Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. IPI69

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Viestejä:
  4
  Siis lähinnä silmiä huuhtelin tekemällä ns. "kupin" kämmenistä ja sillä tavalla suljettuihin silmiin laitoin vähän vettä.
  Tällä nyt tuskin mitään vaikutusta on mihinkään, varsinkin kun on nuo antibioottitippakuurit päällä.

  Nyt näkö alkaa olla jo lähellä täydellistä, mitä nyt välillä näkö "sumenee" (johtunee varmaan silmiä kuivattavasta kortisonista).
  Myös autojen ledivalot yöllä aiheuttvat häiritsevää "tähtikuviota", mutta tämäkin varmaan katoaa ajan kanssa.
   
 2. newbi

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2002
  Viestejä:
  133
  Smile-leikkauksesta kohta 1.5v. Yhtäkkiä tullut iso määrä noita lasiassamenumia (vitreous floaters). Ovat kyllä vittumaisia varsinkin näin keväällä, kummasakin silmässä kymmeniä ja muutama todella iso, pystysuunnassa koko näkökentän pituisia. Kävin lääkärissä niin totesi että kaikki kunnossa. Noillehan ei pysty mitään tehdä, pl. vaihtaa koko silmämunan neste keinotekoisella liuoksella.

  En tiedä johtuvatko leikkauksesta vai olisivatko tulleet jokatapauksessa. Muilla kokemuksia näistä?
   
 3. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Näemmä kaihileikkaus ja likinäkö lisäävät riskiä ainakin, tosin yleisiä ovat muutenkin:
  http://www.terve.fi/silmataudit/lasiaissamentumat

  Pikaisella googletuksella löysin kuitenkin seuraavaa:
  http://floatertalk.yuku.com/topic/5713/Severe-Eye-floaters-after-Relex-Smile-surgery#.WKoNMBhDx_8
  http://floatertalk.yuku.com/topic/2543/Anyone-have-post-lasik-floaters#.WKoNRxhDx_8

  Toisaalla epäilivät liittyvän Lasik läpän teon aikaiseen paineen nostoon, mutta Smilen kanssa painetta ei juuri nosteta. Lisäksi luulisi ongelman alkavan paljon nopeammin operaation jälkeen.

  Toisaalta sarveiskalvon sisäpinta hieman saattaa muuttaa myös muotoaan, voisiko tuo lisätä riskiä? Tämä on ihan puhdasta teoretisointia...

  Itsellä satunnaisesti on noita ollut, siis jo ennen operointia. Ovat hävinneet itsekseen ja olleet hyvin hetkellisiä, en muista koska olisin viimeksi noita havainnut.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 4. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Mulla on noita, jos nyt oikein ymmärrän, helvetin kauan. Tälläkin hetkellä :) En ole koksaan sen enempää niitä ajatellut. Ihan niinkuin jotain "karvoja" tai sellasia suonia liikkuis silmissä.
   
 5. Sarza

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2015
  Viestejä:
  14
  Mulle tuli lasiaiskellujia muutamassa viikossa lasik-leikkauksen jälkeen. Ennen leikkausta näkökenttä oli täysin kirkas, mutta sen jälkeen siis noita kellujia täynnä. Nyt leikkauksesta on reilu vuosi ja mihinkään ne ei ole kadonneet. Katselen niitä varmaan loppuikäni. Muutamasta "karvasta" ei olisi mitään haittaa, mutta kun koko näkökenttä on niitä täynnä niin se huonontaa näkemistä pahasti. Voihan niitä olla ja tulla iän myötä ilman leikkaustakin, mutta omalla kohdalla selvä yhteys leikkaukseen. Olen kuullut vastaavia kokemuksia muutamalta muultakin leikatulta. Tuo silmän paineistusteoria kuulostaa loogiselta.
   
 6. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  http://www.psoriasisdietplan.com/2015/01/eye-floaters-are-probably-fungal-infection/

  kannattaa ehkä kokeilla serrapapteseä ja oregano-öljyä.

  ja tämä:

  " you can move them away from your field of vision by moving your eyes. Looking up and down is usually more effective than looking from side to side. If eye floaters are dense and numerous that they affect your vision, your eye doctor may consider a surgical procedure. During this procedure, the vitreous and its floating debris are removed and replaced with a salt solution. The risks of such complications are small but if they occur vision can be permanently damaged. For this reason most surgeons will not perform surgery unless eye floaters are causing an extraordinary visual handicap."

  lähde: http://www.rayur.com/eye-floaters.html

  eli jotain paskaahan se on siellä silmässä, sieni-infektiota tai vastaavaa likaa...
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 7. Hyde

  Rekisteröitynyt:
  13.12.1999
  Viestejä:
  694
 8. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
 9. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Et tainnut edes lukea kunnolla.
   
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Miten niin?
   
 11. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Voit sä toki vaihtoehtoisesti olla ihan pihallakin koko aiheesta. Vai miksi huhhuttelet ensimmäisten sukupolvien femtolasereissa havaittua marginaali-ilmiötä, joka jää/jäi muutaman iloksi haittaamaan pimeänäköä? On tuossa leikkauksessa muutama muu "pikkujuttu", jotka saattaa haitata aavistuksen enemmän kuin satunnaiset valoilmiöt kirkkaissa kohteissa pimeällä...
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  et tainnut itse lukea kokonaan. ps. katso se video. eivät ole mitään "satunnaisia valoilmiöitä". Käytännössähän tuo on pakko korjata leikkauksella joka siinä tehdään tuolle naiselle.
   
 13. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Ikävä ilmiö kohdalle osuessaan, mutta siltikin kyse on äärimmäisen harvinaisesta ilmiöstä, joka on enempi ensimmäisten laserien ongelma. Lisäksi videon perusteella tuo on korjattavissa samalla tapaa kuin lasik yleensäkin, paitsi että Excimer-laserilla hiotaankin läpän takapintaa. Paljon todennäköisemmin uusintaan joutuu jäännöstaittovirheen takia.

  Onkohan ilmiö Smilen kanssa mahdollinen? Silmäänhän jää 2 rasterikerrosta, mutta kuvio on erilainen...

  Edittiä: Siitä olen kyllä samaa mieltä, että kaikki mahdolliset riskit tulisi kertoa. Mulle ei ainakaan mistään riskeistä mainittu sanallakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 14. khan

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  293
  Hieman vajaa kuukausi leikkauksesta kävin eilen jälkikontrollissa. Näöntarkkuus on nyt 1.5 joka on lääkärin mukaan varsin hyvä. Myös kaikki muut arvot (sarveiskalvot, silmänpaineet) olivat kunnossa. Myöskin halo-ilmiöt ovat huomattavasti vähentyneet parin viime viikon aikana.
   
 15. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Kuinka tarpeellinen tuo 6kk optikon kontrolli on. Mitä siellä tutkitaan?
   
 16. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Näkö, silmän pinta, silmänpohja, ... Ihan perustutkimus, että silmät on ok. En jättäis välistä.
   
 17. Kapinen

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  19
  Ei vissiin ihan välttämätön, oltiin jo alustavasti varattu sille aikaa, mutta kuukausi leikkauksen jälkeen olevassa tarkistuksessa leikannut lääkäri sanoi, että tämä on niin täydellinen, ettei sitä tarvitse enää tarkastella myöhemmin jos ei tule mitään ongelmia. Vissiin meni aika nappiin leikkaus kun lääkäri tuossa tarkistuksessa mutisi silmää tutkiessaan, että hän itse leikkasi tämän, mutta ei silti meinaa löytää jotain arpea tai läpän rajaa. Ja että jos menisin tavalliselle optikolle tarkastukseen, eivät ne edes huomaisi, että laserleikkaus on tehty.
  Oletan, että se oli aika tosissaan tuon kanssa ettei toista tarkastusta tarvita, puhdasta rahantuloahan se yksityiselle sairaalalle on kun potilas käy tarkastuksissa, että ei siinä mitään säästöä mielessä ainakaan ollut.
   
 18. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  No Silmäasemalla ei ole mitään 6kk tarkastusta ainakaan femtolle, ainoastaan maksullinen kontrolli 6 vk kohdalla. Tuonkin sai valita joko optikolle tai leikanneelle lääkärille, erona lähinnä hinta. Seuraavan kerran suosittelivat poikkeamaan vuoden päästä jos ei mitään erityistarvetta ilmene, 1v kontrolli on ilmainen.

  Alkuvaiheessa tuli myös käytyä pari ylimääräistä kertaa, nuo ei maksaneet mitään. Noillakin kerroilla otettiin kaikki mahdolliset mittaukset.

  Eika hyvin se läpän sauma muuten oli 6vk kohdalla piilossa, näkyi mikroskooppikuvassa heikosti syvällä epiteelikerroksen alla. Päällä oleva epiteelikerroshan on suunnilleen yhtä paksu kuin koko läppä, en ollut tuota hahmottanutkaan ennen kuin itse näin kuvan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017
 19. Torninvartija

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  228
  Päivitystä omaan keissiini...

  Femto siis noin puolitoista vuotta sitten. Toiseen silmään jäi hajataitto, joka heitteli -0,75:n ja -1,25:n välillä. Seurattiin puolen vuoden välein. Tohtori sanoi jo alkuunsa että kyllä korjataan ja korjataan takuuseen mutta pitää venata sen aikaa, että nähdään mihin asettuu...

  No, ei näyttänyt kummemaksi tulevan. Viimeisin tarkki maanantaina ja lekuri sanoi, että se on sitten go jos näin tahdon. Ja miehän tahdoin. Ja sainkin ajan jo samalle viikolle ja eilen kävin uusintasuhautuksessa.

  Toimenpiteenä vanhan läpän "raotus" oli miusta iisimpi kuin alkuperäinen operaatio. Nopeampikin ehkä. Ja sikälikin helpompi, että kun tehtiin vain toiseen silmään, niin nyt toisella näkee edes koko ajan "kirkkaasti". Lekuri oli melko lailla luottavainen, että tuolla pitäisi korjaantua... Aika näyttää...

  Nyt silmä on vielä todella hakusellaan. Tekstien katselut sun muut ehkä noin 50 % terävää mitä tulisi olla. Mutta näin toki jo ensimmäisellä kerralla. Kuivumisen kanssa tuntuis olevan huomattavasti iisimpää kuin ekalla kerralla. Samoin karhaamisen. Tulee tuota tippaa toki laitettua aika tiuhaan, mutta ihan niin pipetti kourassa ei tartte olla ku ekalla kerralla. Hieman kummakin juttu. :D

  No, nyt parannellaan. Viikon antibioottitippa. Tarkki 3 kk:n päästä. Ja siinä vaiheessa jo toki tarkittakin tietää melko hyvin, että miten meni. :think:
   
 20. mikrobitch

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2010
  Viestejä:
  1 816
  Näköni tuntuu huonontuvan vuosi vuodelta jonkin verran. Onko leikkauksesta minulle mitään hyötyä vai stoppaako leikkaus jotenkin näön heikkenemisen?

  Helvetin kalliita operaatioita, mutta ajatus silmälasittomasta elämästä houkuttelee.
   
 21. Sarza

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2015
  Viestejä:
  14
  Täysin arpapelia onko hyötyä vai ei. Voit saada täydellisen näön tai vajaan näön. Voit olla helvetin tyytyväinen. tai voi tulla hajataittoa, lasiaiskellujia, haloilmiöitä, kuivat silmät tai mitä tahansa muuta haittaa. Silmälasit tarvitset joka tapauksessa viimeistään kun ikänäkö tulee. Tai voit tarvita heti leikkauksen jälkeenkin tai vasta muutaman vuoden päästä. Ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Leikkausfirmat antaa takuun jonka ainoa tarkoitus on luvata sovittu näkökyky. Sitäkään ei voi tietää missä kunnossa silmät on leikkauksen jälkeen ja voiko niitä enää uudelleen takuu-operoida. Tämä kaikki ja paljon muutakin kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessä. Jos leikkauksen hinta hirvittää, kannattaa muistaa että jos jotain menee pieleen, niin itse olet maksumiehenä kun juokset lääkäreissä yms yms.
   
 22. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Ei kannata, ellet oikeasti harrasta jotain jossa silmälaseista on paljon haittaa tms. Tai jotenkin muuten silmälasillisuus haittaa elämää.
   
 23. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Ei stoppaa luonnollista heikkenemistä, osalla muuttuu näkö läpi koko elämän jolloin uusinta tulee jossain vaiheessa eteen (esim. Irina Medilaserin mainoksissa leikattu 2005 ja uusittu 2017). Jos laseroitavaksi menee, näön muuttumisen olisi hyvä olla pysähtynyt.

  Itsellä femtosta 9kk, etenkin talvipakkasilla ja toimistossa tarttee edelleen tippaa joskus reilustikin. Ihan tämmöiseen en osannut varautua. Toki myönnettävä on, että kostutukselle olisi ollut ennenkin tarvetta, en osannut yhdistää oireita kuivuuteen. Toivottavasti tilanne normalisoituu tässä kesän aikana, ainakaan ulkona puuhastellessa kostutustarvetta ei enää ole. Smile olisi todennäköisesti kuivumisen suhteen hellempi, mutta kokemusten perusteella kuulostaa siltä ettei ero ole niin iso. Yksilöllistähän tuo on.

  Toisen silmän näkö on ollut alusta asti priimaa, toisessa on pimeällä hieman varjokuvaa ja pistemäiset valot leviää. Muutaman kuukauden päästä meen lopputarkistukseen, katotaan missä mennään. Kokonaisuutena näköön liittyviä ongelmia on kuitenkin vähemmän kuin laseilla oli, joten näön puolesta tilanne on ihan hyvä.

  Vähän on siis kaksijakoiset fiilikset tällä hetkellä. Ihan mukavaahan se on, kun saunassa ja suihkussa näkee jotain ja kunnon arskojen käyttö onnistuu, mutten silti tiedä häiritsikö ne lasit niin paljoa elämää kuitenkaan. Lasit on loppupeleissä aika näppärä ja riskitön tapa korjata näköä.

  Edittiä: Toisen silmän pimeähäröistä, ongelman suuruus korreloi ihan suoraan pupillin koon kanssa. Pupillit mulla on isohkot, ehkä jotain 7mm pintaan. Virallista mittaa en tiedä, laajentavien tippojen olemassaolosta kuulin ekaa kertaa tälle foorumille eksyessäni, mulle noita ei ole koskaan käytetty. Tartteepa tarkastuksessa kysellä tarkemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017
 24. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Mulla nyt se reilu 5 viikkoo Smilesta. Henkisesti latauduin kahdeksan viikon toipumiseen, joten ihan positiivisesti vielä mennään.

  Kahtiajakoiset tunnelmat. Näppituntumalla heittämällä ajokorttinäkö, mutta silti parhaimmillaankin noin 90 % siitä mitä näki laseilla. Menisinkö, jos nyt saisi päättää: joo. Suosittelenko: en. (Vaan jokainen päättäköön itse)

  Puolet valveillaoloajasta kiinnittää silmiin huomiota, näkökyky vaihtelee ja zoomi on hidas. Hämärässä näkö heikkenee, tai sitten se johtuu silmien väsymisestä. Kostutustippaa menee parin tunnin välein.

  Jos tarviit varmasti veitsenterävää näköä joka tilanteessa, älä mene. Jos taas pärjäät välillä utuisemmallakin näöllä etkä muutenkaan ole stressaantuvaa sorttia, niin mikäpä estää.

  On tää kyllä ihan kivaa kun ei tarvii piilareiden kaa sohlata eikä oo lasten sormenjälkiä linsseissä.

  Mainonta on todella yliampuvaa ja vähän kyllä ihmettelen, ettei sitä ole vielä rajoitettu. Kaikki mitä luet ei toteudu, ja toipumisaika voi olla tosi pitkä, mikä varmasti tökkii jos esim. töissä tarviit tarkkaa näköä.
   
 25. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Listassasi ei ole yhtään oiretta mitä minulla ei olis ollut ja mikä ei olisi kadonnut sanotaanko puoleen vuoteen mennessä. Kuivat silmät aiheuttaa näön heikkenemistä ja tämä tulee esiin etenkin pimeällä. Itsellä näin oli ennen leikkausta ja on tietysti leikkauksen jälkeenkin. Näkö yleisesti ottaen on näin kohta 3 vuoden jälkeen edelleen erinomainen ja vastaa sitä mitä toipumisaikana oli terävimmillään. Tsemppiä paranemiseen, kannattaa ehkä kuitenkin tuplata se 8 viikon toipumiskuvitelma...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti