Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Huudellaans täälläkin, olisko kimppatilaukseen kiinnostuneita seuraavasta puljusta: http://www.bbqgourmet.co.uk/ ?

    Näppärän näköinen injektori tuolla ainakin olisi ja muutakin laatua... Postikulut suunnilleen kiinteät, joten kimpassa olisi järkeä.
     
  2. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Tulipa tänään tehtyä pitkästä aikaa pulled porkia WSM:llä. Tähän asti käytin Weberin kookosbrikettejä, niitä jotka oliva siinä harmaassa 15kg säkissä. Niiden myynti lopetettiin ja kirosin pienennettyä säkkiä ja eurolla korotettua hintaa. Ihmetys oli kuitenkin melkoinen, kun yhden pintaan laitoin savustimen tulille ja kuutisen tuntia pidin possua lämmössä. Tähän asti WSM on hyytynyt siinä neljän tunnin kohdalla, mutta nyt lämmöt ovat edelleen vähän reilun 100 asteen kohdilla. Aikaa on kulunut melkein kahdeksan tuntia. Tähän mennessä WSM on ollut vähän pettymys, kun ilman brikettien lisäystä viisikin tuntia on ollut ihme. Nämä ovat ilmeisesti erilaisia, kuin nuo kookosbriketit, jotka tuntuivat jotenkin rasvaisilta? Ne myös paloivat eri tavalla. Kun ennen koko pohja oli täynnä tuhkaa, niin nyt sitä ei ihan kamalasti ainakaan luukusta vilkaistuna ollut. Vai palavatko nämä uudet nyt eri tavalla sen takia, kun jätin brikettirinkulan laittamatta ja levittelin briketit suoraan pohjalle seiniä pitkin? Brikettejä laitoin suurinpiirtein saman verran, kuin ennen.
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. tigerman

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2009
    Viestejä:
    216
    Mulla on rinkula ja silti palavat ainakin 6 tuntia mitä mennyt ribseihin. Joten ei rinkulasta johdu. Muista briketeistä ei kokemusta.
     
  5. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Eli varmaan sitten briketeistä ollut kiinni. 10 tunnin kohdalla lähdin nukkumaan ja lämmöt olivat edelleen jossain 110c kohdilla. Aamulla tuhka oli vielä lämmintä. Tuon perusteella sanoisin, että lämpöä riittää kellon ympäri. Ei huono.
     
  6. rhm

    Rekisteröitynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    107
    Onko kellään kokemusta tuosta Rebelin 45 savustimesta? Olis tarjouksessa 169 cittareissa. Weberin kopiolta näyttää. Ajaako saman asian ku weberiki. Ei oikein raaskis investoida 400€ tuoho weberiin..
     
  7. Kuoshiro

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2008
    Viestejä:
    16
  8. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Hyvä peli, kunhan modaa vähän enemmän reikiä tulipesään, ja käyttää hetken, että tiivistyy.
     
  9. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    793
    Kokeilin sian niskaan sous vide tyhjiökypsennystä ja päälle savustamista. Tulos oli erinomainen.

    Laitoin Bbq pit boyssien ohjeen muk. perusrubin 2 kg niskan pintaan. Pinnasta olin ottanut ylim. läskit pois. Lisäksi pistelin lihaan toiistakymmentä valkosip.kynttä. Vakuumiin ja vesihauteeseen 72C 8 tunniksi. Sitten pussista pois, peittelin paketilla pekonia ja savustimeen (tässä Weber 57 grilli) 125C noin 4 tunniksi. Hiilille heittelin omenapuun palasia. Puoli tuntia ennen h-hetkeä kaadoin glazeerauksen niskan päälle (pekonin alle, bbq pit boys recipe) ja kypsytin loppuun. Sisälämpötila oli n. 82 C. Tulos: sitkeät kalvot ja mahd. jänteet olivat liuenneet. Mehukasta ja vielä kiinteähköä. Punertavaa. Ei sellaista kuivahkoa lihassyytä, jota näkee joskus pulledporkeissa ja joka vaatii kastikkeen sekoitettavaksi jotta olisi kosteaa.Tämä oli todella 'mehukasta' :wink: ja suussa sulavaa.

    Pulledporkkeihin olen hieman kyllästynyt ja tämä oli hyvä vaihtoehto sille.

    Samalla tuli tehtyä hiilloksen päällä bbq-papuja tuossa 4 litran rautapadassa lihan kyytipojaksi.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2016
  10. Nks

    Rekisteröitynyt:
    16.02.2008
    Viestejä:
    1 055
    En ole ennen savustanut. Nyt oli ostettua tommoinen weberin grilli ja siihen smokenator-savustinlisäosa. Mitään vinkkejä aloittelijalle ja millaisella lihalla kantsis lähteä treenaamaan?
     
  11. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    793
    Sian niskapalalla tai ribseillä on hyvä aloitella. Halpaa lihaa eikä oikein voi epäonnistuakaan, jos ei päästä lämpöjä karkailemaan liian korkealle. Aikaa vaan varaat koko päivän.

    Ohjeet alkuun vaikkapa kauhukeittio.fi bbqpitboys.com
     
  12. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 886
    Ribsit on kai helppo vetää kuivaksi, kassler/niska on varmempi valinta uuden grillin opetteluun.
     
  13. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Meinasin itekkin nyt juhannuksena koittaa BBQ papuja. Oliko tossa hommassa mitään erikoista huomioitavaa, vai ihan vaan esim. kauhukeittiön reseptillä?
     
  14. Brunberg

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    1 769
    Spareribsit ainakin kestää aika hyvin kunhan lämmöt on missään järkevissä mitoissa.
     
  15. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    793
    Tein suurinpiirtein HS:n kuukautisliitteen reseptillä (kesäkuu). Lisäsin vaan pekonia (pohjalle ruskistin) ja tom.sosepurkin. Puolet papuista (kidney) liotin itte yön yli ja lisäsin vielä purkin mixed beans suolavedessä. Ei mitää ihmeellistä. Pari tuntia menee. Älä sekoittele liikaa, ettei pavut rikkoonnu. Pata ilman kantta grilliin niin tulee savuaromit ja samalla kosteuttanee grillin ilmaa lihaa silmälläpitäen. HS:n ohjeessa laitetaan reilusti makeutta, mutta mikäs siinä, joskus maistuu makeakin.
     
  16. j1m2

    Rekisteröitynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 792
    Meinasin savustaa ensimmäistä kertaa naudanrintaa.Näyttäsi että käyttävät ruiskulla suolausta ja kuivana hierottaavaa mausteseosta,kumpi täällä on havaittu paremmaksi?
    Savustuspuuta löytyy ,leppää,omena ja kirsikkapuuta ja vaahteraa,mikä edellä mainituista olisi paras tarkoitukseen ?
     
  17. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    793
    ^ Näistä puista omena sopisi mielestäni parhaiten. Tammi olisi paras, jos saatavilla (vahvempi maku kuin näissä muissa ja hieman hapokas). Brisketistä tulee hyvä mausteseoksella pintaa hieromalla. Anna olla rub pinnassa yön yli tai koko vuorokauden jääkaapissa. (Injektoinnista mulla ei oo kokemuksia. Suolavedessä olen kyllä liotellut ja suolannut kaikenlaisia lihoja ja savustettavia kaloja.)

    Kun joskus tein, annoin savua vaan parin tunnin ajan loppupuolella. Kokonaisaika taisi olla n. 5-6 h @ 125C kun brisket painoi nelisen kiloa.
     
  18. Co1

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    259
    Savu kannattaa antaa lihaan heti alusta. Vielä paremmin tarttuu, kun laittaa lihan kylmänä pönttöön.
     
  19. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
    Mulla on ollut tuo nyt pari vuotta käytössä, ostin aikoinaan hobbyhallin lisäalesta ja maksoin muistaakseni 129€ tms. Brikettilautasen olen porannut täyteen reikiä ja nyt alkaa ilma kulkemaan tarpeeksi. Parhaan tuloksen olen saanut bilteman briketeillä, ovat muutenkin olleet parhaimpia (ja suurimpia) kun käytössä on ollut weberin (ei kookos) ja gigantin vastaavia eli pussiin jää vähiten muhjua. Lämmöt pysyy nykyään about 8 tuntia, kun lataa 1½ pussia brikettejä, jos lihat on tämän jälkeen kaivannut lisä kypsyttelyä olen siirtänyt ne kannellisessa padassa tai kattilassa uuniin jatkoille. Nautaa en ole vielä kokeillut savustaa, mutta kaloja ja possua; lapaa, etuselkää ja kassleria sitäkin enemmän. Savustuspuina on ollut hikkoria, mesquitea, kirsikkaa, omenaa, luumua, tammea, vaahteraa, mutta mun mielestä parhaimman tuloksen saa niinkin perinteisellä puulla kuin lepällä, sellasia lapsen nyrkin kokosia kiekkoja tai paloja 3-5kpl ja hyvä tulee! :)
     
  20. j1m2

    Rekisteröitynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 792
    Kiitokset neuvoista.
    Vähän turhan myöhään olin liikkeellä,lihakaupassa oli niin hirveä ryysis etteivät ruvenneet lihoja leikkelemään vaan joutui ostamaan valmiiksi pakatun .Joutui tyytymään 2.7 kg palaan joka tietenkin on turhan lättänä,toivottavasti ei kuivu liikaa.Pitänee seuraavaksi kerraksi ajoissa käydä tilaamassa paksummaksi leikattu pala.
     
  21. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
    Siitä jollekin uusi pieni WSM 240€
     
  22. masinasi

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2016
    Viestejä:
    3
    Hyvää päivää ja eka viestii :-) olisiko hirveä virhe tehdä tuo BBQ savustin neliskanttiseen muotoon osista, jos ei löydä valmiita "putkia"
     
  23. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Juhannuksena savustettiin tomahawk pihvi. Tuli melko hemmetin hyvän makuista. Asteen pari olis voinu olla raaempi mutta menin noinkin.
    65C lämpöön pöntössä ja sitte tulikuumassa grillissä pikkusen molemmilta puolilta.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  24. j1m2

    Rekisteröitynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 792
    Tuskin tuolla muodolla on kovin isoa väliä ,varsinkin jos tekee pystymallin pöntön.Toki jos levyn paloista tekee niin hitsisaumaa tulee helposti aika pitkälti.
    Laita suunnitelmaa ja käytettävissä olevat materiaalit niin eiköhän täältä neuvoja löydy.
     
  25. valexi

    Rekisteröitynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    1 444
    Muuten ihan hyvä, mutta itse olisin ottanut ensin pinnat grillissä ja sitten pönttöön. Pysyy lihan hyvät nesteet paremmin sisällä.

    Tänään tuli savustettua poroa. 24h marinadissa ensin ja sitten tunniksi huoneen lämpöön ennen savustusta. Sisälämpötilamittari kiinni ja ulos kun sisälämpö 55 astetta. Sitten folioon ja vähän ajan päästä siivuja ruisleivän päälle. Nam.
     
  26. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Mieluummin eka pönttöön ja sitten pinnat, jos haluaa savunmakua enemmän.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti