SDP vaalivoittoon

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.03.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  939
  Mites vaikka noi Argentiinan, Bolivian ja Paraguayn metsäpalot. Parempaa hiilidioksidia?
   
 2. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 761
  Siinähän se lähde lukee kuvassa. Lisäksi googleen voi laittaa lisää hakuja ja kaikki kertoo samaa tarinaa. Mutta usko mitä taruja haluat, tässä on nyt paljon vahvempi näyttö kuin sinun mutusi ja selkeästi virheelliset väittämät; mm. väite siitä, että amatsonint palot olisivat täysin ihmisen yksinomaan aiheuttamia. Paljon kohua tyhjästä.

  Ja kun noita lähteitä kyselet, niin voisit samantien tarkistuttaa tämän lähteesi 80%:sta ja käyttää hieman kritiikkiä sen väitteen tarkastelussa, niin huomaisit tehneesi virheen.
   
 3. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 445
  Linkki lähteeseen, ei voi olla noin vaikeaa.

  Lisäksi kuvassa myös lukee, "estimates based on PRODES system using satellite images ( up to 2018 ) and real time detection by the DETER- satellite based system ( 2015 ).

  Eli sun kuvassa, kaikki 2015 vuoden jälkeiset palkit eivät pohjaa mitattuun dataa ( tuohon saakka nimenomaan satelliittidataa sun kuvassa ) ja vuoden 2018 jälkeen kyse on arvioista. > estimates <

  Postailet vanhentunutta tietoa. Tämän takia tärkeää antaa keskustelijoille linkki tiedon lähteeseen, että on helppoa tarkistaa tiedon paikkaansa pitäminen.

  Ihan sun sanoilla, nyt kun olet tehnyt virheen toistetaas tämä:

  Esitellään sitten 4 vuoden takaista satelliittidataa ja vuoden 2018 arvioita faktoina nykytilanteesta :facepalm:

  Eli et mitenkään usko että metsäpaloja on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna Brazilian Amazonilla? Satelliittidata kertoo muuta:

  Fires in Amazon rainforest up more than 80% this year, scientists warn   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 761


  Olisipa teikäläisen pieteetti yhtä hyvä, kuin mitä muilta vaadit, kun lauot väitteitä. Odottelen edelleen lähdettä siihen, että nämä olisivat ainoastaan ihmisen aiheuttamia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 445
  Itseasiassa pohjaa hyvin pitkälle siihen mitä maan ´äärioikeisto popopulisti johtaja on toivonut julkisuudessa: metsää pitää polttaa viljelysten tieltä. Jos nyt kuitenkin vähän tarkemmin, asiasta enemmän tahot ovat jo pitkän aikaa sanoneet että metsää poltetaan tahallisesti, ja nyt ennätysmääriä. Kuten:

  Toki jos sun titteléistä löytyy myös Amazon Watchin johtopallin pidike, otan sun sanasi vakavissaan. Tuolta löytyy myös NASAn pätkä joka nätisti näyttää kuinka valtavasti hiilidioksidia alueelta on vapautunut tämän vuoden aikana.

  https://www.express.co.uk/news/worl...azon-rainforest-fire-start-normal-fire-season

  Kannattaa lukea myös tämä:

  About 99% of Amazon fires start from human actions, "either on purpose or by accident," Alberto Setzer, a senior scientist at Brazil's National Institute for Space Research (INPE), told CNN. Setzer said people often set the forest ablaze to clear land for agriculture. -businessinsider.com
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 220
  Tämäkin demari -lanka on kustu jankkaamiseen metsäpaloista, ilmastosta ja muusta propagandasta sekä linkki sieltä ja täältä. Miten nämä metsäpalot liittyy SDP:hen..? Sytyttääkö vai sammutaako demarit metsäpaloja. Ketjun voisi sulkea tai siirtää aiheeseen liittyviin lankoihin.
   
 7. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 445
  Ne eivät ole olleet niin paljoa otsikoissa, eli lienevät ns. normaaleita vuosittaisia metsän polttamisia, ts. huomattavaa lisäystä pinta-alallisesti ei ole tapahtunut verrattuna aikaisempiin vuosiin. Tietenkään hiiilidioksidipäästöt eivät lopu tai muutu vähemmän haitalliseksi vain siksi että valtioiden raja vaihtuu, vaan lisäävät päästöjä ilmakehään kumulatiivisesti edellisten vuosien polttamisten kanssa. Toisaalta eihän Amazonin sademetsä ole pelkästään Brasilian rajojen sisällä. .

  Siitähän se lähti kun linkkasin uutisen jossa Antti Rinne otti pääministerin ominaisuudessa kantaa Amazonin tuhopolttoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 8. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 950
  Niin tässä päästään sitten siihen paperin oikeasti hyvään puoleen, että sen lukemiseen ei tarvitse mitään laitetta. Eli arkistokelpoista paperia ja mustetta käyttämällä saa tavan tallaajakin dokumenttinsa säilymään kohtuu varmasti vaikkapa pankin tallelokerossa.

  Sen sijaan vaikka digitaalinen media sinänsä säilyisikin vaikka 100 vuotta, niin jos se vaan tuupataan tallelokeroon niin 50 vuoden päästä voi olla se tilanne, että ei löydy helposti laitetta jolla sen saisi luettua ja vaikka lukeminen onnistuisikin niin voi olla ettei tiedostomuoto enää avaudu.

  Ammattimaisessa arkistoinnissa edellä mainitut eivät ole ylitsepääsemätön ongelma, koska jos lukuvälineet uhkaavat poistua markkinoilta tai tiedostomuodoilta poistua tuki, niin kopioidaan arkisto eri medialle tai tiedostomuotoon. (Tietenkin jo alunperin kannattaa valita tiedostomuodot arkistointia silmällä pitäen)
   
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 761
  Eli väitteesi ei ollutkaan totta, sillä lähteesikin oli eri mieltä.
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 280
  Paperista sanoit hyviä puolia, ja kestävään arkistointiin ajattelin sellaisia "tiedostomuotoja" joiden osalta kuvailemasi ongelmia ei olisi ja jos kuvitellaan että arkisto olisi unholassa niin pitkään ja välissä sellaisia tapahtuamia että ne unohtuneet, niin kuvaus mukaan, tietenkin voidaan ajatella että kehitys vetää takapakkia niin paljon ettei ne riitä, no silloin ehkä se silloin se printattu "selkotekstikin" voi olla aikamoisia hieroglyyfejä "tutkijoille".

  Mediana ajattelin pari linjaa, sellainen joka olisi arkistokäyttöön mietitty ja jolle sen myötä tuki olisi pitkäaikainen. esim jos CD/DVD/Blu-Ray tyyppinen media. Vaihtoehtoisesti sellainen ettei suoranaisesti tarvisi sitä varten tehtyjä laitteita, vaan lukeminen voisi tapahtu jollain yleistekniikalla, yksinkertaistettu esimerkki erilaiset silminähtävät koodit tyyliin QR jne (silmin nähtävät voisi lukea silloinkin kun kaikki sähköiset lukulaitteet tuhoutuneet). Tosin jos halutaan kustannus etua ja pitkää säilyvyys aikaa, niin tiheys täytyy olla aika tiukka. Samalla siis haen paljon parempaa kestävyyttä kuin jokin tekstiä sisältävä normi paperi. Paperin säilyttäminen on varsin kallista puuhaa.

  Tuli mieleen että tässä nyt varmaan ajattelet jotain pikku documentteja joiden asia siältä voidaan kuvailla hyvin tekstillä ja jossa määrin tukea epämääräisillä kuvilla.

  Jos mietit kuinka luettava ja suuri paperi määrä on jokin kuva jos sen on koodattu ascii tekstiksi, jos halutaan arkistoida jonkin henkilön genomi ja tämän henkilön pihapiirin hetkellinen "kuva".

  Jotta ei väärinkäsityksiä, niin arvostan paperia kovasti.
   
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 950
  Niin tuossa juuri kymmenkunta viestiä väänsin DrVatasen kanssa kun minun näkemykseni on että digitaalinen arkistointi on paperiin nähden ylivertainen ammattimaiseen suuren mittakaavan arkistointiin.

  Tuossa lainaamassasi viestissä puhuin siitä, että asiaan perehtymättömälle tavan pulliaiselle digitaalinen tiedon arkistointi "tee-se-itse" -menetelmällä on kovin epäluotettavaa ja että pelkkä "arkistokelpoisen median" valitseminen ei vielä takaa mitään.

  Ajattelin tuossa tosiaan jotain pikku dokumentteja. Ihan jo vaikka videon arkistoiminen luotettavasti on ilman asiantuntemusta tuuripeliä - eikä sitä tosiaan voi järjellisesti arkistoida paperille.

  Osaamista hankkimalla pääsee toki nykyään jo kohtuu helposti valikoimaan arkistointiin parhaat tiedostomuodot ja ostettavissa olevia palveluita taitavasti käyttämällä pystyy luomaan luotettavan arkiston.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2019
 12. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  939
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 220
  Syy löytyy vassarivihreistä halaajista jotka haluavat mielummin jakaa rahaa kunniavieraiden ylläpitoon. Arvio on noin 2-3mrd euroa VUODESSA.
  https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348

  Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”
   
 14. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  791
  Voi. Anttihan on niitä parempia (tm) politikkoja joilla on arvopohja (tm). Arvopohjassa iRakilaisten 25v miesten ihmisarvo on jakamaton (tm). Käytännössä tämä tarkoittaa että:

  - motiivienkin arvostelu on rasismia (niin, (tm))
  - iRakilaisiin käytetty raha ei ole mistään pois
  - Rahaa kyllä riittää
  - iRakilaisiin laiettu raha saadaan myöhemmin 10 kertaisen takaisin (tm).

  Suomalaisen 70v mummon ihmisarvo sen sijaan kovin toisenlainen.

  Uusi hallitus nosti ensimäisinä päätöksinään kehitysavun 833 miljoonasta 989 miljoonaan. Eli löysi uutta rahaa silmänräpäyksessä 156 miljoonaa. Puhumattakaan kokonaissummasta 989 miljoonaa.

  Jos ajatellaan että 4000 hoitohenkilön keskipalkkakulut olisi 70 000e/vuosi, olisi tarvittava panostus 280miljoonaa.

  Mutta arvopohjan, jaetun ihmisarvon jne johdosta on toki selvää etää tähän ei ole varaa. Kuten Antti asian rehellisesti ilmoitti.
   
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 220
  SDP:n arvopohja vuotaa kuin seula. Vaalilupaukset on tehty rikottaviksi.

  Rinteen hallitus:
  Hoitajamitoitus - ei ole rahaa
  Vammaisten kotien kilpailuttamisen lopettaminen - ei ole rahaa
  Postilaisten palkat - ei ole rahaa
  Asiakasmaksujen kohtuullistaminen - ei ole rahaa

  Kehitysapu - on rahaa
  Turvapaikanhakijoiden oikeusapu - on rahaa
  Laittomasti maassa olevien palvelut - on rahaa

  Se siitä arvopohjasta.
   
 16. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  791
  Eilisessä täysistunnossa taas vahvaa työtä PS:n edustajilta kyseltäessä hallitukselta että eikö vanhustenhoitoon ja mielenterveyspotilaille nyt tosiaan löydy rahaa (kuun muualle on tuntunut löytyvän). Kuuntelusuositus 0:14:23 Purra ja Rantanen 0:50:24. Tämä ensimmäisen kauden Rantanen taitaa nousta kärkipolitikkojen joukkoon, on vahvaa tekemistä.

  https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-30-2019

  LISÄYS. Hyvin se Merikin vetää 0:07:49.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2019
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 280
  Provo, vai mikä tuossa oli epäselvää.

  Mutta kyse siitä että vaalitaistelussa höpöttivät hoitajamitoituksesta ja taisi tulla siitä mainintoja hallitusohjelmaan.
  Siitä varmaan tullut tuo lainaamasi luku (4000).

  Hyvää tuossa on että sanotaan suoraa ettei tavoite aikataulu toteutudu, huono ilmeisesti se ettei ajatusta ole kuopattu, eli sitä tavoitettu kuitekin lähdetään toteuttaan.
   
 18. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  939
  Senhän piti olla ihan tahtokysymys ja näillä puheilla vaalikarja saatiin uurnille. Ei hiiskuttu sanallakaan, että tavoiteaikataulu ei voisi toteutua, vaan piti olla tahtokysymys ja hoidettavissa tunnissa tms. Näistähän on twitterissä kiertänyt linkkejä suorilla sitaateilla.

  Perus kommarimeininkiä, luvataan kaikkea kivaa mutta lopulta kaupan hyllyt ovat tyhjillään ja ihmiset sitovat omaisuutensa kultahampaisiin.
   
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 280
  Jos tuossa vastaat tuohon minun aiempaan postaukseen, niin jos uskoit että hotajamitoituksen tiukennus on vain tahto kysymys, niin voi sen niinkin ajatella, mutta ne heitot nyt oli vähän sellaisia että ihan hyvä ettei niitä toteuteta , aika tyhmää olisi sellaisia lähteä toteuttaan. toivottavasti myös jättävät toteuttamatta, eivätkö viritellä sitä pommia tulevaisuuteen.
   
 20. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  719
  Tästä syystä olen pitäytynyt äänestämästä.

  Totuus on se, että hallituspuolueet pyörivät valheilla, ja sitten oppositio räksyttää. Kun oppositio pääsee valtaan myöhemmin, uusi oppositio räksyttää. Hallitus on se, joka tekee pahaa, oli se vasemmistolainen tai muunlainen, samaa soppaa. Oppositio antaa kuvan välittämisestä ja vastustamisesta, mutta kun itse pääsee valtaan, kummasti räksytykset viime vaalikaudelta unohtuvat... Onneksi ei ole pakko äänestää tässä maassa, voi käyttää aikaansa johonkin hyödyllisempään. Sekin ettei äänestä on ääni.

  Vasemmisto ajaa paperittomien etuja, perussuomalaiset nuolevat Venäjän persettä, niin ketä tässä voisi edes äänestää? Kokoomus ja nuo ökypuolueet myyvät kaiken, viimeisenkin puun tästä maasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019
 21. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 268
  Nukkuvat oli näissä vaaleissa jälleen Suomen suurin puolue, koko väestön äänioikeutetuista 28% jätti äänestämättä. Puolueet, joita kritisoit, epäilemättä kiittävät kaikkien samalla tavalla tyytymättömien mutta silti äänestämättä jättäneiden tekemää valintaa.
   
 22. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  719
  En ole löytänyt vielä luotettavaa poliitikkoa.

  Vähiten haluan äänestää Suomen kansa ensin yms. höpöpuolueita.

  Se nyt on ihan globaali ilmiö, että kansanedustaja ei ole enää pitkään aikaan edustanut kansaa.

  Vaikka äänestäisinkin, vaikkapa piraattipuoluetta, niin joku silti tekisi päätöksiä joista en pidä. Hyvä mies antaa jotain, ja muistaa ottaa poiskin jostain. Kaikkia miellyttävää ratkaisua ei ole.

  Poliitikko pitää asetta aina jonkun ohimolla.

  Itse en pidä nukkuvia pahana - koska totuus on mikä on muuttunut, kun vasemmisto on taas äänessä? Myöskin se on faktaa, että yksittäinen ääni hipoo nollaa vaikuttavuudeltaan. Äänestäminen on siis kuin lottoamista, voi voittaa, mutta useimmiten ei voita muuta kuin mielipahaa. Käytetty ääni myös mennyttä. Sitä et saa takaisin, vaikka et ole saanut äänellesi vastinetta.

  Hyvä jos joku äänestää, ehkä joku kerta vielä tulee selväksi ettei se muuta mitään.

  28 prosenttia ovat jo heränneet.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019
 23. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 280
  Suomen vaalisysteemeissä on se juttu että äänestetään henkilöitä, je ne ehdokkaat (yleensä) ovat jonkin puolueen listoilla, jopa jäseniä. Eli se ääni voi vaikuttaa myös puolueen politiikkaan.

  Eli yhden puolueen listoilla voi olla hyvinkin toisistaan poikkeavia ehdokkaita, jos haluaa vielä enemmän vaikuttaa niin sitten voi liittyä puolueen jäseneksi (puolueilla voi olla rajoituksia).

  Se pitää ymmärtää että äänestäjä ei saa omaa tahtoansa täysmääräisesti läpi, ei edes ne ehdokkaat jotka vaaleissa voittaa.

  Oma lukunsa on sitten ne laskelma esimerkit mitkä osoittaa että on ihan yksi ja sama äänestääkö vai ei, niinhän se yksittäisen äänestäjän ja äänen osalta on. Ongelma tulee ehkä siitä jos äänestäneiden otos(?) ei ole edustava, ja heidän äänillä valitut ei hanskaa hommaa.
   
 24. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  719
  Sekin minua on ihmetyttänyt, että ne ehdokkaat ovat puolueen edustajia. Edustavat puolueen kantaa, joka on sovittu. Presidentin vaalit jätin myös väliin, koska ei sitä ehdokaslistaa kansa ole valinnut, vaan puolueet. Heillä kun on "kansan ääni". Pätevyysvaatimuksia pitää olla edustajilla. Ei ole optimaalista että kaiken maailman siivoojat ja talkkarit pääsevät edustamaan kuntalaisia tai kansaa. Jonkunlainen pätevyys tietysti äänestäjillekin pitää suoda, etteivät ihan elämänkoululaisia äänestä sinne. Toisaalta, kuten todettua, se on vain peliä vallasta, ja suurilla lupauksilla tullaan sisään. Kukapa saisi ääniä, jos sanoisi ennen vaaleja, että hei meillä ei olekaan rahaa niihin tuhansiin hoitajiin tai "minä aion ottaa sinulta rahaa".

  Vähän kuin mainonnassa, osta minut. Olen parasta juuri nyt.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 280
  Vaikka et viestiäni kommentoinut, niin kommentoi kuitekin.

  Puolueissa on eroja, mutta noin yleisesti jokin aate ja puoleessa ne jäsenet ja äänestäjät vaikuttavat niihin puolueen kantoihin. Ja kyllä niissä puolueissa on hyvinkin erilailla ajattelevia ja toimivia, välillä kärjistyy jopa sisäisiksi isoiksi väännöiksi.

  Viime vaalit vähän huono esimerkki. ja löytyy esimerkkejä missä jokin ryhmittymän ahdokas on valittu "vapailla" vaaleilla, se on nyt jonkinlianen linkki tähän ketjuun.

  No nyt kai olisi jo syytä miettiä toista tai uutta ketjua. Jos uuden ketjun teet, niin työstä vähän ajatustasi ja sitä mitä se olisi demokratia käsityksille.

  Suomessa on ihan hyvin saaneet tiukan markan/euron kannattajat ääniä. Ja on ollut poliittikoja jotka oikeaksi katsomiaan asioita ajaneet, vaikka tietävät että se voi viedä kannatuksen.

  Ja se parjaamasi järjestelmä, missä ei saa ehdokasta läpi joka täyttisi lupaukset, johtaa myös siihen että vähän rajoittaa niiden mahdottomien lupausten toteuttamista.

  Jos kuvitellaan että SDP olisi saanut enemmistön ja se olisi lähtenyt toteuttaan kaikkia lupauksia, niin nyky systeemi sentäs vähän rajoittaa sitä. Ehkä (toivottavasti) myös heidän mielestää on ihan heidän onni.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti