SDP vaalivoittoon

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.03.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  96
  Asiaahan voisi ajatella niinkin että tilastokeskuksen mukaan 2008 kuoli 49000 suomalaista ja 2018 54000. Kukaan tuskin huomannut mitään ihmeellistä kehitystä tapahtuneen vaikka välillä on joinakin vuosina tapahtunut kasvua 1000 kuollutta vuodessa. Nyt sitten on kansantalous kiinni kun ennustetaan koronan vuoksi kuolevan vuodessa 1000-3500.
  Italian mukaan tehohoitoon joutuneista 66% kuoli eli tehohoitokaan ja sen resurssien kasvattaminen ei ole mikään pelastus ja lähes kaikki kuolleet ovat olleet yli 80 vuotiaita miehiä kun eliniän ennuste muutenkin on Italiassa 81 vuotta.

  Saddam ja Putinkin ovat pilkanneet länsimaita siitä etteivät länsimaat kestä miesmenetyksiä sodissa ja vähän sama juttu tässä että 10% kuolleisuuden kasvu vuositasolla olisi Suomelle katastrofi ja kaataisi ihan kaiken pitkäksi aikaa.

  THL:n henkiöt ja emeritukset ihmettelivät vielä hetki sitten että kyseessä ei ole paljon kausiflunssaa kummempi juttu ja nyt ovat hiljaa tai hilennetty ja Suomi laitetaan kiinni.

  Tulee mieleen prinsessa Dianan hautajaiset jotka menivät suremisen osalta ehkä vähän yli Suomessa kulkueineen ja kaikkineen eli kyseessä oli massahysteria.

  Tuntuisi että viranomaisille on jostain saatu vahvasti viestiä että kyseessä voi olla paljon vakavampikin virus kuin tähän asti on ennusteltu ja pahimpaan on parasta varautua poikkeustilalla vielä hyvän sään aikaan.
   
 2. Eli kunnat ei irtisano tai lomauta työntekijöitä vaan hallitus maksaa palkat... Ymmärrän kyllä peruspalvelujen turvaamisen mutta nyt taas turhat paperinpyörittäjät jatkavat kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vieläkään ei olla opittu että julkisella sektorilla on liikaa turhaa väkeä.

  Edit. Suomessa ei ole kuin muutama kunta jotka ovat taloudellisesti plussalla ja loput ovat enemmän tai vähemmän kuralla. Ja kyllä tiedän että osa ei pärjää koska kunnat vanhenee ja sote-menot mutta myös kasvukunnissa surkea taloustilanne mutta YT-neuvotteluita siellä ei siltikään käydä ja henkilöstöä vähenneistäisiin ei peruspalveluista ja tähän ei näemmä tule vieläkään muutosta.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.03.2020
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Meidän pääministeri ei nyt millään tajua että eksponentiaalisessa uhassa jokainen odotettu PÄIVÄ aiheuttaa HIRVEÄN tuhon joka näkyy kolmen viikon päästä.

  Kun lopulta saatiin edes osa koululuokista kiinni niin myöhäistä reagointia perusteltiin "piti odottaa oikeaa hetkeä, olisi tapahtunut kamalia jos oltaisiin tehty liian aikaisin". Nyt kun on tajuttu mikä virhe tehtiin tätä yritetään selitellä muotoon "perusoikeuksiin ei voi koskea ennen kuin omassa maassa on tullut ruumiita".

  Tämä "perusoikeus" sitä ja "perusoikeus" tätä vastenmielinen lässytys pitäisi saada loppumaan. Meillä on yksi perusoikeus ylitse muiden, "oikeus pysyä elossa". Kyllä sen nyt pitäisi ymmärtää jopa pääministerin.

  [​IMG]
   
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  UUSI SUOMI:
  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin edustajat arvostelevat kovin sanoin Sanna Marinin (sd) hallituksen toimia koronavirusepidemian hidastamisessa.

  Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan kokoontumiskielto tuli kaksi viikkoa myöhässä. Neurokirurgi Esa-Pekka Pälvimäki puolestaan kehottaa vakavaan sävyyn suomalaisia eristämään itsensä.

  ”Hyvät ihmiset, koska Suomi ei teitä eristä, eristäkää itse itsenne. Näin tästä selvitään. Muuten ehkä ei selvitä. Ollenkaan”, hän tviittaa.
   
 5. Suomihan on toimissaan noin 3kk jäljessä. Heti vuodenvaihteessa olisi pitänyt rajoittaa lentoja Kiinasta ja Wuhanin seudulta palaajat olisi pitänyt laittaa karanteeniin, joo kyllä se olisi jonkun verran häirinnyt heidän elämää mutta määrät olisivat olleet minimaaliset verrattuna nykytilanteeseen.

  No arvosteluhan on "väärin" koska ei voinut tietää etukäteen(turha ottaa mallia maista mitkä ovat jo SARS-viruksen nähneet ja toimineet sen taltutamiseksi) tai se vapaa liikkuvuus(no nythän nähdään mitä on vapaa liikkuvuus kun kohta kaiken järjen mukaan tulee kielto).
   
 6. https://yle.fi/uutiset/3-11270669

  Loistavaa johtajuutta jälleen pääministeriltä ja myös osalta ministereistä.

  edit. Jos joku ymmärtää väärin niin tuohan on juurikin huonoa johtajuutta kun ei uskalleta tehdä rajuja päätöksiä vaan odotetaan viimehetkeen.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 23.03.2020
 7. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  Näinhän tämä politiikka aina toimii. Asiasta jotain tietävät eli sosiaali- ja terveysministeriön jäsenet esittelevät asiat, mutta talousosasto puuttuu väliin ja sanoo, että ei meillä ole varaa siihen.
   
 8. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Jossakin kolumnissa oli osuvasti kirjoitettu, että politiikka tarkoittaa sitä, että on tehtävä kompromisseja sellaisten kanssa, jotka ovat eri mieltä kuin sinä.

  Taisi liittyä vihreisiin, että pelkkä palava kompromissiton ideologia ei toimi politiikassa.
   
 9. Jos ei anneta selvää määräystä että ravintolat ja baarit kiinni niin eivät omistaja niitä laita kiinni koska ei olisi mitään tuloja ja vakuutus ei maksa koska ei kiinnipano määräystä. Nyt tilanne on huonoin mahdollinen, yrittäjillä ei mahdollista vakuutusrahoihin joten baarit ja ravintolat auki mikä taas johtaa siihen että virus leviää hallitsemattomasti.
   
 10. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Politiikan hienouksia. Teet niin tai näin, aina olet väärässä...


  Muistetaan nyt vielä ettei tämä Covid-19 ole edes tappavimmasta päästä tauteja jotka maailmalla mylläävät. Hesarissa lyhyt yhteenveto kolumnin muodossa aiheesta; https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006447666.html

  Ei tarkoita etteikö tämän viruksen suhteen pitäisi toimia ja ihmisiä suojella, mutta kyseenalaistan silti näiden "rajat kiinni ja ihmiset sisään" - toimien tarpeellisuutta.
   
 11. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 024
  Kun mailmassa on muitakin pahoja tauteja kyseinalastat nyt toimien tarpeellisuutta ?
  Ajatus se tuokin on.

  Voisiko tuota koronaa verrata vaikka Espanjantautiin, silloikaan ei kauheasti rajoitettu liikkumista.

  "Espanjantauti oli vuosina 1918–1919 riehunut pandemia, jonka aiheutti harvinaisen tappava influenssa A:n alatyyppi H1N1. Pandemia kesti noin puolitoista vuotta. Arviot kuolleiden määrästä vaihtelevat suuresti, noin 30 miljoonasta 100 miljoonaan.[1][2][3] Luonteeltaan espanjantauti oli influenssa, jonka oireina olivat yskä, kuume ja särky. Jälkitauteina se saattoi aiheuttaa muun muassa keuhkokuumeen. Pelkästään Suomessa espanjantautiin kuoli noin 25 000 ihmistä."
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2020
 12. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Olikohan Yle:n lähetyksessä että jos määrätään tietty liike kiinni, silloin saa vakuutuksesta. Mutta jos määrätään yleisesti kaikki, niin voi mennä jonkun pykälän X mukaan johonkin force majure kategoriaan ja silloin ei saa vakuutuksesta. ELLEI nimenomaan ole vakuutuksessa turvaa epidemian/kulkutaudin tms. varalle (joka on lisämaksullinen ja kallis?)
   
 13. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  Totta kai vakuutuksia on erilaisia ja eri tasoisia. Firmojen välistä liiketoimintaa ei edes säädellä niin tarkasti kuin jos vakuutusta myytäisiin kuluttajille. Eivät baarit ja ravintolat silti itseään laita kiinni, olipa sopivaa vakuutusta tai ei, koska se on omista tuloista pois. Osa saattaisi vakuutuskorvauksilla pärjätäkin kriisin yli mutta kyllä suurin osa silti odottaa virallista käskyä tilanteesta riippumatta.
   
 14. Jotkin vakuutus yhtiöt korvaavat jos ala on elintarkivikeala(sisältyy ravintolat ja baarit) niin ei tarvitsisi kieltää kaikkea toimintaa kuten kampaamot tai muut pienet yritykset koska ei kaikki vakuutukset heille korvaa mitään jos tulee hallitukselta kielto. Sitä paitsi ravintolat ja baarit levittävät tautia huomattavasti enemmän koska enemmän ihmisiä samassa paikkaa jos vaikka vertaa kampaamoon.
   
 15. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Kuten edellä totesin, toki tätä(kin) virusta vastaan tulee tiettyjä toimenpiteitä tehdä mutta oikeustajuni ei ymmärrä miten oikeutetaan maailmantalouden ajaminen lamaan vakavine johdannaisvaikutuksineen kun ei ole viime vuosina löytynyt muutamaa hassua miljardia koronaa tappavampien tautien torjumiseen .. ? Olisi tehokkuus ihmishenkien säästämisessä (eritoten nuorien, tulevaisuus edessä olevien ihmisten) ihan eri luokkaa kuin tässä nykyhössötyksessä.


  Espanjantauti on hyvä vertauskohta (joskin kansakuntien kanssakäynti / matkustaminen oli huomattavasti vähäisempää). Nykyterveydenhoidolla tuosta 4% kuolleisuudesta saataneen nipistettyä aikamoinen siivu pois (olettaen että valmisteluaika käytetään tehokkaasti hyväksi).
   
 16. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Jos vuoden 1944 suurhyökkäyksen aikana Suomea olisi hallinnut ’viisikko’ niin sinäkin asuisit nyt Siperiassa ja puhuisit venäjää.

  Risto Ryti täysin henkilökohtaiset riskit tietäen allekirjoitti omalla nimellään Hitlerille vakuutuksen olla uskollinen natsien vasalli täydelliseen loppuun asti. Ryti toimi tummanharmaalla aluella suhteessa perustuslakiin vakaasti harkiten maansa pelastaakseen. Joutui kuritushuoneelle ja menetti lopullisesti terveytensä.

  Talvisodan presidentti kuoli paineiden murtamana suorilta jaloilta kunniavartion eteen. Suomen rauhanvaltuuskunnan pääneuvottelija kuoli suorilta jaloin Moskovassa Molotovin vaatiessa enemmän kuin mitä oli annettu ymmärtää. Siellä piti lakeja rikkoen kantaa vastuuta kansakunnasta.

  Minä en käsitä miksi tuollaiset raukat on hakeutuneet maan johtoon. Luomivat virkamiesten, lakien ja ’perusoikeuksien’ takana kun pitäisi pelastaa ihmishenkiä. Jos (ja nyt kun) pelastustoimilla on selvä kansanedustajan enemmistö tuki niin siellä saa hyvin oikaista. Paperityöt voi sitten hoitaa myöhemmin paremmalla ajalla.

  * muokattu 200 edustajaa > selkeä enemmistö. Kyllä siellä taatusti jokunen ääri vihervasemmistolainen löytyy
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2020
  Ilkko2 ja Stoker tykkäävät tästä.
 17. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Eiköhän me kaikki nyt kuitenkin ymmärretä että tilanne tuolloin oli "hieman" eri....?
   
 18. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  EIvät he olekaan pyrkineet johtamaan Suomea tai kantamaan vastuuta vaan pelastamaan (ulko)maailmaa. Kun näillä ihmisillä ei alkujaankaan ole ollut Suomen paras mielessä työhön pyrkiessä, niin ei sellaista mentaliteettia saa päälle ihan sormia napsauttamalla.

  Lisäksi vainoharhat puskevat päälle, koska luottoa muihin ihmisiin ei ole. "Jos minä nyt uhraan poliittisen urani tekemällä kovia päätöksiä, niin kuka pelastaa maailman sitten kun tämä kaikki on ohi?"
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2020
 19. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Talvisodassa kuoli 25 000 suomalaista. Jatkosodassa kuoli 63 000 suomalaista. Tuoreimmalla tiedolla, jos THL linjalla 'ei tehdä mitään kun tämä on vain flunssa' mennään, tähän sairastuu 60% kansasta. Tuoreimman Etelä-Korean datan mukaan (ja siellä todellakin on testattu käytännössä kaikki joilla tauti voi olla) kuolleisuus on tähän mennessä loppuun käsitellyissä tapauksissa (parantunut/kuollut) 3%. Tästä seuraisi 100 000 kuollutta.
   
 20. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 405
  Tässä kopio HS keskustelupalstalta

  "Katastrofi. Tässä ei kohta ole muuta vaihtoehtoa kuin totaalinen ulkonaliikkumiskielto, mikä taitaa olla Suomessa lainsäädännöllisesti aika vaikea toteuttaa.
  Syyttely ja vastuunheitto turhaa eikä siihen ole nyt aikaa. Nyt on ratkaisujen aika ja hyvä, että tuli ilmi."

  Nyt se keleen viisikko on OIKEASTI saanut uskomaan että suomen laindääsäntö on tässä se ongelma. Voi itku kun muumittaa niin käsittämättömän syvästi. Siis suomen lainsäädäntö on ihmistä varten eikä ihminen lainsäädäntöä varten kuten eräs politikko muistutti erään kansalaisvaikuttajan sanoneen.

  "Eduskunnan tärkein tehtävä, lakien säätäminen, tapahtuu täysistunnossa". Suomessa ei ole MITÄÄN lakia (sisältäen perustuslaki) jota ei 5/6 kansanedustjan enemmistöllä voi muttaa haluttaessa päivässä.
   
 21. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Uudenmaan eristäminen on jo melko varma ja sinne täydellinen sulku päälle, niin tuhot saadaan rajattua pienemmälle alueelle.
   
 22. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Kyllä, matematiikka on matematiikkaa. Aika näyttää mikä lopullinen pääkalloluku tulee olemaan.

  Siitä huolimatta ei mielestäni ole järkevää verrata virusta täysimittaiseen sotaan, aivan erilaisia tilanteita ja kokonaisuuksia..
   
 23. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Nykymaailmassa ei pysty eristäytymään, eritoten Suomen kaltainen valtio joka on täysin riippuvainen kauppakumppaneistaan (75-80% BKT;stä koostuu viennistä ja tuonnista). Näinollen ainoa oikea mentaliteetti tässä(kin) tilanteessa on huolehtia siitä että koko ihmiskunta selviää tästä kriisistä yhdessä, ei erikseen.

  On valitettavaa että etenkin kovaääniset oikeistoradikaalit "rajat kiinni ja ulkomaalaiset ulos", mutta myös hieman yltiösosialistitkin "rikkailta rahat pois ja suuret tuet oman maan vähävaraisille" ovat saaneet paljon valtaa viimeaikoina. On helppo kovaäänisesti osoittaa epäkohtia ja ongelmia, mutta kovasti tulee hiljaista kun realiteetit (kuten valtion budjetti) tulevat vastaan ja niitä ongelmia pitäisi alkaa oikeasti ratkomaan.
   
 24. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  Sinä et kyllä ymmärrä yhtään, mistä asiassa on kyse. Eristäytymistä ei tehdä kuvitteellisen xenofobian vuoksi ja vastapuolena on sitä paitsi ahneet yritykset kuten lentoyritykset, jotka järjestävät seinähulluja kyytejä Italian pahimmista viruspesäkkeistä vielä pitkään pandemian puhjettua. Pelkillä rajojen sulkemisella ei myöskään pärjää, jos paikallisia tartuntoja on jo, vaan silloin vaaditaan rankkojakin paikallisia toimia, joiden kohteena on oma väestö.

  Harmi ettei sinne vassarikuplaan ole vieläkään tullut faktapohjaista tietoa siitä, mistä koronaviruksessa on kyse. Rasistit ja natsit vaan pyörivät mielessä. Ilmeisesti olet sitä porukkaa, jonka mielestä säilöönottokeskuksissa pidetyt raiskarit ja muut rikolliset matut pitäisi laskea ulos, koska – kuten he itse sanovat – ei Suomesta pitäisi päästä pakoon nyt rajojen sulkeuduttua.
   
 25. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Kerropas sitten rautalangasta vääntäen mistä tässä nyt sitten on kyse?

  Faktapohjaista tietoa on saatavilla reilusti, mutta valitettavasti samalla sitä vähemmän faktapohjaista hölynpölyä on myös liikkeellä hyvinkin paljon - niinkuin nykyiseen internet-aikakauteen kuuluu..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti