Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    37cm on aika riittävä koko, jos ei ihan älyttömiä määriä savustele kerralla. On tuolla tullut tehtyä kahdeksan hengen lihat kerralla, joten onnistuu sillä vähän suuremmatkin satsit. Tuossa huomasin ettei kanoja mahdu kuin yksi kerralla ja ribsit eivät saa olla kovin pitkiä. Muuten loistava laite. Jälkeenpäin kun miettii, niin isompi olisi parempi.
     
  2. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Itellä ainakin UDS:ssä vaikka on kaksi tasoa ni välillä meinaa tulla ahdasta jos on useammalle henkilölle tekemässä ribsejä ja papupataa ym. roinaa. Olikos tynnyrit nyt 57cm halkasijalta jos oikein muistan...?
     
  3. Lepuff

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    680
    Ei kellään sattuisi olemaan ProQ Excel / Frontier savustinta? Tahtoisin tietää tuon hiilikorin halkaisijan, että kävisikö se omaan Rebel 45 Smokeriini. Noita ProQ:n hiilikoreja näyttäisi saavan ~30e hintaluokkaan, niin jos halkaisija sattuisi olemaan edes hiukan Rebelin suuntaan, niin voisi kokeilla sitä Rebelin oman tilalle.

    Muuten ihan ok peli tuo Rebel, mutta lämpöjen kanssa vähän turhaa säätämistä aina. (Ei meinaa siis nousta, ellet lataa täyttä pesällistä brikettejä, ja niiden palaminenkin on vähän tuurissaan kiinni)

    Tietysti voisi kokeilla vielä porata lisää reikiä siihen tuhkakuppiin, josko se ilma rupeaisi sitten kiertämään hieman paremmin briketeille.
     
  4. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 624
    Tuhkakuppi veks ja ritilä tilalle.
     
  5. Lepuff

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    680
    Aiiivan, eipä ajatus riittänyt itsellä tuohon. :D

    Täytyy leikellä sopivan kokoinen ritilä tuohon ja testailla miten hyvin briketit sitten palavat.
     
  6. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 624
    Rebel on mulle outo vekotin, mutta näyttäs siltä että se tuhkakuppi estää ilmankulkua aika paljon. Weberissä se alaosa toimii tuhkakuppina eli mitään erillistä kuppia ei siitä löydy, pelkkä ritilä joka on ilmaventtiilien yläpuolella.
     
  7. Savuinen

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2017
    Viestejä:
    1
    Rebelin malliin on tullut parannuksia. Jos ostaa uudemman niin siellä hiilikopassa on 12 etusormen mentävää reikää. Suosittelen muokkaamaan vaan omaa jos tällainen versio sattuu kohdalle. Lämpöjen pitäisi pysyä erittäin hyvin kurissa ja ne karkaa liian kuumaksi jos hiiliä lataa paljon.

    https://www.tulikulma.fi/grillien-varaosat/muut-osat/rebel-45-smoker-tuhka-astia-p-303.html

    Taitaa olla, että viimeaikojen tarjousmyynnissä on mennyt sitä ikivanhaa monen vuoden takaista erää ilman reikiä ja surkealla lämpösäädöllä. http://savujaliekki.com/grillaus-bbq-savustus/aloittelijan-smoker-(edullinen)/msg24/#msg24
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2017
  8. Lord Vader

    Rekisteröitynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    112
    Mites tuo WSM 37 ja sen koon riittävyys.
    Pääasiassa kun ruokaa laitetaan kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, niin kerralla savustettavat määrät eivät ole suuria.
    Kerran tai pari kesässä tarvii savustella esim ribsejä noin kymmenelle hengelle, mahtaako onnistua tuolla?

    Ois nimittäin sopuhintaan (alle kolmensadan) uutena myynnissä, WSM47 kun ei mistään löydy alle neljänsadan, joten säästö ois tuokin.

    +P
     
  9. Kuoshiro

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2008
    Viestejä:
    16
    Täällä kokkaan wsm 47 kolmelle henkilölle ja kaduttaa etten ostanu 57.
    Sanoisin että tuo 37 on täysin turha kokonsa nähden. En näe sille mitään käyttöä
     
  10. Lord Vader

    Rekisteröitynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    112
    Vastaan itse itselleni sekä yhdyn Kuoshiron kommenttiin:

    Tuo 37 on TODELLA pieni, kävin sitä Terrassa tutkimassa kun tarjous olisi kohdallaan ollut.
    Mutta eihän tuonne saa edes järkevän kokoista siikaa savustumaan, puhumattakaan 6 hengen isommasta ateriasta.
    Eli WSM 47 on ostoslistalla - mistä mahtaa saada tällä hetkellä parhaimpaan hintaan?
    Motonet/Bauhaus 439€, löytyykö jostain alle tämän?

    +P
     
  11. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Motonetistä saa -10% jos liittyy kanta-asiakkaaksi (jos ei ole tuota tarjousta vielä käyttänyt).
     
  12. Wilipertti

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2017
    Viestejä:
    1
    K-Raudoista kannattaa kysellä, pyytää tiukka tarjous. Saattaa tulla lopullinen hinta yllätyksenä.
     
  13. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    edit: ei mitään
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2017
  14. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Mihin ihmeeseen tarvitset valmista pulled porkia jos meinaat savustella sitä? Itsetehty on kuitenkin parempaa eikä paljon helpompaa grillievästä taida olla.
     
  15. Jupuna

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    854
    Lähikauppaan tuli myyntiin Pekingin ankkoja ja savustaahan sellainen otus pitää. Miten tuollaisen 2,4kg ankan saisi suolattua ja maustettua?
     
  16. lomppi

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    904
    WSM 37 riittävyydestä niin itselläni se imasee 6-7kg kassleria tai ribsitelineellä ~ 10 riviä ribsejä. Ilman telinettä 6 - 7 kpl.

    Kyllä tuolla on kuusi henkeä ruokittu eikä mene pussillista brikettejä
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2017
  17. Kuoshiro

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2008
    Viestejä:
    16
    Onkohan kukaan murolaisista siirtynyt wsm:stä offset savustimeen?
    Minkälaisen offsetin hommasit ja siitä kokemuksia?

    Savustukseen käyvä puun saanti on nihkeetä. Varsinkin kun tarvitaan halkoja
    Muuta huonoa en keksi offset grillaukseen.
    Pelletti savustinta hamusin myös mutta pellettien tilaaminen ulkomailta ei oikein innosta puhumattakaan hinnasta joka tulee kerta savustukselle.

    Jakakaa mielipiteitä ja kokemuksia!
     
  18. Jenkkirilli

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    2
    [​IMG]
    Tuosta teen ensi kesänä sitten savustimen..Grillinä vallan verratun ja briketit ovat parhaista mitä olen kokeillut..
     
  19. Jarsalla

    Rekisteröitynyt:
    12.11.2009
    Viestejä:
    301
    Pari tuollaista weberin smokey mountain 37 myynnissä torissa :think:
     
  20. MrHeuft

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2004
    Viestejä:
    59
    Laitetaan nyt tänne, vaikkei varsinaisesti savustusgrilli olekkaan, kun tuli itse haeuttua tänään. Eli Weberin musta Mastertouch GBS 57cm Oulunkylän K-Raudassa 249€. On kyseisen paikan valikoimasta poistuva ja 3 jäi vielä kun omani hain.
    Jonkun verran koitin etsiä, muttei halvemmalla ole osunut silmään.
     
  21. carrbon

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    390
    Motonetissä vielä muutamassa paikassa pienintä WSM:ää hintaan 244€.

    Tuli haettua mökille, vapun jälkeen pääsee testaamaan:kippis:
     
  22. carrbon

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    390
    Edelliseen jatkoa nyt kun testikerta lähestyy: uhkarohkeana ensimmäisen kokeilun tuotoksia tarjoillaan jo vierasporukalle, joka saapuu sunnuntaina klo 14. Suunnitelmana olisi tehdä pulled porkia, mikä seuraavista vaihtoehdoista olisi muroraadin mielestä fiksuin aikataulutus savustaa n. 4 kiloa lapaa / kassleria? Oletettavasti koko prosessiin lienee hyvä varata se n. 12-14h?

    a. savustin tulille lauantai-iltana (klo ~18), jolloin ensimmäiset ~6 tuntia pystyy tarkkailla & duunaila ja yön ajaksi annetaan sitten herralle haltuun kunnes aamulla aikainen herätys ja taas hommiin.
    b. savustin tulille ~22 maissa, parin tunnin tarkkailu, herran haltuun yöksi ja aamulla hommiin
    c. savustus lauantain aikana ja sunnuntaina vain paahto uunissa ennen tarjoilua
    d. joku muu, mikä?
     
  23. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    784
    WSM:n kanssa ainoa 'ongelma' pidemmissä savustuksissa on ollut veden loppuminen jolloin lämpötila pomppaa. 'Minion method':illa hiilet riittää mainiosti 20h savustuksiin 57cm mallissa eikä niitä ole tarvinnut lisätä. Eli menisin b) vaihtoehdolla ja yöllä herätys veden lisäystä varten. 4kg lapaa ei ole kyllä koskaan ollut, mutta 2*2kg palat tms. ovat valmistuneet ~ 6-9h savustuksella - kassler valmistunee nopeammin kuin lapa.
     
  24. pornis

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    183
    Savustukseen liittyvä kysymmys. Onko kukaan testannut Motonetissä myytävää kaasulla toimivaa savustus pönttöä? Tekis kotia mieli ostaa mutta vähän arveluttaa...
     
  25. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Grillailut tehty vuosia kaasulla. Tekisi mieli kokeilla noita "low and slow" -tyylisiä briskettejä, ribsejä ja kassleria sekä kanaa.

    On sen verran pitkäkestosita touhua, ettei ihan muutamaa siipeä viitsi noilla metodeilla tehdä. Siksi olenkin hahmotellut mielessäni joko 47 tai 57 senttistä.

    Ilmeisesti weberin smokeri olisi se paras vaihtoehto ko, kö? Hiiligrillillä en tee yhtään mitään. Ainoa mitä haetaan on siis tuo hidas kypsyttely ja savuttelu ja siihenhän tuo smokey mountain on varmasti oivallisin?

    Pelote vaan on se, että käyttö jää nollille.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti