Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Lähinnä tarkoitin toipumista ja vapautta toimia jo seuraavana päivänä. Ja muutenkin esim kyynelnesteen tuoton pitäisi korjautua smilessa nopeammin. Mutta saas nähdä kuin käy.

  Mihin tää väite perustuu että femtolasikilla on nopeampi näönpalautuminen kuin smilella?
   
 2. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  http://www.turunsilmaexpertit.fi/fi/palvelut/laserkirurgia/lasik-vs-smile/

  "SMILEn jälkeen toipuminen on hitaampaa kuin LASIKissa"

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017
 3. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Tuo Turun Silmäexpertit on vähän outolintu alalla. Käyttävät edelleen mekaanista höylää. Perusteluja toki on tieteellisiin artikkeleihin asti, mutta silmäkirurgian mittakaavassa viitteet ovat kivikaudelta peräisin olevia. Ovatkohan kuitenkaan ihan oikeassa, ilkeämmälle tulee mieleen, että tyhjällä perstaskulla on jotain tekemistä sen kanssa, että höyläävät vanhoilla laitteilla. Kuitenkin sen verran nopeasti useimmat firmat heivasivat keraamiset laitteet pois käytöstä...
   
 4. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Totta, noihin kannattaa suhtautua varauksella. Firmat tuppaavat löytämään huonoa muiden menetelmistä ja "unohtavat" mainita omansa riskit kokonaan. Tietoa myös jätetään päivittämättä ajantasalle, esimerkiksi tuo -3 ei ole mikään ajaraja Smilelle ja maininta Smile Circle (=läpäksi muuttaminen) -uusintaleikkauksesta puuttuu. Kuten kaikkeen mainostekstiin, leikkausfirmojen kirjoituksiin kannattaa suhtautua varauksella.

  Kuitenkin fakta on, että Smilen jälkeen näön vakiintuminen on keskimäärin hitaampaa, ekat päivät voivat olla utuisempia ja keskimäärin 6 viikon kohdalla Smile on Femton kanssa tasoissa. Tuo 6 viikkoa löytyy aiempaa tästä threadista, en jaksa nyt kaivaa, mutta tieto taisi olla Medilaserilta. Myös näön elämistä ekoina kuukausina voi olla enemmän kun lentikkelin jättämä tila painuu ja kasvaa umpeen. Kuitenkin auton ajoon riittävä näkö useimmiten saavutetaan jo seuraavana päivänä.

  Medilaserin sivuilta löytyy yksi kokemus, josta tuo hitaampi vakiintuminen tulee myös ilmi:
  https://www.medilaser.fi/ajankohtaista/Yha_useampi_kilpaurheilija_valitsee_silmaleikkauksen__88.html

  Muutenhan toipuminen Smilen kanssa on oireettomampaa, silmän pinta jää ehjemmäksi ja kuivuu vähemmän. Suurin ongelma on tuo mahdollinen uusinta, joka tehdään joko pintalaserointina tai muuttamalla leikkaus Femtolasikiksi.

  Femton kanssa näkökyky laserin alta noustessa riittäisi jo usein lentolupakirjaan ja utuisuus häviää muutamassa tunnissa, mutta muuten roskan tunnetta ja kuivumista on keskimäärin enemmän.

  Käytin sanoja "keskimäärin" ja "useimmiten", koska molemmissa on poikkeuksia niin näön kuin kuivumisenkin suhteen. Kannattaa lukaista tämä threadi läpi, kokemuksia löytyy laidasta laitaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2017
 5. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Nyt esitutkimuksessa käyty. Huomenna leikataan Smilella. Kysyin samalla tätä näkökyvyn asettumista ja herra kirurgi sanoi että ei ole palautumisajassa enään eroa kun laserit on kehittynyt. Hän kuulemma leikkaa 90% Smilella koska se vaan on paras tällä hetkellä. Mutta huomenna mennään.
   
 6. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  kallein on aina paras ^_^

  itse kävin eilen esitutkimuksessa, leikkaus tehdään parin viikon päästä femtolasikkina.
   
 7. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  No kohta sen huomaa (ei välttämättä näe) mikä on kohtalo :) Tehny suurimman osan Helsingin Silmäaseman silmäsairaalan smileista. Sanoi rttä kuun 200hz laser muuttui 500hz niin parani tulos smilessa entisestään. Eroa ei ole kuin läppä. Oli miten oli mutta Virmasen sanoi, näillä mennään.
   
 8. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Nyt on jokunen päivä mennyt leikkauksesta ja hiukka fiiliksiä. Tippojen, varsinkin lääketippojen lutraaminen on ihan syvältä. Tuntuu että ne lääketipat on kuin "sokeria silmissä" ja kun pitää pitää taukoa ennenkuin voi kosteuttavia laittaa, niin on hieman perseestä. Näkö sumentuu välillä mutta kun heittää kosteuttavia silmiin niin jo helpottaa. Vuorokausi leikkauksesta näkö oli toisessa silmässä 1.00 ja toisessa 0.66. Eli reippaasti yhdelläkin silmällä ajokorttinäkö. Tietokoneellaolon jälkeen tuntuu huonommalta, unohdanko räpytellä vai mikä on mutta taas helpottaa kun kostutusta laittaa. Silmät on ollut kuivat jo ennen leikkausta, joten voi olla että kostuttavia joutuu laittaa aika pitkäänkin. Seuraava tarkastus on sitten joskus maaliskuun loppupuolella.
   
 9. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  114
  @Diizei_
  Ihan samoja fiiliksiä itsellänikin silloin. Lääketippojen käyttö loppuu onneksi nopeasti. Lääketipat kirveli minulla, enkä tuntenut "sokerisuutta".

  Tietokoneella lukiessa meni todella äkkiä (jopa 5min jälkeen) teksti puuroksi, mutta tipoilla sai taas helpotusta.
  En muista, milloin pystyin lukemaan puhelinnäyttöä (OnePlus One, eli iso 5,5 tuuman näyttö) edes vähääkään kelvollisesti. Hieman turhauduinkin paranemisen hitauteen, kun en pystynyt lukemaan lehtiäkään kunnolla. Mulla onneksi oli vaimo, joka oli käynyt saman prosessin läpi noin vuotta aiemmin, tsemppaamassa ja kertomassa että kaikki kokemani on normaalia. Toipuminen vie sen noin 6kk, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Kesällä alkaa helpottaa :)

  Edistymistä voit seurata esim. siten, että valkkaat pari tekstikylttiä läheltä kotiasi, joita katsot vaikka aina viikon välein. Näet, että edistymistä tapahtuu.

  Tipat on todella tärkeitä, joten muista aina ottaa niitä riittävästi mukaan, kun lähdet jonnekin. Se on kuttumainen tilanne, kun silmät kuivuu, eikä apua ole lähellä.

  Ja vinkiksi vielä se, että pistä selaimen tekstejä isommaksi. Onhan se nolon näköistä, mutta myöhemmin pääset pienentämään ne takaisin normikokoon. :D
   
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  4h femtolasikista. Näkö on vähän huono, mutta esim apteekissa asiointi onnistui. Ajamaan en lähtisi. Tietokoneella pelailu onnistuu ..
   
 11. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Nyt on kaksi viikkoa smilesta kulunut. Näkö vaihtelee, varsinkin aamuisin on hankala lukea heti kun herää. Muuten näkö on riittävä, ja kun heittää tippoja kehiin niin taas on kirkasta. Kaikenkaikkiaan menee hyvin, varsinkin kun lopetti lääketipat niin kehitys on ollut kovaa. Pitäisi vaan muistaa kostutella useammin...
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Juu itekkin laitoin androidiin ohjelman joka muistuttaa a) kosteutustipoista 3h välein b) antibiooteista 6h välein (paitsi nukkumisaikana).... ja ilmottaa samal et kumpi pitää laittaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2017
 13. khan

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  293
  Olin eilen Smile-leikkauksessa Turun Medilaserilla. Aikaa koko paikassa meni 45 minuuttia, suurin osa ajasta meni valmistautumiseen ja hoito-ohjeistuksen läpikäymiseen. Itsellä sen verran paksut sarveiskalvot joten Smilen lisäksi olisi käynyt muutkin menetelmät, mutta halusin kuitenkin sen nykyaikaisimman menetelmän.

  Leikkauksen jälkeen tuntuma ollut hyvä, minkäänlaista kipua tai roskan tunnetta en ole kokenut ja silmät ovat yhtä kosteat kuin aikaisemmin. Tässä vaiheessa kun yli vuorokausi on kulunut, niin valkoinen ja valot "hohtavat" mutta senkin osalta tilanne paranee pikkuhiljaa. Minkäänlaista valonarkuutta tms ei ole myöskään ollut.

  Parikymmentä vuotta laseja tulikin käytettyä joten olen ihan tyytyväinen kun niistä viimein pääsi eroon.
   
 14. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Onkos kenellekään jäänyt nämä muistoksi leikkauksesta?

  [​IMG]

  Tuo keskimmäinen taitaa olla aika kohtalaisen todennäköinen?

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2017
 15. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Starburstia on iltaisin kun silmät väsyy ja autolla ajaa. Vähentynyt jo paljon mutta edelleen kyllä on.
   
 16. khan

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  293
  Ainakin minulla tuota starburstia oli myös ennen leikkausta, etenkin väsyneenä. Minulla muuten nuo tipat eivät "tunnu missään" eli mitään tahmeutta tms. ne eivät ole aiheuttaneet. Ei ole paljoa kosteuttavia tippojakaan tarvinnut joten jäänee kyllä yksi tukkupakkaus käyttämättä..
   
 17. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  554
  Tuli tässä viime viikolla käytyä jälkitarjastuksessa. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen lopputulokseen. Lääkärin mukaan ns. täydellinen näkö. Tuli lukastua koko näkötekstin kaikki rivit, tai en sitten tiedä oisko tuon 2.0 jälkeen joitain aakkosia, mutta tuohon ainakin leikkauksen suorittanut lääkäri lopetti. "Erinomainen näkö. n 2-3 ihmistä vuodessa näkee leikkauksen jälkeen yhtä hyvin."
   
 18. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Terve, taittovirheetön silmä näkee yleensä 1.2 rivin ja 1.0 tulkitaan jo normaalinäöksi.

  Mulla on seinälle tulostettu näkötaulu ja tuosta näkyy nyt myös 2.0 rivi. Noin 2kk femtosta näkyi 1.6, mutta edelleen vaan pientä terävöitymistä tapahtuu vaikka aikaa operaatosta jo 8kk. Voisi olla aika heittää tuloste jo roskiin, mutta mielenkiinnosta tulee seurattua tilannetta. Normaalielämässä pientä ja hidasta muutosta ei huomaa mitenkään.

  Starburstit ja halot on pienentyneet koko ajan hitaasti, oikeassa silmässä on hieman klo 2-6 suuntaan säteitä ja vasemmassa silloin kun silmä tuntuu kuivemmalta. Tuntuisi liittyvän kyynelfilmin normalisoitumiseen nuo ainakin meikäläisellä, kuivemmilla pakkaskeleillä ongelmat huomaa herkemmin. Haittana nuo on lähinnä kosmeettisia, lasien kanssa oli paljon enemmän ongelmia pimeällä.

  Ei kai noiden starburstien ja halojen pysyväksi jääminen kävin yleistä ole, 6-12kk sisään hävinnee useimmilla.

  Edittiä: Pupillit mulla on aika isot, ilmeisesti pienemmillä pupilleilla halojen ja starburstien todennäköisyys on pienempi.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017
 19. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Hankala ottaa muuta kantaa starbursteihin muuten kuin, että ennen leikkausta 0.25-0.5 välillä ollut hajataitto aiheutti isommat häiriöt valonlähteisiin kuin nyt pidemmän aikaa leikkauksen jälkeen. Ensimmäiset pari kuukautta oli jotain halo-tyylistä nähtävissä, starbursteja en muista kun heti oli parempi "kuva" kuin ennen leikkausta laseilla (hajataitto korjattunakin).

  e: Leikattu siis -3.5 - -4.0 silmät smilellä ympyrätalon Mehiläisessä 8/2014, että ei tarvitse ketjua taaksepäin kenenkään kelata.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 20. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Vähän kokemuksia omasta Smilesta, viisi päivää leikkauksen jälkeen. Valitsin smilen koska kärsin piilarien kanssa kuivista silmistä, mutta pelkillä sankalaseilla kuivuutta ei ollut.

  Noh, mitään wow-efektiä ei ole tullut. Kuivuus on erittäin suuri ongelma ja 10 ml tippapullo ei riitä päiväksi. Kuivilla silmillä kaukonäkö on hädin tuskin autolla ajamiseen riittävä. Välillä on lyhyitä hetkiä jolloin tajuaa että terävä näkö on siellä jossain, mutta näitä hetkiä on ehkä 15 minuuttia päivässä välittömästi tiputksen jälkeen. Onneksi lukuetäisyydellä näkö on hyvä ja tietokonetyöskentely onnistuu. Fakta on kuitenkin se, että jos esim. ajaisin rekkaa työkseni, niin ei tulisi mitään. Vielä.

  Ei voi sanoa että olisin pettynyt, enkä ole muutenkaan hirveä stressaaja luonteeltani. En kyllä edes uskalla ajatella mikä olisi olo jos oisin mennyt femtolasikiin.

  Itse leikkaus oli täysin tunteeton, erittäin helppo prosessi. Vähän operaatiosta tuli liukuhihnameininki mieleen, mutta luonteeni on niin suoraviivainen että silläkin oli varmasti vaikutusta kuinka minuun suhtauduttiin potilaana.

  Mutta tosiaan fifty-sixty-fiilis tällä hetkellä. Jos sulla on vähänkään kuivasilmäisyyttä ennestään niin mieti tarkkaan kumpaan laseriin astut. Olo on koko ajan sama, kuin olisi baarireissun jälkeen nukkunut piilarit silmissä.

  Tosi vähän tästä smilestä löytää netistä käyttäjäkokemuksia, itse tulkitsen sen merkiksi siitä että jengi on pääosin tyytyväisiä?
   
 21. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Vaihda nyt ensitöikses noi silmäntappaja-säilöntäaine-pullotipat kertakäyttöisiin.

  e: Esim. Artelacin tipoissa on tulppa, jonka saa pipetin päälle takas. Kestää 12 h avattuna, tosin tuossa vaiheessa kulutus on paljon suurempaa. Menee varmaan pipetti/kerta. Ja jos tipat ei auta, niin apteekista jämäkämpiä sekaan, esim. Viscotears. Artelac+Visco+Artelac on hyvä kombo laittaa peräkanaa. Seossuhteella voi tehdä kokeiluja, 1+1+2 tippaa on ihan ok tai 1+2+2 jos silmät o ihan paskana. Liikaa ei oikeastaan voi laittaa, kyllä sit huomaa näkökyvyssä jos on liikaa vaikka viscoa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 22. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Vaimo vinkkas tänään samaa ja nuo pipetit tosiaan pelaa paremmin. Kohta loppuu antibiottikuuri niin odotan suurempaa edistystä.
   
 23. COPTABALA

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  17
  Joo. Tällä hetkellä menee bevita eye-tippaa pipetillinen kerrallaan (siis kahteen silmään). Yhtään ei punota eikä satu, joten ei tää taida kuivuutta lukuunottamatta muusta johtua.

  Täytyy huomenna mennä hamstraamaan noita sun vinkkaamia apteekista. En oo ikinä aiemmin näiden kanssa joutunut pelaamaan niin on ihan vieras juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 24. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Mulla on ihan sama tausta kuin sulla. Eli käytin monet vuodet piilolinssejä, mutta tuossa viime vuoden puolella tuli stoppi koska ei vaan silmät kestäneet. Käytin muutaman kuukauden rillejä ongelmitta, ei kuivumista niiden kanssa. Nyt menin sitten femtolasikkiin viikko sitten. Femtolasikkiin siksi, koska sitä Medilaserissa silti suositeltiin! Eipä oikeastaan minkäänlaisia kuivumisongelmia ole ilmennyt. Tippoja olen laitellut ohjeiden mukaisesti; antibiootti 3x vuorokaudessa ja kosteutustippa 6x vuorokaudessa. Ei ole tarvinnut yhtään tiheämmin laitella kun ei ole tarvetta. Ajamisessa ei ole mitään ongelmaa, näkö on kuin haukalla, paitsi vähän on starburstia, mutta eipä ole häirinnyt.

  Niin ja kosteutustippoina on Oftagel kertakäyttöpipetit.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 25. IPI69

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Viestejä:
  4
  Maanantaina tuli käytyä Smilessa ja näkö on kyllä muuten aika hyvä, mutta oikeassa silmässä tuntuu kokoajan että siellä olisi pieni kivi.

  Lääkäri sanoi eilen jälkikontrollissa käydessäni, että silmään tehtävä viilto ei ollut vielä umpeutunut.
  Eilen tuli käytyä suihkussakin, kun sen lääkäriltä varmistin. Tosin firman nettisivuilta katselin vielä uudestaan, niin siellä sanottiin ettei kuulemma viikkoon saisi käydä.
  Täytyy vain toivoa, että tämä roskan tunne on ohimenevää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti