Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173

    Voi olla mutta miksi.?

    Jos savua hakee niin tuore tuottaa enemmän savua se on täysin varma mutta minkä takia suosittelet kuivaa.
     
  2. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284

    Tuoreen "savu" on vesihöyryä.
     
  3. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Biltemassa oli viimevuonna 4 briketti säkkiä kympillä. Jokusia peräkontillisia tuli niitä poltettua viimekesänä. Täytyy käydä kattomassa onko sama tänä kesänä.
     
  4. Jupuna

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    854
    Nyt on halvempaa! 9,99€ / 4*3kg =) Kiitos vinkistä. Kuvan pussissa tosin lukee 2,5kg
     
  5. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Mikä ero on briketeissä ja tavallisissa grillihiilissä?
     
  6. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Briketit on semmoista puruista tms. tiiviiksi puristettua tavaraa ja normi hiili taas vain normi puuta ja yleensä lehtipuuta.

    Briketeissä on siis enemmän massaa ja palavat huomattavasti pidemmän ajan hiiliin verrattuna

    Molemmat on kai käsitelty siten että hapettomassa tilassa kuumennetaan.

    http://www.luontoyrittaja.fi/218.html


    .
     
  7. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Totta, osa on tietysti vesihöyryä mutta täysin varmasti kostea puu savuaa enemmän kuin kuiva ja ennenkaikkea pidempään.
     
  8. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
  9. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Aika monessa BBQ reseptissä ja videossa jenkit ainakin kastelevat noita savupuita.
     
  10. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kuivalla puulla savun laatu on parempaa, märkä luonnollisesti palaa heikommin (ei pala puhtaasti). Ei tuossa nyt varmaan isoa vahinkoa synny vaikka käyttää kosteeta, ite käytän kuivaa mielummin.
     
  11. Old(F)Art

    Rekisteröitynyt:
    20.03.2013
    Viestejä:
    261
    Kuivaa puuta savustukseen.

    Paras savu on sinertävää ja lähes näkymätöntä ja tuota savua tulee kun lämpötila on korkea, jos käytät kostutettua puuta niin kyseistä savua saat vasta kun savupuu on kuivunut, alussa saat siis lähinnä vesihöyryn sekaista savua ja se on ihan turhaa hommaa.

    Savustuksen idea ei ole se että koko naapurusto on harmaassa höyrypilvessä !

    Sitä savua ei siis tule yhtään pidempäänkään vaan savuamisen alkaminen vain viivästyy. Sitä viivästymistä voi toki käyttää hyväkseen jos et pysty keskenkaiken lisäämään puuta savustimeesi, laitetaan sekä kuivia että märkiä lastuja savustimeen jolloin kuivat lastut tuottaa savun heti ja märät sitten kun ovat kuivuneet.

    Lastujen aromatisointi liottelemalla niitä vaikkapa viskissä/viinissä yms.. saattaa kyllä tuottaa jotain ekstraa, en ole kokeillut joten en tuomitse.
     
  12. mzzj2

    Rekisteröitynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    2 887
    Samoja tullut käytettyä itsekin, moitteita antaisin lähinnä pirunmoisesta savunmuodostuksesta sytytysvaiheessa. Haisee koko lähitienoo ja kamppeet sille brikettisavulle kun noita käyttää.
     
  13. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Tsekkaa käytettyjen markkinoita, itse hain juuri uuden Viisseiskan sopivalla hinnalla.
     
  14. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Tuollainen siitä sitten tuli:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Itsellä wsm kopio, mutta heti kun löytyy tilat ja materiaalit tehdä niin uds on kyllä ehdoton.... paljonko tuli noin komialle hintaa?
     
  16. pornis

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    183
    Mistä nuo ritilät on tuohon UDS:ään kotoisin?
    Itellä rakenteilla kanssa mutta ritilät on ainoa puute.
    Onko tuossa vain yksi ilmanotto reikä vai onko toinen toisella puolella?
     
  17. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Tuossa osalistaus:

    - Puhdas Loctite Liofol tynnyri irtokannella(Sisältö ollut paksun PE-muovisen pussin sisässä, eli ei kontaktia peltiin) = 15€ kaverille
    - Verkkokauppa.com:sta ritilät:
    - 3/4" palloventtiilejä 3kpl (Nyt pistäisin kyllä suoraan 1")
    - 3kpl 3/4" 90:n asteen valurauta mutkia
    - 1kpl 2.5" 90:n asteen valurauta mutka
    - 1kpl ~60 cm pitkä galvanoitu 3/4" putki.

    Tulikorista puuttuu tuhkalaatikko vielä kuten myös nostokahva.
     
  18. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Hintaa kerttyi kaiken kaikkiaan joku 170€.
    Mielessä on vielä viimeistely hitsaamalla ja sitten hiekkapuhallukseen ja päälle kunnon lämpömaali. Ei sitten ruostukaan niin herkästi.
     
  19. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Jätitkö tuon tynnyrin alkuperäisen pinnotteen myös sisäpuolelle vai onko se metallipintanen valmiiksi ?
    Yleensähän nuo puhalletaan taikka poltetaan puhtaaks.

    Tuon hinnan sais varmaan painettua halvemmilla ritilöillä jne alle puoleen tuosta sun kustannuksista.
     
  20. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Puhdas metallipinta sisällä, ei ruostetta ei mitään.
    Hinnan saa niillä kromatuilla pari vuotta kestävillä ritilöillä alemmas, joskaan niitä ei ollut oikein missään pari viikkoa sitten.
     
  21. marsep

    Rekisteröitynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    420
    Onko suosituksia weber 57 lämpömittariksi? analogi vai digitaali? ilmaventtiilistä vai porata reikä?
     
  22. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
  23. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
  24. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Jos täällä on Kokkolasta porukkaa, ravintolapäivänä voi tulla testaamaan oma näkemykseni pulledporkista, pavuista ja salaateista. Löytyy ravintolapäivän sivuilta.
     
  25. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Miten jengillä UDS:llä luonaa grillaaminen? Nouseeko lämmöt riittävän ylös jotta ritilällä onnistuisi ilman kantta vaikkapa täytetyt herkkusienet?
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti