SDP vaalivoittoon

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.03.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 303


  Koskahan kansa tajuaa että työväenliikkeet eivät ole työväen asialla?
   
 2. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Minua aina jaksaa ihmetyttää onko suomalaiset tyhmiä. Voiko joku uskoa väitteeseen "me pelastamme vientiteollisuutemme lähettämällä 3 miljardia etelä-Eurooppaan"?

  Suomalaisen yrityksen tuote tai palvelu ostetaan jos sen hinta/laatu suhde on parempi kuin kilpailijoiden. Piste. Lähettämällä muualle rahaa meidän yritysten hinta/laatusuhteet eivät parane, vaan huononevat kun lisääntyvä verotus nostaa hintoja.

  Sen sijaan Italialainen yritys saattaa parantaa hintakilpailukykyään suomalaisten tukirahoilla, ja tulevaisuudessa voittaa markkinoita Suomelta.

  Tuon kolme miljardia voisi oikeastaan käyttää aivan miten hyvänsä täällä kotimaassa (siis typerästikin) ja siltikin se auttaisi meitä enemmän kuin satunnaiseen ulkomaahan lähettetynä.

  Vai lähetetäänkö seuraavaksi rahaa Venäjälle tai Kiinaan. Koronasta nekin ovat kärsineet ja Suomelle tärkeitä kauppakumppaneita...
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 942
  Nyt et avannut mistä puhut. enkä lainaustasi heti läytänyt.

  Mutta jos oletetaan että kommentoit kyllä / ei tyyliin eräästä EU koronapaketista, niin

  Niin lainaukseen vastaus kyllä. (ottamatta kantaa onko noin ilmeisu ok)
   
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Suomi maksaa 'elpymisvälineeseen' 6.6 miljardia. 'Saamme' tästä 3.3 miljardia takaisin. Hallituksen väitteet ovat

  1. On aivan oleellisen tärkeää suomalaiselle vientiteollisuudelle että Suomi lähettää 3.3 miljardia lahjarahaa etelä-Eurooppaan

  2. On aivan oleellisen tärkeää suomalaisille että saamme 3.3 miljardia takaisin. Nimenomaan nillä takaisin saaduilla rahoilla tehdään jokin sellainen ihme, jota emme ole aikaisemmin osanneet tehdä. Juuri nimenomaan nämä rahat hallitus osaa ohjata niin nerokkaasti että ne alkavat tuottamaan.

  3. Keskustalaisten ei kannata asialla päätä vaivata vaan keskittyä miettimään miten erityisesti maataloudelle suunnatut 400miljoonaa saa haalittua omiin haalareihin.
   
 5. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  Minusta sekin on outoa, että rehvastellaan sillä että Suomi neuvotteli EU:lta 150 miljoonaa (tms) korvamerkittyä rahaa maataloudelle. Se kuulostaa siltä, että Suomi ryösti köyhiltä mailta 150 miltsiä saadakseen turhalle pohjolalaiselle maataloudelle tukia. Pitääkö meidän ilakoida sillä, että koronakriisiin tarkoitetut rahat menevätkin suomalaiselle maataloudelle? Kuulostaa moraalittomalta.
   
 6. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Pilaan budjettiriihen draamankaaren ja paljastan lopputuloksen.

  1. Hallitus sopii tiukista työllisyystoimista jotka täydessä mitassaan alkavat 1.1.2025.

  2. Hallitus sopii turpeen verotuksen kolminkertaistamisesta jonka runtelemia maaseudun yrittäjiä tuetaan väliaikaisesti nelinkertaistettavilla tukimaksuilla.

  3. Hallitus ilmoittaa että nyt tehdyillä kovilla päätöksillä valtion talous on tasapainossa 1.4.2030

  4. Hallitus lisää ilmastonmuutoksen vastaista työtä

  5. Eläkeputkea karsitaan. Suomen ongelma ei ole nuorisotyöttömyys vaan laiskat 60-vuotiaat. Eläkeputken poistaminen korvataan nelinkertaisella siirtymäajan tuella.

  6. Alijäämät kasvavat entisestään positiivisten tulevaisuusinvestointien johdosta, mutta sitä ei nähdä ongelmana sillä valtio saa lainaa pienellä korolla ja "kuten tiedetään valtoit eivät koskaan maksa lainojaan".
   
 7. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Pääministeri jatkaa 6h työpäivä 8h palkalla hankkeensa boostaamista somessa.

  Yrityksen ainoa tavoite on tuottaa voittoa omistajilleen. Koko ajatus siitä että "oikeasti on niin että tuottavuus paranisi 6h työtä 8h palkkaa mallissa" tarkoittaisi että yritysten kannattaisi välittömästi siirtyä tähän malliin.

  Koska yritykset tekevät kovasti kovasti työtä tuottavuutensa parantamiseksi, ja koska yksikään ei ole tarttunut (pysyvästi) tähän 6h työtä 8h palkalla malliin pidän todistettuna että väite on valetta.

  Yhtenä esimerkkinä ottaisin terveydenhoitoalan. Meillä on ilmeisesti karmiva pula käsistä vanhustenhoidossa. Ja kai sitä hoitotyötä pitäisi muutoinkin lisätä. Miten 6h työtä 8h palkalla muuttaisi tilannetaa? Entä tehtaat? Ruokateollisuus? Sähkömiehet? Palomiehet? Poliisit, Armeija? Kuljetusala? Taxit? Vartijat? Kaupan kassa? Kalastaja? Lentäjä?

  Meillä on tosiasiassa vain YKSI ala jossa tämä esitetty väite (melkein) pitää paikkaansa. Julkishallinnon konttorityöntekijät. Mutta siellä on monta koppia joissa toimisi vaikka 2h työstä 8h palkka malli. (Ei siinäkää tuottavuus lisääntyisi, mutta ei se tippuisikaan).
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 942
  No, todistelu oli ilmeisesti sun juttuja.

  Pääministeri markkinoi 6h juttuaan vähän väärin, joko se on suunnattu äänestäjille, joille moinen höpö uppoaa, tai sitten se pelottavampi juttu, hän näkee asian noin.

  No oli miten oli, niin 6h on ihan mahdollinen tavoite ja ehkä jopa kannatettava. Eli kyse tuottavuuden nostosta, ja samalla luovutaan palkkojen nostosta. Se sitten ala kohtaista kuinka pian se on mahdollista ja joillain aloilla voi olla nopeastikkin toteutettavissa. Jopa heti.

  On aloja joissa tuottavuutta tuntiakohti on vaikea nostaa, jos tarvitaan henkilön läsnäolo 24/7, niin pitää muita tekijöitä jotta se saataisiin samalla rahalla kuin kolmanneksen pidemmällä työajalla. Tämä vaatii joillain aloilla lainsäädännön muutoksia, esim hoiva-alalla tinkiä henkilömäärä per potilas, siirtyä enemmän muihin mittareihin.

  Yksi lähestysmitapa on siirtyä maksamaan palkkaa tehdystä työtunnista, joten työtuntimäärä ei sinänsä tarvisi muuttua, mutta maksettaisiin palkkaa vain tehdystä työajasta, ei vapaajasta. Jonka jälkeen sitten voidaan paikallisesti sopia kuinkapitkää päivää tehdään. Se mikä on tuottavin määrä putkeen riippuu tehtävistä ja henkilöstä. ja tuskin edes tehokasta että kaikki tekisivät samalla muotilla, edes samaa tehtävää.

  On onnistuneitakin esimerkkejä missä ns 6h työpäivällä on voitu päästä samaan tuottavuuteen kuin 8h, yksittäisi ei voi yleistää, ja työstä riippuen ja tietekin tekijästä riippuen voi se pidempi versio olla mielekkäämpi.
   
 9. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  "Neste vähentää jopa 470 työpaikkaa"

  Go SDP go!
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2020
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 303
  Vasemmistolaisuus taitaa edellyttää tyhmää päätä?

   
 11. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
 12. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Muistutuksena että Kuopioon olisi 2019 perustettu uusi 3400 ihmistä työllistänyt 1.6miljardin sellutehdas mutta kun ei haluttu.

  https://yle.fi/uutiset/3-11130496
   
 13. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  HALLITUS on HS:n tietojen mukaan myös sopinut budjettiriihessä työllisyystavoitteensa nostamisesta 80 000 henkilöön. Alkuperäinen tavoite oli 60 000 uutta työllistä. Uudessa tavoitteessa riittää, että toimet vaikuttavat vuosikymmenen loppuun mennessä. Alkuperäisessä tavoitteessa uudet työlliset piti saada jo tämän hallituskauden loppuun mennessä.

  Ainakaan kaikkien loppujen toimien ei tarvitsisi kuitenkaan saada valtiovarainministeriön vaikutusarviota. Se saattaa tehdä loppujen toimien löytämisestä hallitukselle helpompaa.
   
 14. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  HS: Ensi vuoden budjetin alijäämä nousee 10,7 miljardiin euroon, hallituspuolueet kertoivat tiistai-iltana. Vielä valtiovarainministeriön budjettiesityksessä alijäämä oli seitsemän miljardia euroa.
   
 15. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Yle uutisen otsikko:
  "
  Ennakkoluulot Italiasta dominoivat korona-ajan keskustelua – Laiska-Luigien siestoista puhuttaessa unohtuu tavallisen italialaisen hätä"

  tosi_huolestunut ehdottaa seuraavaksi otsikoksi:

  "
  Ennakkoluulot Suomesta dominoivat korona-ajan keskustelua – Laiska-Luigien siestoista puhuttaessa unohtuu tavallisen suomalaisen hätä"
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2020
 16. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Tosi huolestuneella on varmasti tuskainen elämä seurata sivusta kuinka kaikki Suomen kansalaiset, viranomaiset ja päättäjät ovat aivan toivottoman tyhmiä ja toimivat kaikissa mahdollisissa asioissa totaalisen väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2020
 17. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Ja taas nurinniskoin. Suomessa asuu tutkitusti maailman onnelisimmat ihmiset ( ja onnellisimmat maahanmuuttajat jotka tutkimuksen mukaan ovat vieläpä absoluuttisesti suomalaisiakin onnellisempia).

  Kauhulla katson kaikkea jolla tätä onnelaa tuhotaan.
   
 18. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Hallituspuolueen jäsen, kommunisti, Kontula jatkaa tykittelyä. Hän syyttää Kokoomuksen varapuheenjohtaja Häkkästä ja kokoomusta Twitterissä:

  Itsehän, jos olisin Suomen modernin ajan ainoasta kansanmurhasta vastuullisen puolueen puheenjohtaja, en kehtaisi ihan ilman itsereflektointia päivitellä muiden ”ideologioiden kauhujen unohtamista”.

  Kommunisti Kontulalla on nyt jäänyt historiantunnit väliin, tai ne on käyty SKP:n nuorisojärjestössä. Miten tällainen voi olla Suomen eduskunnassa. Miten tälläinen VOI olla hallituspuolueen eduskuntaryhmässä???

  HISTORIAA :
  23.1.1918 :– SDP:n puoluetoimikunta perustaa keskuudestaan Suomen työväen toimeenpanevan komitean, jonka johdossa on Eero Haapalainen.

  26.1.1918: – Suomen työväen toimeenpaneva komitea tekee lopullisen päätöksen vallankumouksen aloittamisesta.

  Punaisten puolella nostettiin punainen lyhty Helsingin työväentalon torniin vallankumouksen alkamisen merkiksi 26. tammikuuta 1918 illalla klo 23. Siltasaarelle keskitetyt punakaartilaiset marssivat Pitkänsillan kautta keskustaan ja miehittivät puhelinkeskuksen, rautatieaseman ja lennättimen.

  Vasta sisällissodan jälkeen SDP jakautui kahtia. Kumouksellisen toiminnan jatkamista kannattaneiksi kommunisteiksi (joiden johto oli siirtynyt 'turvaan' Neuvostoliittoon) ja demokratian nimeen vannoviksi (SDP).

  Kokoomus ei liity kapinaan siinäkään mielessä mitenkään että se on perustettu 9.12.1918, eli vasta sisällissodan jälkeen.
   
 19. ITbites

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2001
  Viestejä:
  323
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 942
  Kontula on Vasemmistoliiton (ketju), ei SDP:n
   
 21. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Jos luit viestini huolellisesti tajuat miksi se on tässä ketjussa.
   
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 942
  Jää nyt olo että Kontulaa pitää postata vähän joka ketjuun, tiedä sitten miksi.


  Juttu ei tainnut olla sinänsä hallitus juttua ja hallitus juttuja varten tämäkin vähän väärä ketju.
  Se kenenkä kanssa Kontula sanaili oli taasen Kokoomuksen edustaja, mutta olihan tuo nyt ensisijaisesti Kontulan höpinöitä, niin jos ei hänestä omaa ketjua, ja laajempaan ketjuun, niin vasemmistoliitto, kun on sen puoleen touhuissa mukana enemmän kuin SDPn
   
 23. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  @ampula pyynnöstä.

  Ex-pääministeri Paavo Lipposen Venäjä-kytkökset nousivat viikonloppuna keskusteluun sen jälkeen, kun Lipponen mainittiin perjantaina New Yorkissa Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustajien järjestämässä Putincon-konferenssissa Putinin ”rikostoveriksi”.

  Venäjä on lähettänyt Lipposen Cosmopolis yhtiöön viimeisen 10 vuoden aikana noin 1-2 miljoonaa euroa. Vaikka Lipponen on sairas, konsulttiraha virtaa edelleen.

  Paavo Lipposen konsulttibisnes on luistanut hyvin miehen pitkään jatkuneista terveysongelmista huolimatta.
  Vuonna 2019 Lipposen konsulttiyhtiö Cosmopolis Oy teki 266 700 euron liikevaihdon. Edellisenä vuonna liikevaihtoa kertyi 261 800 euroa

  Sdp:n puoluesihteerinä vuonna 2017 aloittanut Antton Rönnholm laskutti konsulttifirmansa kautta liki 200 000 euroa Gazpromin South Stream -kaasuputkihankkeessa vuosina 2011–2013. Rönnholm hoiti hankkeessa suhteita mediaan ja päätöksentekijöihin.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt Paavo Lipposelle Ystävyyden kunniamerkin. Ystävyyden kunniamerkki on korkea-arvoisin Venäjän ulkomaalaisille myöntämä kunniamerkki.

  Tässä Paavo Lipponen totetaa että hänen tavoitteet ovat samat kuin Suomen Kommunistisella Puoluleella.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/07/22/paavo-lipponen-sosialismin-asialla
   
  seebra tykkää tästä.
 24. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Kateus perimmäisenä johtamisen motiivina on iljettävää. Kyllä tämä Marin on ihan totaali kamaluus. Poimintoja eilisestä keskustelusta

  16.26 Ari Koponen ps (vastauspuheenvuoro)
  Arvoisa puhemies! Tarvitsemme tuottavaa työtä, mutta hallitus leikkaa työllisyyttä vahvistavaa kotitalousvähennystä lähes 100 miljoonalla eurolla.

  16.27 Pääministeri Sanna Marin (vastauspuheenvuoro)
  Arvoisa puhemies! Kotitalousvähennys: Kun me katsomme tilastollisesti, kotitalousvähennystä käyttävät huomattavasti enemmän ne, kenellä siihen on enemmän varaa, eli yhteiskunnan vahvimmat ja vauraimmat ovat hyötyneet kotitalousvähennyksestä eniten ja tämä on se syy, minkä takia hallitus on tehnyt näitä päätöksiä.

  Siis, kotitalousvähennys lisää palvelualoilla töitä, vähentää harmaata taloutta, alentaa palvelun hintaa eläkeläisille, duunareille ja 'varakkaille'. Ja hallitus poistaa sen ettei siitä vain ole hyötyä 'varakkaille'.

  Jos minä olisin 2500e/kk palkkaa saava duunari niin en missään nimessä äänestäisi nykyisiä demareita. Ne ei ole työläisen puolue enää. Nekin yrittää olla sosiaaliturva-asiakkaiden puolue.
   
 25. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Olipa kerran maa jossa asui onnellinen kansa ja kultainen lehmä. Lehmä oli iät ajat tallustellut laitumellaan syömässä heinää ja lypsänyt maitoa joka ruokki koko onnellisen kansan.

  Maahan tuli pääministeri Manna Sarin. Manna oli myös nauttinut herkullisesta maidosta koko elämänsä mutta häntä aivan mahdottomasti potutti että lehmä sai elää laitumellaan ja syödä heinää. Manna Sarin näki heinästä jopa painajaisia. Ei ollut oikein että lehmä sai heinää enemmän kuin muut.

  Manna Sarin sääti lehmän heinät verolle. Puolet heinästä oli kerättävä ja luovutettava valtiolle. Ihmisjoukot hurrasivat kun Sarin köpötteli muulin vetämillä kärryillä saalis mukanaan kaupungin läpi. Leuhka lehmä oli saanut opetuksen. Maidontulo heikkeni.

  Puolittunut maitomäärä sai kansan nälkäiseksi ja nälkäinen kansa tulee vihaiseksi. Lehmä oli edelleen tyytyväinen. Kyllä se itse selvisi puolella heinämäärällä, mutta maidontulo vain heikkeni. On tavattoman väärin että lehmällä meni itsellään edelleen hyvin vaikka kansa köyhtyi. Asialle oli tehtävä jotakin, Manna Sarin mietti heinäkasassaan maaten.

  Manna Sarin päätti että leuhka lehmä piti tappaa. Siitä saataisiin lihaan nälkäiselle kansalle. Samalla saataisiin loputkin heinät. Manna Sarin meni, tappoi lehmän, pisti sen lihoiksi. Söi sisäfileet ja jauhatti potkat kansalle jauhelihaksi. Keräsi loput heinät tyytyväisenä ja köpötti muulillaan juhlivan kansan keskelle.

  Lihat oli syöty. Ei ollut maitoakaan enää. Onnellinen kansa oli nälkäinen ja köyhä ja onneton. Manna Sarin oli onnellinen. Lehmällä ei enää ollut heinää. Eikä ollut leuhkaa lehmääkään. Kaikilla oli asiat yhtä hyvin, eli siis surkeasti, kuten sosialismissa kuuluukiin. Näin tuumi Manna ison heinäkasansa päällä makoillen.

  Sen pituinen se
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti