Satelliittipaketin asennus?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Sikakissa, 22.01.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Ja kysytääs toinenkin kysymys nyt kun vihdoin tuli saatua CMore boxi nettiin, eli laite saa kyllä konffattua nettiasetukset, mutta On Demandiin ei saa yhteyttä, käynnistää kyllä ohjelman mutta väittää vaan "VOD palvelimeen ei voitu muodostaa yhteyttä". Googletus ei tuota tulosta, joten kysytään tätä kautta. Nettina on 4G ja modeemina Huawein B593. Olettaisi että tämän ei pitäisi olla ongelma kuitenkaan, koska kuitenkin saa asetukset määritettyä.
   
 2. muttley

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  26
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 3. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Tämä asia siispä selvisi. Kiitokset!
  Vielä kun joku osaisi sanoa jotain tuohon digiboxin Cmore play ongelmaan. Asiakaspalvelussa ei osattu sanoa yhtään mitään, ei kuulemma oltu kuultukaan tämänkaltaisesta ongelmasta, eikä mistään ristiriidoista 4G:n kanssa. "Mun käsittääkseni se riippuu vaan nettiyhteyden nopeudesta" oli vastaus.
   
 4. AvatarX

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2001
  Viestejä:
  754
  Eipä ole täällä ollut ongelmia moottorien kanssa. Minulla on käytössä 2kpl noita tavallisia diseqc-moottoreita sekä sitten tuollainen järeämpi itse tehty "polar mount" aktuaattorilla.
  Silloinhan voi tulla ongelmia jos lumi estää antennin liikkumisen, mutta kovatkaan pakkaset eivät tunnu olevan mikään ongelma.
   
 5. kake69

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2004
  Viestejä:
  3
  Moi kaikki kiinnostuneet sat harrastajat ! vaihtoehtoinen on myös tuollainen linkistä näkyvä "lätty" mikä minullakin on ! jos haluaa harrastaa enemmän.
  Wavefrontier Toroidal 90 satelliittiantenni 1-16 mikropäälle (Vain Matkahuollon toimitus) - Satelliittiantennit - Antennit
  Ja alkaa näkymään! tietysti joutuu hankkimaan muutman mikropään lisää + disekin eli EMP-Centauri S8/1PCP-W2 DiSEqC-kytkin 9/1 - DiSEqC-kytkimet - DiSEqC esim 9 sateliitille ! ja ilmaisia kanavia alkaa virrata.
  Tietysti otetaan huomioon mikä on vastaanotin, itsellä Dreambox 800hd 1 virittemellä. Dream Multimedia Dreambox DM800SE HD-satelliittidigiboksi, DVB-S2 - DVB-S2 - Digiboksit
  saa muokattua lähestulkoon kaikkia asetusia ! Tietysi on Clooni versioita halvemmalla !.
  Olen hyvin tyytyväinen tuohon kokoonpanoon,ennen oli Triax MultiBlock sivusyöttö, 3-20° 4lbn pidike. Asensin sittemmin moottorin joka on hyllyllä vieläkin Stab HH-100 kääntömoottori - MediaPlazaShop.com
  Kyllästyin odottelemaan kanavien hakuun koska tuolla sain 5W -42e väliltä sateliitit näkyviin ;)
  HARRASTUS ON KIVAA !!
   
 6. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 193
  Vähän vinkkiä kaivattais..

  Elikkäs tilattiin tommonen Canal Digital paketti. Asensin sen ja kaikki meni niiltä osin OK. Säädin Skew (10,4) ja kallistuskulman (13,15) laskurien mukaan kohdalleen (tarkistin puhelimen vatupassilla, eli voi olla vaikea saada kotikonstein lähemmäksi), kytkin antennipiuhan olemassaolevaan antennipiuhaan jne.

  Kaikki pitäs olla kohdallaan paitsi suuntauksen, jonka pitäis olla noin 206,5 astetta.
  Senkin katsoin kompassilla jotakuinkin sinnepäin, ja olen tuota antennia sitte illan käännellyt edestakaisin. Eikä mitään. Ei pienintäkään signaalin hiventä digiboksin signaalitiedossa. Pelkät mustat palkit.

  Eikö tuossa signaalipalkissa pitäis näkyä edes jotain merkkejä signaalista, vaikkei se täysin kohdallaan olisikaan?

  E: Nyt löytyi signaali, kun otin seinärasian pois ja kytkin boksin antennijohdon suoraan talon piuhaan niin signaalin voimakkuudeksi hyppäsi 96%. Kuitenkin laatu näyttää edelleen nollaa.
  Mitäs nyt pitäisi tehdä? ???

  Näkyvyys on satelliitin suuntaan esteetön. (Lähimmät esteet useamman kilometrin päässä, joten ei ole edes teoriassa mahdollista että jokin blokkaisi.)
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2013
 7. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 193
  Tjooh, tulipa tehtyä oikein tuuriasennusten tuuriasennus. Hain mittarin lainaan ja aikani sen kans säätelin, kunnes totesin että se on rikki. (Ei signaali muuttunut yhtään mihinkään missään asennossa.)
  Soitin asentajalle (tähän pakettiin kuului asennus kaupan päälle) ja asentaja aiko tulla pikapuoliin.
  Otin suuntauslaitteen välistä pois ja "heitin" antennin vain suurinpiirtein sinnepäin. Sisälle kävellessäni vilkaisin televisioruutuun ja samassa ruutuun rävähti signaalin laaduksi 100%...
   
 8. CryoniC

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  354
  Nostetaanpa vanhaa lankaa.

  Rouvan isovanhemmat muuttavat eivätkä haluaisi enää viritellä satelliittivehkeitä uuteen asuntoon. Ovat kuitenkin lähes 100% venäjänkielisiä ja venäjän kanavat pitäisi saada.

  SatShopissa törmäsin tällaiseen IPTV laitteeseen http://www.satshop.fi/network/iptv/aura-hd-se.html

  Tuolla pitäisi näkyä toistasataa venäjänkielistä kanavaa (Venäjältä ja Ukrainasta), onko murolaisilla kokemuksia ko. laitteesta onko hinnan arvosta kultaa vai kannattaako jättää väliin? Uudessa asunnossa on 10/10M kuitu vakiona, riittääkö se vai pitäisikö nostaa esim. 50/10 tai 100/100?
   
 9. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Tuolla sanotaan noin, että "Huom! Tarvitset vähintään 6 Mbps internet-yhteyden. " Eli tuon mukaan riittäisi ihan tuo 10/10Mbit/s liittymä. Mutta jos meinaavat hankkia toisenkin boksin, niin silloin suosittelen nostamaan netin suoraan sinne 50/10Mbit/s.

  No parempihan tuollainen laite on ostaa käyttöön ja testata, mutta uskoisin tuon aika toimiva vehje olevan.
   
 10. CryoniC

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  354
  Huomasin kanssa tuon maininnan 6M yhteydestä, mutta monesti "se olla vain mainos" ja todellisuudessa vaatii tuplat tai vaikka triplat. Isovanhemilla ei muita laitteita (tietokoneita, tabletteja yms.) ole joten koko kaista on pyhitetty vain ja ainaostaan tuolle boxille. Huomenna pitäisi paketti olla noudettavissa joten voin tänne kertoa ensikäden kokemuksia jahka saadaan laite asennettua.
   
 11. Crosshair

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2012
  Viestejä:
  70
  Nyt kun tämmönen ketju heräteltiin, niin tuli mieleen... Varastosta löytyy noin 10 vuotta vanha canal digital lautanen kahdella mikropäällä ja Nokia 9802s viritin, saako noilla tänäpäivänä mitään järkevää aikaiseksi?
   
 12. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 209
  Onko tuo DVB-S -boksi vai vain analoginen? Analogikanavia ei taida kauheasti enää olla. Digikanavia löytyy hyvinkin paljon. Järkevyys riippuu siitä mitä haluaa katsoa, mutta esim. Astra sijainnissa 19.2E ja Hotbird siinä vieressä (13.xE) lähettävät paljon ilmaiskanavia, jotka varmaan näkyisivät noilla vehkeillä.
   
 13. Crosshair

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2012
  Viestejä:
  70
  Kyllähän tuo muistaakseni digitaalinen on, ja jos oikein muistan niin ettei olis ollu just nuo satelliitit joihin oli aikanaan suunnattu. Pitää jossain vaiheessa ihan mielenkiinnosta kokeilla.
   
 14. CryoniC

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  354
  Tänään tuo auraHD tuli ja on kyllä fiksu laite. Kanavat saa lajiteltua kielen mukaan ja kieliä löytyy arviolta 50. Venäjänkielisia kanavia (jonka takia laite hommattiin) löytyy se liki 200kpl.

  Asennus oli helppoa. Johdot kiinni ja installation wizardilla asetukset kohdalleen. Valikot ovat yksinkertaiset ja loogiset selata. Jos tarvetta on muunkielisille kanaville niin voin kyllä suositella. Laitteen saa liitettyä nettiin joko wlanilla tai kaapelilla. Boxi itsessään ei paljon röökiaskia isompi ole ja se on helppo piilottaa. Itse laitoin sen seinätelineessä olevan taulutelkun ja seinän väliin.

  Ps. jos jotakuta kiinnostaa niin täällä olisi ylimääräisenä lautasantenni setti sekä uusi/käyttämätön suuntausmittari --> http://www.satshop.fi/tarvikkeet/suuntausmittarit/digital-satellite-finder.html (tarkemmat tiedot lautasantennista ja boksista saa juhannuksen jälkeen)
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tuolla boksilla saa näkymään DVB-S kanavat. Siis sd-laatuiset. Hd-kanavat eivät näy (DVB-S2).

  Tuolla voi tutkailla mitä näkee:

  Astra 19E (saksalaisten satelliitti)

  http://fi.kingofsat.net/tv-19.2E-fta.php

  Hotbird (muun Keski- ja Etelä-Euroopan satelliitti)

  http://fi.kingofsat.net/tv-13E-fta.php

  Noista valita siis jompikumpi yhden mikropään satelliittiantennilla. Muissa satelliiteissa maksuttomien kanavien tarjonta on paljon huonompaa. (Ainoa poikkeus on Brittien Astra 28E, mutta siinä satelliitissa kiinnostavimmat kanavat, Kuten BBC 1-4 ja ITV:t, vaativat Suomessa noin 5 metrin halkaisijaltaan olevan lautasantennin. Eli se ei ole normaalista mikään vaihtoehto.)

  Tuolla voi hahmottaa mihin lautasta käännellä:

  http://www.dishpointer.com/

  Suuntausmittari on ehdoton varuste jos ei halua hermoja menettää lautasen suuntauksessa.

  http://www.satshop.fi/meters-tools/meters/satellite-finder-suuntausmittari.html

  Noilla nykyisillä vehkeillä pääsee siis hyvin alkuun.

  Jos nälkä kasvaa myöhemmin niin Ebaystä saa noin 40 eurolla teräväpiirto-satelliittibokseja joissa onnistuu tallennuskin ulkoiselle kovalevylle.
   
 16. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  Nostellaan vähän vanhaa ketjua..

  Muutimme taloon, jonka seinälle jäi roikkumaan Canal Digitalin lautanen ja mikropää. Minulla ei ole mitään kokemusta sateliittivehkeistä, mutta jäin pohtiman, josko tuosta olisi minulle jotain hyötyä.

  Teknisessä tilassa on laite, joka yhdistää normaalin haravan ja sateliittisignaalin yhteen antennikaapeliin, ja sen jälkeen signaali jaetaan eri huoneiden antennirasioihin. Televisiona minulla on Samsungin ue60f6375, jossa on dvb-s2 viritin.

  Päättelin nettiä selailemalla, että tarvitsen ehkä tällaisen kapistuksen: http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tekniikka/Radio-ja-tv/Antennit/Yhdyssuodin-TVSAT-2000022444/

  Kytkin antennirasiasta piuhan tuohon yhdyssuotimeen, ja suotimesta kaksi piuhaa televisiolle. Kun teen TV:ssä kanavahaun, on minulla valittavissa kaapelin ja antennin lisäksi vaihtehdot "satelliitti" ja "Canal digital". Jos valitsen "satelliitti", ehdottaa TV satelliitiksi Astra 19.2E. Joka tapauksessa mitään kanavia ei löydy, valitsen sitten viritysvalikosta sateliitin tai Canal Digitalin.

  Laitasen suuntaa ei ole mitenkään tarkisttu, eli sehän voi olla kääntynyt. En tiedä, milloin edellinen omistaja on tuota käyttänyt. Kuvittelin, että suunta on oikea, kun tv keksi jostain tuon astra 19.2e nimen?

  Miten tätä kannattaisi lähteä selvittämään?

  E: Sellainen outo huomio vielä, että ennen yhdyssuotimen hankkimista löysi TV normaalia antennisignaalia virittäessä satoja kanavia, joilla ei ollut mitään nimeä tai sisältöä.. En tiedä liittykö jotenkin tuohon lautaseen, vai oliko tuo joku muu häiriö.
   
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Nyt on liikaa liikkuvia osia.

  Homma kannattaa lähteä liikkeelle sillä, että kytket suoralla antennikaapelilla sen telkkarin satelliittiantenniin. Eli vie ne vaikka sinne tekniseen tilaan väliaikaisesti.

  HUOM!! Satelliittisignaali kytketään telkkariin aina käytännössä F-liittimellä. Eli toinen antennijohto tarvitaan sitä varten. Harava-antennin signaali tulee taas IEC-liittimellä.

  Nyt kun suoritat telkkarillalkanavahaun, niin näet mihin satelliittiin se on suunnattu löytyneistä kanavista.

  Satelliitit eivät lähetä nimitietoaan. Eli pitää päätellä löytyneistä kanavista minne on suunnattu. Samasta syystä se että telkkarissa lukee Astra 19 niin se ei tarkoita mitään. Se nimi on vain kaivettu vain jostain telkkarin muistista siihen.

  Jos maksuttomat kanavat kiinnostaa niin antenni pitää suunnata Astra 19E, Hotbird 13 tai Astra 28E suuntaan.

  (Nykyään näkyy Vaasan korkeudelle saakka Astra 28E suunnassa 2G satelliitin Eurooppa keilojen kanavat 80 senttisellä lautasantennilla: http://fi.kingofsat.net/sat-astra2g.php )

  Siihen suuntaukseen tarvi tuollaisen mittarin:

  http://www.satshop.fi/meters-tools/meters/satellite-finder-suuntausmittari.html

  Tuolla sivulla antennin suunnat saa katsottua:

  http://www.dishpointer.com/

  Kun nuo jutut kunnossa niin sitten kytkeä se yhdyssuodin siihen antennikaapeliin.

  Ja sitten tarvii telkkarin päähän satelliittirasian:

  http://www.satshop.fi/distribution/antenni-pistorasiat.html

  Normaalista antennirasiasta ei tule läpi kuin taajuudet 800 Mhz saakka. Satelliittisignaali taas tulee taajuudella 1000-2200 Mhz.

  Jos taas maksulliset suomi-tekstitetyt kanavat kiinnostavat niin antenni pitää suunnata Thor-satelliittiin. Televisioon tarvii ostaa myös Conax-CI-lukija. Kustantaa noin 40 euroa.

  Jos antennin koko on 65 senttiä, niin se on vähän liian pieni Astran ja Hotbirdin vastaanottoon. Osa kanavista näkyy aina, osa pätkii sateella ja osa ei näy ollenkaan.

  Uusi 90 senttinen lautanen maksaa 37 euroa. Eli kannattaa melkein päivittää sen kokoiseksi.

  http://www.satshop.fi/antennas/satelliittiantennit.html

  Oulun korkeudella 88 senttisellä lautasella näkyy Astra 19 suunnasta lähes kaikki kanavat vielä. Das Erste HD ja muutama muu puuttuu. Melkein kannattaa Vaasan pohjoispuolella laittaa jo suosiolla 110 senttinen antenni.
   
 18. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  Kiitos! En kantanut telkkaria tekniseen tilaan, mutta vedin teknisen tilan seinällä olevan yhdyssuotimen outputista 15 metrin kaapelin suoraan television f-liittimeen. Tällöin yhdyssuotimessa oli kiinni vain lautanen, ei haravaa. Kun valitsin tv:n viritysvalikosta "canal digital sat" löysi tv välittämästi thor-satelliitin ja viritti about 380 kanavaa. Näistä tv tulkitsi "vapaiksi" noin kymmenkunta (+ joukko radiokanavia). Nuo vapaat kanavat siis näkyivät myös.

  Pohdin nyt syytä, miksi viritys ei onnistunut normaalin kaapeloinnin kautta. Sanoit, että TV:n rasian on oltava sateliittirasia - koskeeko tämä siis myös tilannetta, jossa signaali on yhdistetty yhteen antennikaapeliin ja erotetaan yhdyssuotimella television päässä? Nimittäin olohuoneen rasiassa ei ole F-liitintä (muualla talossa noita f-liittimellä varustettuja rasioita löytyy).

  En jaksa enää mennä lautasta mittamaaan, mutta se on joka tapauksessa vähintään 90 cm, ja sijainti on Lappeenranta. Eli siis kanavia olisi mahdollista saada näkyviin enemmän suuntaamalla lautanen kohti parempaa sateliittia?
   
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Thor satelliitista ei tule oikeastaan kuin yksi katsottava vapaa maksutonkanava eli Sky News International. Loput on jotain Moldovan television tyyppistä sontaa.

  Antenni pitää suunnata toiseen satelliittiin jossa on mielekkäämpää maksutonta katsottavaa.

  Vaihtoehdot on tuossa ne järkevimmät:

  Astra 28E


  http://fi.kingofsat.net/sat-astra2g.php

  Noista näkyy nuo missä taajuuden perässä lukee "Europe". UK keilat vaativat Suomessa noin viiden metrin lautasantennin valitettavasti joten ne voi unohtaa.

  Astra 19E (saksalaisten satelliitti)

  http://fi.kingofsat.net/tv-19.2E-fta.php (Täältä tulee muun muassa Saksan RTL josta näkee formulat)

  Hotbird (muun Keski- ja Etelä-Euroopan satelliitti)

  http://fi.kingofsat.net/tv-13E-fta.php

  Tsekkaa tuolla sivulla antennin suuntaus em. satelliitteihin omassa osoitteessa:

  http://www.dishpointer.com/

  Puita tai taloa ei saa sattua satelliitin ja lautasen väliin. Pitää olla suora näköyhteys.

  Antennin suuntaukseen tarvit tuollaisen piipparin:

  http://www.satshop.fi/meters-tools/meters/satellite-finder-suuntausmittari.html

  Ilman tuota piipparia suuntaus on todella vaikeaa. Tuon kanssa helppoa. Voi osua tosin ensin väärään satelliittin. Löytynyt satelliitti selviää tuolta kingofsatin kanavalistoilta. Jos on väärä niin kääntää sitten uudelleen antennia oikeaan suuntaan ja toivoo että sattuu oikea satelliitti hollille.

  Se satelliittitaajuus (välitaajuus) jolla se jaetaan mikropäästä eteenpäin on luokkaa 1000-2200 Mhz. Normaali antennirasia ei päästä sitä taajuutta enää läpi vaan se tökkää siihen rasiaan.

  Rasian jälkeen se antennijohdon haaroittaminen suotimilla tai muuten ei auta kun se signaali on jäänyt satelliitin osalta sinne rasiaan.

  Eli pitää vaihtaa se antennirasia F-liittimellä varustettuun satelliittirasiaan:

  http://www.satshop.fi/distribution/antenni-pistorasiat.html

  Noista tuo upotettava malli ja kansi sille sopii todennäköisesti siihen nykyisen rasian tilalle. Vaihto onnistuu kyllä omin avuin jos ei ihan tumpelo ole.

  Television satelliittivirittimestä pitää hakea sokkohaulla koko satelliitin kaikki taajuudet. Silloin saa ne kaikki maksuttomat näkyviin.
   
 20. Lowry

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  19
  Telkkari näyttää kanavahaussa satelliitiksi Astra 19.2, eikä tarjoa muita vaihtoehtoja, mutta todellisuudessa kanavat tulevat tällä hetkellä Hotbird 13:sta. Korjaantuukohan asia lautasta kääntämällä vai mistä pitäisi lähteä liikkeelle, että saisi Astran lähettämät kanavat näkyviin?
   
 21. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Lautasen kääntämisestä on hyvä lähteä, jos haluaa jonkun eri satelliitin kanavat saada näkymään. Jos Hotbirdiin suunnattu, niin ei sillä silloin Astran kanavia vastaanoteta. Tosin onhan noita sivu- ja multisyöttöjä, joissa lautanen suunnataan kahden tai neljän position väliin, ja mikropäät kääntämällä sopivaan asentoon saadan lautasta kääntämättä vastaanotettua 2-4:n satelliitin kanavat. Vaatii isomman lautasen ja signaalinvoimakkuudet tietysti kärsii, kun lautanen ei ole tarkasti suunnattu satelliittia kohti. Kääntömoottorilla saa optimaaliset signaalit kaikista satelliiteista, joihin vain näkyvyyttä on.
   
 22. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Jos lautasesi nyt on suunnattuna kohti Hotbirdiä (13E) niin saat sen suunnattua kohti Astraa (19.2) kääntämällä sen 6° itään päin nykyisestä horisontaalisuunnasta. Astra on myös hiukan korkeammalla, noin 0.5° mutta tällä ei liene merkitystä.

  Tällä laskurilla voit sijaintipaikkasi koordinaattien avulla laskea lautaselle tarkat suunnat:
  http://oh8jep.kotinet.com/satlaskin.html

  Apuna suuntauksessa voit myös käyttää kännykkäohjelmia kuten Satfinder Lite ja Satellite Director. Ainakin androidille nuo löytyvät.
   
 23. Lowry

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  19
  Pitääpä siis kiivetä katolle joku päivä. Lähinnä siis mietitystä aiheutti, että miksi telkkarin mukaan satelliittina on Astra, kun kuitenkin kanavat ovat selkeästi toisesta satelliitista. Tämän huomasin tänään kun aloin tarkemmin selvittää mitä kanavia sieltä nyt näkyy, kun aiemmin ihmettelin miksi Astran kanavista esim. RTL ei näy. Satfinder Liten kerkesinkin jo ladata ja vaikutti ihan pätevältä sovellukselta.
   
 24. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 209
  Joissain vastaanottimissa valitaan satelliitti ennen viritystä, voisiko olla siitä kyse? En tosin tiedä minkä takia, olisikohan kanavahaun nopeuttamiseksi tai jotain...

  Onko antennissa useampi mikropää? Aika yleinen ratkaisu on laittaa 2 mikropäätä ja diseqc-kytkin 6 asteen sivusyöttöpalikalla (tai "monoblock"-mikropää), jolloin saa Astran (19.2E) ja Hotbirdin (13E) näkyviin. Silloin vastaanottimen asetuksiin pitää määrittää, että käytössä on diseqc-ohjaus.
  Tuolta voi katsoa suuntauksia myös:
  http://www.dishpointer.com/

  Tuo piirtää linjan googlen ilmakuvan päälle, jolloin suuntausta on helppo arvioida. Mutta suuntausmittari on joka tapauksessa suotava, jos aikoo lautasen asentaa.
   
 25. Lowry

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  19
  Käytössä on Samsungin telkkarin oma viritin ja kanavahakua aloittaessa voi valita satelliitiksi Astra 19.2 tai kaikki satelliitit, mutta kummallakaan vaihtoehdolla ei noita Astran lähtettämiä kanavia näy. Näyttäis olevan 2 mikropäätä, mutta muutettiin siis vasta ja satelliitti laitteet on joltain edelliseltä omistajalta eikä niistä ole mitään tarkempaa tietoa. Löytyykö mahdollinen diseqc-kytkin lautasen luota? Näköjään telkkarista löytyi noi asetukset, niin pitää katsoa olisko niistä jotain apua, mutta sielläkin lukee satelliittina Astra 19.2E.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti