SDP vaalivoittoon

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.03.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 055
  Boldattu kohta, vaikuttaa siltä että olet missanut jotain ja todella pahasti. Vihapuhe on varsin todellinen ilmiö. Sananvapaus ei kata eikä sen tulekaan kattaa aivan kaikkea- eikä se tietenkään kata. Tämän ymmärtää jo ameebakin. Silloin jos aletaan aivan selkeästi puhumaan jostakin selvästä ja tietystä kansanryhmästä - vaikka suomalaisista- kuinka elämme väärin ja kuinka meidät tämän takia tulee räjäyttää tai ainakin viillellä ja puukottaa kuoliaaksi, on se vihapuhetta eikä sitä tule sallia - jo tämän perusteella viranomaisella pitää ja tulee olla valmius mutta myös oikeus toimia. Tämän lisäksi, oikeus on kaikille sama. Tarkoittaen että mikäli jokin rikos on rangaistavissa yhdelle, tulee sen olla näin mahdollisesti myös toiselle. Oikeus on ja sen tulee olla sokea, eikä se kohtele tietenkään ihmisiä sen mukaan mistä valtiosta hän on kotoisin. Se että suomalaiset voivat elää vapaana ja mahdollisimman turvallisesti tulevaisuudessakin vaatii sen että myös viranomaisilla on mahdollisuus pitää meidät turvassa. Sama pätee tottakai aivan kaikenlaisiin uhkiin, ja aina se on uhka jos joku vatipää ( olipa hän kotoisin Suomesta tai muualta ) alkaa propagandajulistusta jotain tiettyä kansaa tai kansanosaa kohtaan. Jos vihapuhetta ei olisi olemassa ei terroristit pommejansa rähjäyttelisi tai radikalisoituneet aseitaan paukuttelisi viattomia kohtaan. Siitä voidaan länkyttää vaikka kuinka ettei vihapuhe ole todellista, mutta sen seuraukset valitettavasti todellakin ovat.
   
 2. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 118
  Ja 2015 oli tammikuulta. Tässä eletään jo toukokuuta pian ja tuollaisissa vierähtää kevyesti pitkälle syksyyn eli syyteoikeus voisi tuoreimpienkin kohdalta vanhentua. Tästä on paljon esimerkkejä miten juostaan aikaa vastaan ja aivan ykkösviikoilla ennen deadlinea saatu raavittua kasaan syytteet.
   
 3. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  https://demarinaiset.fi/rauhanneuvottelija-hussein-al-taee-on-vuoden-2019-risto-rohkea/

  Niin. Juuri (A-studiossa?) hän syytti "aiemmasta" homofobiastaan ja antisemitistmistään lapsuutensa kulttuuria. Lisäksi toki vielä kertoi, että oppi brittilässä opiskellessaan suvaitsevasti suhtautumaan homoihin, mutta opiskeli siellä 2008-2009 ja kirjoitti homofobiset kommenttinsa sen jälkeen.

  Mutta anteeksi on pyydetty ja saatu. Ihan sama onko ihminen muuttunut vai valehteleeko edelleen jokaiselle niin paljon kuin kerkeää, myös pyytäessään anteeksi. Joidenkin satuja vain halutaan uskoa. Parempien ihmisten. Joilla on se kuuluisa arvopohja. Tai siis halutaan säilyttää kupla siitä että minä kuulun parempiin ihmisiin, joilla on parempi arvopohja.
   
 4. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 055
  Eli kaikki puolueet ovat vielä kilvassa mukana. Rinne yrittää tosissaan.
   
 5. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  Vai flirttailee rasismille, jos Halliskin on vielä kilvassa mukana?
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Nämä muuten ovat kaikki jo asioita, jotka on Suomen laissa kriminalisoitu ja viranomaisilla on lupa niihin puuttua. Ne on justiinsa niitä kiihotus kansanryhmää kohtaan -pykäliä. Vihapuhetta itsessään ei ole kriminalisoitu, ja sen takia viranomainen joutuu näitä pykäliä tulkitessaan harkitsemaan myös kontekstia, eli onko lausuma esitetty sellaisessa yhteydessä, että sen voidaan katsoa oikeasti johtavan radikalisoitumiseen tai eri etnisten tai uskontoryhmien välisten jännitteiden kiristymiseen. Jos vihapuhe sellaisenaan kriminalisoidaan, niin sitten poistuu tuo kontekstin arviointi, eli kaikki Arskojen, Perojen, Jussien ja Husseinien päänaukomiset Facebookissa olisivat ainakin teoriatasolla sellaisenaan laittomia.

  Siinä on sitten puolensa ja puolensa. Yhtäältä se selkiyttäisi lakia, koska nykyiselläänhän noiden pykälien tulkinta on pitkälti viranomaisen harkinnan varassa. Toisaalta taas se voisi lisätä käytännön eriarvoisuutta lain edessä, koska viranomaisilla ei yksinkertaisesti ole resursseja vahtia kaikkea mitä somessa ja ihan fleshspacen puolellakin turuilla ja toreilla tapahtuu. Eli voitaisiin olla tilanteessa, jossa sinä ja naapurisi auotte samaan sävyyn päätänne siitä minne vääränväriset ja väärin uskovat mielestänne kuuluvat, mutta vain toinen teistä joutuisi liriin siinä missä toinen selviäisi kuin koira veräjästä.

  Kuten tuossa aiemmin jo totesin, ei noissa tuoreemmissa mitään lainvastaista edes ole. Iranin harjoittaman politiikan kehuminen ei välttämättä ole asia, jolle löytyisi paljonkaan ymmärtäjiä, mutta ei pelkkä poliittiseen vastavirtaan kauhominen itsessään ole laitonta. Jos sieltä jotain tikkua haluttaisiin kaivaa, niin ne ovat sitten nuo vuosien 2011 ja -12 huutelut, ja nehän ovat tässä vaiheessa jo läpeensä vanhentuneita.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
  1001001 tykkää tästä.
 7. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 8. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 663
  Tuskinpa tästä Al-Taaesta saadaan mitään aikaiseksi. Punaisilla on kaikki syy välttää hänen ristiinnaulitsemista, vaikka normaalisti tällainen rasisti ja antisemiitti olisi jo kyselemättä ripustettu torin korkeimpaan lyhtypylvääseen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 663
  Kysymys on kirjoituksista, jotka oli CMI:n päästyä vain pari vuotta vanhoja. Halla-ahon kirjoitukset jopa vuodelta 2005 kiihoittavat vastatoimiin vailla ymmärrystä, vaikka on jo kauan ollut selvää, ettei kirjoittaja itse enää kirjaimellisesti seiso niiden takana.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Puhuin tuossa lainaamassasi viestissä asioista yksinomaan rikoslain kannalta. Ja siltä osin tuoreemmissa ei liene mitään toimenpiteitä aiheuttavaa, ja jos vanhemmissa haluaa sellaista nähdä, niin ne taas ovat, noh, vanhentuneita.

  Se on toki selvää, että mahdollinen työnantaja saa arvioida tuollaisia kirjoituksia vaikka kuinka pitkältä ajalta, eikä tarvitse edes rikoksia miettiä vaan pelkkää yleistä sopimattomuutta. Ja jos pyrkii johonkin julkiseen tehtävään, niin ei äänestäjänkään tarvitse lakia tuntea tai kalenteria katsella sopivaa ehdokasta etsiessään.
   
 11. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 509
  En valitettavasti jaksanut kovin syvällisesti lukea, mutta kysytään nyt vielä mitä sä haluat lisää?
  Kuten yllä sanottu, meillä on kriminalisoitu:

  -kansanryhmää vastaan kiihottaminen törkeine kvalifiointiperusteineen
  -Uskonrauhan rikkominen
  -Kunnianloukkaus, sekä myös sen törkeä tekomuoto.
  -voi myös olla muitakin vastaavia, olisiko joku joukkotuhontaan yllyttäminen tms. ainakin.

  Näistä kunnianloukkaus on asianomistajarikos ja kaksi muuta ovat virallisen syytteen alaisia.

  Mitä seuraavaksi? Mitä pitäisi kriminalisoida? Haukun sua "rumaksi homoksi" tai mölisen netissä ympäriinsä "homo ovat rumia" tms. vastaavaa törkyä, niin se pitäisi se kriminalisoida. Jos haukun sinua tunnistettavasti, niin voit nytkin nostaa syyteen kunnianloukkauksesta.

  miten meinaat toteuttaa kriminalisoinnin huomioiden erityisesti rikoslain täsmällisyysvaatimuksen?
   
 12. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 663
  Vanhentuneita toki, niin on Halla-ahonkin kirjoitukset tähän mennessä. Tosin niistä kaikki on käyty läpi hyvin tarkkaan ja vain yhdestä täkystä yleiselle syyttäjälle löydettiin syytettävää.

  Rikosoikeudellisessa mielessä, jos Al-Taee olisi lyhyempi aika sitten lausunut näitä, niin nehän olisivat selkeitä rikoksia. Mutta koska teknisesti kyseessä ei ole enää rikos, niin kaikkihan on hyvin?

  Miten lie Halla-ahon kannalta, asiat eivät ole hyvin, vaikka kirjoitukset vanhenivat vuosia sitten ja vähäinen tuomiokin on jo kärsitty. Silti näitä tuodaan esille jatkuvasti, vaikkei se oikeusvaltioon kuuluisikaan.
   
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  En minä sitä osaa sanoa onko Al-Taeen kannalta kaikki hyvin, olen vain todennut sen, että rikosoikeudellisessa mielessä häntä ei voida enää noista vuosien 2011 ja -12 huuteluista syyttää. Siitä olen ehkä vähän eri mieltä, että ne olisivat "selkeitä" rikoksia, mutta kuten totesin, en pidä myöskään Halla-ahon saamaa tuomiota aiheellisena.

  Halla-ahon sanomiset ovat nykyisellään vanhentuneita, mutta tuomionsa mies sai aikanaan syyteoikeuden ollessa vielä voimassa. Ja koska lain tulee mielestäni olla sama kaikille, niin ymmärtäisin kyllä jos Al-Taeellekin näistä jotain seuraisi - siis jos kyse ei olisi vanhentuneista huuteluista.

  Ns. kansan tuomioistuimessa molempia tulisi luonnollisesti kohdella samalla tavalla. Eli jos joku juryn jäsenistä pitää näitä Al-Taeen vanhoja puheita lillukanvarsina, niin sitten hänen ei pitäisi myöskään turhalla innolla Halla-ahoa mätkiä.
   
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 957
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 15. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 957
 16. tuskaapaatissa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  335
  ”Demarinaiset pitää al-Taeen toimintaa rauhan ja vakauden vahvistamisessa rohkeana ja puheenvuoroja tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan puolesta esimerkillisinä”, Demarinaisten puheenjohtaja kansanedustaja Tytti Tuppurainen painottaa.

  :rofl::rofl::rofl:

  Lämmittää joka kerta yhtä paljon, kun näiden lemmikkien taustalta paljastuu jotain epämiellyttävää.
   
  OEM tykkää tästä.
 17. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439
  Rikoslaissa ei ole mitään vihapuhe kohtaa. Al-Taee tulee saamaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Myös kunnianloukkaus löytyy rikoslaista, ei vihapuhetta.
   
 18. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439
  Miten viherpunikki voi olla`päätoimittaja oikeistolaisessa äänitorvessa, joka on Kokoomuksen takataskussa? Ollut pörssitoimittajana Kauppalehdessa ja toimittaja Arvopaperilehdessä. Kyllä Huusko taitaa olla pesunkestävä oikeistolainen ja kokoomuslainen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Ei tule, koska ne pahimmat mölinät, joista sen lajin syyte voisi olla mahdollinen, on lauottu vuosina 2011-12. Eli ne ovat rikosoikeudellisesti vanhentuneita.
   
 20. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439
  Sinulla on siis kirjoitusten aikaleimat? Laita tänne. Kirjoitukset ovat ajalta 2011-2015. 2014 ajalta voi tulla syytteet ja 2015 varmasti. Mikäli kaikki törky on postattu ennen 2014, niin sitten on syyteoikeus vanhentunut.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  Äkkiseltään kun googlailin niin vuonna 2015 Al-Taee on kirjoitellut jotain Charlie Hebdon antamista potkuista ja nimitellyt Netanyahua sotarikolliseksi. Kumpikaan noista kirjoituksista ei ainakaan ylitä kynnystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tosin en ole nähnyt kaikkia Al-Taeen postauksia.

  Mitä 2014-2015 kirjoituksia itse ajattelit?

  Ja pitää muistaa että ennen syyteoikeuden vanhenemista jonkun pitäisi tehdä rikosilmoitus (tai poliisin/syyttäjän oma-aloitteisesti alkaa tutkimaan) ja esitutkinta pitäisi ehtiä saattaa päätökseen.
   
 22. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439
  Asiasta on jo tehty rikosilmoitus. Lisäksi tehty kantelu oikeuskanslerille.

  https://www.kaleva.fi/uutiset/kotim...oiminnasta-kanneltu-oikeuskanslerille/819434/

  Tuossa rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen kommentointi asiaan:
  Rikosoikeuden professori kommentoi Hussein al-Taeen kirjoituksia: ”Kyllä tuollaisia lausumia on tutkittu kiihottamisena kansanryhmää vastaan”
  Eilen klo 21:38
  Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sanoo Iltalehdelle, että SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen Facebook-kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkit.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13430b91-7f96-43b7-9ef5-06d48b0a52fd
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Kannattaisikohan vähän lukea ketjua kanssa ennen kuin tulee huutelemaan? Postasin eilen yhden linkin, josta löytyy ruutukaappauksia aikaleimoineen.

  Tässä Iltalehden uutisessa on pari lisää. Vuodelta 2015, ja aika laveaa tulkintaa saa tehdä, jos ne merkistön täyttävät.

  Ainoat jotka näistä todistuskappaleista voidaan katsoa kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi ovat ne Anter Yasan julkaisemat, jotka on leimattu vuosille 2011-12. Ja ne ovat tekoina vanhentuneita. Kanteluita ja rikosilmoituksia saa toki nostaa vanhoistakin jutuista, mutta eivät ne syytteisiin johda, jos syyteaika on ehtinyt umpeutua.

  Vaan jos lisää selvästi merkit täyttävää räyhäämistä löytyy ja ovat tarpeeksi tuoreita, niin mikäs siinä sitten. Lain tulee olla sama kaikille, ja itse ainakin sellaisessa tapauksessa toivon, ettei Al-Taeeta katsella yhtään sen harvemman sormirivin läpi kuin Halla-ahoakaan aikanaan.

  Lisäksi ihan yleisenä huomiona, että sitä aikarajaa jossa rikos vanhenee kutsutaan syyteajaksi siitä syystä, että siinä ajassa pitää ehtiä nostamaan syytteet. Pelkkä rikosilmoituksen teko takarajalla ei riitä. Sekä tutkinta että syyteharkinta pitää saada valmiiksi määräaikaan mennessä tai muuten teko vanhenee. Kuten professori Tolvanenkin tuossa yläpuolelle linkatussa jutussa totesi, aika langalle menisi mahdollisten tuoreempienkin kanssa, kun ottaa huomioon että tutkinnoissa menee varmasti vähintään muutama kuukausi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2019
 24. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 118
  Tässä keskustelussa erottuu jyvät akanoista äkkiä. Edes pienimmät alkeet laista ja sen toimeenpanosta tuntuvat olevan täysin vieras käsite. Onneksi edes yksi jaksaa yrittää opettaa aikuisia jälkikäteen.

  Hyvä esimerkki miten aikamääreitä käsitellään oikeuden edessä. Valitus myöhästyi 89 sekuntia ja hovi ei tämän vuoksi käsitellyt sitä. Aiemmin tehty sama ratkaisu viiden sekunnin vuoksi.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006089324.html
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2019
 25. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  No pieni meetoo -skandaali tähän päälle, niin saadaan nähdä lisää mentaalikuperkeikkaa.

  Sinänsä minulle on se ja sama yksilönä al-taee ja hänen kommenttinsa ja valehtelunsa, mutta demarit arvopohjineen ja aiempine jihadiehdokkaineen on tärkeää laittaa mankeliin.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 26. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 118
  Eikö ne ole mankelissa? Montako sataa linkkiä laitettava uutisista, joita näistä aiheista on käyty?
   
 27. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 124
  Rosa Linda tarkoittanee julkisuusmankelia. Eli sitä samaa mankelia johon JHa joutui. Positiivista on se, että lähes kaikki lehdet ovat viime päivinä mankeloineet Al- tae keissiä ihan kiitettävästi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2019
  Ilkko2 tykkää tästä.
 28. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 118
  No ihan kuule samasta "mankelista" puhuttiin. Lelukauppias ja tämä kaveri kyllä saanut aika kiitettävästi otsikoita. Se mistä nämä "rosalindat" tuntuvat kitisevän on reagointinopeus ja kirjoitustapa, sekä sisältö medialta. Itse luetaan somea ja "vaihtoehtomediaa", niin ottaa päähän kun muu media ei kirjoita yhtä nopeasti ilman lähteiden varmistusta ja yhtä raflaavasti.
  Mitä tästäkään kaverista ei ole nyt käsitelty mediassa tai mikä media ollut hiljaa. Aivan, ei mitään tai ei kukaan.
   
 29. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  655
  Minä en ole nähnyt YHTÄÄN pääkirjoitustyyppistä tekstiä jossa pohdittaisiin miksi Rinne ei ole irtisanoutunut Al-taaesta. Mietitty mitä tämä rasistinen ihminen kertoo SDP:stä. Ja heitetty ilmaan ajatuksia että voiko Suomessa moisella arvopohjasta olevaa puoluetta hyväksyä hallitukseen.
   
 30. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439

  Onko joku muuta väittänyt?:eek:
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti