Siivousrobotit (automaattiset imurit)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Optical, 05.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Nyt muutaman kuukauden D5:n omistaneena alkaa arvostaa tuota sivuharjaa, joka puuttuu D3:sta. Kyllä tuo sivuharja varmasti vähentää entisestää tarvetta tarttua tavalliseen imuriin.
   
 2. Purkk

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  1 050
  Se sivuharja varmasti on hyvä jos kunnon "villakoiria" jöytyy nurkista. Mietin vaan et onko se kuitenkaan 200e arvoinen. Ei suurempia pölymääriä ehdi kertyä jos parin päivän välein laittaa masiinan pyörimään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2018
 3. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Jos et erikseen käsi-imurilla tms. siivoa, niin kyllähän robotti-imurillakin niihin paikkoihin kertyy mihin se ei pääse. Sivuharjankin kanssa nurkat yms. pykälät seinissä puhdistuvat huonosti.
   
 4. heke91

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  859
  Onpas hitaan ja kömpelön näköstä. Alle tonnin robotti-imurilla ei tee ainenkaan vielä mitään, nopean arvion mukaan.
   
 5. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Kyllä tekee. Käteviä ja arkea mukavasti helpottavia vehkeitä. Vaikka eivät tosiaan sitä imurointia täysin korvaakkaan, niin auttavat siisteyden ylläpitämisessä mukavasti. Vertaisin itse astianpesukoneeseen, toki voit tiskata astiat käsinkin, mutta kun kone sen tekee samalla kun itse käyt vaikka lenkillä, on se tietenkin paljon mukavampaa. Sama nyt imuroinnin kanssa. Ja esim Neaton parhaimmat mallit ovat juuri tarjouksessa siinä n 500e pintaan, eli helposti mennään alle tonnin hintaluokkaan.

  Ja roboimurien nopeudesta voi olla montaa mieltä. Asutaan kolmiossa ja Neaton roboimuri imuroi muut huoneet paitsi kylppärin ja vessan 51 minuutissa, eli ihan tarpeeksi nopeaa. Varsinkin kun usein robon imuroidessa ei kukaan ole kotona.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2018
 6. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Mi Robotilla ajellaan suunnilleen joka toinen päivä. Imuroin oman mittauksen mukaan alaa on ollut n 95 neliötä, mihin päässyt. Aikaa menee n 105min ja akkua kuluu puolet. Nöyhtää lähtee kunnon kourallinen joka kerta, eli kolme kourallista viikossa. Pölyä tuntuisi olevan vähemmän kuin ennen imuria. Ihan pätevä laite. Nyt pitää ottaa kodinhoitohuonekin mukaan ohjelmaan.
   
 7. Reimo_

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2011
  Viestejä:
  5
  Itse ostin täältä: https://www.kotirobo.fi/product/19/akku-neato-xv--sarjaan-2kpl

  Hyvin ovat pelanneet ja hinta oli hieman halvempi. Eivät ole alkuperäisiä akkuja, mutta kapasiteetti näyttäisi olevan hieman alkuperäisiä akkuja parempi, ainakin paperilla.

  B12: Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmän kokemuksiasi Mi Robotista. Olen myös pyöritellyt päässäni kyseisen robotin hankintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2018
 8. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 744
  Onko Neato botvac connected d7 jo tullut myyntiin Suomessa tai ylipäätään missään?
   
 9. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  On tullut muutamiin paikkoihin, esim tuonne. https://www.netonnet.se/art/hem-hus...gare/neato-botvac-d7-connected/1002986.14639/

  Lisäksi esim kotiroboon https://www.kotirobo.fi/product/76/neato-botvac-d7-connected on tulossa toukokuun alussa, eli suht pian erä näitä. Eiköhän tämä malli pikkuhiljaa toukokuun alussa löydä tiensä esim verkkokauppa.com:iin jne.

  Mietin juuri Connected mallin päivitystä tähän. Hintataso tuolle näyttäisi olevan noin 900e luokkaa.
   
 10. lusitanias

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  5
  Ostin Li-ion akun Neato D75:een. Mutta Neato hajosi ennen kun ehdin akun edes asentaa paikalleen.

  Nyt pohdinnassa Xiaomi Gen 2 jonka olisi tarjouksessa 369€ lightintheboxista. Olisiko kenelläkään käyttöä Neaton latausasemalle tai käyttämättömälle lithium akulle? Vai joudunko ostamaan D-sarjan Neaton tuon käyttämättömän akun vuoksi :0
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2018
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 678
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/5371/jncsk/Samsung-POWERbot-VR10M703SWG-EE-polynimurirobotti

  Taas tämä on tarjouksessa. Tulee jo sellainen olo ettei vain myy tarpeeksi hyvin kun toistuvasti hintaa tiputellaan.

  Kuitenkin.. tuli viime alennuksista ostettua tuohon 399,- hintalapulla. Huoltoprosentti on robotilla yli 10% ja meidänkin "yksilö" kävi takuuhuollossa. Veikkaan että useammallakin robotilla syynä sama, eli sen pyörivän harjan päädyn ruuvi oli löysällä tehtaan jäljiltä joka johti koko harjan rikkoontumiseen. Pieni mutta ikävä vika, kannattaa ainakin tarkistaa että se ruuvi on kunnolla kiristetty ennen ensiajoa.

  Robotin toiminnasta ei ole kyllä pahaa sanaa sanottavana, ehkäpä se että ajoittain ( eli ei aina ) matto tai pari kulmasta kääntyneena sen jäljiltä. Löytää hienosti latauspaikalle takaisin ja koti on pysynyt siistinä varsin huomaamattomasti. Imutehosta vaikea sanoa mitään, mutta ihan imurilta tuo kuulostaa ja nostaakin imutehoa tarpeen mukaan ( 3 eri imutehoa joita säätelee tarpeen mukaan itsekseen ). Äänekäs kyllä on, eli ei välttämättä kultakorville. Toisaalta parhaiten kaikki roboimurit toimivat silloin kun koti tyhjänä, tällöin ovat 0-desibelin laitteita :D Matot etenkin käsittelee hyvin, ja puhtaastakin kodista aina saa pölyä kerättyä hämmentäviä määriä.

  Suunnistus tässä tuntuu olevan itselleni liiankin sumeaa logiikka kun alkuun kulkua katselin, tuntuu säntäilevän vähän sinne sun tänne. Kuitenkin kerta paikat siistinä en valita. Ei aina kulje samaa reittiä, vaihtelua melko paljonkin. Pölysäiliö, vaikka vain 3 desiä tilavuudeltaan riittää kyllä melko pitkälle. Parin - kolmen päivän välein tyhjennys, toki riippuu ajattaako päivittäin vai joka toinen päivä. Joskus tosiaan oli käytössä Samsung Navibot, tämä tuntuu tekevän huomattavasti siistimpää jälkeä, löytää paremmin lataustelakan eikä ole kertaakaan jäänyt kiinni siivotessaan. Huimasti Samsung kehittynyt roboimurien parissa, tätä voi suositella ihan varauksetta.

  Ellei sitten ole käytössä paksuja mattoja. Ne taitavat vieläkin olla ongelma. Tavalliset, matalaprofiiliset matot kyllä handlaa.

  Seuraavaksi varmaan nettiin tuo laite niin saa tarkistettua onko tullut softaan päivityksiä. Mistähän tälle kannattaisi hommata uusi harja varalle?
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2018
 12. Temposaur

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2011
  Viestejä:
  292
  Kyllähän noi paljon auttaa, varsinkin lemmikkiperheissä tai tähän aikaan, kun hiekkaa taas kantautuu kilotolkulla sisälle.

  Robotti päälle, kun lähden töihin ja homma on valmis kun tulen kotiin. Normaalisti kerran viikossa vielä käsipelillä.

  Asunnon yleissiisteys on heti paljon parempi, kun irtohiekka, leivänmurut yms. pitää robotilla kurissa.
   
 13. Sniffer

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  12
  Tere, tuli hommattua Neato D5 Connected verkkokaupan outletistä hintaan 329€ ja ongelmia pukkaa heti ja uskon ja toivon että käyttäjässä vika. Onnistuin päivittämään 3.2 version sisään mutta 4.0 ei asennus sitten millään. D5 valot alkaa vilkkumaan kun appista laitan päivityksen päälle. Hetken kuluttua imuri päästää melodiat mutta sen jälkeen tulee vaan että robot connecting tai offline ja kohta se taas saattaa olla linjoilla mutta softa ei ole päivittynyt vaan tarjoaa sitä uudestaan. Päivitystä olen yrittänyt useaan kertaan ja eri laitteilla (iphone ja ipad).

  Onko kenelläkään antaa mitään apua miten saisi tuon 4.0 sisään tai mikä tässä mättää? Mitä voisi vielä testailla? Mitä teen väärin? Kiitos!

  Siivoustulos on kyllä erittäin hyvää ja nopeaa mutta kaipaan karttaa ja statistiikkaa ja muuta säätöä lisäksi että mielenkiinto säilyy :)

  edit. Ja tuhannennen kerran kun kokeili niin uusin softa on sisällä. Ei voi kun ihmetellä miten hyvää jälkeä tää tekee. Dyson DC29 jää kyllä heittämällä kakkoseksi. Kotona koira ja harjattu tammiparketti joka kerää hiekkaa kolosiinsa niin Neaton jälkeen lattia tuntuu koko ajan uudelta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2018
 14. jhuvi

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2000
  Viestejä:
  328
  Itseäkin kiinnostaisi tuollainen todella paljon, mutta olohuoneen karvamatto arveluttaa. Neatoa tuntuvat kaikki kehuva, mutta tämän nähtyäni peruin tilauksen
  . Meillä on hyvin saman kaltainen matto kuin tuossa.

  Onko kenelläkään kokemusta robootti-imureista ja tuon tyyppisistä matoista?
   
 15. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Eikös tuossa ole ongelmana se, että tuonne maton alle on laitettu tuota magneettinauhaa, jolloin neato ei pääse sitä "ylittämään" eikä siis siksi edes pääse tuonne matolle ? Toimisi siis varmasti paljon paremmin jos tuo magneettinauha otettaisiin tuolta alta pois :D
   
 16. Sniffer

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  12
  Itsellä karvamatto vielä toistaiseksi mutta saa lähteä kun hyvä Neatolle sopiva matto löytyy. Kyllä tohon nykyiseen narumattoon imuri jää kiinni. Kyllä koti vaatii vähän suunnittelua että se on robotille sopiva mutta palkitsee myös kun ei tarvitse miettiä jääkö imuri johonkin jumiin.

  Itse olen maton alle laittanut magneettinauhan ja matosta on tullut alue kaikelle pois nostettavalle. Nyt on nopee laittaa siihen kaikki tuolit ja irtoromu ja kun kotiin pääsee niin tavarat paikalleen. Maton imurointi sitten kun jaksaa toisella imurilla.
   
 17. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Matala karvamatto menee Mi Robotilla, mutta korkea karvamatto ei mene. Nousee korkealle matolle, jää siihen pyörimään, luovuttaa ja ilmoittaa olevansa jumissa ja tulkaa auttamaan.

  Tuontyyppisistä tuolin jaloista ei myöstään ymmärrä:

  https://www.google.fi/url?sa=i&sour...aw1vozCg2_67QH7rIrIRlOr3&ust=1527595294556076

  Jalan reuna ei osi törmäysanturiin ja laser tutkaa 10cm korkeudelta vain putken. Kiipeää sitten jalan kartiolle ja keikkuu siinä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2018
 18. Sniffer

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  12
  Voisiko joku kertoa pitääkö tuon Neato D5 sivuharjan pyöriä jatkuvasti? Eilen huomasin ettei se pyörinyt siivotessa. Sen jälkeen kokeilin spot toimintoa ja siinä sivuharja pyöri jatkuvasti. Oudolta tuntuisi ettei se tekisi koko ajan töitä ja mekaanista vikaakaan ei tuntuisi olevan kun spot toiminnolla pyörii hyvin.
   
 19. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Omassa D5:ssa pyörii tilanteen mukaan. Seinän vierustoilla aina, mutta muissa paikoissa vain tarvittaessa. Olisikohan akunsäästökeino?
   
 20. scented

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  511
  Miettinyt jo jonkin aikaa, että perusimurointiin ostas robotin. Kuitenkin hieman tutkittua asiaa melkein kaikki roboimurit on suht ärsyttävä putsata siivousten jälkeen, esim. jää karvoja kiinni tai pitää ostaa varaosia jonkin ajan jälkeen. Mutta, tämä Samsungin https://www.verkkokauppa.com/fi/product/56875/jddkj/Samsung-POWERbot-VR20M707SWD-polynimurirobotti imuri vaikuttas sellaselta, että se tosiaan imee roskia eikä kerää niitä jonkin harjaksen avulla. Onko tästä kokemuksia täällä kellään? Ei jaksa hirveästi pläräillä ketjua läpi :). Aika lähellä tilaa-napin painallus...
   
 21. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 678
  Täältä suositukset. Et kyllä pety. Meillä tuosta edullisempi malli (Powerbot VR7000) eli heikommalla imuteholla kuin tuo. Tekee puhdasta jälkeä. Ja kissataloudessa nimenomaan oli tärkeää sekin että harjaa ei tarvitse olla jatkuvasti nyppimässä, näissä Samsungin uusissa on itsestään puhdistuva harja, sekin ominaisuus toimii loistavasti. Ainoa vaiva käytössä on ollut pölysäiliön tyhjentäminen..
   
 22. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Onko kellään kokemuksia Xiaomi Mi Robot 2:sta? Ykköseen verrattuna siihen on lisätty moppaustoiminto, mikä on varmaan ihan kiva ominaisuus, kun itsellä on ollut tapana luututa lattiat kerran kuussa. Maailman parhaaksi sitä ykköstä on monesti luonnehdittu eikä hintaa tuolla kakkosellakaan ole kuin vajaat 400€.
   
 23. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  En osaa kuvitella miten hyvin tuollainen höyhenenkeveällä kosketuksella tehtävä moppaus tai pikemminkin kostealla kerran yli pyyhintä toimisi. Luultavasti ei kovinkaan kummoisesti, mutta toivottavasti olen väärässä. Pölyn ehkä kerää, mutta mihinkään tahroihin ei varmastikaan pure.
   
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  En usko myöskään tahrojen poistoon. Oma kuukausittainen moppauskin on lähinnä ”raikkauden tuomista” taloon, kun vetää lattiat kostealla, aineena mieto mäntysuopaliuos. Tahrat sitten täsmäpuhdistuksella rätin kanssa.
  Lähinnä ajattelin, että onko tuon imurointiominaisuudet muuttuneet sitten ykkösversion. Väkisinkin tulee kaapissa pidettyä myös johdotonta varsi-imuria, koska takuulla tuolta jää jotain putsaamatta. Olennaisinta olisi hyvä ajastettavuus (tai esim. appin kautta käynnistys etänä) ja hyvä navigointi ja ”älykkyys” imuriominaisuuksien lisäksi. Ykkösessä nuo toteutuvat, mutta ainahan olisi kiva, jos kakkosversioon olisi tuotu muutakin kivaa kuin jokin semiturha lisäominaisuus. Etenkin kun hintaa tuli huntti lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 25. pantzu

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2012
  Viestejä:
  373
  Onko niin, että Neato D5 imurissa ei voi määrittää huonekohtaista siivousta? D7:ssa on vasta ominaisuus, jossa saa kartalta rajata alueen? D5:ssa on vain spottisiivous tai menee kaikkialle minne pääsee? Omassa käytössä tuntuisi hyödylliseltä, jos imurin saisi siivoamaan useammin keittiön ja eteisen. Muita huoneita sitten harvemmin. Osan huoneista saa tietysti ovet kiinni.

  Xiaomeissa ilmeisesti vanhemmasakin ominaisuus nykyisin on, mutta en ole vakuuttunut kannattaako 1 versiosta maksaa ~280e tai 2:ta ~380e ilman selvää takuuta. Onkohan muilla valmistajilla vastaavalla ominaisuudella laitetta?

  Edit: Samsungissa onkin virtuaaliseinät toiminto ja ainakin verkkokaupan arvostelut vaikuttavat paremmilta kuin Neaton? Onkohan muuta kommenttia?

  Lisäksi onko kellään hajua mitä eroa Samsungin eri malleilla on? Erityisesti malleilla Verkkokaupan VR20M707SWD ja kuluttajassa arvosteltu VR20M707PWD? Kuluttajan mukaan jälkimmäinen vastaa mallia VR2FM7070WD POWERbot SR2FM7070DW ja maksanut jo viime jouluna 500e. Onkohan tuo nyt myynnissä oleva "parempi" malli?
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti