Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Jezetus

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    1 746
    Tekeekö 1200W muurikka sähkösavustimella mitään talvella? Jos kalaa aikoo savustella ja ulkona on reilusti pakkasta?
     
  2. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Tekeehän tuolla, heitä eristettyyn koppiin, jos ei muuten lämpene. Veikkaisin että savustaa kyllä pakkasellakin, helppona virityksenä joku palamaton eristematto ympärille.
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. Fox-x

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2013
    Viestejä:
    60
    Itse savustin viime talvena hyvällä menestyksellä. Pakkasta taisi olla parhaimmillaan noin -20c.
    Itse en jaksanut mitään eristettä rakentaa ympärille.
     
  5. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Itsellä on reservissä tuommoinen ja kesällä on ongelmana liian kovat lämmöt joten voi jopa onnistua paremmin pikku pakkasilla.

    Pienestä tilavuudesta johtuva kosteus on tuossa suurempi ongelma mutta siitä selviää kantta aukomalla.
     
  6. Jezetus

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    1 746
    Kiitos vastanneille!

    Tosiaankin talvikäyttöön tuo vain tulisi. Laitetaan siis hankintalistalle!
     
  7. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Toi Ikean on ihan hyväksi havaittu, sitä kun voi säätää. Tosin itte en käytä rackkia jos ei ole pakko, jää vähän rumemman muotoisiksi ribsit ja muutenkin tykkään tehdä vaaterissa jos vaan mahdollista.

    Metsää olis kyllä, mutta ainoastaan koivua ja sitä ei jaksa kuoria. Varastossa on tällä hetkellä joku 2.5 kuutiota haapa, kuutio leppää ja ehkä vajaa kuutio tammea. Ei tuo nyt ihan hirmu paljon puuta syö, tarviipa ihan oikeasti tsekata seuraavalla kerralla paljon kuluu. Tosin ovet pitää teettää uusiksi, vuotaa ihan törkeesti tällä hetkellä, vaikuttaa hiukan tuohon puun kulutukseen jne :D

    Se paha tuossa just on, että ei viitsi pistää pöhiseen muutaman kasslerin takia. Täys loadi on jotakin 55-75kg väliltä riippuen mitä laittaa ja käyttääkö kahta vai kolmee tasoa.

    Noi Ruottin sparet oli ainakin tuolla lähikaupassa paljon paremmin leikattu kun HK:n, yhtäkään HK:n sparee en oo nähnyt missä olis lihaa luiden päällä :o
     
  8. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Pitkästä aikaa tuli savusteltua, kasslerin köntsä

    [​IMG]
     
  9. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Jos puiden määrä ei olisi ongelma, polttaisin omat hiilet tynnyristä tehdyssä masuunissa ja lappaisin lapiolla pittiin. Tarvii seuraava talo etsiä tammimetsän vierestä.
     
  10. jokketee

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2014
    Viestejä:
    176
    Onkos UDS:ssä tarkkaa paistoritilän paikan kanssa? Omassa aihiossa tuli laitettua öljytynnyrin ylemmän rinkulan alapuolelle eli vähän yli tynnyrin puoliväliin korkeussuunnassa. Ajatuksissa oli että mahtuisi isompiakin savustettavia, mutta alkoi mietityttämään onko sitten liian lähellä hiilikoria? Nythän sinne kyllä mahtusi vaikka ~10kg joulukinkku..
     
  11. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kannattaa hommata tuollanen Weberin kansi siihen uds:n ilman sitä jää aika reippaasti tilaa hyödyntämättä, kun ylätasolle ei mahdu mitään.
     
  12. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
  13. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
  14. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Omassani alempi paistoritilä on hieman keskiritilän yläpuolella. http://murobbs.muropaketti.com/posts/1715511198/
    Tuolla tasolla lämpö on vaikea pitää tarpeeksi alhaisena. Olenkin tuota käyttänyt vain savustuksen loppupuolella jos alkaa polttoaine hiipumaan ja lämmöt laskemaan.
     
  15. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Huh, noi lihaisat ribsit on tosiaan hyviä ;)

    [​IMG]
     
  16. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Onnea pystistä!
     
  17. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    edit: tupla
     
  18. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Verkkokaupassa erittäin edullisesti poistomyynnissä Weberin pikahiiliä 3.60e/5kg. Ite nappasin 125kg, noilla pärjää hetken aikaa, kun mountainissa
    tulee käytettyä brikettejä enimmäkseen. Normihinta taitaa olla luokkaa 12euroa säkki.
    [​IMG]
     
  19. Drakkath

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2014
    Viestejä:
    121
    Kiitos, näitä tuli otettua myös 5 pussia. On ensi kesäksi hiilet valmiina.
     
  20. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Ovatko nuo mistään kotoisin? Onko minkä kokoista hiiltä? Halvalla lähtisi, mutta kiinnostaisi tietää ovatko markettihiilien tapaan pelkkää silppua, vai ihan kunnon kokoisia paloja.
     
  21. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Tilasin kanssa muutaman säkin, netistä löytyi senluokkaisia kokemuksia että palaa hyvin nopeasti ja kuumana, eli ei mitään parasta mahdollista kamaa savustukseen...

    Mutta voihan nuo olla hyviäkin, en vaan viitsinyt enempää ottaa kokeilematta. Viime vuonna Marienburgit oli kanssa poistossa tyyliin pari euroa säkkiä, mutta missasin.
     
  22. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Joo ei varsinaisesti ole savustinkäyttöön, mutta näin talvea kohti linkkasin kuitenkin tänne bbq ketjuun. Talvella saattaa olla isommissa pöntöissä ongelmia päästä lämpötilaan ilman eristystä niin mikä jottei sekottelee hiiliä hieman brikettien sekaan.

    Tässähän saa kohtaa alkaa miettiä joulun savustuksia. Onko täällä kukaan savustellut kalkkunaa ?
     
  23. Jezetus

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    1 746
    Oli ihan hauska savustusjakso uuden kauden simpsoneissa (olisko ollut 2. jakso). "Big green eggillä" homer pisti koko kaupungin sekaisin :)
     
  24. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Testasin joku viikko sitten kalkkunanrinnan savustamista. Pintaan perusrubi ja savua omenapuusta. Valmistui aika nopeasti, kun lihalla oli painoa vajaa kilo. Savussa liha oli ehkä 20-30 minuuttia josta makua tuli mielestäni sopivasti. Teen toistekin!
     
  25. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Ajattelin lähinnä kokonaisen kalkkunan savustamista (ajatuksissani). Jouluksi voisi tuollaisen smoukata.

    Joku hitsauspeite taikka kevyt eristys ei varmaan olisi pahitteeks, jos tulee oikeen rapsakka keli.
     
  26. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Mitäpä sitä ei olisi tullut kokeiltua ;)

    Yhden kalkkunan oon tainnut tehdä, suosittelen korkeampia lämpöjä ja/tai suoraa lämpöä jos ei halua syödä kumista nahkaa (kuin myös broilerilla).

    Joku 150-165 astetta pönttöön lämpöä ja bonusta jos mahkuja käyttää esim. UDS:ää suoralla lämmöllä.

    Toinen vaihtoehto on tehdä loppuruskistus suoralla grillillä nahan rapeuttamiseksi.

    Kalkkunahan ei oikeastaan maistu miltään, itse taisin viimeksi suolata sen etukäteen (brine). Tänhetkisillä tiedoilla ehkä mieluummin injektoisin, jos jaksamista riittäisi. Yks kalkkuna tuolla vielä olis muistaakseni jäissä, vois sen väsätä tässä talven aikana kun muutenkin pitäis tyhjätä pakastinta =)
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti