Savuton hiililämmitteinen LotusGrill

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Arranger, 04.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Arranger

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  476
  Jonkinlaista pikkugrilliä oon parvekkeelle koettanut etsiä. Periaatteessahan vaihtoehdot ovat sähkö- tai kaasugrilli, avotulella grillaaminen kun on kiellettyä ja siihen kategoriaan menevät hiiligrillit.

  Törmäsin kuitenkin Prismassa pyöriessäni LotusGrilliin, joka lupailee savuttomuutta ja lisäksi hiilet ovat hyvin pienireikäisessä umpinaisessa säiliössä, joten grillin voi hyvillä mielin kipata vaikka ylösalaisin ilman minkäänlaista ongelmaa. Ei myöskään kuumene pohjasta tai sivuilta.

  LotusGrill savuttamaton hiiligrilli, hiilenharmaa. | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  Onko kellään tuommoisesta käyttökokemusta? Youtubessa tuota näytti joku käyttävän sisälläkin, mutta jos nyt pidetään silti jossain missä ilma kiertää..
  Hinta on hiiligrillille aika suolainen, n. 160€, mutta onhan se hiilillä grillaaminen ihan eri asia kuin kaasulla, saati sitten sähköllä..

  Ja jätetään ne tekopyhät taloyhtiön sääntöjä koskevat kommentit pois, kun niistä en mitään kysynyt.
   
 2. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  onkos tuo nyt sitten sähkögrilli kun vaatii paristot toimiakseen :think:
  ensimmäisenä tulee rakenteesta mieleen että puhaltaako tuo kaiken tuhkan grillattavaan ruokaan?
   
 3. Petoz

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2008
  Viestejä:
  1 680
  Ööh miten tuo eroaa sähkögrillistä jos kerran mitään savuakaan ei muodostu? Miten sillä saisi grillimäisemmän maun kuin paistinpannulla? Vedät vaa pikku weberin kaasugrillin sinne partsille niin homma toimii.
   
 4. Arranger

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  476
  Tiedä miten ääriasennossa, mutta eiköhän tuo lähinnä syötä hiilille ilman jotta edes palavat, kun ovat sen verran tiiviisti eristyksissä. Ihan rakenteen vuoksi ei suoraan ylös asti pääse puhaltamaan kuitenkaan, joten käytännössä vain lämpötilasäädin.

  Sähkögrillistä jo ihan sillä, että logiikka on ihan eri. Sähkögrillissä kuumenee suoraan alla oleva paistopinta, tuossa sitä ei ole. Ja palokaasuja nyt tulee aina, savutti grilli tai ei, ja ne kaasut ovat erilaisia kuin kaasugrillillä :)
  Mutta missään nimessä se parin polttimon weber ei ole yhtään huono ratkaisu, samalla rahalla kun sellaisia jo taitaa miltei saada.


  http://www.youtube.com/watch?v=LoSJtmCPWls

  Todella laadukas video, jossa kaveri lähes polttaa ruokansa..
   
 5. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Kivan näköinen laite. Tekisi mieli ostaa pique-nique -vehkeeksi. Ja miksei tuota voisi kerrostalossakin käyttää parvekkeella (jos asuisi, en asu); nerokkaan rakenteen ansiosta palavan aineen määrä on pieni.

  Grillimakuefekti jäänee pienemmäksi kuin suorissa hiiligrilleissä tai kaasugrilleissä, joissa paistorasva tippuu hehkuvien hiilien tai flavorizer bar'ien päälle.

  Lotusgrilliä olisi sopiva käyttää vaikka tilaisuuksissa, joissa jokainen grillailee itselleen ruokaa pöydässä, tekee omat vartaansa - vähän niinkuin noissa fondue- tai raclettejutuissa. Ja voisihan laitetta käyttää pöydässä myös ruokien lämpimänä pitämiseen.

  Käyttötarpeita löytyy. Täytyy harkita hankintaa - noiden weeberien lisäksi.

  Saksasta löytyi toimittaja ja hieman edullisempi Home. Sama periaate, hieman erinäköinen, 64,95 € + postikulut, tiedä, postittaako Suomeen? Saksan ja UK Amazonessakin oli myytävänä pöytägrillejä, löytyy Wedermann grill -hakusanoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2013
 6. Arranger

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  476
  91€ Näyttäisi Saksan Amazonista olevan Suomeen toimitettuna, reilusti halvempi siis jo. Ei yhtään pöllömpi diili
   
 7. Ajn

  Rekisteröitynyt:
  02.10.1999
  Viestejä:
  336
  Tuohan voisi olla näppärä, mutta riittääkö teho mihinkään? Jostain katsoin, että puuhiilen lämpöarvo olisi n. 30 MJ/kg, josta tulisi n. 1,5 kW teho 180 g/h kulutuksella. 2 kW sähkögrilli on aivan liian tehoton, tosin tämä taitaa olla pienempi.
   
 8. Arranger

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  476
  Pistä se insinöörilakki syrjään ja nauti kokkaamisesta :)
   
 9. Ajn

  Rekisteröitynyt:
  02.10.1999
  Viestejä:
  336
  Nautin, isolla hiiligrillillä pihalla ja ehkä joskus sähkögrillillä parvekkeella :)
   
 10. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Onko jollain jo tästä laitteesta käyttökokemuksia?
  Onko millainen pitää puhtaana?
   
 11. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Itse itselleni vastaten.
  Hyvä vehje pieneen grillailuun muutamalle henkilölle. Lämpötilaa saa säädettyä aika hyvin tuulettimen nopeutta säätämällä. Helppo pitää puhtaana, astianpesukoneeseen vaan.
   
 12. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  @papuwokki
  Onko Lotus oikeasti savuton? Ja jos se on savuton, saako sillä yhtään maukkaampaa ruokaa kuin sähkögrillillä?

  Nykyisessä kämpässäni ei ole parveketta, mutta seuraavassa voisi hyvin olla. Mietin, sopisiko Lotus parvekegrilliksi. Kaikki kokemukseni sähkögrilleistä ovat melko kielteisiä.
   
 13. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Kyllä mä tuota savuttomaksi sanoisin, alussa jotain pientä höyryä tms saattaa tulla riippuen onko hiilien päällä "hiilipölyä".

  Ehdottomasti käy parvekkeelle. Sähkögrilliin en ole itse koskaan sortunut, mutta kyllä tuo mielestäni samanlaista paistojälkeä tekee kuin hiiligrilli.
   
 14. Boogy

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2012
  Viestejä:
  378
  Mistä tämän saisi halvimmalla? Nyt kun parvekkeelliseen kämppään muutin niin pakkohan se on grilli hankkia ja tämä vaikuttaa ylivoimaisesti parhaimmalta vaihtoehdolta. Muutamasta paikasta luin että tämä olisi hiukan tehoton, oletko papuwokki pihvejä paistellut Lotuksella?

  Eiköhän tuo grilli parvekkeelle tupsahda jollen sitten löydä parempaa vaihtoehtoa johon en kyllä usko.
   
 15. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  En epäile, etteikö tämä voi toimia. Puhut kuitenkin kommentissasi paistojäljestä, et mausta. Hiiligrillin maku syntyy ymmärtääkseni osaltaan savusta tai rasvakärystä (ks. Peruskorjaajan viesti yllä). Hieno juttu, jos Lotus onnistuu jotenkin ratkaisemaan tämän vaikean yhtälön, mutta en aivan hahmota, miten hiiligrillille ominaisen maun voi saavuttaa kokonaan ilman savua ja käryä.
   
 16. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Kyllä Lotuksella pihvit paistaa, ritilän keskiosa tulee tosi kuumaksi - reunoilta viileämpi eli ei sitä täyteen pihaa saa laitettua. Itse olen ainoastaan paistanut kaksi pihviä kerrallaan, isompaa määrää ei ole tullut kokeiltua.

  Orkesteri on ihan oikeassa tuosta hiiligrillistä, osa mausta tulee käryävästä rasvasta. Maussa Lotus sijoittuu ehkä siihen hiilen ja sähkön puoliväliin.

  Itsellä löytyy Weberin Master Touch ja Lotus. Näistä Lotus on isommalla käytöllä juuri helppouden ja nopeuden takia ja yleensä grillausmäärä on kahdelle joten ritilätilaa ei hirveästi tarvitse.

  Netraudasta taitaa irrota halvimmalla, 145€ toimitettuna.
  Itse tilasin Lotuksen omia hiiliä Amazon.de:stä 2,5kg ja samalla sytytysgeeliä. Amazonista löytyy myös itse grilli sekä sen XL versio, hinta tosin aika sama kun Suomessa.
   
 17. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Sain tällaisen grillin ja pitänee testata ainakin kerran vaikkei tuo kerrostalon parvekkeella grillailu nyt niin houkuta. Onko nuo Lotuksen omat grillihiilet tähän jotenkin parempia kuin tavalliset vai voinko vaan hakea Prismasta halvimman säkin hiiliä?
   
 18. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Lotuksen omista hiilistä on seulottu kaikista isoimmat palat pois mitkä eivät koriin oikein mene. Prismasta vaan säkki ja heittelee sivuun isoimmat hiilet pois.
   
 19. SMF

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2011
  Viestejä:
  52
  Tämä kiinnostaisi kovasti ja juuri parveke käyttöön, miksei välillä retkellekin mukaan. Mitä noita lähinnä ulkomaisia arvosteluja katsellut, niin tuntuisi aika hyvin lämpöä olevan myös reunoilla ilmeisesti. Onko lisää käyttökokemuksia tai kommenttia grillistä?
   
 20. hema_

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  82
  Tilasin XL-version amazon.de:stä. Kokemusta vasta kolmesta grillauskerrasta.
  Savuttomuus vaatii "puhtaita" hiiliä, random pirkkahiilet pussin päältä toimivat ihan hyvin ekalla grillauksella. Alussa muutama sekunti pientä savunmuodostusta.
  Toisella kerralla mokasin, katkoin isoimpia hiilimurkuloita jotta olisi tasakokoisempaa poltettavaa. Toki katkoin ne grillin "hiilikorin" päällä niin että kaikki pikkusilppu päätyi poltettavaksi. Savua tuli, ihan riittävästi. Tekemällä oppii..
  Toissapäivän myrskytuulessa sai makkarat grillattua, lihan kanssa meinasi usko loppua. Vasta laittamalla lihat keskelle riitti lämpöä kunnolla. Tosin hiiliä oli ajossa vain puoli annosta.
  Ihan näppärä vehje siis mutta vaatii vähän viitseliäisyyttä.
  Tiskikoneessa pestävät osat iso plussa näin laiskalle ihmiselle.

  Onko vinkkejä missä olisi myynnissä aitoja Lotus-hiiliä Tampreen seudulla?

  //hema
   
 21. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Toimisivatkohan briketit (esim. Weber)?
   
 22. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678

  Amazon.de olen itse tilannut.
   
 23. Kazeva

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2015
  Viestejä:
  1
  Hommasin Lotuksen muutama viikko sitten ja kaipaisin vähän vinkkejä hyvän grillailutuloksen aikaansaamikseksi. Sen verran olen muutaman grillailun jälkeen huomannut, että hiilet pitää olla aika pieniä. Kuinka pienillä hiilillä olette saaneet parhaan tuloksen? Ostin aluksi Weberin brikettejä, mut ne ovat auttamatta liian suuria. Pilkoin yhden briketin neljään osaan niin sit homma lähte jotenkin pöhisemään. Aikaa riiittävään lämpötilaan menee kuitenkin se 20-30min. Nyt ostin ihan perus lehtipuuhiiliä ja valikoin sieltä vaan pienempiä. Vähän meinaa olla tiukassa, että saa edes makkarat paistettua. Kuinka paljon olette pistäneet sytystysnestettä ja minkä aikaa annatte sen palaa ennen kuin laitatte hiilikorin päälle? Kenties munkin pitää tilata Lotuksen omia hiiliä amazon.de:n kautta....
   
 24. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Lotukse omat hiilit kilon pusseissa on hyviä, 2,5kg pusseissa hiilet vähän isompia kun kilon pussissa. Kilon pussia lisäksi kivempi käyttää.
  Sytytysgeeliä laitan kaksi kierrosta ja annan palaa sen aikaa kun väännän puhaltimen päälle, sitten vielä kädellä tarkistus että palaa ja hiilikori päälle.

  Eihän tuota missään nimessä ole tarkoitettu briketeillä käytettäväksi, siitä johtuu pitkä lämpeämisaika. Mitä pienempää silppua hiili on sen parempi.
   
 25. Koostis

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2005
  Viestejä:
  33
  Vaatiiko tämä grilli sen oman sytytysgeelin? Miksi perinteinen sytytysneste hiilien sekaan ei käy? Voi vaikuttaa tietysti suvutukseen, mutta jos sillä ei ole väliä niin miksi ei?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti