Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Tuon nyt voi toteuttaa tuhannella eri tavalla, tässä yks. Ite käyttäisin polttoaineena hiiliä tai brikettejä + savupuuta kaveriksi.

    [​IMG]
     
  2. pornis

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    183
    Kiitoksia.
    Tuo selventikin suunnitelman lopun.
    Tuo täytyy tosiaan tehdä heti kun kelit lämpiää
    Ja metrin hanget häviää.
     
  3. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kivien tilalla voi tietysti olla vaikka vesiastia tms. Ilmankin pärjää, mutta sillon täytyy tietää mitä tekee eli lämmöt ei saa nousta äkisti ylöspäin, kivet taikka vesi tasaa lämpötilan vaihteluita.
     
  4. thomsom

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2015
    Viestejä:
    40
    https://onedrive.live.com/?cid=f5cb...05&ithint=folder,jpg&authkey=!AIPh4VIoBi0MM2I

    Heitin tuonne linkin taakse muutaman rakentamisen aikaisen kuvan. Kivipesässä lattarautojen päällä on yks kierros tiiliä ja sitten loput luonnonkiviä ja kiuaskiviä.

    Ihan koivua vaan tuli yleensä poltettua tulipesässä ja tuli omaan makuun tarpeeksi savunmakua, leppää tuli metsästä haettua kerran joka toimi myös. Tässä kunhan pääsee hitsausvermeiden ääreen tekemään tuli -ja tuhkapesänluukut tuohon laitokseen olisi tarkoitus sitten samalla hitsata jonkinlainen astia hiili/briketti+savupuun käyttämiselle.
     
  5. ma_nu_

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2013
    Viestejä:
    707
    Ylimääräinen ruosteinen kiuas olis tontilla odottamassa järkevää käyttöä. Olisiko kiukaasta savustimeksi, jos siihen päälle vain tekisi thomsomin virityksen kaltaisen puisen mökin? Vai onko järkevämpää vain käyttää kyseistä kiuasta roskien polttoon?
     
  6. thomsom

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2015
    Viestejä:
    40
    Kyllähän se kiuas toimii varmaan siinä missä muurattu, kunhan saa lämmön ja savun leviämään koppiin tasaisesti.
     
  7. petzkub

    Rekisteröitynyt:
    01.11.2013
    Viestejä:
    40
    Viimeksi muokattu: 17.03.2015
  8. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    Jo viime kesänä himoitsin savustimen hankintaa, mutta sain itseäni niskasta kiinni enkä ostanut. Nyt kuitenkin taas kevät ja uudet kujeet. Weber Smokey Mountain, keskikoko 47cm, hyvä valinta ekaksi smokeriksi? Olen googlettelemalla nähnyt monen tuota keskikokoa suosittelevan.

    Verkkokauppa.comin 350€ halvin minkä olen löytänyt. Onko antaa jotain muuta paikkaa josta saisi mahdollisesti edullisemmin? Verkkis on meikäläisellä boikotissa joten en haluaisi sieltä ostaa yhtään mitään.
     
  9. thomsom

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2015
    Viestejä:
    40
  10. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    K-raudan nettisivut tarjoavat 375e hinnaksi tuolle 47cm-versiolle. Eiköhän hinnassa ole neuvotteluvaraa, kun paikanpäältä kyselee. Veikkaisin myös jonkinlaisia grillitarjouksia tulevaksi näin kevään kynnyksellä. Itsekin ajattelin hommata ainakin tuon WSM:n pienimmän version.
     
  11. mnz

    Rekisteröitynyt:
    19.01.2001
    Viestejä:
    708
    Minkäslaisia lämpömittareita on muroilla käytössä? Oma 5euron digimittari lahosi jo muutaman grillauksen jälkeen ja nyt pitäisi hommata uusi. Ajattelin satsata nyt ihan kahden proben mittariin, jotta saa sitten hälytyksen jos grillinkin lämpötila laskee liikaa(vois heittää lihat sitten yöksi pönttöön..). Maverickin ET-732/733 saisi suht halvalla vielä ulkomailta (ei taida oikein Suomesta löytyä?). Etin Bluetherm duoa on myös kehuttu kestäväksi, mutta hinta on aika jyrkkä ja android sovellus ei kyllä näytä kovin vakuuttavalta. iGrilliä ei myöskään näytä enää löytyvän verkkokaupastakaan.
     
  12. Pekka L

    Rekisteröitynyt:
    19.07.2005
    Viestejä:
    327
    Noniin! Nyt saa Verkkokaupastakin huonosti toimivan ja ihan perkeleen kalliin offset smokerin....
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Barbeque-Smoker-16-Tradition-barbecuesavustin
    Kurkkasin Pirkkalan toimipisteessä käydessäni tuota ja rakenne on käytännössä aivan sama, kuin halvoissa noin satasen offset smokereissa. Ainoastaan materiaali on paljon paksumpaa.

    Samat ongelmat kuitenkin tuossakin, eli tulipesän puolella lihat palaa ja toisella puolella hädintuskin lämpenee... ja savu menee tulipesän puolelta sisään ja suoraan kattoon ja toiselta puolelta piipusta pihalle.

    Mahtaa vituttaa kesällä hyvin, kun on lyönyt 800€ huonosti toimivaan ja suunniteltuun savustimeen... Itseä otti päähän jo tuo Motonetista poimittu reilun satasen kampe...
     
  13. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    Motonetistä löysin hintaan 349€: http://www.motonet.fi/fi/tuote/420208/Weber-Smokey-Mountain-CookerY-47-cm-savustusgrilli

    Toivottavasti on vielä lähempänä kesää sama hinta. :)
     
  14. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Näitä taidetaan tehdä suomessakin, tai ainakin muistelisin että kaverin firmalla olis viime kesänä ollut. Liekkö yhtään parempi malli, hintaa tais olla ainakin sen 500e. Pitää kysellä tarkemmin kun näen tyyppiä.
     
  15. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    Heh, huvittavaa. Muutama tunti postauksieni jälkeen verkkokauppa.com on laskenut tuotteen hinnan 348,90€, mikä on 10 senttiä halvempi kuin motonetin.
    Ilmeisesti verkkiksen "tuotepäälliköt" seuraa muroa muiltakin osin kuin vain tuolla verkkiksen virallisella puolella.

    Joka tapauksessa, en verkkokauppa.comista osta mitään vähänkään kalliimpaa tuotetta.
     
  16. Kuoshiro

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2008
    Viestejä:
    16
    Kiitoksia löydöstä! Käyn omani hakemassa pois viikonloppuna


    Täällä samoilla linjoilla. Noin 6v ollut kyseinen liike poikotissa takuu asioiden tiimoilta.
    Elektroniikka ostokset eivät tule kysymykseenkään ja grilliäkään ei uskalla ostaa :rolleyes:
     
  17. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Onko tollasessa 349€ Weberissä jotakin selvästi parempaa kuin omatekoisessa UDS:ssä joita saa samalla hinnalla 10kpl?
    Pystyykö tossa lisäämään hiiliä ja paloja tosta kyljen luukusta savustuksen aikana?
    47cm... Jotenkin ahtaan kuuloinen. Itellä meinaa tila loppua öljytynnyristä kesken välillä jos on korkeampi muonavahvuus.
     
  18. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Honkkarissa on tuollainen Weberin kaltainen smoker 179e ja siitä pois 10% kun liittyy jäseneksi. Sattui vain tarjouslehdessä silmään.
     
  19. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    Weberissä pystyy lisäämään tavaraa kesken savustuksen. En tiedä noiden halpisten laadusta vs. weber, mutta kokemusten perusteella valitsen weberin. Meikäläisellä huonoja kokemuksia halpiksista näiden kohdalla.
     
  20. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173

    Ei Weberi ole varmaankaan selvästi parempi kuin joku omatekoinen jos semmoisen kunnolla tekee ja itsellänikin oli ensin ajatus
    tuommoinen touhuta mutta loppujenlopuksi en jaksanut hommaan alkaa vaan hommasin Weberin, ja siinä jää ainakin kaikki
    epävarmuustekiät ja säätämiset pois ja on kerralla homma kunnossa.

    Mutta jos virtaa ja mahdollisuuksia omatekemään on niin jos sen kunnolla tekee niin en usko että se huonompi on.


    Ja itsellä on juuri tuo 47cm versio ja sinne mahtuu kyllä reilusti tavaraa ja olen useasti savustanut semmoisen 10kg lastin ja
    suurimpana yksittäisenä oli 8kg kinkku joten kyllä noilla jo jonkukokoisen porukankin saa kylläiseksi.

    Ja pystyy lisäämään hiiliä/brikettejä/lastuja siitä luukusta.
     
  21. Jupuna

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    854
    Kausi on aluillaan ja briketit lopussa. Onko verkkokuplan kookosbriketit mistään kotoisin? 3*9kg olisi tarjouksessa 36€
     
  22. BulldogPO

    Rekisteröitynyt:
    04.08.1999
    Viestejä:
    4 374
    Mä niitä brikettejä ainakin tilasin.
    Onko omenapuulla muuten kovin väliä onko kuiva vai tuore? Tuore ainakin savuttaa enemmän :)
     
  23. mikrobitch

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1 816
    Clasulla 3x 3kg brikettisäkit 9,99€, nappasin itse juuri myymälästä matkaan.

    En tiedä millaisia ovat mutta kai noita nyt testaa...
     
  24. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173

    Voisin kuvitella että tuore on parempaa juurikin kosteuden vuoksi ja ainakin minä käytän nuo valmiit lastut vesikupissa hautumassa
    ennenkuin paiskaan ne pönttöön ja savua tulee enemmän ja pidempää, mutta tietysti runsas savunmuodostus ei jokahommaan edes sovi
    ja riippuu mitä tekee että kuinka menetellään.
     
  25. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Mielummin kuivaa kuin tuoretta.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti