Savustusgrillit ja aito BBQ

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Toipis, 13.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. kipander

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    782
    Olisiko mahdollista että ohuessa ei ole ringiä sen takia että olisi läpi asti savustunut?
     
  2. Tuppu

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    1 568
    Oioi, hyvän näköistä settiä Jukstella. :kippis:

    Tässä tänpäiväiset niskat... 5h 45min oli savustimessa kunnes näytti sisälämmöksi 90 astetta. Tunnin vielä vetäytyi foliossa.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    [YOUTUBE]_Ktrq5NrbHg[/YOUTUBE]
     
  3. Co1

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    259
    Siis yli 2kg pala alle 6h ja sisälämpö yli 90 astetta? Paljonko sinulla oli lämmöt tuolla pöntössä? Omien kokemusten mukaan ei onnistu, ellei olla reilulla ylilämmöllä jos optimiksi ajatellaan ~110 astetta.
     
  4. Tuppu

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    1 568
    Juu, en saanu koko aikaa pidettyä lämpöä tasaisena, vaikka nyt kyllä alkaa pääsemään jyvälle tosta käytöstä. Lämmöt kävivät alimmillaan noin 100 asteessa ja ylimmillään noin 150:ssä, suurimman osan ajasta oli sitä 120-130 astetta. Ei varmastikaa optimaalista mitenkään päin, mut maistui silti. Harjottelua vaatii vielä...
     
  5. Co1

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    259
    Voisi tuossakin reilu vesiastia lihan alla tasoittaa lämpöä ja antaa kosteutta? Loppuisi samalla rasvan käryäminen tuossa foliolla. Sitä rasvaa nimittäin tulee aika pirusti tuossa hommassa.
     
  6. Tuppu

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    1 568
    Kyllä, oli tarkoitus tehä koko pohjan peittävä rosterinen kaukalo tonne jonka voisi täyttää vedellä. Mutta en ehtinyt tehä sitä ennen lomaa, joten siksi sellaista ei ole vielä käytössä. Tosin voishan tossa kokeilla jotain muuta kaukaloa, alu uunivuokaa esim...
     
  7. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Iso roihu ja ilmanotto lähes kiinni on huono yhdistelmä savustuksessa. Savuun tulee helpommin creosotea ja lihaan kitkerää makua.

    Idea olis pitää mahdollisimman pientä ja kuumana (=puhtaana) palavaa roihua, ilmanotot käytännössä levällään. Varmaan noin pienessä savustimessa ei tartte paljon muuta kun yhden pienen kuumana palavan halon. Savu sais olla semmosta hailakan sinistä, lähes läpinäkyvää.

    Ootko tsekkaillut jo onko paljon lämmönvaihteluita tuon keskikohdan ja sivujen välillä?
     
  8. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Äärimmäisen nätti peli ja nopeeta työtä, huomaa ammattilaisen kädenjälken. Savu näytti tuossa videossa nätiltä.
     
  9. Jupuna

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    854
    Päätös Weberin Smokey Mountainin ostamisesta on tehty tämän threadin ansiosta. Mitkä kaikki puut sopivat savustamiseen ko. vehkeellä? Saatavilla on ainakin leppää, tammea, katajaa, omenapuuta, vaahteraa, paatsamaa, pihlajaa ja kynäjalavaa. Kelpaako nuo ja millaisiksi paloiksi ne kannattaa kuivata ensi kesää ajatellen?

    E: kynäjalava taitaakin olla rauhoitettu joten jätetään se kasvamaan
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2014
  10. Co1

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    259
    Omenapuu on hyvä, mieto savu. Teet sellaisia tupakkiaskin kokoisia niin ei mene pahasti metsään. Liian pienet palaa nopeasti loppuun ja liian isoja on hankala laittaa Weberin sisään savustuksen alussa kun astia on täynnä brikettejä ja ylempänä on vastassa vesiastia.
     
  11. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
    Leppä, tammi, vaahtera ja omenapuu sopii mainiosti, kuulemma myös koivu käy, sitä luulisi helposti löytyvän!? Ostin juuri 20kg säkin hickoria, kaupantekijäisiks tuli pari halkoa mesquitea niilllä varmaan pärjätään tämä kesä. Mistä meinasit smokey mountainin ostaa? Itsellä on ollut tuo halpis kopio, mutta ajattelin kans vaihtaa ehtaan smokey mountainiin jos edullisesti löytys!?
     
  12. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 624
    Mountaineja on ainakin käytettynä ollut hyvin tarjolla ja edulliseen hintaan. Käyttämättä nuo jää useimmilla.
     
  13. Co1

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    259
    Tiukassa oli käytetyt kun omaa hankin. Uuttakin sai odottaa verkkiksen saldoille. Yleensä tulee kaikki vastaan kun sitä ei tarvitse.
     
  14. Jukkis2

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2001
    Viestejä:
    115
    Tähän väliin on pakko kehua Weberin takuuta ja asiakaspalvelua. Huomasin tänään smokey mountainin (ostettu 2009) pohjaosassa lohkeaman emaloinnissa. Laitoin asiasta sähköpostin Weberin asiakaspalveluun ja nyt on uusi pohjaosa tulossa. :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2014
  15. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Oletteko vuorannut millään noita teidän UDS:tä? Oon omassani huomannu suuria eroja siinä miten pönttö llämpeää. Joskus saa pitää ilmanoton miltei kokonaan kiinni ja silti lämpö pyrkii liian kovaksi. Toisinaan saa olla ilmanotto selällään ja välillä vielä kantta vähän raotella että lämmöt pysyy ylhänä. Ite savustanut esim ribsejä n.100C ja 7h. Helvetin hyviä kyllä tullut. Tyyli 3-3,5-0,5

    E:ilmanottona 1 1/4" palloventtiili.
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2014
  16. MATTIAV

    Rekisteröitynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    153
    Mitenköhän onnistuisi 6kg harmaasuolatun kinkun savustaminen? Onkohan kukaan foorumilaisista koskaan kokeillut?
     
  17. petzkub

    Rekisteröitynyt:
    01.11.2013
    Viestejä:
    40
    Tommone tuli youtubessa vastaan.
    http://m.youtube.com/watch?v=LMBH3khqDmY

    Tuli hommattua itellekki uds aihio.
    Tästä alkakoon uusi herkullinen harrastus :)
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2014
  18. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Miten sait ton kannen noin nätisti irti?

    E: mulla on tossa 1,5kg naudan sisäpaisti. Mikähän olisi oikeaoppinen valmistusmenetelmä UDS:ssä tolle? Lämpötilat ja valmistusaika?
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2014
  19. petzkub

    Rekisteröitynyt:
    01.11.2013
    Viestejä:
    40
    Kansi on irtonainen, pannalla kiinni. Sisällä puhdas peltipinta. Tynnyrissä ollut ilmeisesti pussi ja pussissa varsinainen sisältö.
     
  20. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Ok.

    Paisti ehti olla ehkä 2,5h savustimessa kun sisälämpö oli saavuttanut 65C.
    Lopputulos näyttää tältä:
    [​IMG]

    Ei super hyvää mutta syötävää. Onko toi punainen 5mm vahvuinen reuna se smoke ring? Eikös sen pitäisi olla vähän paksumpi?
     
  21. itte

    Rekisteröitynyt:
    05.11.2002
    Viestejä:
    159
    Savustusrengashan se, ihan hyvälle näyttää, lyhyen ajan takia ei ton paksumpi, noi 10 tunnin savustukset sit erikseen.
     
  22. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
  23. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    Itse olisin ottanut jossain 55 asteessa pois, ja antanut ainakin tunnin jälkikypsyä foliossa. Ollut aika kuumalla, kun noin nopeasti lämpö noussut?
     
  24. HSuomi

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2009
    Viestejä:
    1 289
    Ei siellä ollut kuin reilu sata astetta mutta toi oli vain 1,5kg möykky.
     
  25. rikun

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    79
    Hyvinhän se onnistuu ;)

    Oon kaks kertaa tehnyt, ekalla kerralla jätin nahan paikalleen ja tokalla kerralla otin suosista nahan pois ennen savustusta ja trimmasin vähän rasvaa pois.

    Tokalla kertaa huomattavasti parempi, erikoisesti maistui savu läpi koko kinkun, kenties tuo harmaasuolaus "kiihdyttää" savun ja suolan reaktioita ja savun maku tunkeutuu syvemmälle kuin normaalisti.

    Eikä mennyt edes kun joku 8 tuntia muistaakseni, tuli nopeasti UDS:llä.

    PS: väsäsin tämmösen kun oli kiire saada lisäkapasiteettia ja reverse flow buildi nyt vaan venyy ja venyy ;)

    imgbox - fast, simple image host
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti