Sähköpostien siirto uuteen koneeseen

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja kotimikro, 03.11.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6
  Ongelmana siis on että vanhalla Win Vista koneella sähköposti Windows Mail clientin kautta. Postit päivittyvät sinne ok ja tili näkyy olevan määritetty POP3:lla. Nyt tarviis uuteen Win 10 koneeseen saada mailit synkronoitua. Lisäsin samaisen tilin Windows mailiin ja viestit näkyivätkin aluksi nätisti, mutta nyt viikkoa myöhemmin viestejä ei enää näy missään kansiossa (saapuneet, poistetut, lähetetyt jne.) En tiedä mitä välissä tapahtunut. Poistin tilin ja lisäsin uudestaan ja koitin muuttaa synkronointiasetuksiakin tuloksetta.

  Uudella koneella on Outlookin uusin clientti asennettuna, saanko tätä kautta avattua vanhat viestit tai lisättyä POP3 tilin jossa näkyisi kaikki vanhatkin viestit ei vain uusimpia?

  Otin varmuuden vuoksi ulkoiselle kovalevylle kaikki Windows mail tiedostot talteen.

  Tuskailin tämän kanssa jo useamman tunnin, auttakee tyhmää.
   
 2. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 147
  Mikä sähköpostintarjoaja on kyseessä? Näkyykö maileja vielä webmaililla, jos moinen on tarjolla?
  Kannattaa muistaa, että oletuksena POP3 lataa postit koneelle ja poistaa ne palvelimelta. Eli jos yhdelle koneelle on mailit ladattu POP3:na, niin toiselle ei enää onnistu. Siksi kannattaakin käyttää IMAP:ia, joka vain synkronoi postikansiot palvelimen kanssa, eikä poista niitä. POP3 saa kyllä myös asetuksista jättämään postit palvelimelle.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2019
 3. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6
  Dnainternet.net päätteinen sähköposti kyseessä. Webmailista en osaa sanoa, mutta jos siis muutan vanhan läppärin Windows mail clientin tiliasetuksista Leave a copy of messages on server- täpän päälle niin tämän jälkeen myös uudella koneella näkyisi kaikki viestit?
   
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 503
  Kaikki uudet viestit, mitkä tuon jälkeen tulleet.

  Jos laatikko pieni ja käytetään POP3 protokollaa, niin tyypillinen tapa on ruoksi tuo niin että jätetään kopio palvelimelle ja tiettyä, esim viikkoa vanhemmat poistetaan. Joko kaikkiin, tai esim vain yksikone joka poistelee ne xx päivää vanhemmat. Mutta kaikissa siis pitää olla jätäkopio palvelimelle täppä päällä.

  Jos laatikko on iso, eli kaikki haluttu mahtuu, niin käytetään IMAP4 protokollaan ja mailit pidetään palvelimella, jollain yhdestä asiakas ohjelmasta poisto, poistaa sen palvelimelta ja sitä kautta poistuu muistakin. (no voi olla että jotkin ohjelmat pitää kopiota ja tietenkin ohjelmissa paikalliset kansiot)

  Jos haluat siirtää vavanhoja maileja , niin paikallisia voi kopioda IMAP kansioon (ota käyttöö IMAP protokolla), muuten pitää itse sähköpostiohjelmasta viedä (export) halutut viestit ja yhteensopivalla ohjelmalla tuoda toiseen email ohjelmaan, on myös erilaisia lisäpalikoita/ohjelmia mikä auttaa eri ohjelmien välillä siirtoon. Jolloin helpointa varmaan tuo IMAP
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2019
 5. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6
  Okei, eli siis vanhalla koneella Windows maililla luodaan uusi tili samalla sähköpostiosoitteella IMAP4 protokollalla. Tuleeko IMAPiin asettaa samat palvelinosoitteet saapuville ja lähteville maileille kuin POPissa? Sitten vaan kopioidaan viestit POP3-tililtä IMAP4 -tiliin. Siten kaikki viestit saadaan näkyviin uuden koneen mail clientiin. Tarvitseeko vielä ottaa jotain huomioon? Ilmeisesti pitää poistaa se POP-tili?
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 503
  Lähtevät edelleen samalla protokollalla, eli siihen ei tarvi puuttua. Tai no sen verran että jos käyttää jotain muutaka kuin postipalvelun lähtevää (eli jos käytät yhteysoperaattorin lähtevää), niin se kannattaa muuttaa postipalvelun lähteväksi (jos tarjoaa, silloin myös lähetetyt muilla koneilla katsottavissa) ja ruksia niin että lähtetyt tallennetaan postipalvelun lähetetyt IMAP kansioon.
  POP3 tilin voi jättää, siitä vaan ruksii sen ettei poista saapuneita palvelimelta, tällöin tuolle koneelle jää kopsu saapuneista, vaikka muilla poistaisi.
  Jotkin email ohjelmat pistää hanttiin kun yrittää samalle tilille luoda kaksia asetuksia.

  Jos sähköpostitilisi on kooltaan hyvin pieni, niin siitä voi seurata se että se täyttyy ja saapuvat mailit ei sen jälkeen tule ja joudut ahkeraan tyhjenteleen niitä IMAP kansioita (voi siirtää niitä koneen paikalliseen kansioon), huomio silloin että myös lähetetyt syövät sitä postilaatikon vapaatatilaa.

  Imap myös silloin välttämätön jos palvelimella roskapostisuodatusta, eli se heittelee roskia roskapostikansioon, eli IMAP protokollalla voi myös lukea ne kansiot.

  P.S. kannattaa muuten lainta sitä viestiä mitä kommentoi, niin lainatun teksti postannut saa ilmoituksen ko asiasta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2019
 7. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6

  Kokeilin eilen luoda samaisen sähköpostitilin IMAP protokollalla. Tilin luonti onnistui, mutta kun alkoi lataamaan palvelimelta kansioluetteloa, homma tyssäsi siihen. Jäi vain pyörittämään eikä edennyt ollenkaan. Herjasi hitaasta yhteydestä. Mikähän nyt avuksi? Koitin googletella lisää kuinka saisin nuo vanhat postit siirretyksi uudelle koneelle toista kautta, mutta ei osunut omiin silmiin helppoa tapaa.
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 503
  Yleensä menee ihan automaattisilla kansiopolkuasetuksilla.
  En ihan varma missä kohtaa tuossa olit, eli latasiko ohjelma kansioipuuta/nimiä, ei niissä olevia viestejä ? vai kansiossa olevia viestejä, jos jälkimmäinen niin voi kestää ja ohjelma voi kyllästyä. Tosin se tarkoittaa että kansiossa on paljon sisältöä (jos email palvelun tarjoajalla web mailipalvelu, niin sieltä voi katsella ja vaikka vähän jakaa eri kansioihin)

  Sinulla varmaan MS (microsoft) tili, niin jos oma politiikka antaa myöten, niin voihan ne sinne kopsata, tai jos et halua siihen sekoittaa, niin luoda tätä varten oma tilinsä.

  Satkoit IMAP asetukset uuteen laitteeseen kuitekin laitettua ?

  Ohjelma sinulla ilmeisesti Microsoft Windows kympin mukana tuleva Mail ohjelma ?

  Pikavilasulla ei ehkä suoraan tuo vie toimintoa, nettihauilla jotain "export" tarinaa, en katsonut onko käyttökelpoisia, saati turvallisia.
   
 9. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6
  Eli menin Windows mail clientilla kohtaan tilit ja lisää sähköpostitili. Määritin saman sähköpostiosoitteen kuin POP3 tili oli luotu, saapuva posti: mail.dnainternet.net ja lähtevä posti: smtp.dnainternet.net asetuksilla. Muuten menin default asetuksilla.
  Pääsin tilin luomisessa loppuun ja kun avasin IMAP sähköpostitilin niin tuli teksti Ladataan kansioita kohteesta mail.dnainternet.net. Ladataan palvelimessa olevaa kansioluetteloa. Tämä voi viedä muutamia minuutteja, jos yhteys on hidas.

  Jäi siis pyörittämään ja lopuksi tulee vain herja hitaasta yhteydestä. Onkohan joitain asetuksia joita voisi rukata jotta saisi tämän toimimaan?
  Tämän jälkeenhän ei tarvitsisi kuin kopioida viestit POP3- tililtä uuteen IMAP4- tiliin.

  En vielä lisännyt IMAP tiliä uuden koneen Outlookiin. Kyseinen kone ei siis ole minulla, joten en pääse siihen käsiksi joka päivä. Senkin vuoksi homman tekeminen on hidasta ja haastavaa.
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 503
  En tähän hätään kokeillut Windows 10 omaa Mail ohjelmaa, kuinka yksityiskohtaisia asetuksia siellä on. Mutta jos ihan "käsin" lisäsit IMAP tilin ja se ilmeisesti onnistu, jos epävarma menikö oikein, esim palvelin/tunnus/salasana/salaus asetukset, niin voi tohua kokeilla jollain muulla sähköpostiohjelmalla, esim Mozilla Thunderbird.

  Ja jos vain arkistointi mielessä, niin mieti esim outlook.com tiliä (jos moinen muuten kelpaa) ja noin muutenkin kannattaa hommata jokin email osoite ehkä tilikin joka ei ole sidottu internetyhteyteen (tuo sinun DNA ilmeisesti on jonkin DNA palvelun kytky?)
   
 11. kotimikro

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2019
  Viestejä:
  6
  Mietin sitä että jos ja kun on Outlook-tili käytössä niin saisiko siihen tuon dnainternet.net tilin alias-osoitteena?
  Sitten voisi edelleenlähettää nuo vanhat viestit tuohon Outlook-tilille ja jatkossa kaikki viestit ohjautuisivat uuden koneen Outlookkiin joko @outlook.com tai @dnainternet.net osoitteilla?
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 503
  Ehdotin että vain copy/pasteet ne Outlook tilille, tee vaikka oma kansio.
  Suoranaista aliasta et voi tehdä, mutta yleensä sähköpostitileillä voi edelleen lähettää toiseen osoitteeseen (web käyttöliittymässä yleensä asetus, jos ei suoraan palveimelle pääse), outlook.com palvelussa voi muistaakseni säätää sen hakemaan postit DNA palvelimelta, jos siis haluat ne kaikki postit outlook.com palveluun.

  Mutta voisi noi kai pitää rinnan ja sitten käyttä sitä mitä mihinkäkin tilanteeseen haluat. Silloin myös lähettäminen tapahtuu oikealla palvelimella (menee paremmin perille)

  Oletko jo päässyt kokeileen saatko DNAn IMAPin toimii sillä toisella koneella
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti