Siivousrobotit (automaattiset imurit)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Optical, 05.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 627
  Boldasin oleelliset kohdat:) Ko henkilöllä oletuksena oli se, että lattiat ovat täynnä roinaa ja tulevat olemaan (koska lapsiperhe). Siksi sanoin että robotti ei toimi heillä.
   
 2. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Omassa taloudessa tulee myös usein suljettua lastenhuoneen ovi imuroinnin ajaksi, jos aamulla ei ole aikaa korjata legomyrskyn jälkiä. Muutenkin tuo laite motivoi pitämään lattiat siistinä sukista ja muista pikkujutuista.
   
 3. Rysty

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2001
  Viestejä:
  1 147
  Sitä just sanoin, että ei lapsiperhe ole mikään syy, laiskuus on syy. Eli sama ku zorb yllä :-)

  Meidän lapsiperheessä ajelee robo monta kertaa viikossa ja ihan hyvin pelittää. Robotti tuo just motivaatiota poimia se lego(kasa) pois lattialta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2018
 4. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 627
  Juuri näin. Lapsiperheitäkin on monenlaisia samoin kuin lapsettomiakin perheitä. Joillakin on perussiisti kämppä ja toisilla kuin hävityksen kauhistus. Maailmaan mahtuu monenlaista tallaajaa.
   
 5. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Meilläkin imuroi robotti-imuri joka päivä ja lapsiperhe kyseessä. Robotti-imurin myötä on selkänahkaan iskostunut tapa tarkistaa ennen nukkumaanmenoa, ettei lattioilla ole mitään ylimääräistä, jotta robo pääsee aamupäivästä ajastettuna imuroimaan kätevästi. Toki tytär saa itse päättää imuroidaanko hänen huoneensa ja jos esim joku leikki kesken lattialla niin laittaa vain oven kiinni. Neatoja on nyt ollut monta vuotta aina sieltä xv-11 mallista lähtien enkä ihan heti vaihtaisi pois. Merkkiä voin vaihtaa tarvittaessa mutta roboista en siis luopuisi ihan helposti :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2018
 6. WyW

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  312
  No mä alotin 85:lla, joka meni rikki. Takuusta uus 85, joka meni sekin rikki. Sit lopulta tuli D85 vaihdossa ja sillä onkin nyt sit menty mallikkaasti pari vuotta. Just tuli uudet akut tänään.

  ———

  Mä saboisin, et robo nimenomaan on hyvä lapsiperheeseen. Ei tarvi ku kerätä romut lattialta ja/tai pistää ovet kii joiden takana on kaaos. Sit lähtee vaikka kauppaan tai ulkoilemaan ja homma on valmis ku tulee takas. Vaihtoehdothan on sit joko tehdä toi tavararumba JA sen jälkeen hiki päässä imuroida jollain perässäraahattavalla letkuhelvetillä, josta aina loppuu sähköjohdosta mitta ja nauttia sen saundeista paikanpäällä. Tai sit vaan ei imuroi ikinä ja hukkuu pölyyn ja bashkaan. Et B12 vois iha huoletta suositella roboo lapsiperheeseen, vois heilläkin elämänlaatu nousta, ku kämpän siisteys paranisi.
   
 7. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 627
  Jokin nyt ei mene jakeluun:)

  Siis kyse oli siitä, että jotkut käyttävät lapsiasetta tekosyynä sille, että laiskuuttaan eivät jaksa siistiä paikkoja. "Ei kannata, kun ne paikat on ihan sekaisin heti uudelleen...Täällä on aina tällainen helvetin kaaos, kun meillä on noita lapsia...". Joka paikka on täynnä roinaa ja lattiat täynnä leluja, vaatteita ym. Aina. Siivoamalla saisi paikat järjestykseen ja jos vielä panostaisi kasvatukseen sen verran, että opettaa penskat pitämään kamansa järjestyksessä, niin tilannehan olisi vallan hieno. Kaikki eivät sitä tee, eikä se kiinnosta pätkääkään.

  Pitäisi olla ihan oikea siivousrobotti, joka kerää rojut, järjestelee kaapit, siivoaa lattian ja pyyhkii pölyt. Sitä ennen homma ei toimi. Ei perus sikapossuperhe rupea panostamaan enempää siisteyteen sen jälkeen kun hankittu pieni imurirobotti. Oletuksena ja toiveena on, että tarvitsisi panostaa entistä vähemmän, koska se robotti hoitaa hommat.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2018
 8. WyW

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  312
  En ymmärrä pointtia? Eikö se nyt nimenomaan kuvatunlaisessakin perheessä alentaisi kämpän siistinä pitämisen kynnystä? Toki jos kyseessä on joku hoarder, joka on täyttänyt kämppänsä lattiasta kattoon tavaralla, ni ei sitä roboimurilla ratkaista.

  Totta kai lapset pitää kasvattaa ja siinä sit vaihtelevalla menestyksellä onnistutaan. Varmasti on porukkaa, jotka ”käyttävät lapsiasetta” erinäisten asioiden perustelemiseen, mutta kyllä joskus arki on lapsiperheessä melkoisen työlästä.

  Omakohtaisesti kyllä siisti kämppä alentaa stressitasojakin, joitain ei tunnu haittaavan vaikka kämppä olisi karmeessa kunnossa. Mutta nyt menee jo aiheen vierestä...
   
 9. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Meillä ainakin robotti toi säännöllisen lelujen keräämisen ja muun roinan siivoamisen lattioilta pois. Ohjelmoidut päivät ja kellonajat milloin robotti lähtee joten kaikki perheessä osaavat varautua. On ehdottomasti lisännyt yleistä siivoamista ja vivuttanut erityisesti lapsia pitämään huolta omista huoneistaan. Jos joku muuta väittää niin on hupiukko tai - akka.
   
 10. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Kyllä meilläkin robotin saapuminen sai aikaa yleisen siisteyden lisääntymisen kämpässä. Vaatii viitseliäisyyttä, kun ei vain voi joka päivä jättää kaaosta taakseen poistuessaan kotoa.
   
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
 12. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Itsellä on kokemusta vain Samsungin aiemmista robotti-imureista. Tarkemmin sanottuna navibot sr8855 mallista. Siinä kuitenkin samantyylinen navigointitapa, eli siis kattoa kuvaava kamera. Joka ei ainakaan omassa yksilössäni toiminut kunnolla. Lisäksi kamera vaatii valoa, eli imurointi pimeässä / hämärässä ei onnistu. Toisin kuin laseriin perustuvilla navigoinneilla. Imuteho tuossa oli myös onneton, mutta tuossa powerbotissa se on ilmeisesti korjattu / paranneltu huomattavasti. Itse en kuitenkaan ostaisi tuollaista kattoa kuvaavaa mallia enää koskaan, mutta se on vain oma mielipiteeni :)
   
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
  Meilläkin oli joku 2011/12 malli aikaisemmin, ja oli ihan OK muutoin mutta se imuteho, tai suomeksi sanottuna siivousteho oli varsin onneton. Tässä siis ainakin se korjattu, vaikkakin kalliimmat mallit antavat vielä enemmän imutehoa. Tässä muuten kattokuvauksen lisäksi ihan normaali sensorijärjestelmä kulkusuuntaan ja sivuille. Mitä nyt nopsaan etsin tietoja niin täysin mustat esineet laitteen edessä saattavat saada kolhuja, muutoin kulkee hyvin. Laite käyttää kattokameraa vain johonkin reitin suunnitteluun, ei siis esteiden ohittamiseen. Ei tiedä mitä tekisi, tarjous päättyy kohta :confused:
   
 14. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Myydäänkös tuota mallia Gigantissa? Gigantin nettisivut nyt jumissa niin ei voi tarkistaa. Siellähän on se hintatakuu, joten pudottaisivat hinnan samaan. Ja koska Gigantissa on se 30 päivän palautusaika, vaikka tuote olisi ollut käytössä, voisit hyvin testata robotin toiminnan kotona ja palauttaa jos onkin ihan romu :D
   
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
  Just laitoin kuitenkin verkkiksestä tilaten, oikastaan alla oleva video katkaisi kamelin selän. Yllättävän asiallinen revikka henkilöltä joka nähtävästi testaillut todella monta roboimuria. p.s. huoltoprosentti sitten tällä aikasemmin linkatulla tarjous sampungilla yli 10%..

   
 16. ElluSuominen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2017
  Viestejä:
  4
  Olen itsekkin harkinnut tuollaista! Helpottaisi valtavasti (kunhan toimii kunnolla)
   
 17. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Just tässä imuroidessa electrolux ultrasilencer sanoi sopimuksen irti. Ajattelin että voisi robotilla korvata? Mitäs murot suosittelee, Tällä hetkellä asun 30m2 yksiöss kohta muutto 65m2 kaksioon.
   
 18. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Robotti-imurilla ei voi korvata normaalia imuria täysin. Meillä pyörii Neaton Botvac Connected malli joka päivä, ja itse imuroin normaalilla imurilla paikat minne robo ei pääse (esim sohvan, tv tason jne takaalta) kerran parissa viikossa. Ennen imuroin normaalilla imurilla päivittäin, eli parantanut tilannetta kuitenkin huomattavasti. Mutta ilman normi imuria en silti pärjäisi, kun ajan myötä noihin ahtaisiin koloihin kertyy sitä pölyä kuitenkin, vaikka paljon hitaammin kuin ilman robon käyttöä.
   
 19. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Kuten @sohvaperunaa sanoikin, melkein oltava toinen imuri "viimeistelyyn". Robotti-imuri hoitaa 95% imuroinnissa ja silloin tällöin imuroi käsin hankalat paikat. Meillä on käsikäyttöisenä imurina varsi-Dyson, riittää mainiosti ja hyvin näppärä tuollaiseen täsmäsiivoukseen...
   
 20. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
  Roboimuriin tosiaan tulisi suhtautua niin että se helpottaa siivousta ja paikkojen siistinä pitämistä, ei siis kuitenkaan korvaa varsinaista siivousta. Aina kuitenkin pitää olla ns. varsinainen imuri kaverina perusteellisempaan siivoukseen. Vähän huushollikohtaista taitaa olla kuinka paljon varsinaisesta imurointihommasta robotti hoitaa, jonkinlainen viikkosiivous kuitenkin paikallaan jos ei käytä siivouspalvelua.
   
 21. WyW

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  312
  Meilläkin Dysoni, jolla voi sit käydä läpi hankalat paikat, mm. ovien ja kalusteiden takaa johon robo ei pääse. On kyllä erinomainen kombo. Ei iha hirveesti tee mieli palata letkulliseen, perässärevittävään imuriin kyllä.
   
 22. samppa919

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  239
  Neaton xv malliin tarvis uudet akut. Mistä yleensä olette akut tilanneet?

  Clas ohlsonilla ois 55€ ja ebayta ja amazonia koitin katsella mutta en oikein löytänyt sopivilla toimituskuluilla. En ole 100% varma onko vika akuissa niin ei viitsisi kauheana maksaa.
   
 23. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  875
  Clas Ohlsonilta vuosi sitten omaan XV malliin akut tilasin, kummasti tuli jaksamista imuriin touhuihin lisää.
   
 24. beltone

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Viestejä:
  123
  Aliexpressiltä tilasin.
   
 25. Purkk

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  1 050
  Clasohlsonilla olis tarjouksessa Neato Botvac D3 299€(449€) ja D5 499€(599€)

  Kumpi kannattaa hankkia? Ei tuossa d5:ssa nyt mitään ihan mullistavaa ole vs d3 jos akun kesto ei ole ongelma.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti