Seppo Lehdolle 2v 4kk linnaa törkyblogeista

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Og--, 30.05.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  No siinähän on kummastelet. On varmaan kaksinaismoralismia kannattaa sitäkin, että ravintolasta lentää ulos ja saa porttikiellon, mikäli ei osaa käyttäytyä. Jos siis ei samalla kannata känniörvellyksen ja muun huonon käytöksen kriminalisoimista.

  Rautalankaa: niin foorumilla kuin ravintolallakin on oikeus vaatia käyttäjiltään käytöstapojen noudattamista. Käytöstapojen valvominen ei ole viranomaisten eikä lainsäätäjän tehtävä. Keskustelua moderoimalla foorumin omistaja/ylläpito ei rajoita sananvapautta vaan käyttää omaa sanan- ja julkaisuvapauttaan. Viranomaiset ja lainsäätäjä ovat asemassa, jossa voivat todella puuttua kansalaisten sananvapauteen. Onko tämä nyt oikeasti ihan ylivoimaista? Jos on, niin yhteiskuntaopin alkeet äkkiä haltuun, kiitos.

  Minähän en vaadi, että täällä otettaisiin käyttöön Yhdysvaltojen sananvapauspykälät. Vaadin, että täällä otetaan käyttöön sananvapaus. Sen olemassaoloa kun mainostetaan perustuslaissa asti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2011
 2. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
 3. Laniitti

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2001
  Viestejä:
  724
  Eikös se Seppo Lehto istu parhaillaan vankilassa vai onko noi joitain vanhoja videoita. Viime Juhannuksenahan se jäi liikenneratsiassa kiinni, josta kuskattiin suorittamaan rangaistusta. Ei ole siis vielä puoliakaan tuosta tuomiosta kulunut, joka olisi siis ensikertalaisen tuomion pituus.
   
 4. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
  Postauspäivät ovat noin viikontakaisia. Eikai Lehto enää kakkuaan istu, hyvällä käytöksellä päässyt (1/3 istuu) pois ja aikoja sitten. :D

  Ja voihan noita videoita kuvata vapaillakin?
   
 5. Pertinax

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  277
 6. Darkwindow

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  36
  Sinänsä nuo sivut ovat pelkkää trollia, mutta tämä kyseinen herra kannattaa Suur-Suomi-aatetta ja hän on sanonut, että jos hän saisi päättää, niin Suomi pommittaisi Moskovaa, joten hänelle kakku on ihan oikein. Tai ehkä suljettu osasto olisi sopivampi hänelle.

  Sananvapauteen ei kuulu toisen maan uhkaileminen sotilaallisesti oli sitten kuinka kylähullu tahansa. Moni suomalainen äärinationalisti oli valmis tarttumaan pyssyyn kuultuaan Tsirinovskin juttuja Suomesta, joten Seppoa ei tässä asiassa luulisi kukaan puolustavan, kun asia on niin tuttu.
   
 7. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
  No niinpä näemmä ovat. :eek:
   
 8. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
  Facebook seinän juttujen mukaan näyttäisi Seppo olevan vielä tiilenpäitä lukemassa...
   
 9. perus85

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2011
  Viestejä:
  4
  En muista tarkkaan koska, mutta luultavasti alkuvuodesta kaverini oli ollut Tampereen yliopiston vessassa kusella Sepon kanssa samaan aikaan. Olivat sitten jutelleet hetken. Ihmettelin vähän kun luulin Sepon olevan vankilassa. Seppo oli höpissyt jostain seurantalaitteesta. Tiedä sitten oliko lomalla vai oikeasti suorittamassa tuomiotaan "vapaalla jalalla".
   
 10. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Typerienkään mielipiteiden esittäminen ei ole sotilaallista uhkailua. Lehto ei pysty uhkailemaan ketään sotilaallisesti ennen kuin on perustanut oman armeijan tai saanut Suomen armeijan komentoonsa.

  Kyllä minun pitää saada yksityishenkilönä kannattaa vaikka minkä tahansa random-valtion nukettamista elottomaksi, jos satun niillä linjoilla olemaan.
   
 11. Darkwindow

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  36
  Asia ei ole näin yksinkertainen, sillä olit varmaan eri linjoilla Tsirinovskin kanssa, kun hän uhkasi pamauttaa Suomen maan tasalle. Sitten vasta kun pidät Lehtoa ja Tsirinovskia samassa arvossa, oli sitten mielipiteet kuinka tyhmiä tahansa silloin sananvapaus on toteutunut. Mutta jos hyväksyt Lehdon mielipiteet sananvapauden harjoittamisena, mutta pidät Tsirinovskia hulluna, niin silloin tasa-arvo ja mielipiteenvapauden kunnioittaminen ei ole toteutunut. Se, että Suomi on synnyinmaasi, ei tee Lehdosta yhtään pienempää pahaa, kuin Tsirinovskista. Jos joku Venäjällä vaatisi nyt Helsingin pommittamista, niin hyväksyisitkö sen sananvapauden harjoittamisena, vai sanoisitko, että hullu mikä hullu?

  Ajattelet varmaan, että Lehdon puheet Moskovan pommittamisesta ovat vain pelkkää puhetta, mutta niin olivat Hitlerinkin ja Gaddafin puheet alussa pelkkää puhetta, mutta miten kävi.

  Minun puolesta jokainen saa sanoa ihan mitä haluaa, mutta jos puhutaan toisen valtion pommittamisesta, niin silloin ei olla enää sananvapausvyöhykkeellä, vaan silloin mennään jo pahasti yli. On sinänsä hassua, että Lehtoa pidetään jonkinlaisena sananvapausaktivistina, mutta mistä lähtien hakaristia ihannoiva on ollut sananvapauden kannattaja?

  Sivuten topicin aiheeseen minusta nuo sivut ovat sinänsä vaarattomia, mutta nuo puheet Suur-Suomesta ja Moskovan pommittamisesta saavat kyllä niskakarvani pystyyn.
   
 12. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Sillä, pidänkö kumpaakin samassa (tai yleensä missään) arvossa tai olenko näiden kanssa samoilla tai eri linjoilla, ei ole mitään merkitystä. Kannatan kummankin oikeutta esittää mielipiteensä yksityishenkilönä. Silloin, kun henkilö ei edusta vain itseään vaan esimerkiksi tiettyä virkaa, asemaa tai instituutiota, tilanne voi olla mutkikkaampi, mutta tällöinkään rikoslain ei tulisi rajoittaa mielipiteiden esittämistä.

  No en minä Lehtoakaan kovin täyspäisenä pidä. Sananvapaudella vaan ei ole mitään tekemistä mielenterveyden kanssa. Se kuuluu ilman muuta myös hulluille ja väärässä/väärällä asialla oleville.

  Olet nyt huomaamattasi asian ytimessä. Henkilö, joka on siinä asemassa, että pystyy käyttämään sotilaallista voimaa, on myös asemassa, jossa hän voi uhkailla sen käytöllä. Muut eivät ole siinä asemassa.

  Tietenkään ei mennä. Jos sanon, että jokin maa pitäisi pommittaa hevon kuuseen, esitän mielipiteeni. Ja mielipiteet ovat nimenomaan sananvapauden ydinaluetta.
   
 13. Darkwindow

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  36
  Jos sanon, että "menen tappamaan naapurin Matin", niin käytänkö silloin sananvapauttani, vai uhkailenko? Itse en ole mikään lakimies, joten en voi sanoa, että kuuluuko toisen valtion uhkaileminen sananvapauden piiriin, vai ei, mutta silti ihmettelen, että 30/40-luvulla vallinut ideologia elää yhä joidenkin mielissä (en nyt tarkoita kansallissosialismia).

  Minusta Lehto saa sanoa ihan mitä haluaa, mutta kyse on myös siitä, että tuollaisia ei saisi koskaan päästää valtaan.
   
 14. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  SuperEgo ehtikin vastata outoihin horinoihin aika hyvin, mutta vähän vielä.
  Mikäli sanoja olisi Lehtoon verrattava rivikansalainen, minä ainakin sekä hyväksyisin sen sananvapauden harjoittamisena, mitä se on, että arvelisin uhkaajan olevan mielenterveyspotilas. Suhtautuisin mielipiteeseen suunnilleen samalla tavalla kuin siihen, että joku sanoo Phil Collinsia hyväksi artistiksi, toisin sanoen en mitenkään. Mihin pyrit tällä kysymyksellä?

  Kuten jo selitetty, tilanne muuttuu kokonaan jos mielipiteen esittäjä on sellaisessa valta-asemassa, että hänellä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Tällöin ongelmaa ei lähestytä sananvapauden tai sensuurin kannalta vaan kysymys on esimerkiksi ihmisoikeus- tai sotilaspoliittinen. Sananvapauden puolesta vaikka Venäjän presidentillä on oikeus vaatia Suomen pommittamista. Hän on kuitenkin siinä asemassa, että hänen on muista syistä parempi olla esittämättä sellaista.
  Erikoinen ajatus. En minä ainakaan pidä, enkä ole kuullut että ainakaan kovin yleisesti pidettäisiin. Sen sijaan pidän Lehtoa epäperustuslaillisen vainon, sensuurin ja sananvapauden loukkausten uhrina. Pidän myös järjestelmäämme epäoikeudenmukaisena ja erilaisista rikoksista annettavien rangaistusten ankaruutta epäsuhtaisena.

  Lisäksi pidän Lehtoa koomisena hahmona ja minulla on vahvoja epäilyksiä hänen järjestään ja mielenterveydestään. Tällä ei ole mitään merkitystä keskustelun kohteena olevan asian kannalta.
  Ilmeisesti hän on siis mielestäsi natsi, mutta et uskalla sanoa sitä. Tarkoitat siis, että Seppo Lehto vastustaa sananvapautta. Miten tämä ilmenee?
  Niin, ovathan ne niin neuvostovastaisia.

  Tuohan on tyylipuhdas laiton uhkaus, ellei jokin seikka muuta tilannetta merkittävästi. Jos kyseessä on vaikkapa näytelmä, niin todennäköisesti se on taidetta eikä uhkaus. Jos olet neliraajahalvaantunut, asiaa tuskin otetaan vakavasti.
  Sananvapauttahan eivät määrittele lakimiehet, sillä kyseessä ei ole juridinen vaan filosofinen käsite. Sananvapautta koskevaa lainsäädäntöä pukupellet toki laativat ja tulkitsevat.

  En osaa sanoa, kuuluuko toisen valtion sodalla uhkaaminen varsinaisesti sananvapauden piiriin, mutta juridisesti ajateltuna uskoisin ettei se ainakaan laittomasta uhkauksesta Suomessa käy. Yksityishenkilön esittämä uhkaus sotatoimesta ei nimittäin ole millään tavalla vakavasti otettava.

  Vaatimus jonkin valtion pommittamisesta tai mielipide, jonka mukaan jokin valtio pitäisi pommittaa, on paljon yksinkertaisempi kysymys. Se on selkeästi mielipideasia ja sananvapaus takaa oikeuden esittää mielipiteensä vapaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2011
 15. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Vaikea sanoa. Missä vaiheessa Lehto on ilmoittanut lähtevänsä pommittamaan Moskovaa, ja oliko tämä mielestäsi vakavasti otettava uhkaus?

  Tässä ei ole nyt keskusteltu siitä, pitäisikö Lehto tai joku muu urbaani kylähullu päästää valtaan.
   
 16. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Seppo on avovankilassa ja saa käydä yliopistolla opiskelemassa ja syömässä. Pari kertaa tullu juteltua, ei ole jutut muuttuneet.
   
 17. Deveron

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  60
  Näinhän se nimenomaan menee ja sananvapaus on täälläkin yhä voimissaan. Sanoa saa ihan mitä lystää, kunhan on myös valmis kestämään mahdollisten ylilyöntien seuraukset. Ja paitsi että Seppo sentään kestää, myös miestä puolustavien retoriikka pysyy tasolla, jota voi sananvapauden nimissä ihan rehellisesti kunnioittaa vaikka ei samaa mieltä olisikaan.

  Kun Sepon kaltaista aikuisen miehen lapsellista ja vihamielistä öyhötystä vuosikausia jatkuu, onhan se nyt ihan selvää, että normaalin yhteiskunnan pitää ennemmin tai myöhemmin puuttua asiaan. Nyt on puuttunut ja myöntää pitää, ettei tuomio vastaavia ylilyöntejä ole ainakaan ruokkinut vaikka mies miten nettilegendaksi muodostuikin.

  Siihen en kyllä hirveästi luota, että Lehto vapauduttuaan menoaan muuksi muuttaisi mutta jospa tuomio tuota kiihkeän pakottavaa ulosantia saisi edes hieman suitsittua. Jos taas ei niin tuosta jäppisestä ei yhtään minkään asian marttyyria saa tekemälläkään.
   
 18. Shaolin

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2002
  Viestejä:
  676
  Mielenkiinnosta kysyisin että onkohan Sepolla mitään edellisiä tuomioita jostain väkivaltaisuuksista tai vastaavasta vakavemmasta vai onko se edellinenkin tuomio, jonka takia ilmeisesti tämä meni ehdottomaksi?

  Eihän tuollaista kylähullua kukaan ota vakavasti, kuten sekin näyttää, että Seppo on jonkinlainen "nettilegenda".
   
 19. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Sananvapaus ei ole Suomessa voimissaan. Ennakkosensuuri on vain yksi tapa rajoittaa sananvapautta. Muihin tapoihin kuuluu mm. se, että hölmöihin mielipiteisiin tai omissa maailmoissaan elelevän yksilön alatyyliseen mutta harmittomaan suunsoittoon puututaan rikoslailla.

  Olen usein käyttänyt seuraavaa esimerkkiä. Jos se, että saa sanoa mitä haluaa, kunhan kestää seuraukset, on sananvapautta, sananvapaus voisi hyvinkin olla voimissaan tilanteessa, jossa hallituksen arvostelua ei ennalta estetä, mutta rikoslaissa on säädetty siitä kuolemanrangaistus.
   
 20. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  On selvää, että typerien mielipiteiden takia pitää heittää vankilaan, ainakin jos öyhötys jatkuu useita vuosia? Kenelle? Minulle ei ainakaan "ole selvää" että ajatusrikoksista pitäisi rangaista vankeudella.
   
 21. asdalol

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2007
  Viestejä:
  1 754
  Ai, minä luulin että tyyppi sai tuomionsa mm. kunnianloukkauksesta. Kirjoitteli vieläpä juttujaan toisten nimissä? Eikö se ollutkaan näin vai?
   
 22. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  Tarkoitin vähän yleisemmin. Sepon tapausta en niinkään tarkoittanut, ja kyllä, olen ymmärtänyt käyneen niin kuin sanoit. Selvää on kuitenkin, että hän sai ekstraa vääristä mielipiteistä, rangaistus oli suhteettoman kova eikä mies terveytensä puolesta mitenkään voi olla täysin syyntakeinen.
   
 23. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Tältä osin Lehdon juttuja voidaan pitää lähinnä vähän vinksahtaneen yksilön tekeminä mauttomina ja alatyylisinä parodioina. Vai väitätkö sinä, että normaalilla älyllä ja todellisuudentajulla varustettu ihminen voisi oikeasti pitää niitä nimeltä mainittujen julkisuuden henkilöiden kirjoittamina? Ja ihan tosissasiko olet?

  Kuten ylempänä käy ilmi, poliisikin on todennut, että Yhdysvalloissa tuollainen kirjoittelu katsottaisiin sananvapauden piiriin kuuluvaksi.

  Ja mitä ylempänä mainittuun tulee, voisin taas kerran siteerata itseäni: "Sananvapaus ei joudu todelliseen testiin silloin, kun sitä käyttävät vain fiksut ja filmaattiset ihmiset, eikä yhtään mitään ole missään määrin vaakalaudalla. Siksi sananvapauden puolustaja joutuu useimmiten puolustamaan idioottien ja sekopäiden oikeuksia."
   
 24. Darkwindow

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  36
  En ole vielä tavannut sellaista kansallissosialistia, joka ei vastustaisi sananvapautta. Jos Lehto pääsisi valtaan täällä olisi todennäköisesti vain yksi puolue sallittu.
   
 25. asdalol

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2007
  Viestejä:
  1 754
  Siis mitä ihmettä?

  Kyseisen henkilön toiminta täyttää vallan mainiosti lain määrittelemät kriteerit mm. kunnianloukkauksille. Lakiako ei pitäisi noudattaa, koska sinä satut olemaan sitä mieltä että tämähän on selvästi parodiaa?

  En muuten tiennytkään että täällä noudatetaan "yhdysvaltojen lakia". Poiminko nyt jonkun osavaltion säännökset ja menen vaikka haulikon kanssa ostoskeskukselle?

  "Jenkeissä ois laillista!!1"
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti