Silmien laserleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VincentV, 02.10.2004.

 1. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Riippunee paikasta. Ainakin Femtolasik-ketjun pisteissä lasik läppä tehdään Ziemerin femtolaserilla. Tuossa Ziemerin laserin yhteydessä samassa hoitopisteessä on sitten eximer laser, tarvittava laite vaan käännetään naaman eteen. Zeiss VisuMax on sitten erikseen vain Smilea varten, näin ainakin Tampereella.

  Femtoläpän teko VisuMaxilla onnistunee, muttei Smilen teko läpän tekoon suunnitellulla laserilla. Rakennehan on fyysisestikin erilainen, Smilea tehdessä imu on paljon miedompi ja imukuppi muotoiltu tarkemmin silmän pinnan mukaiseksi.

  Smile-korjauksen läppä lienee pakko tehdä VisuMaxilla kun vanhat lentikkelin parametrit tarttee olla käytössä.

  Aika monenlaista pientä ongelmaa voi Smilenkin kanssa näemmä olla, epiteelisolukon kasvuriskiähän mainostetaan minimaaliseksi läpän puutteen takia. Tuommoista ei varmaan läpättömästi pysty edes korjaamaan?

  Onkos kukaan selvittänyt, onko tuo Circle korjaus pakko tehdä samassa lafkassa missä alkuperäinen operaatio on tehty? Pystyvätkö skannaamaan lentikkelin reunan ja ohjelmoimaan koneen ilman alkuperäisiä tietoja? Vai liikkuuko parametrit firmojen välillä?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2016
 2. Vestside

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2016
  Viestejä:
  9


  Riski voi toki olla pienempi, mutta tuskin missään operaatiossa olematon. Periaatteessa sen solukon - jota itse operaatiota tehdessä ei edes näe - voisi ehkä kaapia sieltä smilen aukostakin käsin, mutta tuo mitomycin-käsittely lääketyynyllä jäisi silloin tekemättä. Riski ongelman uusimisesta olisi luultavasti huomattavan suuri.

  Ei käynyt edes mielessä kysyä, kun tämänkaltainen operaatio lähtökohtaisesti kuuluu leikkauksen takuuseen. Uskoisin, että tarvittaessa myös parametrit siirtyy. Erityisen mielenkiintoiseksi homman tekee, jos alkuperäinen toimenpide on tehty Itä-Euroopassa tai aurinkorannoilla.

  Vastaus näihin oli ketjun viestissä #2150, mutta tiivistelmä tässä:
  OS -1.50S -3.00C 5o
  OD -1.50S -2.50C 10o
  ja n. 500um
   
 3. Vangelis

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  512
  Tätä ketjua pitkään seuranneena tuli tänään käytyä silmäaseman smile leikkauksessa. Lääkäri mm mainitsi että tässä smilessä ei paineisteta silmää niinkuin monissa muissa paikoissa joissa smileä tehdään.

  Rauhoittava (Diapam) sain 8mg eikä kyllä auttanut ollenkaan jännitykseen. Sydän hakkasi jännityksen takia aika reilusti koko leikkauksen ajan, jatkossa tietää sitten pyytää tupla-annoksen... Itselläni on todella herkät silmät ja lähinnä sen takia leikkaus "pelotti" paljon. Aikoinaan kokeilin piilolinssejä mutta koska silmäni ovat niin arat, piilareiden silmiin laittamisessa meni aina se 30 minuuttia ja oli suht painajaista aina joten piilareilla leikkiminen jäi pariin kertaan.

  Itse leikkauksessa ei mitään kipua yms ollut. Pientä kirvelyä oli tipoissa mitä lääkäri laittoi silmiin mutta ei mitenkään erityisen epämilyttävä. Pelkäsin että en pysty silmiä pitämään mitenkään auki mutta kun silmät on puudutettu ja se luomenesto luiskat laitettu niin mitään ongelmia ei onneksi ollut. Lääkäri usein sanoi että pidä molemmat silmät auki mutta siihen en pystynyt, jostain syystä todella vaikea itsellä pitää peitettyä silmää auki mutta onneksi leikkauksen kannalta se ei ollut ongelma.

  Leikkauksen jälkeen mitään "hiekkaa silmissä" tunnetta en itse tuntenut mistä on paljon mainittu. Ainoastaan pientä sumua oli silmissä mikä nyt on normaalia esim saunan jälkeen. Leikkauksesta noin 50 minuuttia kun kotia jo pääsi niin silmät olivat todella arat, ehkä valolle tai jtn ja oli vaikeuksia pitää silmiä auki. Päiväunet auttoi tähän hyvin ja päiväunien jälkeen ei ollut enään mitään ongelmia pitää silmiä auki.

  Nyt leikkauspäivän iltana pystyn hyvin tietokoneella kirjoittamaan ja näkemään suht tarkasti (ja lukemaan telkan tekstítyksiä kaukaa, jei!!). Todella pientä sumua on vielä havaittavissa kun kauemmaksi katson mutta oletettavasti huomenna aamulla se on jo poissa. Smilessä on hyvää se että jo seuraavana päivänä voi mennä saunomaan ja nyrkkeilemään verrattuna femtolasikkiin jossa se raja taitaa olla 2 viikkoa.

  Huomenna on jälkitarkastus ja luottavaisin mielin olen, koska nään jo nyt samana päivänä tarkasti. Pientä hohtoa on valoissa vielä näkyvissä. Miinusta itselläni taisi olla siinä -1.5 tai -2 paikkeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016
 4. Vestside

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2016
  Viestejä:
  9
  Jännä, että tulee noinkin erilaisia ohjeita jälkihoitoon. Mulla ei suositeltu saunaa eikä hikiurheilua viikkoon ja silmiin koskemistakin kehoitettiin välttämään mielellään antibiootin käytön ajan (so. 2 viikkoa - arvatenkin kontaminoitumisriskin takia ei niinkään fyysisen arkuuden). Voi tietysti olla, että toiset palveluntarjoajat pelaavat tuossa varman päälle.

  Mulla silmien kipuilu kyllä jatkui koko illan ja vasta seuraavana päivänä pystyi katselemaan normaalisti. Uusintaoperaatio ei samasta syystä ihan hirveästi houkuttanut, kun tiesi, mitä siinä on taas tiedossa. Kummallakaan kerralla en kuitenkaan turvautunut nappeihin.

  Totta on tuo, että Smilessä femton imu (Zeiss Visumax) on paljon kevyempi kuin muiden valmistajien lähinnä FemtoLASIK:ia varten valmistetuissa lasereissa. Tokikaan en itse ole kokeillut kuin Visumaxia.
   
 5. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Ohjeet vaihtelee, Silmäaseman/Femtolasikin ohjeiden (http://www.femtolasik.fi/laserleikkaus/ohjeita/) mukaan Femtossa silmien hieromista pitää välttää viikko, kuten myös saunomista ja hien menemistä silmiin. Mitään suojalaseja ym ei annettu. Antibiootti/kortisonitippakuuri kesti vain viikon. Joko kokemus on osoittanut kevyet varo-ohjeet riittäviksi tai sitten otetaan pieni riski.

  Kamppailulajeista ei mainintaa, mutta niille jotkut suosittelevat jopa 2kk varoaikaa.


  Vaikkei Smilessa läppää olekaan, niin luulisi ettei hierominen ole hyväksi ja lentikkelin kannen liikkuminen hidastaisi asettumista. Hikoilun suhteen taas ei luulisi olevan isoja eroja, kun kai tarkoituksena on välttää hien meno leikkaushaavaan. Eiköhän se haava parane molemmissa yhtä nopsaan, vaikka pituudessa onkin iso ero.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2016
 6. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  kokemuksia Lahden Medilaserista?
   
 7. Stige

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2007
  Viestejä:
  1 882
  Tota Diapamia en kyllä itekkään ymmärrä, sitä pari kertaa hammaslääkärissä saanu eikä se kyllä sielläkään auttanut yhtään, sekava olo oli joo mutta ihan yhtä pelottavaa se oli silti.
   
 8. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Paljonko olette SMILE leikkauksistanne maksaneet?

  esim terveystalon hinta on n. 4ke ..
   
 9. killswitch^^

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  89
  Onko kellään kokemusta Tallinnan KSA Silmäkeskuksesta? Kokonaishinta laivamatkoineen, hotelliöineen Tallinnassa 2490€ ja leikkausmenetelmänä viiltovapaa Flow 2.0.
  Mulla vasen -5.5 cyl -1.75 ja ax 125
  oikea -3,5, cyl -0.25 ja ax 15
  Näöntarkkuus 1,0 molemmissa
  Voiko tämmösiä silmiä edes korjata laserilla? Toki vielä ei ole ajankohtaista, koska näkö muuttunut aika paljon 2 vuotta sitten olleesta tarkastuksesta..(olivat silloin vasen -4.75 cyl -1.5 ja oikea -3.25 cyl -0.25)
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 10. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta paljon siellä käyvät ja monet palvelua kehuvat. Moiset vahvuudet kyllä korjaantuu millä menetelmällä tahansa, mutta pintalaserointi ei liene paras mahdollinen isoihin miinuksiin. Jos näkö muuttuu noin paljon, niin ei ainakaan pariin vuoteen kannata leikkauttaa.

  Laitetaas samalla 6,5kk päivitys femtosta. Näkö on edelleen hyvä ja itse asiassa hitaasti vielä hieman terävöityy. Olen tulostanut seinälle näkötaulun ja tuosta erottuu johtavalla silmällä 1.6 rivi helposti. Sama rivi näkyy kyllä jotenkin myös toisella silmällä, jonka pitäisi olla 0.5 miinuksella. Kokonaisuutena näkö on kuitenkin mainio kaikille etäisyyksille eikä lukumiinukselle ole vielä tarvetta.

  Pienenä miinuksena pimeällä näkyy hieman haloa kirkkaimpien kohteiden ympärillä ja miinussilmässä hieman varjokuvaa klo 5 suunnalla. Tuon kuitenkin huomaa vain jos toisen silmän peittää, ei häiritse näkemistä. Halot vähenee koko ajan ja esimerkiksi pimeällä autoilu on nyt huomattavasti mukavampaa kuin lasien kanssa. Mullahan oli toisessa silmässä sellaista epämääräistä taittovirhettä joka ilmeisesti femtolla saatiin tasattua. Myös kaikki tietsikan tekstit ja TV tekstitykset näkyy nyt helposti. Lasien kanssa tahtoi mennä teksti välillä puuroksi, kahdentua ja tarkennus oli vaikeaa.

  Aihetta tutkiessani selvisi, että excimer lasereissa on tarjolla erilaisia ohjelmia erilaisiin tapauksiin ja noilla voidaan korjata aika vapaasti sarveiskalvon virheitä. Sen kirurgi mulle kertoi, että tuo vuorenhuippujen määrä joka mulla sarveiskalvossa oli, on maksimimäärä jotka pystyttiin ko. laserilla tasaamaan. Kaikki meni kuitenkin niin nopeasti, etten tajunnut kysäistä, miten iso merkitys noilla näkemiseen on. On nyt siis puhdasta spekulointia johtuiko näköongelmat tuosta, toisaalta muutakaan syytä on vaikea keksiä kun linssillä noita ei saanut korjattua.

  Smile ei vielä ainakaan virallisesti moiseen kustomointiin pysty, poistettavan lentikkelin taittovirhekorjaus vastaa toorista linssiä. Toisin sanoen miinuskorjaus sekä symmetrinen hajataitto korjaantuvat, toki paremmalla tarkkuudella. Kyse lienee laskentaohjelmiston ominaisuudesta eikä niinkään tekniikasta, eiköhän tuohonkin ole tulossa parannuksia.

  Tippoja menee edelleen vaihtelevasti, pakkaskeli ja toimiston ilmastointi pahentavat selvästi tilannetta. Ongelmana on mullakin selvästi nuo ylä- ja alaluomen öljyä tuottavat kanavat, lämpö ja vanupuikkotöpöttely auttavat paljon... kunpa olisin tajunnut tämän aiemmin. Silmät ei kuitenkaan ole missään vaiheessa (paitsi ekoina öinä) ole olleet niin kuivat, että tuo näköön olisi vaikuttanut, mutta oireena on tuommoinen kirvelyn ja väsymyksen tapainen tunne. Väsyneeltä silmät tuntui jo ennenkin, mutta harmittavasti en osannut yhdistää tuota kuivuuteen. Muutoin olisi oma mielipide ollut entistä vahvemmin Smilen puolella (kirurgin suosituksesta päädyin femtoon), riippuen vähän tuon hajataiton merkityksestä. No, tällä vauhdilla kosteustilanne on kohta parempi kuin ennen operointia :D

  Toisaalta, törmäsinpä muuten tällaiseenkin kokemukseen:
  http://ourhomenest.blogspot.fi/2016/02/laserleikkaus-part-2.html

  Lienee siis aika yksilöllistä, miten kenenkin silmät mihinkin reagoivat ja mitä etuja kukin painottaa.

  Tämän threadin pohjalta muistilista kaikkiin leikkaukseen aikoville:
  - Ihan ekana lue koko threadi läpi, täällä on poikkeuksellisen asiallista keskustelua.
  - Seuraavaksi pohdi, onko lasit nyt oikeasti elämää rajoittava tekijä verrattuna mahdollisiin riskeihin.
  - Selvitä silmien kosteusasiat etukäteen, mieluiten puolueettomalla lääkärillä.
  - Jos kuivuusongelmia on, aloita tipat jo etukäteen, menetelmästä riippumatta.
  - Käy ainakin parin firman esitutkimuksessa.
  - Jos yhden kirurgin mielipide epäilyttää, kysy toiselta. Hekin ovat ihmisiä omine mielipiteineen.
  - Varmista, että pupillien koko osataan mitata oikein.
  - Päätä rauhassa vasta esitutkimuksen jälkeen, kenellä ja millä menetelmällä silmäsi leikkautat.
  - Selvitä kirurgin kokemus haluamastasi menetelmästä.
  - Sinä maksat, siinä päätät ;)

  Edit: Päivitin hieman teknisiä nyansseja.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2017
 11. Sarza

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2015
  Viestejä:
  14
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  espanjassa Lasikin saa 595€ silmä, ja myös 30,5€/kk osamaksulla ...
   
 13. ST-2081

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  325
  Edited content
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2017
 14. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Jenkeissä puolestaan ihmiset ei ole juuri kuulleetkaan ReLex Smilestä (tai sitten sitä ei siellä tarjota järkihintaan), vaan PRK ja Lasik on tarjolla, ja jälkimmäinen on se kova, kallis juttu, minkä teettämiseen säästetään rahaa, eikä muista tekniikoista pahemmin puhuta. (Mitä nyt sosiaalisen median kautta tutkin asiaa).
  Taidetaan siis olla aika hyvin tekniikan etulinjassa noiden kanssa täällä Suomessa. Hinnat on mitkä on, mutta onhan ne laskeneet ihan hyvin muutamassa vuodessa. Nyt noita tehdään n. 2,5 - 3,5ke /silmäpari hintaan, kun joku aika sitten sai maksaa 4ke vähintään?
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
 15. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Olen tässä nyt jo kauan, vuosia, miettinyt tuota laserointia. En löytänyt viimeistä silmälasireseptiä mutta viimeisimmän piilolinssiresepti on seuraava:

  Kaarevuus (BC) 8.50 Halkaisija (Diam.) 14.50 Voimakkuus (SF) -6.00 Sylinteri (Cyl) -1.75 Akseli (Ax) 180 Lisävahvuus (Add) 0.00
  Kaarevuus (BC) 8.50 Halkaisija (Diam.) 14.50 Voimakkuus (SF) -6.00 Sylinteri (Cyl) -1.25 Akseli (Ax) 180 Lisävahvuus (Add) 0.00

  Maanantaina olisi ensimmäinen käynti silmäaseman Helsingin silmäsairaalassa. Kokemuksia viimeajoilta ko. paikasta?
   
 16. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Smile sai USA:ssa FDA hyväksynnän vasta syksyllä, sitä ennen sitä ei ole saanut siellä käyttää.

  Edittiä: USA:ssa hyväksyntä kattaa ainoastaan -1...-8 taittovirheelle, jos hajataittoa on alle 0.5, eli rajoitettua on vieläkin käyttö.

  Lähde: https://www.zeiss.com/meditec/int/m...orrection-procedure-in-laser-eye-surgery.html
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2017
 17. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Eilen tuli käytyä ilmaisessa arvioinnissa. 25. päivä ois esitutkimus ja leikkaukseen 26. päivä. Varsin fiksulta tuntui ko. lääkäri ja hyvin oltiin samalla aaltopituudella. Tilanne olisi tällä hetkellä optimi, hieman normaalia paksummat on sarveiskalvot, näkö pysynyt vakiona pitkään, ikänäkö ei vaivaa vielä pitkään aikaan yms. Ikää siis nyt 33v. 0/0 olisi tavoite. Kohta alkaa jänskättää.
   
 18. avenida

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2016
  Viestejä:
  4
  Kävin tuossa ennen joulua jälkitarkastuksessa ja oon todella tyytyväinen :-) Kävin tosiaan elokuun puolivälissä Femtolasikissa, ennen leikkausta vahvuudet oli noin -5 molemmissa silmissä ja reilusti hajataittoa. Nyt joulukuussa näöntarkkuus oli leikkaavan lääkärin mukaan normaali, ei taittovirhettä ja näkö oli vielä 'normaalin' rajaa kirkkaampi. Alkusyksystä silmät oli selkeästi aiempaa kuivemmat, mutta ei mitenkään äärimmäisen kuivat, ja sekin ongelma on nyt itsestään parantunut niin etten käytä enää mitään silmätippoja. Leikkauksesta on aikaa nyt se n. 5 kuukautta, kun käsittääkseni parantumisprosessi saattaa kestää puolikin vuotta, mutta tuntuu ettei parannettavaa enää ole. Taloudellisestikin uskon et leikkaus tulee maksamaan itsensä takaisin ennen pitkää, kun oon niin nuori että ikänäköön on vielä hyvinkin 20+ vuotta aikaa, ja lääkärin mukaan mun ennuste on sikäli hyvä ettei mitään muutoksia ennen sitä pitäis olla odotettavissa.

  Oon oikein tyytyväinen siihen että kävin leikkauksessa. Silmälasit tuntui aina epämukavilta ja aloin myös olla todella kyllästynyt piilarien käyttämiseen, tuntu että ajan myötä ne alkoi ärsyttää silmiä enemmän ja enemmän ja viime talvena kärsin myös silmätulehduskierteestä, jolla varmaan oli tekemistä piilarien kanssa. On valtava helpotus arjessa päästä eroon siitä rumbasta. Vaikka toki pitää myös korostaa ettei leikkaus sovellu kaikille ja jokaisen pitää itse punnita riskit, eihän sitä voi varauksetta suositella kaikille sopivana ratkaisuna. Ajattelin vaan kirjoittaa tähän ketjuun fiilikset nyt reilusti leikkauksen jälkeen, kun aiemminkin oon tänne kirjoitellut.
   
 19. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Kumpaa suosittelette? Silmäasema Tampere vai Medilaser Lahti?
   
 20. sse

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2016
  Viestejä:
  39
  Riippuu menetelmästä, Femto onnistunee molemmissa, mutta Smile ainoastaan Tampereella. Tampereelta sitten löytyy myös Medilaser, jossa tarjolla Femto tai Smile. Itsellä kokemuksia Silmäaseman Femtosta. Hekilökunta on kyllä ihan ystävällistä, mutta aika liukuhihnameiningillä mennään ja etenkin ilmaisesta esitutkimuksesta jäi hätäinen vaikutelma enkä oikein ehtinyt kysyä mitään. Kirurgina oli Juhani Pietilä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2017
 21. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  114
  Mulla vähän reilu puoli vuotta Smilestä. Menin Onnibussilla Tampereen Silmäasemalle, koska heidän tarjoushinta oli Turun Medilaseriin verrattuna 550€ halvempi (2700€ vs 3250€). Silmäasemalta sain myös kahden vuoden korottoman maksuajan (Turussa olisi ollut 1 vuosi). Onnibussi taisi maksaa yhteensä 19€ edestakaisin ja vaimokin vielä mukana reissussa.
  Mun molemmat silmät oli -5 ja verrattuna rilliaikaan on lähinäköni ihan helvetisti parempi ja kaukonäkö karvan verran huonompi. Mutta näen silti kauas erittäin hyvin. Esim. Paavo Nurmen Stadionin pääkatsomosta näen lukea vastapuolen laitamainosten keskikokoisetkin tekstit. Ihan pienimmät puhelinnumerot menee arvailuksi.

  Nyt talviaikaan silmät kuivuvat helpommin, mutta ne saa tipoilla kuntoon. Tipoilla näkökin terävöityy. Kuivuessa tulee "sumuisuutta". Otan tippoja (Oftagel tai Artelac) heti aamulla, 2-3 kertaa päivän aikana ja vielä ennen nukkumaanmenoa.

  Tampereen meininki oli, kuten edellisessä viestissäkin todettiin, liukuhihnamainen. Juhani Pietilä oli minunkin kirurgi, mutta minulla oli mahdollisuus ja aikaa tehdä kysymyksiä, joita muutaman esitinkin ja sain selkokielisen vastauksen. Muutenkin koko prosessin selostus ennen leikkausta oli hyvä.

  Leikkaus ei kaduta pätkääkään. On kiva olla salillakin hikoilemassa, kun silmälasit eivät putoile lyhyessä nenässäni. Ja joskus vieläkin ihmettelee, kuinka kivaa on nähdä hyvin ilman laseja.
   
 22. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 298
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että minkälainen tuo laserleikkaus kaikenkaikkiaan on? Nopeasti kuvattuna, joskus katsoin jonkun videon jossa otettiin silmästä pääliosa irti jotta pääsi sinne luuhun tms.. Miten se nykyään tapahtuu? Onko helppo ja kivuton? Itse olen myös harkinnut tätä kun näkö ilmeisesti alkaa asettumaan ja voisi joskus päästä silmälaseista eroon. Piilolinssejä en voi nykyään pitää, koska silmät ei tykkää.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017
 23. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Tuli nyt varattua se esitutkimusaika.

  Hintavertailuakin tein, ehkä tästä on jollekin hyötyä:

  terveystalo tampere lasik 3282€
  silmäasema tampere lasik 2515€
  silmäasema tampere smile 3085 €
  mehiläinen helsinki smile 3155€
  mehiläinen helsinki lasik 3565,60€
  medilaser lasik lahti 2539€
  silmakirurgia.ee smile 2500€
  silmakirurgia.ee lasik 2250€

  sisältää esitutkimuksen,leikkauksen,ja jälkitarkastukset. silmäasemalla joku tarjouskampanja ja medilaserilla ilmainen esitutkimus nettisivujen kautta
   
 24. Diizei_

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  35
  Keskiviikkona ois esitutkimus ja torstaina tarkoitus leikellä jos kaikki OK. Sitä aina kelaa että mitä jos, mutta, jos joku menee ketuiksi niin murehditaan sitten. Riskejä pitää ottaa :) Leikkaustavaksi tosiaan toivon Smilea, ihan vaan harrastusten ja oletetun nopeamman palautumisen vuoksi.
   
 25. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Jos tarkoitat palautumisella näönpalautumista leikkauksen jälkeen, niin se on kylläkin (femto)lasikilla nopeampi kuin smilellä..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti