edelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017
 9. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  2 Kuukautta itsellä takana lasik leikkauksesta. 2-3x päivässä vielä kostuttavia käyttänyt ja pölyisissä tiloissa huomannut, että silmät ärtyvät vielä normaalia herkemmin. Välillä niitä laseja vielä hapuilee pois päästä suihkuun tai nukkumaan mennessä :p
   
 10. V40

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2017
  Viestejä:
  1
  3 viikkoa smile leikkauksesta turun medilaaserissa.näkö palautunut yllättävän nopeasti,ei suurempia roska/kuivuus ongelmia ole ollut.haloilmiö toki näkyy esim.kattolappua katellessa,mut ei häiritsevästi ja silmät väsyvät vähäsen loppuillasta.lähtö arvot oli -4/-2.25 ja hajataitot päälle,ikää 40+.lukulasit tulee eteen jossain vaiheessa mut ei haittaa.olen smileen kyllä tyytyväinen,aika näyttää et mitä tuleman pitää.jokainen toipuu omaa tahtiaan niin se vaan on,kannattaa suhtautua toipumis lupauksiin varauksella.
   
 11. Panikoija

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2015
  Viestejä:
  2

  Kirjoitanpa nyt lähes pari vuotta tästä kirjoituksesta viisastuneena, että ei, kyse ei sittenkään ollut toipumisesta minun kohdalla. Tuntuikin hullulta, että kivut jotka täysin musersivat minut, olisivat olleet pelkkää toipumista. Kyse oli laserleikkauksen laukaisemasta kolmoishermosärystä. Tällä hetkellä olen hermolääkityksellä vähintään puoli vuotta, koska yksinkertainen hampaan paikkaus laukaisi "unessa" olevan kolmoishermosäryn uudestaan. Oireet ovat lähes samat, mutta tällä kertaa myös alin hermo molemmin puolin on hypännyt mukaan kipuleikkiin.

  Laserleikkauksen jälkeen kukaan lääkäreistä ei osannut tätä diagnosoida... nyt pari vuotta myöhemmin hammaslääkäri, yleislääkäri sekä knk-lääkäri epäili tätä ja lopuksi neurologi vahvisti. Jos olisin tiennyt, että tällaista voi seurata laserleikkauksen myötä, olisin edelleen rillipää. Loppuelämän saan elää pelossa, koska kipukausi taas alkaa. Lääkkeet eivät vieläkään ole vieneet kaikkia oireita pois, mutta pystyn kuitenkin elämään normiarkea. Toivottavasti kukaan muu ei saa leikkauksesta tätä hirviötä muistoksi.

  Jos kuitenkin leikkauksen jälkeen tunnet kovaa kipua kasvoillasi... repimistä, polttoa, tuikkimista, sähköiskuja, kovaa paineen tunnetta... ole yhteydessä lääkäriin ja vaadi selitys oireillesi! "Toipuminen" tai "kipuherkkyys" eivät riitä diagnoosiksi. Terv. Panikoija
   
 12. Jinni

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  3
  Vajaa kolme viikkoa leikkauksesta, toipuminen on sujunut ongelmitta, välillä laiskuuttani jätin kostutustipat liian vähälle joka aiheutti kummallista paineentunnetta silmiin. Siitä jo vähän pelästyneenä soitin klinikalle, käskivät kostuttaa enemmän, ja sillähän tunne hävisikin. Itse olen todennut parhaaksi tipaksi oftagelin, vaikka sumentaakin näön hetkeksi. Vesimäisempiä tippoja saa olla jakuvasti tiputtelemassa varainkin töissä pölyisissä olosuhteissa.

  Itsellä oli ennen leikkausta haloja ja starbust-ilmiötä, leikkauksen jälkeen halot ovat kadonneet kokonaan, mitä ihmettä? Onko kenellekään muulle käynyt näin päin? Starburstit ovat ennallaan, mutta en osaa niistä häiriintyä kun en edes ennen tämän ketjun lukemista tiennyt että ne on jotenkin epänormaaleja, luulin että kaikki näkevät niin...
   
 13. Sumuinen

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  Viestejä:
  3
  Olin viikko sitten Smile-leikkauksessa. Leikkaus oli nopea ja kivuton, ei siitä sen enempää.

  Lähtötilanne oli -8. Smileä suositeltiin kuivien silmien takia. Ajattelin, että tekniikka on hellävarainen ja uusinta tekniikkaa, joten mikäs siinä. En lukenut keskustelupalstoja etukäteen, en halunnut pelotella itseäni. Olisi ehkä kannattanut, sillä toipumisen hitaus tuli täytenä yllätyksenä. Lääkärit vähättelevät asiaa kovasti.

  Nyt viikko leikkauksen jälkeen silmät ovat edelleen todella kuivat. Sairastuin flunssaan, joten ehkä sekin vaikuttaa... Pahinta kuitenkin on, että näen melko kehnosti. Toki alkutilaan verrattuna näkö on huimasti parempi, mutta näkö ei ole tarkentunut yhtään siitä, mitä se oli leikkauspäivän jälkeisenä päivänä. Melkein tuntuu huonontuneen.

  Ensimmäinen jälkitarkastus oli 2 pv leikkauksesta, lääkäri vaikutti kiireiseltä, sanoi että turvotusta ja sumuisuutta näkyy vielä ja kehotti "jatkamaan toipumista". Seuraava tarkastus kuukauden päästä.

  Laitan silmätippoja 30-60 min välein, sekä nestemäistä että geeliä. Yritän huilata mahdollisimman paljon ja pitää silmiä kiinni, sekä olla ulkona ja katsella kauas.

  Pelkään, ettei näkö parane tästä ja joudun kuitenkin hankkimaan lasit. Turhauttavaa!
   
 14. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Kyllä mulla ainakin näkö vaihteli ja oli välillä/usein huono sen 2 viikon ajan kun käytin antibiootteja. Niiden lopetuksen jälkeen rupesi näkemään..

  Viikon perusteella ei kannata sanoa vielä mitään!

  Vasta sitten kun et enää käytä mitään tippoja, niin voi jotain päätellä että minkälaiseksi se näkö jää...
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017
 15. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Pari lainausta Silmäaseman sivuilta:
  SMILE:
  "SMILE-leikkauksen jälkeen silmien kuivumista esiintyy vähemmän. Näkösi on täydellisen kirkas muutamassa päivässä, mutta näet riittävän hyvin jo leikkauspäivänä."
  Femto:
  "Leikkauksen jälkeisinä tunteina silmäsi voivat tuntua hieman ärtyneiltä, mutta tämä menee pian ohi. Näkö kirkastuu todella nopeasti, yleensä jo vuorokauden kuluessa."

  Saattavat päteä osalle, mutta voisi noista nyt rehellisestikin kertoa... saa nähdä koska joku puuttuu mainontaan.
   
 16. Sumuinen

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  Viestejä:
  3
  Päivitystä...

  Nyt leikkauksesta on kulunut 2 viikkoa. Sumuisuus on vihdoin melkein kadonnut ja varsinkin vasemman silmän näkö alkaa olla hyvä. Vieläkin silmät ovat kuivat ja väsyvät nopeasti, autolla ei viitsi ajaa pitkiä matkoja.

  Hitusen parempi fiilis alkaa olla, mutta toivoisin kyllä lääkäreiltä suorempaa puhetta toipumisen kestosta. Onneksi olen kesälomalla, en olisi ollut työkykyinen ainakaan ekalla viikolla.
   
 17. Sumuinen

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  Viestejä:
  3
  Minä täällä taas.

  Kuukausitarkastus takana ja näkö nollassa! En ois vielä viikko pari sitten uskonut, mutta yhtäkkiä toipuminen sai vauhtia. Pitkästä, sumeasta toipumisajasta huolimatta olen tyytyväinen leikkaukseen. On ollut kivaa mökkeillä, telttailla ja uida ilman sähläämistä
   
 18. 4na

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2017
  Viestejä:
  1
  Lueskelin myös tätä ketjua ennen Smileä, joten tässä omia kokemuksia.

  Smile tehtiin 16.6. eli hieman vajaa 8 viikkoa sitten. Leikkaus oli todella helppo ja kivuton. Miinuksia oli kummassakin silmässä muistaakseni korkeintaan -2 ja siihen kaveriksi hajataitot, jotka aiheuttivat päänsärkyä yms.
  Näkö kirkastui ihan kivasti seuraavaksi päiväksi, mutta kortisonitipat tietysti kuivattivat inhottavasti ekan viikon ja vaihtelevaa sumeutta oli monta viikkoa, vaikka välillä olikin aivan kristallin kirkasta.
  Kaikenlaista hehkua esim. tv:n tekstien kanssa ilmeni muutaman viikon ja tietokoneen käyttö oli melkoisen hankalaa, sillä silmät eivät jaksaneet tarkentaa pieneen tekstiin kovin kauaa. Tippoja sai lotrata jatkuvasti ja töissä silmät väsyivät.

  Nyt käytän lähinnä Oftageliä nelisen kertaa vuorokaudessa. Oikea silmä tuntuisi olevan hieman vasenta parempi, joka sekin tarkentaa teräväksi kyllä, mutta hitaammin.
  Edelleen on jonkinlaista sumeutta/utua havaittavissa etenkin aamupäivästä, kun tietokoneella töitä tekee. Oma kyynelneste esim. haukotellessa poistaa sumeuden.
  Ulkona/ei koneella ollessa ei muista että mitään olisi ikinä leikattukaan.

  Jälkitarkastus oli 6 viikon kohdalla, ja kaikki näyttää kuulemma hyvältä. Lääkärin mukaan näkö elää ja paranee vielä pitkään, eikä tipoista enää ole paranemisen kannalta hyötyä.

  Eli aikalailla samat kokemukset Smilen ylimainostetusta palautumisesta kuin monella muullakin. Kaikkea voi tehdä jo seuraavana päivänä, mutta näön tarkkuuden ja jaksamisen palautuminen ainakin itsellä hidasta, varsinkin kun työ vaatii tarkkaa ruudun tuijottamista.
   
 19. Jinni

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  3
  Päivittelenpä vähän lisää. Leikkauksesta nyt n. puolitoista kuukautta ja välillä unohdan että sellaista on edes tehty. Näkö on ollut täysin kirkas kortisonitipan lopettamisen eli ekan viikon jälkeen. Oftageliä tiputtelen muutaman kerran päivässä edelleen, kuivuus vaivaa lähinnä aamuisin herätessä.
  Omalla kohdallani voin sanoa, että leikkaukseen meneminen oli ehdottomasti kannattava sijoitus, on helpottanut elämää huomattavasti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Perhana mikä ilo onkaan kengittää hevonen ilman hikisellä nenänvarrella jatkuvasti alasvaluvia rillejä, ei pala hihat läheskään niin helposti :D
   
 20. Torninvartija

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  228
  Tähän päivitys ja siten myös "tilinpäätös". Kävin ns 3 kk:n tarkissa tällä viikolla (vähän myöhässä lomien takia) ja nyt on näkö bueno. Lopullisessa testissä hieman arvottiin että jäikö siihen nyt -0,25 hajataittoa tuohon toisen kerran korjattuun oikeaan vai ei. Isompaa eroa en kahden vaihtoehdon välillä huomannut (siis 0,25 linssi päällä ja pois) mutta sen verran paremmin luettelin kaiketi kirjaimet linssi päällä, että se jäi merkinnäksi. Ei haittaa kyllä mitenkään vaan kokonaisnäkö on nyt huomattavasti parempi kuin ennen korjausta. Tohtorikin totesi että tavoitteeseen on nyt päästy ja seuraavan kerran tarvitsee mennä vasta kun lukulasit ovat tarpeen. tms. Tai jos jotain häikkää nyt myöhemmin sattuisi ilmenemään. Tippoja tulee laitettua yhä epäsäännöllisen säännöllisesti pari kolme kertaa päivään. Välillä tarvetta ei juurikaan ole, välillä enemmän. Näin ollen päätän raporttini täältä tähän. Edelleen olen ihan helvetin tyytyväinen, että leikkaukseen menin. Vaikka kerran jouduttiinkin korjaamaan. On se vain vaivansa väärti. :)
   
 21. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Päivitellääs tännekin jotain. Nyt puoli vuotta silmäaseman Smilesta. Näön tarkkuus on aavistuksen terävöitynyt vieläkin näin loppukesästä. Vertaan tätä tiettyihin tuttuihin liikennemerkkeihin työmatkalla ja siihen, kuinka terävästi näen keittiön kellon vessasta :D

  Lopputarkastus on vasta ensi viikolla, mutta sössin sen itse kun unohdin varata ennen kesälomia.

  Näkökyky nyt jotain 95 prossaa siitä, mitä näki laseilla. Kirkkaana kesäpäivänä ulkona näön terävyys on jopa huippu, mutta sisätiloissa ja varsinkin hämärällä en pääse samaan kuin ennen. Hämärässä tilassa esim. screenin katsominen on vaikeaa. En osaa selittää mistä se johtuu.

  Silmät väsyy huomattavan paljon herkemmin, zoomi on edelleen suht hidas ja varsinkin aamuisin kärsitään kuivuudesta. Myös ilmastoitu auto ja pölyiset tilat ovat pitkän päälle tuskaisia, tipat toki auttaa aina. Tippoja menee monta kertaa päivässä, ja se on jo ihan arkipäiväistä puuhaa. Olen jopa oppinut nauttimaan kun saa kuivaan silmään viileän tipan. Silmäorgasmi.

  Edelleen suosittelen operaatiota, mutta suurella varauksella. Toipuminen on yksilökohtaista ja pahimmillaan ottaa todella paljon aikaa. Jos sulla on tiptop-näöntarkkuus laseissa, niin varaudu kokonaisnäöntarkkuuden heikkenemiseen. Mulle tais ainakin käydä niin. Ajokorttinäkö on toki edelleen ihan heittämällä.
   
 22. Lazer^

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2017
  Viestejä:
  4
  Piti aivan rekisteröityä tätä aihetta varten. Sillä kävin vähän vajaa viikko sitten SMILE leikkauksessa 23-silmälasillisen vuoden jälkeen, (hajataitolla ja noin -4 vahvuuksilla), suurimmaksi osaksi tämän ketjun "rohkaisemana". Pyörittelin asiaa enemmän ja vähemmän vuoden päivät, kunnes viimeisen kuukauden-kaksi intensiivisemmin, koska vanhat lasit alkoi olla jo sellaisessa kunnossa että ulkopuolisetkin kyselivät "näkeekö noista mitään?"
  Muut löytämäni keskutelut olivat suurimmaksi osaksi kielteisellä kannalla, mikä nyt on tietenkin aina nettikeskustelujen "kokemuksia" palstojen yleisin viesti.. oli kyseessä sitten auto tai tietokone tai puhelin tai vaatteet tai silmät.. "paskaa paskaa, älkää ikinä..!" :D Sieltä välistä sitten täytyisi osata suodattaa se totuus.

  Tämä ketju on varmasti aika lähellä sitä, riskit ovat suuret ja todelliset, eli ne ongelmat ja haitat ihan oikeasti tulevat osaksi joidenkin loppu elämää! ja terveyttä!, ei olla samalla viivalla kuin tavaroiden, jotka voi korjata tai vaihtaa
  .. mutta onneksi siellä on myös se suurin osa jotka saavat täydelliset, näkevät ja oireettomat silmät :)


  Omia kokemuksia tähän mennessä. SMILE:n valitsin, erityisesti koska se on uusin tekniikka, josta kuitenkin oli jo paljon kokemusta alalla. Vaikka en tietääkseni ole kuivasilmäisyydestä ikinä kärsinytkään, mutta en myöskään halunnut alkaa kärsiä ja tietysti pienemmän leikkaushaavan nopeampi ja "lujempi" paraneminen kiinnosti, hitaamman näön palautumisen kustannuksella (vs femto)

  Kaikki sujui leikkauspäivänä ihan samalla kaavalla kuin täältä on voinut lukea, Silmäasema teki tarkemmat esitutkimukset leikkkauspäivänä, mikä vähän mietitytti, että niinkö siellä maltetaan jättää kolmetonnia asiakkaan taskuun jos jotain "ehkä" kohtia ilmenee.. Noh siihen oli luotettava, tarkoitus oli kysellä leikkaavalta lääkäriltä enemmän, mutta jännityksestä johtuen "tyydyin" luottamaan heidän rauhalliseen ja ammattimaiseen otteeseen.
  Rauhoittavia ei tarjottu, enkä toisaalta olisi halunnutkaan/tarvinnutkaan. Jännityksen/pelon määrää kyseltiin toki monesti. Ja jännitin toki aivan jumalattomasti, eniten ikinä, mutta ilmeisesti kohtuu rauhallinen luonteeni sai pidettyä "homman kasassa".
  Itse leikkaus meni hyvin, sain pidettyä itseni hyvin "kurissa" ajattelamalla asiaa järkevästi ja teroittamalla että olen itse halunnut ja ostanut tämän palvelun. :D Uskon myös että hoitajan kädestä pitäminen/inhimillinen kosketus myös rauhoitti todella paljon, vaikka leikkaava lääkäri kokoajan kertoikin missä mennään ja miten kauan menee jne jne..
  Eihän se ollut kuin vihreän valon katsomista 30sekunttia, ja sen jälkeen valkoisen heiluvan valon katselua kun lääkäri "viimeisteli" silmää.. mitään ikävää ei tuntunut tai näkynyt tms.

  Leikkauspöydältä noustessani, en nähnyt yhtään sen paremmin kuin aikaisemmin ilmankaan laseja (sekin oli jo siinä tilanteessa helpotus, jonkunlainen näkö säilyi :D). Puoliskantuntia rauhoittumishuoneessa, hiukan selkeytti, mutta ainuttakaan numeroa en nähnyt taululta kotiinlähtö -tarkastuksessa. Oudointa oli se että, aikaisemmin vaikka olin about toimintakyvytön ilman laseja, näin kuitenkin esim käyttää puhelinta ihan hyvin, mutta nyt lähelle tuominenkaan ei auttanut :D
  Leikkauspäivänä silmät olivat vähän valonarat, käytin jotain markan aurinkolaseja jopa sisällä, ei valo pahalta tuntunut, mutta jotekin oli kivempi olla arskat päässä. Silmät eivät vuotaneet yhtään.
  Kuivasilmäisyyttä ja roskan tunnetta oli hyvin heikosti havaittavissa 2-4h leikkauksen jälkeen, miksikään ei olisi huomannut jos ei olisi tiennyt olleensa silmäleikkauksessa. Kostutustippoja laittelin tunnin-puolen välein, seuraavana päivänä vajaan tunnin välein ja myöhemmin 1-2h välein, aivan vain koska ohjeessa käsketään, veikkaan etten tarvitsisi nytkään.
  Seuraavana päivänä näkö oli varmaan 50% lasien näöstä, nyt kuudentana päivänä ollaan varmaan jossain 70-80% tasolla, hidastuu päivä päivältä, mutta silti esim seinäkalenteri näkyy joka kerta paremmin kun sitä vilkaisee.
  Tasaisessa hämärässä valossa näen ihan samalla tavalla kuin ennenkin, vain jos katsoo kirkkaita valoja, niin ne "hehkuvat" aika reippaasti, mutta toivotaan sen tasaantuvan aikaa myöden. Nyt se lähinnä häiritsee autolla ajaessa iltaisin, mutta ei tokikaan estä.

  Tähän mennessä minulla erittäin positiiviset kokemukset, päivittäin ajattelen tämäkin näön taso kyllä riittäisi jos en vain tarvitse enää laseja, mutta toki taas välillä ärsyttää kun ei näe tarkasti kauas jotain asiaa, tai vastaan tuleva auto on "täyttä valoa" , mutta eikö se tästä ajan kanssa :). Tämän ketjun ansiosta osasi näihin kaikkiin valmistautua! ;)
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2017
 23. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Näöntarkkuus lopputarkastuksessa oli 1.25, eli sama kuin aiemmin laseilla korjattuna. Hämärässä/pimeässä ei testattu, mutta sanoisin että ajokorttinäkö eli 0.5.

  Se tuli uutena tietona, että Smilessa leikkausala on halkaisijaltaan 6,5 mm. Hämärässä mun pupilli menee leikkausalueen yli ja siksi näkö heikkenee.

  Näillä nyt mennään!
   
 24. Kizomba

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  Viestejä:
  1
  Mulla on nyt kuusi viikkoa Smile-leikkauksesta. Neljän viikon kohdalla kävin panikointitarkastuksessa, jossa oikea silmä oli nollassa ja vasemmassa -0,25 hajataitto. Viikko tästä varsinaisessa kuukausikontrollissa (5 vkoa leikkauksesta) molemmissa silmissä oli -0,25 hajataitto, mikä tietenkin kummastutti. Lääkäri sanoi, että tässä vaiheessa pieni heittely on kuulemma normaalia, näkö elää ja tarkentuu vielä useamman kuukauden. Kontrastiherkkyys ei kuulemma ole vielä ihan priimaa, mutta näkö on kyllä yli 1,0 heittämällä.

  Muuten on sitten edelleen kuivumis- ja väsymysongelmia. Parempaan päin mennään pikku hiljaa, mutta etenkin silmien väsyessä näöntarkkuus heikkenee. Hämäränäkö on ollut normaali alusta asti, mitään halo-ilmiöitä en ole myöskään kokenut. Tuo pieni hajataitto vaan huolestuttaa, vaikka kuulemma siitä ei tässä vaiheessa pitäisi stressata. Stressaan silti. :D Onko jollakulla kokemusta hajataitosta alussa? Onko alentunut kontrastiherkkyys itse asiassa sama asia kuin hajataitto? En tajunnut kysyä tätä lääkäriltä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2017
 25. Lazer^

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2017
  Viestejä:
  4
  Nyt on reipas kaksi viikkoa. Näkö on varmaan joku 90%, = niin tarkka ettei aina muista olleensa leikkauksessa, paitsi iltaisin tuntuu että olisiko näkö ihan yhtä tarkka kuin päivällä, mutta hankala sanoa.
  Kuivuusongelmaa ei ole ollut koko aikana, mitä nyt aamuisin vähän kuivahkolta, mutta silloin laitan tippoja muutenkin ohjeen mukaan. Päivisin tiputtelen satunnaisesti, etenkin jonkun pölyisen homman päätteeksi, liekö mitään merkitystä/apua..

  Halo ilmiö on vähän lieventynyt, enää ei sentäs mitkään autoradion tekstit "loista", mutta muut kirkkaat valot hehkuu pimeällä aika reippaasti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti