Samsung PS51D555 51" Full HD 3D Plasma-TV

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Mikkos, 27.07.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  Ok. Joo, tosiaan myymälässä jos joku televisio näyttää selvästi muita "paremmalta", niin on mahdollista että kotona ei kuitenkaan saa kunnon kuvaa, itse olen vähän epäillyt eräitä Philipsin LED-malleja, joissa myymälässä on selvästi muita kirkkaampi ja "parempi" kuva, mutta mutta niissä varmaan kotona joutuu kirkkautta pienentämään ja kuvasta löytyy sitten muuta sanottavaa ..
   
 2. Ruano

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  19
  Testattu on: resetoin koko hiton töllön huoltovalikon kautta ja asensin myymälätilaan, eikä sillä mitään vaikutusta ollut (muuta kuin telkku resetoi itseään). Kuvaa joutu säätelemään ihan yhtä lailla kuin ns. normaalistikin (kuva kun ei tässä ole normaali) ja lopputulos on sama haalea soppa.

  Huoltovalikostahan löytyi myös näytön säädölle lisää asetuksia, mutta eipä taida uskaltaa mennä sitä kautta sorkkimaan telkkua sekaisin. Otin nyt vielä kuvan valkotasapainosäädöistä huoltovalikossa, että jos jollain sattuisi olemaankin suuresti poikkeavat arvot näissä, niin siitä voisi päätellä, että Sampan jannut on tehtaalla asetukset möhlineet: Aijaa.com - Huoltovalikkoa - 9638779.jpg

  Vaan alanpa uskomaan, että kun myyjänkin mielestä kuva on surkea, niin kyseessä on joko huono erä tai sitten minun lisäksi moni muukin telkkua katsonut odotti laitteelta turhaan hyvää kuvaa, eli että (tämän) plasman ominaisuuteen vain kuuluu moinen valkoisen harmaus/kontrastin surkeus.

  Eli kaitpa tässä täytyy huoltoon turvautua ja jos heidän mielestään kuva on OK, vetoan siihen, että myyjänkin mielestä näin ei ole. Ihan vaan etten joudu maksamaan, mikäli TV ei huollon mukaan huoltoa kaipaakaan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Ei mullakaan tuo valkonen yllä LCD-telkkareiden tasolle tai on hieman erin sävyistä. Pitääpä melkein tarkistaa tuo valmistuserän numero. Oon pitäny tuota normaalina eroina. Digi-tv puolen kuva on kyllä melko tummaa mössöä, mutta se nyt on niin surkeaa muutenkin, kun HDMI:n kautta värit on ollu ok. Uutena kyllä pumppasi selvästi valkoista sävyä, eli siis kirkkaus vaihteli jos vaikka tietokone kiinni Windowsin työpöydällä muutti valkosen ikkunan kokoa niin valkonen oli koko ruudullaselvästi tummempaa mitä sitten pieni pläntti ruudu. Ei oo tullu tuota nyt testattua, mutta normikäytössä ei kyllä huomaa.

  Onko muilla ollu tuota valkose/kirkkaan värin pumppausta tuossa?
   
 5. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
 6. Ruano

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  19
  Kyllähän tuo virransäästö olisi selittänyt asiaa, mutta tosiaankaan kun ei ole mikään niistä päällä, niin muuta selitystä on etsittävä. Yksi asia mikä on muuten ihmetyttänyt: plasman mustaa aina kehutaan, valkoisesta ei juurikaan mitään missään mainita. Löysin sentään suomi24:stä ketjun, jossa asiasta kirjoitetaan näin:

  "Plasmatelkussa jokainen pikseli tuottaa itse oman valonsa joten tumma kohta todella on tummaa. Paneelin kontrasti onkin aivan omaa luokkaansa LCD-näyttöön verrattuna. Plasmassa ongelma onkin toinen. Kirkkaana palava pikseli kuluttaa virtaa ja paljon joten plasman ruudulla ei voi näyttää kuvaa jossa jokainen pikseli palaa täydellä teholla koska proput lentäisivät seinästä. Niinpä paljon kirkkaita alueita sisältävää kuvaa himmennetään ja täysi kontrasti voidaan käyttää vain jos täysin tummaa pohjaa vasten näkyy pieni kirkas kohta."

  Ja: "Kun koko ruutu on valkoinen, plasmat leikkaavat kirkkautta aivan silminnähden."
  Lähde: kontrasti kontrasti - Laitteet - Suomi24

  Vaikka minulla on taustavalo täysillä ja kontrasti tapissa, sekä kirkkaus 70-80%, niin mikään ei vissiin lopulta auta jos/kun tästä sittenkin vain kyse: plasman musta on mustaa, mutta valkoista elektroniikka joutuu säätämään, jotta laite ei hajoaisi.
   
 7. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Televisioissa kai jotkin säädökset vielä rajoittavat maksimi virrankulutuksen määrää per neliösentti. Siksi voi olla että plasmoissa valkoinen menee harmaaksi kun virrankulutusta pitää tarkoituksella rajoittaa.
   
 8. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  Tuo Samsung on kuitenkin saanut kiittävät arviot kaikissa testeissä, joten kuvan kyllä pitäisi olla hyvä.
   
 9. Ruano

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  19
  Senpä takia telkun hankinkin kun täällä murossakin sitä niin kehuttiin. Yllätyksenä vain on tullut tuo "plasman yleinen ominaisuus", sikäli mikäli sellaisesta tässä tapauksessa edes on kyse. Kerran vielä: tästä kuvasta ja videosta näkyy varmasti parhaiten kuinka valkoisen sävy Sampalla muuttuu sen mukaan kuinka paljon sitä näytöllä on:
  Aijaa.com - Valkoista ja "valkoista" - 9647187.jpg
  Valkoisen sävyjä plasmatelkussa - YouTube

  Ja tuo vain pitäisi kenties alkaa ymmärtämään normaalina ilmiönä...
   
 10. Ruano

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  19
  Päätänpä osaltani tämän urputtamiseni kontrastin/valkoisen tasosta tähän viestiin. Otin näet yhteyttä huoltoon sähköpostitse ja kerroin tilanteen (laitoin heille myös linkin tänne palstalle, jotta näkevät myös kuvia ja viteoo). Kävin vielä sunnuntaina sekä Cittarissa, että Kodin Ykkösessä Samppaa kattelemassa ja kuviakin napsimassa:
  Aijaa.com - Samppa Cittarissa - 9662141.jpg
  Aijaa.com - Samppa Cittarissa - 9662142.jpg

  Ja koska telkussa näkyy sama harmaus myös kahdessa eri kaupassa, oli huolto sitä mieltä, että kyseessä vain on töllön ominaisuus ja sille ei huollollisesti mitään voi tehdä.

  Täytyy siis vain sietää asia. Ilmeisesti lyhykäisyydessään asia mennee näin: jos haluat mustaa, osta plasma, jos valkoista, hanki LCD. Ja jos kumpaakin?... Joka tapauksessa telkussahan on muutoin paljon todella hyvää ja kunhan välttelelen esim. talvilajien katsomista ja änärin pelaamista boxilla, niin silmä kenties tottunee kuvaan ;)

  Kiitokset mielipiteistä/vastauksista.
   
 11. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Ei millään pahalla, mutta Panasonicissani valkoinen on oikeasti valkeaa (testattu Final Fantasy XIII-2:n aloitusruudulla). Kävin katsomassa Samsungia Gigantissa ennen ostopäätöstä, ja siinä oli tosiaan tuota ongelmaa. Myös viereisessä Cittarissa kävin ja Nalle Puh sielläkin pyöri! Tämä ei siis ole plasmojen yleinen ongelma, perustuen omaan telkkariini ja pieneen kierrokseen kaupoissa.

  Mutta sinun telkkarisi tuli toimivana perille, oma telkkari oli joko valmiiksi rikki tai häiriöt tulivat viikonlopun säilytyksessä.
   
 12. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  Minäkin näin Samsungin Citymarketissa, mutta se oli jonkin pahvilaatikkopinon päällä erillään muista televisioista - kuva kuitenkin jätti positiivisen vaikutelman - oli ihan katsottava ja riittävän kirkas myymälässäkin - ruutu oli heijasteleva, mutta myymälässä ei ainakaan aiheuttanut mitään ongelmaa. Samsungissahan on kai perinteisesti vakiona vähän lämpimään päin väriskaala ja esim. Sonyssä viileä, "lämmin" lumi on tietysti likaisempaa kuin violettiin päin oleva, enkä täysin tuomitsisi sitäkään, jos valkoisen kirkkautta jotenkin Samsungissa rajoitettaisiin, ainakin se säästää silmiä ja loisteainetta.
  Mutta siis, ainakin itse olisin ollut valmis ottamaan sen Citymarketin TV:n kotiin.
  Panasonicia en ole päässyt katsomaan, kun niitä ei nykyään myydä kuin hifistelyliikkeissä ja verkkokaupoissa, ja vähän pelottaa ottaa sika säkissä verkkokaupasta, josta Panasoniceja TX-P50U30E ja TX-P46ST32Y saisi nyt todelliseen tarjoushintaan 599e.
  Samsungin televisiot ovat saaneet hyvät arviot avforums arvosteluissa, nimenomaan "freeview", eli kai englannin digikanavat, kuulemma näkyvät Samsungilla paremmin kuin muilla (halvimman 50" Samsung plasman arvostelusta) .. Panasonic taas kokonaisuutena on aina ollut vähintään yhtä hyvä kuin Samsung, mutta Suomessa on ainakin aina Panasonicin yhteydessä valiteltu että suoraan paketista digi-tv on huonoa ja vaatii säätöä.
   
 13. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  PS51D555 51" ja samaa versiota 59" näky olevan Prismassa jonkin sortin alennuksessa, 51" 895e ja 59" 1295e. Taitaa olla vuoden verran vanha malli kyseessä.

  Jaahasta tuota 51" saannut alle tuon hinnan jo viimevuoden puolella:smoke:
   
 14. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 711
  51" Anttilassa tarjouksessa 799 eur 25.3.2012 saakka.

  Tuo "D" muuten tuossa tarkoittaa käsittääkseni 2011 mallia, kun uudet 2012 mallit tulevat ne ovat E-mallia. Ja ilmeisesti hinnat ovat nousseet vanhoista lanseeraushinnoista jonkin verran.
   
 15. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  Jaaha, mun yksilö päätti alkaa pörisemään kirkkaalla kuvalla. Tai kuvalla ylipäänsä. Pitänee ottaa huoltoon yhteys.
   
 16. +sp+

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  15
  Ootko saanu toimimaan "oikein" eli leijumaan? Itseä vähän häiritsee kun jää kuvan "alle". Kokeilin 3D Subtitler:ia, mutta sillä ei toimi sampassa. Tietokoneessa toimii vlc:llä. Harmi kun ei ole konetta jonka voisi liittää samppaan..
   
 17. Zemez

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2006
  Viestejä:
  1 024
  En saanut silloin leijumaan. Ei ole kyllä tullut yritettyä sen jälkeen.
  Normiteksteinä se kieltämättä ei oikein ole hyvä. Kokeilin itekin tuota samaa softaa huonoin tuloksin..

  Tietääkö kukaan miten saisi subit oikein 3D-leffaan?
   
 18. Dervish

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2001
  Viestejä:
  2 736
  Eipä ole vielä mitään ongelmia ollut tekstitysten kanssa ko. töllöttimellä, 3D tai ei materiaalilla. Toki en leffojani netistä waretakaan.
   
 19. Sepalus A

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  4
  Viimeksi muokattu: 31.03.2012
 20. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Eli miten nuo subit tulee liittää? Kerran kokeilin, mutta ei toiminut. Elikkäs olen heivannut .mkv leffat ulkoiselle kovollo ja toistan ne siitä. Riittääkö siis, että hakee divxfinlandista subit elikkäs leffan nimi auto.mkv ja samaan kansioon heitän auto.srt niin Samsung toistaa automaattisesti tuon, kun leffankin laittaa pyörimään usbilta vai? Ei kyllä viimeksi onnistunut.
   
 21. FAC

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2000
  Viestejä:
  989
  Huh, on muuten hyvä tarjous.
   
 22. FAC

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2000
  Viestejä:
  989
  Eilen huomattiin sellainen seikka että PS3:lla NHL12:ta pelatessa silmät rasittuu ihan pirusti, niin että muutaman pelin jälkeen rupeaa ihan koskemaan silmiin. Mikäköhän homma tuo on ja voikohan jollain asetuksilla vaikuttaa. Käytössä oli HDMI1/DVI "Peli" ja pelitila päällä.

  Terävyys oli arvolla 50. Sitä varmaan kannattaa ainakin laittaa pienemmäksi, jopa nollaan..?
  Muut asetukset:
  solun valo 18
  kontrasti 92
  kirkkaus 55 (hdmi musta normaali)
  väri 50
  v/p 50/50
  värisävy vakio
  väriavaruus autom.
  mustan sävy pois
  mukautettu ruutu
  kaikki parannukset ja suotimet pois päältä
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2012
 23. Jansse

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2012
  Viestejä:
  163
  Kohta vuoden päivät ollu itsellä Samsung PS51D555 töllötin. Ei kauheasti kehuttavaa, särisee ja pörisee edelleen melkoisesti, ruutuun jää haamujälkiä todella helposti.
  Porukat osti samanlaisen television ja on alle puolvuotta vanha ja nyt huomasin, että on yksi kuollut/jumiutunut pikseli. Lisäksi ruutuun "palanut" jokin palkki, joka näkyy selvästi valkoisella tai mustalla ruudulla.

  Ajaahan tuo asiansa ja kuva on ihan kelpo. Tuskin enää plasmaa ostan seuraavaksi töllöksi, kun nuo haamujäljet & "palamiset" vituttaa niin paljon. Luulin jo, että tänäpäivänä tuota ongelmaa ei olisi.
   
 24. anak0ndaa

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2011
  Viestejä:
  72
  Toi kiinnipalaminen jne. taitaa olla ihan yksilökohtaista. Itellä on D555:sen "isoveli" D6905, eikä oo ollut ongelmia kiinnipalamisen tai muunkaan suhteen. Minkäänlaisia haamukuviakaan ei oo koskaan jääny pelisessioidenkaan jälkeen. Kevyttä surinaa kuuluu kun ruudulla esim. joku tosi vaalea leffan kohtaus, mutta tätäkään ei kyllä 2,5m päästä erota jos ei mutella äänet ole. :)
   
 25. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Eipä täälläkään ongelmia. Pelästyin, että television ylälaitaan on palanut palkki, mutta ei se sitten ollutkaan. Näkyy silloin tällöin ja ainoastaan Subin lähetyksissä.
   
 26. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Olen lähes satavarma, että useimmilla kiinnipalamisesta kärsivillä kuvasta on yritetty saada niin kirkas kuin mahdollista käyttämällä dynaamista kuvatilaa tai rukkaamalla kontrastia manuaalisesti ylöspäin.

  Koska image retention johtuu käytännössä pikseli/solurakenteeseen kertyvästä liiallisesta sähkövarauksesta, voi tämän riskiä vähentää pudottamalla kuvan kirkkautta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti