Satelliittipaketin asennus?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Sikakissa, 22.01.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Onkos kellään tarkempaa tietoa satelliittipaketin asennuksesta? Katselin tuossa Canalin satelliittipakettia, millä olisi nyt hyvä tarjous. Lähinnä kiinnostaisi muutamat asiat, eli tarvitseeko tuota HD-digiboksia välille jos on uusi smart-tv? Työkaveri selitti että jotkut smart-tv:t pystyisi langattomasti ottamaan satelliittisignaalin vastaan, pitääkö paikkaansa? Vai asennetaanko kaikki Canalin paketit piuhoja vetämällä? Porataanko reikä seinään vai välikaton kautta vai miten nämä normaalisti hoidetaan? Asutaan uudehkossa rivitalossa, hieman kauhistuttaa jos seinään reikiä joutuu porailemaan.
   
 2. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Et ikinä saa Canal Digitaalin satelliittilähetyksiä kuin piuhan kautta eli työkaveri on väärässä.
  Sinulle asennetaan nuo satelliittilaitteet piuhalla ja yleensä seinään porataan reikä/reikiä.

  Sitä paitsi LG ja Samsung käyttää tuota smart-tv nimitystä ja tietyissä Samsungin telkkareissa on DVB-S2 viritin.

  Eli jos sulla on satelliittiviritin telkkarissa, niin sun pitää ostaa oma CI+moduuli.

  Muistahan ottaa isännöitsijään yhteyttä, että meinaat hommata satelliittilautasen.
   
 3. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Tietkö näistä reikien poraamisesta enemmän? Miten isot reiät tulee? Kai ne jotenkin suojataan ympäriltä/peitetään?
  Isännöitsijään otin yhteyttä jo, käski käydä kyselemässä vastustaako kukaan muu asukas, ei vastustelua. Tosin yksi oli myös huolissaan juuri noista rei'istä.
   
 4. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Reikä on niin paksu, että antennikaapeli mahtuu reijästä sisään. Jotain 7-8mm. Reikä pitäisi suojata tiivistamassalla.

  Ainoa juttu tulee eteen, että onko sulla piha eteläänpäin? Ei puita edessä tai rakennuksia? Ja kannattaa samalla pyytää se pykälää isompi lautanen eli väh. 85cm. Kyllähän se 60cm riittäisi, mutta saa jättää säävaraa.
   
 5. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Ilmeisesti tuosta reiän poraamisesta ei siis pitäisi mitään haittaa rakenteille olla?
  Löysin jonkun nettisivun missä sai tarkistaa kartasta minne suuntaan pitäisi suunnata satelliitti, meillä on päätykämppä, niin on suora yhteys satelliittiin. Ja ymmärsin niin, että jos jostain syystä vain ei saa signaalia toimimaan, niin sopimus on purettavissa eikä tarvitse maksaa mitään asennusyrityksestä. Nyt Canalilla olikin tarjous että ei toimitus/avausmaksua ollenkaan.
   
 6. jorma567

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2008
  Viestejä:
  68
  suomessa canalin satelliitti on aikaslailla kohtisuoraan etelässä. jos sulle tulee tallentava hd boksi niin silloin mennään 2kaapelilla lautaselle ja ne on noin 5mm reikiä. ja se suuntaus on oltava millilleen kunnossa ja esteetön näkyvyys taivaalle.
   
 7. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Tuon antennikaapelin (kaapeleiden) veto on etenkin betonielementtitalossa helppointa esim. ikkuna- tai ovikarmin tilkevälin kautta. Tällöin ei rakenteet juurikaan vahingoitu.

  Itse olen vetänyt kaapelin ikkunan karmin alapuun alta siellä olevan eristysvaahdon ja puisen tukitallan lävitse poraamalla 10 mm reiän. Ulkopuolella kaapeli tulee siis esiin vesipellin alta.
   
 8. JiiAa

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2002
  Viestejä:
  813
 9. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Kiitokset!
  Tässähän olikin hyvä vinkki. Pitää tilata etukäteen yksi kappale, jos asentajalla ei itsellään ole mukana.
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Jos televisiossa on dvb-s (tai dvb-s2) viritin niin sillä pystyy katselemaan satelliitti-kanavia pelkällä satelliittiantennilla. Silti se tarvii sen antennikaapelin television ja satelliittilautasen välille.

  Satelliittilautanen heijastaa sen halutun signaalin mikropäähän joka on lautasen edessä. Sieltä se pitää viedä koaksiaalijohtoa pitkin satelliittidigiboksille (tai suoraan telkkarille jos siinä on dvb-s viritin). Boksilta siltten hdmi tai komponentti tai scart-kaapelia pitkin telkkarille.

  Tuolta näet mihin suuntaan se lautanen pitää suunnata:

  Masan Satelliittisivut /

  Thor (0,8W) on se satelliitti josta Canal Digitalin maksuteevee kanavat tulevat.

  Satelliitti-antennin kaapeli tuodaan telkkarille sitä kautta mistä asentaja saa sen helpoiten vähimmällä vaivalla vedettyä. Näin veikkaisin ainakin Canal Digitalin tarjousasennuksen kanssa. Jos asennukseen on valmis satsaamaan itse tai maksamaan siitä asentajalle niin voihan sen signaalin tuoda sitä nykyistäkin antennijohtoa pitkin jos talossa on nykyaikainen tähtiverkko. Vaatinee siihen uuden sat-antennilähtöisen seinärasian ja toiseen päähän talon kaapelia palikan joka yhdistää sen sat-antennin siihen harava-antenni johtoon tai kaapeli-antennin johtoon.

  Thor satelliitin kautta ei näe muuta kuin kuukausimaksullisia tv-kanavia pari "jeesus-kanavaa" lukuunottamatta.

  Suosittelen että asentaa itse lisäksi toisen antennin Astra 19,2E ja HotBird 13E satelliittien vastaanottoon.

  Kustannus sillä on noin 60-70 euroa.

  Satelliittipaketti 80 cm 2 satelliitin vastaanottoon, 6° (Vain Matkahuollon toimitus) - Satelliittipaketit

  plus

  Gecen DiSEqC-kytkin 4/1 - DiSEqC-kytkimet - DiSEqC

  plus

  F-liittimiä noin 4 kpl:

  F-liitin, 7 mm, vesitiivis - Liittimet - Liittäminen

  Ja suuntausmittari:

  Goobay Satellite Finder satelliittiantennin suuntausmittari - Suuntausmittarit - Tarvikkeet

  Astrasta ja Hotbirdistä saa noin tuhat maksutonta kanavaa. yli 90 prosenttia niistä on täyttä roskaa, mutta jää sinne uutiskanavia puolisenkymmentä, Saksan "kaikki" kanavat (joista iso osa teräväpiirtona), musiikkikanavia useita, muutama urheilukanava yms. yms.

  Tuolla näkyy Astran ja Hotbirdin maksuttomat kanavat:

  Astra 1H / Astra 1KR / Astra 1L / Astra 1M / Astra 2C (19.2E) - TV - taajuutta - KingOfSat

  Hot Bird 13A / Hot Bird 13B / Hot Bird 13C (13E) - TV - taajuutta - KingOfSat

  Järkevintä olisi tietenkin laittaa suoraan tuollainen yksi neljälle satelliitille tarkoitettu antenni ja heittää sillä alkuperäisellä 70 senttisellä Canal Digitalin yhden satelliitin antennilla vesilintua.

  Satelliittipaketti 110 cm 4 satelliitin vastaanottoon, 3-20° (Vain Matkahuollon toimitus) - Satelliittipaketit kotiin - Satelliittipaketit

  Tuolla 110 senttisellä antennilla saisi näkymään lisäksi neljäntenä satelliittina tuon brittien Eutelsatin vapaat kanavat:

  Eutelsat 28A (28.2E) - Kaikki lähetykset - taajuutta - KingOfSat

  Ehkä sille Canal Digitalin käyttämälle antenniasennusfirmalle voisi soittaa ja kysyä mitä pitää maksaa jos suoraan asentaisivat tuollaisen 110 senttisen 4 mikropään antennin (Eutelsat28, Astra 19, Hotbird 13 ja Thor 0,8)

  Mikäli monta satelliittia ottaa vastaan niin sisään tuodaan silti vain yksi antennikaapeli. Mikropäiden signaalit yhdistetään tuolla Diseq-kytkimella yhteen antennikaapeliin.

  Canal Digitalin asiakaspalvelusta ei kannata kysyä tuosta useamman satelliitin ja maksuttomien kanavien vastaanottomahdollisuudesta. Ne eivät taatusti ole yhtään innostuneita ajatuksesta. Parempi kysyä suoraan antennifirmasta sitä mahdollsuutta. Antennifirman yhteystiedot joka niitä Canalin uusien asiakkaiden antenneja asentelee saanee kuitenkin suoraan Canalin asiakaspalvelusta kun soittaa sinne ja sanoo vaikka että on hieman haasteellinen paikka asennukselle ja pitäisi kysellä vaihtoehdoista ja vaikka mahdollisesta kattoläpivienneistä antenniasennusfirmalta.

  Ei tuollaisen neljän satelliitin vastaanottoantennin asennus aloittelijallekkaan mahdoton rasti ole tee-se-itse hommanakaan. Tarvii vain tuon suuntauspiipparin. Katselee suunnilleen suunnat eri satelliitteihin satelliittikalenterilla valmiiksi. Sitten säätää ensin Astra 19,2E:n näkyviin ja sen laittaa keskelle. Sitten muistaa että ne mikropäät tulevat peilikuva siihen rinnalle verrattuna siihen mitä satelliitit ovat taivaalla. Näillä pakkasilla siihen ei kannata kuitenkaan aloittelijan ryhtyä kun siinä menee kuitenkin helposti useampi tunti. Ammattilaiselta tuskin puolta tuntia kauempaa siihen menee kun antennin suuntailee ja hienosäätää neljän satelliitin vastaanottoon.
   
 11. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Siellä 0 asteen pituuspiiristä vajaan asteen verran Atlantille päin huitelee, kuten Thorin positio 0,8W kertoo, joten ei se kovin "aikaslailla kohtisuoraan etelässä" nimenomaan Suomesta katsottuna ole. Satelliittien positiot kun eivät merkitse sitä missä kohtaa ne Suomesta katsottuna sijaitsevat. Huomattavasti enemmän "kohtisuoraan etelässä" sijaitsee mm. Astra2 (28,2E), se kun sijaitsee 0-asteen pituuspiiristä 28,2 astettä itään, eli Suomeen päin. Siitä voisi jo sanoa, että "Suomessa aikaslailla kohtisuoraan etelässä", toisin kuin Canal Digitalin Thor positiossa 0,8W.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Tuolla www-sivulla eri satelliittien suunnat näkee aika tarkkaan omalta tontilta:

  Satellite Finder / Dish Alignment Calculator with Google Maps | DishPointer.com
   
 13. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Vinklubrulezille suurenmoiset kiitokset isosta infopaketista!
  Canal-paketti on nyt tilattu, vielä Clas Ohlsonilta hakemaan valmiiksi tuollainen koaksiaalijohdon ikkuna-liitin niin ei tarvitse porailla.
  Testailin tuolla google-mapsin avulla, niin pitäisi olla suora yhteys satelliitille takapihalta. Kokeilin vielä Satellitefinderilla puhelimen kauttakin, ei esteitä.
  Josko keväämmällä sitten kokeilisi noita muitakin satelliitteja etsiä, menisi nyt kylmimmän ajan pelkällä Canalin paketilla.
   
 14. _Hunt_

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  88
  Ota huomioon, että lautaselta tulee kaksi piuhaa, jos hommasit tallentavan boksin.

  Turha tuota asennusta on liikaa pohtia. Ainakin meillä antenniasentaja veti piuhat todella nätisti ja huomaamattomasti.
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Katso samalla antennille sellainen paikka josta olisi näkyvyys mielellään kaikkiin neljään em. satelliittiin. Jos ei kaikki onnistu niin thorriin ja mahdollisimman moneen kuitenkin.

  Tuon neljän satelliitin vastaanottoon tarkoitettu 110 senttinen antenni maksaa tavaroineen 150 euroa. Sillä saa kuitenkin 1200 kpl kuukausimaksutonta kanavaa näkymään.

  Eihän se mitään maksa jos antenniasentajalle soittaa etukäteen jos kysyy mitä maksaisi optio että pitää sen Canal Digitalin 70 senttisen vakioantennin itse ja asentaisi sen sijasta tuollaisen nelipäisen antennin. Jos hinta on luokkaa 200 euroa antenneineen ja asennuksineen niin se kannattaisi melkein ottaa. Jos hinta taas yli 250 euroa niin ei kannata vaan kannattaa asentaa itse kesäisemmällä kelillä. Suunnilleen puolen tunnin lisähomma ammattilaiselta tuollaisen neljän satelliitin antennin asennuksesta ja suuntauksesta on verrattuna yhden satelliitin antenniin. Näin siis jos löytyy hyvä paikka antennille helposti.

  Onnistuu se aloittajaltakin tee-se-itse hommana mutta päivä siinä vierähtää ensimmäisellä kertaa. Joten tammikuussa siihen ei kannata itse ryhtyä vaan odottaa muutama kuukausi hieman mukavampia kelejä.

  Jos tulee tallentava sat-boksi niin niitä johtoja pitää tuoda 2 kpl antennilta sisälle saakka. Tämä sen takia että yksi satelliitti lähettää sekä ylä- että alataajuudella ja vaaka- ja pystypolarisaatiolla. Eli neljä erilaista mahdollisuutta. Viritin sitten ohjaa mikropään pukkaamaan yhden em. neljästä alueesta kerralla koaksiaalikaalia pitkin tulemaan virittimelle. Jos tallentaa yhtä kanavaa ja haluaa katsoa toista niin se toinen kanava saattaa olla 75% mahdollisuudella eri polarisaatiossa tai taajuusalueella jolloin tarvitaan sitä varten toinen antennijohto virittimeltä mikropäälle ja mikropääksikin sellainen kaksilähtöinen malli.

  Tuossa on samalla se syy miksei yhden satelliittiantennin signaalia voi jakaa vaikka haaroittamalla suoraan useammalle vastaanottopaikalle. Jokaiselle vastaanottimelle tarvitaan oma kaapeli antennilta saakka ja mikropääksi sellainen useamman lähdön malli. Niitä mikropäitä löytyy ainakin 8 lähtöisiin saakka.
   
 16. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Asentajasta ei ole mitään tietoa, oletan että asentaja soittaa muutaman päivän sisällä ja kyselee koska voisi mennä asentamaan. Mitään numeroa en ole saanut, ainoastaan mailiin tilausvahvistuksen. Pitää kysyä asentajalta sitten että pääsisikö 200e hintaan tuon nelipäisen antennin.
  Tallennuksesta, ihan normaalin HD-digiboxin otin mukaan pakettiin. Ajattelin että ne harvat kerrat kun jotain tallentaa, niin voisi käyttää sitten tv:n omaa tallennusta, jahka tv:n mallista pääsen sopuun niin voisi tilata uuden.
  Ja ei se ilmeisesti mikään mahdoton ole itse vetää toista piuhaa digiboxille joskus jos vaihtaa tallentavaan? Kuitenkin ajattelin ikkunan kautta vetää piuhat tuollaisella lattakaapelilla.
   
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Ei ole isohomma vetää sitä toista kaapelia jos tallentavan sat-boksin laittaa. Antennille pitää vaihtaa vain mikropääksi tuollainen twin-malli:

  Twin (2 ulostuloa) - Mikropäät (LNB)

  Siitä sitten toinen koaksiaalikaapeli virittimelle saakka. Päihin f-liittimet. Sitten vain ruuvaa ne paikalleen mikropäähän ja virittimeen.

  Televisiolla EI voi tallentaa USB-tikulle tai kovalevylle satelliittikanavia ellei televisiossa ole myös satelliittiviritintä (DVB-S2-viritin Canalin tapauksessa maaliskuusta 2013 alkaen).

  Antenniasentajan numeron saanet alueelllesi Canal Digitalin aspasta milloin vain. Jos kysyvät mihin tarvii sitä jo nyt niin sanoo vaikka että antennin kattoläpiviennin hinnasta keskustella teettääkö sen antenniasentajalla vai kattofirmalla. Jos ei etukäteen soita niin antenniasentaja saattaa soittaa milloin tahansa että tulee vaikka tunnin päästä asentamaan sen Canalin lautasen jos on kotona. Asentajalla ei välttämättä ole silloin mukana edes muita autossa kuin Canalin 70 sentin antenneja.

  Silloinhan voisi etukäteen kysyä antenniasentajalta mitä Canal Digtalin vakioantennin päivittäiminen 110 senttiseen antenniin maksaisi jolla voisi ottaa vastaan kiinteällä lautasella välin 0,8W-28,5E. Voihan senkin ottaa yhdellä mikropäällä varustettuna asentajan kautta ja asentaa itse ne kolme muuta mikropäätä ja 1-4 diseq-kytkimen itse milloin tahansa myöhemminkin.

  Canalin ja antenniasennusfirman välillä saattaa olla joku sopimus joka kieltää asentajaa asentamasta Canalin lautasen asennuskerralla antennia useamman satelliitin vastaanottoon. Tuolla em. tavalla sen voi kiertää jos sellainen on.
   
 18. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Kirjoitetaanpa hieman lisäinfoa.. Eli asentaja kävi keskiviikkona. Ei pystynyt ehdottaan isompaa satelliittia, koska paketti tuli kotiin aikaisemmin missä oli valmiiksi tuo pienempi satelliitti. Asennus meni hyvin, asensi taloyhtiön tiloihin, eli sähkökeskuksen katolle isännöitsijän luvalla. Hyvin näkyy ja kuva on mahtava HD-kanavilla kun on nyt uusi TV:kin.
  Mutta, yksi kysymys, eikö Thorissa ole MTV3 Max Sportin HD-kanavaa? Olen käynyt kanavalistan läpi moneen otteeseen, eikä kyllä löydy kuin Sport 1 & 2 kanavat.
   
 19. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Syy miksi tiettyä kanavaa ei näy johtuu ihan firmojen välisistä sopimuksista.
   
 20. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Ei näy satelliitistä MTV3 Max HD kanavaa. Satelliittikaista hd-kanavalle taitanee maksaa liikaa suhteessa tilaajamäärään em. kanavalla.

  Sen Canalin pienen lautasen käypäarvo mikropäineen lienee noin 30 euroa. Jos vapaat maksuttomat kanavat vielä kesällä kiinnostavat niin vaihda siihen sen tilalle sellainen 110 senttinen neljän satelliitin lautanen. Hintaa sillä on noin 150 euroa ja maksuttomia kanavia saa noin 1500 kappaletta lisää. Mukana muun muassa saksalaiset hd-kanavat joilta monet isoimmat urheilutapahtumat tulevat maksuttomina teräväpiirtona.
   
 21. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Kannattaa katsoa vaikka Huuto.netistä lautasia. Itse ostin jotain 3v sitten käytetyn 110x100cm offset 15euroon.

  Itsellä olisi tarkoitus ottaa kyseinen lautanen käyttöön.
   
 22. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Tämä on kyllä hyvä vaihtoehto. Joskus varsinkin isompia satelliittilautasia (2-4m) saa muutaman kymmenen euron hintaan käytettynä.

  Jos metrisen antennin otat käyttöön niin ehkä astra 1, hotbird ja eutelsat 28E on paras kombinaatio.

  Tuolta näkyy nuo eutelsat 28E:n vapaat kanavat:

  Eutelsat 28A (28.2E) - Kaikki lähetykset - taajuutta - KingOfSat

  SatShop.fi kaupasta saa Suomesta ihan kilpailukykyiseen hintaan sivusyötöt ja mikropäät. Erityisesti Eutelsatin vastaanottoon kannattaa hommata mahdollisimman hyvä mikropää sillä sen signaali on vähän heikohko Suomessa metrisellä antennilla sivusyötöllä vastaanotettavaksi. Hyvä mikropää vastaa sitä että antenni olisi halkaisijaltaan kymmenisen senttiä suurempi verrattuna huonompaan mikropäähän. 10-20 euroa nuo huippumikropäätkin maksavat joten kyse ei ole mistään mahdottoman kalliista investoinnista.
   
 23. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Vaikka lautanen olisikin vanha, ei todellakaan kannata laittaa sitä lautasen mukana tulevaa johtoa ja mikropäätä. Tiedä kuinka hapettunut johto on ja onko mikropää kunnossa.

  Monesti uudet mikropäät ovat parempia kuin tuollainen 15v vanha pää.

  Yksi vaihtoehto on hankkia moottoroitu antenni. Sillä ei tule sitä ongelmaa kuin useamman mikropään kanssa, että lautasen koko "pienenee". Jotkut puhuvat, että moottorilautasella olisi ongelmia talvella. Tiedä sitten.
   
 24. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Tilasin sitten myös Canalin paketin, sieltä tuli se 64cm peili. Ainakin sain tilattua asiakaspalvelun kautta sen 85cm peilin. Jää säävaraa.

  Odotan, että pääsen katsomaan Samsungin s2-virittimen kautta ohjelmia.
   
 25. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 149
  Palataas nyt tähän vielä, koska kyllä MTV3 Total markkinoi MM-kisoja että "kaikki ottelut HD-laadulla satelliittioperaattoreilla", mutta tämäkö siis ei pidäkään paikkaansa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti