Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. archmage

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  15
  Mikä SMILEn toipumisaika tulisi olla? Missä ajassa näkö on "varmuudella" "lopullinen"? Nettisivuilla lupaillaan että seuraavana päivänä jo...

  Kävin tänään maksuttomassa esitutkimuksessa. Ei siellä oikein kysymään päässyt, jos ei väliin tunkenut. Riskeistä ei kerrottu kuin kuivasilmäisyydestä, ja siitä että leikkauksen aikana ei saa silmiä heilutella (joku oli joutunut uusintaleikkaukseen kun silmä ei ollut pysynyt kohdallaan). Ellen nyt ihan väärin ymmärtänyt niin sanoi että arpisamentuman vaaraa ei ole (toisin kuin PRK:ssa).

  Laajentavaa tippaa ei kuulemma käytetä - miksi ei, sitä ei hoitaja osannut kertoa (lääkäriltä en ennättänyt kysymään). Eikö nuo starburstit johdu juuri liian pienestä leikkausalasta?

  Uusintaleikkauksia SMILEssä tehdään "muutamalle prosentille". Tyypillisin syy on se ettei tavoitearvoja saavutettu.

  Eräs asia mikä jäi epäselväksi on (ehkä hieman vaikea kuvata): kun silmän pinta/sarveiskalvo on likinäköisellä (myös hajataittoa) sellainen vuoristoinen, niin kone lukee sen ja laskee millainen pinta sinne kannattaa laseroida. Mutta käytännössähän nuo vuorenhuiput tasataan siis laseroimalla sinne kuoppia (koska silmän keskelle tehdään). Ja kun se laseroidaan sarveiskalvoon SMILEllä (ja myös Femtolla), niin onko silmän "paine" oikeasti niin kova että se vetää nuo kaksi eroteltua pintaa virheettömästi yhteen? Meinaan, voiko sinne jäädä ikäänkuin ilmakuplia, koska leikkuujäljen puolet eivät ole tasaiset noiden kuoppien vuoksi?

  Aikaa olisi ollut varaamassa heti. Kun se kunnon esitutkimus tehdään samana päivänä juuri ennen leikkausta, niin ilmeisesti missään välissä ei ole noita riskejä sitten tarkoitus käydä läpi. Ei niistä lukenut mitään mukaan annetuilla lapuillakaan...

  Edit: Ja siitä oli myös puhe, että SMILE on parempi kuivasilmäisille kuin PRK, koska PRK:ssa tuhotaan silmän pinnalla oleva Bowmanin kerros, joka on ravinteiden kuljetuksen kannalta tärkeämpi osa kuin sarveiskalvon syvempi osa, johon LASIKit osuvat.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
 2. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Kahdeksasta viikosta puhuttiin mulle. 2-3 kk jälkeen pitäisi mennä ensimmäiseen kontrolliin. Mutta vaihteluväli erilaisissa mainoksissa tosiaan on ollut 1 pv - 6 kk. Mun mielestä tuo 1 pv on suoraa kusetusta. Jos ajaisin edelleen rekkaa, niin vähintään kahden viikon paussi ois tullut. Mielellään jopa kuukauden. Eli jos tarviit silmiä töissä, niin ota sekin huomioon.

  Vähän jännä fiilis jäi kyllä siitä, kun esitutkimuksessa käteen lyötiin esite, jota ei kumminkaan saanut ottaa mukaan kotiinsa...
   
 3. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Toiminta kuulostaa ihan Tampereen Silmäasemalta, saatettiin kassalle aikaa varaamaan siinä kohtaa kun mieleen olisi tullut jotain kysyttävää. Jälkikäteen sitten kyselin asioista puhelimitse ja meilitse. Riskeistä ei puhuttu edes siinä oikeassa esitutkimuksessa mitään.

  Kävin jälkikäteen samassa firmassa valittamassa kuivuudesta ja toinen (ei leikkaava) lääkäri oletti että mulle olisi mainittu esimerkiksi noiden pintahermojen uudelleenkasvun mahdollisesti aiheuttamista aistimuksista. Vaikutti hämmästyneeltä kun sanoin asian tulevan mulle uutena ja suositteli jättämään asiakaspalautetta, minkä kyllä teinkin.

  Kritiikki kiireisestä toiminnasta kohdistuu lähinnä leikanneeseen lääkäriin (Juhani Pietilä), ehkä on vähän liikaakin rutiinia takana. Muuten kyllä palvelu ollut ystävällistä, tuolla toisella lääkärillä ja optikolla tuntui olevan aikaa vastailla kysymyksiin ja vauhti oli paljon rauhallisempi.

  Starbursteille voi olla monta syytä, liian pieni leikkausala, hajataitto, kuivat silmät, haavan paranemisreaktio. Mulla noi ainakin hieman vaihtelee, leikkausalasta en osaa sanoa. Alkuvaiheessa noita on monilla, usein häviävät viikoissa tai kuukausissa. Toisesta silmästä nuo on mullakin hävinneet.

  Jos tarkoitat kuopilla ja vuorilla pienempiä epätasaisuuksia (useamman asteen taittovirheitä) niin SMILElla noita ei saa tasattua vaan se poistettava lentikkeli on pluslinssin mallinen. Femtolla sitten voidaan höylätä tarkemmin jos tarve vaatii (http://ilmanlaseja.mehilainen.fi/silmien-laserleikkaus/femtolasik). Femton kanssa se ohuen ohut läppä kyllä silitellään paikoilleen huolella joten kuplia ei väliin jää, imeytyy kuin märkä paperi seinään. SMILE:n kanssa on toinen juttu ja se lentikkelin kasaan painuminen vie aikaa, siitä tuo hitaampi näön asettuminen pääosin johtuu.

  Pintahermoja PRK tuhoaa operoitavalta alueelta, Femto katkaisee läpän reunan kohdalta. SMILE:ssa noita katkotaan vain lentikkelin aukon kohdalta, mutta pinnan alla tavaraa tuhotaan sama määrä. Ja mahdollinen uusinta on sitten joko PRK tai Femto. Kuivuminen johtuu pääosin pintahermojen katkomisesta, mutta myös muita tekijöitä on.

  Toi uusintaprosentti on aika mielenkiintoinen juttu, tarkkuutta mainostetaan todella pienillä prosenteilla, mutta missään puolueettomassa tutkimuksessa ei päästä lähellekään. Totuutta tuskin tietää kukaan muu kuin leikkaava taho. Jäännöstaittovirheen lisäksi uusintaan voi joutua epiteelikasvun tai lentikkelin jämien takia (SMILE). Tästä topikista löytyy pari tapausta.

  Edittiä: Joku voisi kehitellä säteen, jolla saisi turvotettua tai kasvatettua sarveiskalvoa. Lisättäisiinkin paksuutta ohentamisen sijaan. Ei katkea hermot ja silmän lujuus sen kuin kasvaa ;)
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
 4. archmage

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  15
  Bingo! :)

  Ok.

  Hmm, poistettava lentikkeli toki on pääasiallisesti pluslinssin mallinen. Mutta täydellisesti pluslinssin mallinenhan se lienee vain kun silmämuna/sarveiskalvo on täydellinen eikä yhden yhtä mäkeä tai kuoppaa ole. Jos on vähänkin (minulla -0.50 ja -0.75) hajataittoa, niin eikö se lentikkeli hieman noudattele noita muotoja (siis vastakkaiseen suuntaan, niiden eliminoimiseksi), eikä siis ole aivan tasainen pinnoiltaan?

  Joo, tuo on se SMILEn ongelma. Periaatteessa kai mitä pienempi lentikkeli, sitä paremmin se paranee (ja sitä vaikeampi lentikkeli on saada yhtenä kappaleena ulos). Lentikkeli pitäisi lisäksi saada laidoilta infinidesimaalisen ohueksi, jotta sarveiskalvon puolet pääsee painumaan toisiinsa. Mutta käytännössähän se laita ei ole "V"-mallinen vaan lopulta kuitenkin enemmän "U"-muotoinen kun ei mikään laser ole infinidesimaalisen tarkka, ja lisäksi lentikkeli repeäisi poistettaessa. Kuinkahan paksuksi se laita tosiaan jätetään käytännössä?

  Joo, tuo on sinänsä jännä seikka, että pintakerros epiteelin alla (Bowman) on tosiaan se tärkein paikka. Toisaalta voisi ajatella että syvältähän ne ravinteet pinnalle tulee ja se kun sieltä syvältä katkaistaan valtatie (LASIK, SMILE) niin ei pinnalle kulje ravinteet. Mutta joo, toisaalta järkevää sekin että pinnalla sitä kosteutusta ym. tarvitaan joten pintakerros olisi tärkein ja PRK siten huono valinta kuivasilmäiselle.

  Epiteeliriski on ilmeisesti minimaalinen nykyisin kun http://www.femtolasik.fi/laserleikkaus/riskit/ kerrotaan:

  "Noin kuukausi leikkauksen jälkeen tarkistetaan, onko läpän alle kasvanut epiteeliä eli silmän pintakerrosta. Epiteelin poisto joudutaan tekemään enää harvemmalle kuin yhdelle tuhannesta leikatusta. Uusintaleikkauksissa riski epiteelin kasvuun on hieman suurempi (n. 3–5 %)."

  "Smile-leikkauksessa sarveiskalvoon laseroitava aukko on vain muutaman millimetrin kokoinen, jolloin epiteelikasvu on vieläkin epätodennäköisempää."

  Jokohan lääkärit olisivat oppineet leikkauksen siten, että lentikkelin jäämätkään eivät enää juuri vaivaisi. Toivotaan.

  Keksitty jo, sitä syöväksi kutsutaan...
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 5. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  No siis se lentikkeli on hajataiton suuntaan hieman eri paksuinen, mutta muoto on silti silmälasilinssin kanssa linjassa eli ei siinä sen pienempiä röpelöitä ole. Noita pinnan muita epätasaisuuksia SMILE ei käsittääkseni huomioi vaan pienemmät virheet jäävät ennalleen.

  Lentikkelin reuna jätetään aina 15um paksuksi jotta se pysyisi kasassa poistettaessa, siksi sinne jää aina vähän tyhjää kunnes tila kasvaa umpeen.

  Ne hermot tulee pinnalle jossain sarveiskalvon reunoilla/ulkopuolella ja siten etenee tuota pintakerrosta pitkin. Sitä en tiedä, voiko esimerkiksi SMILE lentikkelin reuna osua noiden hermojen reitille vai onko ne kokonaan operoitavan alueen ulkopuolella. Femto ne joka tapauksessa katkoo muualta paitsi läpän saranan kohdalta ja PRK tuhoaa operoitavalta alueelta kokonaan. Pintahermot on tärkeitä siksi ettei silmä enää aisti pinnan kuivuutta. On siellä syvemmälläkin hermoja ja noillakin joku merkitys lienee, lisäksi silmän pinta hieman muuttaa muotoaan joten luomien kontakti pintaan muuttuu. Kaikki osaltaan vaikuttanee kuivumiseen.

  Mulle kuitenkin kerrottiin ettei lopputarkastuksessa 6vk kohdalla kuulemma ole juuri raportoitu eroa kuivumisen suhteen, mutta Smile-ryhmässä lienee enemmän jo entuudestaan kuivasimäisiä.

  Epiteelin mainitsin, koska tästä topikista sivu tai pari taaksepäin löytyy yksi tapaus SMILE:n kanssa. Ja noin vuosi taaksepäin yksi lentikkelin jämä. Jälkimmäinen Tampereen Silmäasemalla.

  Tätä topikkia lukiessa ongelmien yleisyydestä saa varmasti vääristyneen kuvan, minäkin tunnen monta tyytyväistä tapausta. Toisaalta osa tämän topikin epäonnisista oli keskustelussa mukana jo ennen operaatioon menoa :/
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 6. Venni

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Viestejä:
  1
  Pakko rekisteröityä tänne ihan tätä ketjua varten, sen verran aktiivisesti tuli tätä luettua ennen omaa eilen suoritettua Smileä. Itse leikkaus oli naurettavan helppo eli ei siitä sen enempää. Heti leikkauksen jälkeen en nähnyt yhtään sen paremmin kuin ennenkään ilman laseja (lähtöarvot n. -4 ja hieman hajataittoa molemmissa silmissä) mikä hieman yllätti, monethan (Femtolla leikatut?) ovat raportoineet heti nähneensä esim. leikkaussalin seinällä olleen kellon. Nopeasti kuitenkin rupesi kirkastumaan. Silmät eivät ole vuotaneet ollenkaan, myöskään roskan tunnetta tai kuumotusta ei ole ollut, mutta äärimmäisen kuivat silmät olivat koko eilisen päivän, n. 15min välein tuli tippoja laitettua. Edelleen tuntuu kuivuutta, ja ainoa pientä huolta aiheuttava seikka on vasemmassa silmässä toisinaan tuntuva nopea pistävä tunne. Muistelen kuitenkin lukeneeni muiltakin vastaavia kokemuksia.

  Haloja ja starburstia on havaittavissa, mutta katulampuissa ja autojen valoissa olen aina niitä nähnyt, hajataitosta johtuvia? Nyt ovat hieman voimakkaampia, mielenkiinnolla odotan häviävätkö pikkuhiljaa. Näkö on parantunut jo paljon, mutta on kyllä huonompi kuin lasien kanssa aikaisemmin, toivottavasti tästä kehittyy vielä. Periaatteessa näen tarkasti, mutta hieman "harittavasti", toivottavasti johtuu kuivuudesta. Täytyy kyllä ihailla nykylääketiedettä, on se uskomatonta että 30 sek laserlaitteen alla voi muuttaa elämää näin. :D
   
 7. Andymaister

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  61
  Venniä kompaten omat kommentit, tätä ketjua saa pitkälti syyttää siitä että maanantaina 20.3. kävin Smilessä. Paikkana Silmäasema Helsinki, lähtötilanne -4.5 ja -8.0 kohtuullisen reippaalla hajataitolla. Operaatioon valmistavissa tarkastuksissa käytiin minusta hyvin läpi operaation kulku silmien nykytila, lääkärillä oli minusta hyvin aikaa selittää tekemistä ja käytiin minusta oikein hyvät keskustelut mm. ketjussa läpikäytyihin huoliin. No, olin tyytyväinen ja uskaltauduin leikkaukseen. Leikkauspäivänä hermostutti melko kovasti mutta henkilökunta veti operaation läpi rutiinilla, mutta oikein ystävällisesti ja tässäkin vaiheessa oli aikaa kysellä ja tarkistaa asioita. Lääkkeet veivät vähän pahinta terää laserin alle kömpimiseen mennessä ja koko homma meni itse asiassa ihan älyttömän helposti ja nopeasti.

  Oikeastaan missään vaiheessa ei ollut kipeä tai kovin kuiva tunne silmissä mutta illalla aloitin tippojen annostelun ja sen jälkeen näkö ja olo on vaan parantunut. Tiistaina tarkastuksessa ei ollut mitään poikkeavaa tahi syytä huoleen. Molemmat viillot olivat jo alkaneet umpeutua ja näkö oli kohtuullisen ok - ei toki pärjää vieläkään siihen mitä oli lasien kanssa mutta näitä mainittuja isoja haloja ym. ei oikeastaan ollut paitsi jonkun verran iltaisin. Kuuleman mukaan suurin osa paranemisesta ja näön kehittymisestä tapahtuu n. 3 vko sisään mutta vasta n. 3 kk jälkeen tiedetään mihin se lopulta asettui, ja sitten taas tarkastukseen.

  Huilailin kevennetyn työviikon läpi tippoja ahkerasti käytellen ja lukeminen, telkan katsominen ja auton ajaminenkin sujuvat jo. Olo on edelleen samanlainen kuin juuri uudet lasit saaneella eli näkö ei ole 100% terävä kauas mutta paranee koko ajan, lähinäkö on jo ihan hyvä (mitä se ei tosiaan ollut aikaisemmin). Eniten tässä kai harmittaa se, että vähän väliä tulee etsittyä laseja tai muka korjattua niitä silmillä kun tapa on iskoistunut 30 v. aikana melko syvälle... mutta jospa tuostakin oppii pois :)
   
 8. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Puolen vuoden jälkeen et edes muista, että oot omistanut laseja.
   
 9. Crux

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2003
  Viestejä:
  127
  Tuli sitten itsekin vihdoin Femtossa käytyä, paikkana Lahden Medilaser. Vaikka esitutkimuksesta lähtien palvelu sinänsä oli ystävällistä, tuo mainittu liukuhihnatoiminta kyllä tuli huomattua. Asioita ei loppujen lopuksi hirveästi selitelty eikä kysymyksillekään varattu aikaa kun ei itsekään tajunnut niitä ottaa esille. Leikkausta tyrkytettiin jo seuraavalle päivälle, mutta päätin ottaa vielä viikon mietintäaikaa väliin. Omaa tutkimusta ja lukemista suorittelin ja sitten ennen leikkausta esittelin kysymyksiä leikkaavalle lääkärille.

  Itse leikkaus toki hieman pelotti, mutta sujui yllättävän kivuttomasti ja olikin ohi noin viidessä minuutissa. Näkö oli jo pöydältä noustessa parempi kuin ilman laseja. Koko prosessin epämiellyttävin osa omasta mielestä onkin varmaan silmätippojen laittaminen.

  Leikkauksesta nyt kolme päivää, kaukonäkö on jo parempi kun laseilla koskaan. Lähinäkö vielä vähän sumea ajoittain ja esim näytöltä näkeminen vähän heikkoa, mutta parannusta huomannut päivittäin. Mitään kummempia oireita en ole edellämainitun lisäksi huomannut.

  Saattaa olla vielä aikaista sanoa, mutta varsin onnistuneelta operaatiolta tuntuu tähän mennessä. Vähän toki tuntui luopua parin sentin läjästä 50e seteleitä, mutta omalla kohdalla laseista eroon pääseminen olisi sen arvoista :)
   
 10. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Tippoihin tottuu, äkkiä ne muodostuu rutiiniksi eikä hommaan kiinnitä sen kummempaa huomiota. Kannattaa pitää joku kertakäyttöpipetti taskussa aina hätävarana. Lähelle tarkennuksen kanssa saattaa ekoina päivinä ja viikkoina olla oppimista.

  Asiakaspalvelusta... Tässä topikissa on monesti kehuttu Ympyrätalon Mehiläistä ja kun minua on hieman jäänyt vaivaamaan nuo erot korkeamman asteen taittovirheissä Smilen ja Femton välillä, niin laitoin sinne meilillä kysymyksen aiheesta topografiakuvan kanssa. Kun Silmäasemalla kysymyksiin vastaili hoitaja tai optikko, niin Mehiläisestä sain parissa päivässä leikkaavalta kirurgilta hyvin selkokielisen ja kattavan vastauksen kysymykseeni. Täytyy siis tämän kokemuksen perusteella yhtyä mielipiteisiin ja kiitellä heidän asiakaspalveluaan.

  Vastauksen mukaan tuo meikäläisen taittovirhe on just niitä tapauksia, joissa joskus on parempi valita aaltorintamaohjattu Femto kuin Smile. Silmäasemalta en koskaan saanut tähän selkeää vastausta, tosin ihan samassa muodossa en osannut aikoinaan kysymystä esittää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017
 11. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  3 Päivää takana lasik leikkauksesta ja lähinäkö vaatii vielä totuttelua mutta kaukonäkö parani ihan älyttömästi. -6 ja -7 oli silmissä ennen leikkausta, kuukauden päästä sitten selviää mihin päästiin :). Täs sit kesä silmätippojen kanssa räplätessä, enempi pelotti niiden laittaminen kuin itse operaatio, jossa ei huomannut muuta kuin läppää tehdessä pienen paineen silmällä. Aurinkolasit oli pakko hommata kyllä heti, kun meni ulos.
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Jep. Kohta et enää muistakkaan että olet koko leikkauksessa ollut.

  Kun näkö on todella hyvä, ja siihen on tottunut, ei enää kiinnitä paljoa huomiota onko se hyvä vai ei. Näin ainakin itellä. Tosin joskus refleksinomaisesti kyllä on tullut hapuiltua laseja.. Mutta eihän niitä tosiaan tarviikkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2017
 13. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  Juu, kyllä sitä aina välillä on ihmetelly ainii ei tartte lasei enää ottaa pois kun esim menee suihkuun :) .
   
 14. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Linkataas samalla kokemuksia muualtakin, mielenkiintoinen ilmiö tuo hajataiton palautuminen josta kommenteissa keskustellaan: http://www.enninkengissa.fi/2017/02/10-kuukautta-smile-laserleikkauksen.html

  Itsekin kirjoittelin aiemmin noista hajavalosäteistä ja varjokuvista toisessa silmässä, ei ne ole mihinkään kadonneet. Pystysuorat, terävät kontrastirajat leviävät pelkästään toisella silmällä katsottaessa ja samaan suuntaan näkyy terävissä valoissa pimeällä starbursteja. Molemmilla silmillä ilmiötä ei niin huomaa, onneksi ongelma on ei-johtavassa silmässä. Periaatteesta kuitenkin tuo hieman harmittaa vaikkei nyt varsinaisesti mitään haittaakaan. Tuossa silmässä oli alunperin korkeamman asteen virheitä eikä niinkään symmetristä hajataittoa.

  Kun katsoo jotain ledivaloa parimillisen, paperiin tehdyn reiän läpi, ongelmaa ei näy. Tämä viittaisi siihen että ongelma johtuisi hajataitosta. En kyllä osaa sanoa ilmenikö ihan samaa lasien kanssa. Tuolloin kyllä pimeällä ajaminen ja tietsikan tekstin lukeminen oli paljon hankalampaa mutta yksityiskohtiin en niin kiinnittänyt huomiota. Femtosta reilut 10kk, joten vuosikontrolliin voisi varailla aikaa. Tarttee samalla kysäistä asiasta, vaikka sinänsä tuo aika pieni murhe onkin. Muuten näkö on kyllä terävä läpi koko päivän eikä ole ainakaan huonompaan suuntaan muuttunut, visus jossain 1.6 paremmalla puolella.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017
 15. Eh Pretty Easy

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2012
  Viestejä:
  14
  Kysmys: miksi lähelle katsominen on vaikeampaa kuin ennen silmälasit päässä? Tuntuu kuin olisi piilolinssit silmissä. Tarkennus hankalaa.
   
 16. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Oisko silmät hieman plussalla? Tuota sattaa ilmetä ekoina päivinä ja viikkoina. Samoin uuteen näköön totuttelu vie väkisinkin hetken aikaa.

  Kauanko on aikaa operaatiosta ja mikä oli tekniikka?
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2017
 17. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Mitä tarkoittaa "lähelle"? Näkö korjattuna ei tietysti pysty näkemään niin lähelle kuin ilman silmälaseja. Ennen leikkausta pystyi hyvin tuijottelemaan muutaman sentin etäisyydeltä, nyt 20-30 senttiä on optimi. Jos leikkaus on just tehty, niin silmät vielä arpoo.
   
 18. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Eilen tuli käytyä femtolasikissa tampereen silämasemalla.
  Leikkaus oli hieman ahdistava ja pahempi kuin odotin kokemuksena.
  3h vuoti silmät ja nenä vettä, silmät herkät valolle. Leikkauksen jälkeen pystyin ajamaan autolla osan matkasta kotiin ja näkö parempi kuin laseilla koskaan. Itsellä siis oli hajataittoa runsaasti.
  Tampereen silmäaseman palveluun olin ihan tyytyväinen.
   
 19. y-ukk

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  54
  Silmälaseilla llikitaitteinen henkilö tarvitsee vähemmän akkommodaatiota (vähemmän työtä nähdäkseen lähelle tarkasti) kuin piilolinsseillä tai sarveiskalvon taittovirhekirurgian jälkeen. Suhteellisesti lisääntynyt akkommodaatio voi myös lisätä akkommodaatio-konvergenssiä ja siten herätellä piilokarsastuksesta aiheutuvia oireita.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2017
 20. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Hmm.. eilisen huikea "kuva" vaihtui tänään vähän hajataittoa muistuttavaan utuiseen kuvaan... vähän hirvittää. Tänään kyllä tuo valonarkuus on vähentynyt ja pärjää jo ilman aurinkolaseja (sisätiloissa). Toivottavasti kuva paranee ajan kanssa...
   
 21. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Paljonko oli miinuksia ja hajataittoa? Utuisuus voi johtua myös kuivuudesta, tippoja vaan lisää.
   
 22. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  antibioottikuurin jälkeen näkö oli itellä ainakin pysyvästi hyvä, mutta sen aikana vaihteli. ilmeisesti kuivuuden tms takia.
   
 23. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Joo toivotaan toivotaan. Pari päivää mennyt kyllä toipuessa. Ihmeen väsynyt olo tuosta tuli. Hyvin kevyitä töitä pystynyt tekemään...

  Miinuksia oli -1.75 noin. Hajataiton määrää en tiedä? Pitää varmaan kaivaa papereista.
   
 24. Olkihattu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  35
  Kuis muuten alkoholin kans,leikkaus n.viikko sitten ja pitäisi kumota pari ööliä tulevana viikonloppuna. Onko esim.antibiootti tippojen aikana sallittua/viisasta. Ei tullut kyseltyä ja juhlat edessä,yllättäen. Femtolasik.
  Alkoholihan kuivattaa vielä,onko silmät kovilla,tähän kokemuksia jne,miten meni kiitos:)
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2017
 25. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti