Saunalahti Tarkka 2G 0,256M liittymä kysymys

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Jarmoz, 26.10.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jarmoz

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2009
  Viestejä:
  72
  Tämmöstä liittymää aateltiin iskälle laittaa uuteen älypuhelimeen. Ei tarvi mikään nopea ja kallis olla, kun melko vähän tulee käyttämään, niin riittääkö tuommonen nopeus? esim. skypen chättäilyyn/puheluun, uutissivut, googlemaps, sähköposti, tiedon haku googlettamal. Paljonko muuten on maksimi lataus nopeus tämmösellä nopeudella? Joskus 10V sitten meilä oli ADSL tätä nopeus luokkaa 0,256M tai ainakin 0,512M ja muistaakseni skypellä pysty hyvin tekemään puheluita silloin.

  Ois kiva tietää muiden käyttökokemuksia tämän nopeuksisista liittymistä.
   
 2. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 696
  Pojalla vuosi sitten oli tuollainen 256kbits/s nopeuksinen liittymä. Parisen kuukautta jaksoi sitä käyttää kunnes vaatimalla vaati nopeampaa nettiyhteyttä. Skype chattaminen kyllä onnistui mutta esim.uutissivujen/youtuben videoiden lataus oli kyllä tuskallista, ja samoin facebookissa kuvien lataaminen. Ts.tuollainen liittymä sopii vain jos ainoastaan käyttää chattailuun, sähköposti clientin ajoon ja navigointiin.
   
 3. Jarmoz

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2009
  Viestejä:
  72
 4. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  2G tarkoittaa GSM -verkkoa tai sen laajennosta, EDGE -verkkoa. Tämä tarkoittaa mm. seuraavaa:

  Huomattava viive sivujen latauksessa, vasteajat välillä 300ms - yli sekunti.
  VoIP -palvelut saatavat pätkiä, toimia viiveellä. Skype videopuhelut eivät välttämättä toimi.
  Youtube saattaa toimia 144p laadulla, tai jopa 240p jos on EDGE:en kykenevään tukiasemaan yhteydessä. GSM ei toivoakaan.
  Google -mapsissa satelliittikuvan lataus kestää kauan. Jopa tavis kartan voi kestää melko pitkään.

  Kaikki GSM-tukiasemat eivät välttämättä ole enää EDGE-kyvykkäitä, joten GSM:ssä nopeus on perinteisen puhelinverkon modeemin tasolla, 5,6kbit/s. GSM ja EDGE vähitellen väistyvää tekniikkaa. Harmittavasti Elisan kuuluvuuskartasta sitä ei näe.

  Suosittelisin suoraan 3G-liittymää. Toki jos kotona WIFI ja liittymän mobiilidataa vain reissun päällä, jossain kaupassa uutiset lukiessa. Reissussakin avoimia WLAN-verkkoja mahdollisuuksien mukaan käyttäen (tietoturva!). Voisi jopa sujua.
   
 5. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
 6. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
  Mutta Saunalahden "2G" on vain "markkinointinimi" (2G maksininopeus). Kyllä nuo 3G-tekniikkaa käyttää, mutta nopeus on rajoitettu verkossa 256kbit/s. Pojalla on tuollainen liittymä ja puhelimessa lukee jopa H+, mutta dataa kulkee vain se 256k/s.
   
 7. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Ahaa, eli taas yksi naula Sauniksen arkkuun, tuote jotain aivan muuta, kuin kuluttaja saa ymmärtää markkinointimateriaalista. Toimiikohan tuo sitten myös 4G verkossa, mutta rajoitettuna 256k/s? Eihän tuossa ole mitään järkeä, että myydään 2G liittymää, joka kuitenkin toimii nimensä vastaisesti muissakin verkoissa. :facepalm:
   
 8. Jarmoz

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2009
  Viestejä:
  72
  Sauniksen sivulla mainittiin vaihtelu väliksi 0,05-0,250Mbit/s , tää tarkottaa sitä latausnopeutta?, mutta paljonkohan se lähetys nopeus on? Sehän yleensä vähemmän? Ei sais olla alle sen 30kbit/s? Eipä se mitää youtubea kattele taikka mitään satelliittikuvia. Kotoa löytyy 3G wifi, et sitä käyttää sielä. Kiitoksia kaikille, tullu hyvin vastauksia.
   
 9. zak0

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  180
  Laitampa omat aatteet, kun muutaman kuukauden tuollaisella liittymällä itsekin aikanaan kituuttelin.

  Jos ei ihan viimeisillä roposillaan isäukko maksele tuota liittymää, niin laittaisin suosiolla vähintään 2 megaisen. Käyttömukavuus nousee eksponentiaalisesti, eikä tarvitse miettiä kodin ulkopuolella että riittääköhän kaista nyt skype-puheluun vaiko ei. Ja nettisivujen latailu on tuolla nopeudella tuskaa, eikä google mapsinkaan käyttö kovin mukavaa ole, jos ei satu kartta olemaan valmiiksi ladattuna nopeammalla netillä.

  Varsinkin, jos kyseessä on vanhempi henkilö, joka muutenkin aristelee tekniikkaa, niin huonosti toimivilla vehkeillä saa kyllä lopunkin mielenkiinnon tapettua.

  Saunalahdelta vaan ei taida enää 2 megan netillä saadakaan, eli silloin pitäisi vaihtaa joko DNA:han tai Teleen (joista DNA halvempi 5snt/min&kpl, Tele 7snt/min&kpl, molempien kk-maksu 10e). Saunalahdella seuraava vaihtoehto näyttäis olevan tuo rajoittamaton 3G-data, eli se 21-megainen 13.90e/kk + 6.90snt/kpl&min.
   
 10. Alensia

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  Jep kyllä se ihan 3G-tekniikalla toimii, itselläni on kakkosluurissa/työkäytössä moinen ja aivan perusperus-asiat sillä hoitaa, esim. juuri GPS-fixin saaminen, sähköpostin synkkaus, WhatsApp-viestit.. Hintaisekseen hyvä liittymä, kunhan ei ole ainoastaan sen varassa :kippis:

  Niin, ja joku kerta uuteen puhelimeen (Android) liittymän siirtäessäni päivittelin sovellukset mobiilidatayhteyden kautta, eihän siinä hurahtanut kuin reilu tunti.. :D
   
 11. EVH

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  865
  Itellä on tämä ihan ykkösluurissa 1€/kk hintaan ;) Kommunikoinnit kun hoitaa whatsappissa yms, koko vuoden lasku on 12€!
   
 12. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Minulla puhelimessa TeleFinlandin vastaava 256 kbps, mutta on se kalliimpi kuin euron kuussa, olikohan 3e/kk. Hyvin olen pärjännyt. Ei paljoa viitsi puhelimella surffailla, kun on isompiakin näyttöjä olemassa ja kun joka puolella on wifi, kotona ja töissä, niin ei paljoa tarvitse kalliista mobiilidatasta maksaa.
   
 13. Sargo

  Rekisteröitynyt:
  27.10.1999
  Viestejä:
  1 803
  0,2M:lla sinällään voi pärjätä OK, mutta tuo liittymän kaikkein huonoin prioriteetti dataliikenteessä verrattuna muihin voi tappaa yhteyden ruuhka-aikoina hyvin tehokkaasti. Riippuu paikasta & ajasta, mutta kokemusteni mukaan TeleFinland vastaavalla liittymällä yleensä sentään hieman Saunalahtea nopeampi, 3G-kuuluvuus tosin huonompi.
   
 14. Jarmoz

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2009
  Viestejä:
  72
  Hankala tilanne ku saunalahel, ei ole mitää tuon ja sen 3G välis ja kuitenki haluttais, että sama puh nro pysyy, kun talossa muitakin elisa/saun liittymiä, bonukset yms. ja kun kotona kuitenkin on jo 3g wifi, niin ainaki vois kokeila tuota liittymää, onha seki parempi ku ei mitään, voi tarvittaes jotai tsekata reissunpääl, kun ei kaikkialta löydy ilmais wifejä. Katotaan, jos ei millään tunnu riittävän nii noita 2M liittymiä. Sauniksel pitäs tulla joku liittymä tohon välimaastoon.
   
 15. autonaamio

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2013
  Viestejä:
  888
  jos paljon liittymiä elisalla/saunalahdella ja ei määräaikaisia niin sanot. että vaihdatte kaikki liittymät toiselle puolelle jos ei ratkaisua löydy. kummasti sieltä löytyykin se 1-2 megan nopeus siihen liittymään.

  eli se on siis mahdollista saada se 1-2 megaa siihen, ai mistäkö tiedän... noh :rolleyes:
   
 16. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Kyllä se on aika tarkkaan 0.250 ulos sekä sisään, ja yleensä aika lähellä tuota huimaa maksimia.

  Skypen kaista ilmeisesti selvisi jo, nettisurffaus on ainoa missä tuo on hidas, kun kalenterin ja sähköpostin synkkayksen käyttämä datamäärä on mitätön. Mapsiinkin riittää, etenkin jos tallentaa alueen offline-karttana.

  Tämä hyvä pointti. Jossain määrin hitauden sietokyky (noin yleensäkin) varmaan korreloi sen kanssa miten ns. tyhmä tai keskiverto käyttäjä on.

  Tohon Saunalahden 2G-liittymään kaiketi voi ottaa ei-määräaikaisena lisäpalvelun nimellä Mobiililaajakaista Mini (0.5M) / Perus 2M / Nopsa (3G), kannattaa katsoa tuleeko jopa halvemmaksi kuin nopeampi kytky. Etuna se että ei ole kytkyssä kiinni ja ton voi sitten ottaa kokeiluksi tai jos ei riitäkään tai vaan tarkoituksella tietyksi ajaksi reissuun yms. En tiedä näkyykö nuo nettisivulla selvästi missään vai vaan liittymänhallinnan kautta (ja vielä toimivan oma.saunalahti.fi kautta, näin ainakin omassa Nopsa-liittymässä joka oli 2G:n edeltäjä).

  Tosiaan vähän kummaa, miten vaihtoehdot vähän ei-wifin kautta käyttävälle on joko tämä 0.250 masokisminopeus tai heti pari kymppiä nopeudesta jolle ei ole mitään käyttöä. Näiden väliin ei operaattorit yleensä tarjoa mitään ja 2M:sta seuraava askel on heti 3G-maksimi. Ainakin vielä pari vuotta sitten oli jopa harvinaista että data kuuluu ylipäänsä perusliittymään mukaan. Kai tässä vaan on kyse paremmista katteista.

  ps. "haluttais, että sama puh nro pysyy" :confused: Sitähän nyt ei ole tarvinnut vaihtaa enää vuosiin...
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti