sähköpolkupyörä

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja bruuz, 01.04.2009.

 1. sähköeinari

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  88
  Luulisi sitten tuon vastauksen perusteella valvovalla viranomaisella eli poliisilla olevan tietämys ajoneuvon laillisuudesta. Laita nettipoliisille vielä kysely asiasta.
   
 2. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Tuo tilanne että teon lailllisuudesta voi saada varmuuden vasta sen jälken kun sen on tehnyt ei ole missään mielessä lailllinen tapa saada päätöstä siitä onko laite laillinen yleisillä teillä käytöön vai ei.
   
 3. Occurrence

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2007
  Viestejä:
  830
  [QUOTE="kautium, post: 1717468745, member: 49502"Raja on 1000W ja max 25km/h. Se vakuutusyhtiö on oikeassa, jossa sanotaan ettei mikään korvaa. :D

  Tämä kommentti siis suljettujen alueiden ulkopuolelta. Suljetuilla alueilla saa ajaa lain puolesta, mutta onnettomuustilanteissa vakuutusyhtiöillä on omat vaatimuksensa.[/QUOTE]

  Koska kyse nimenomaan on off road pyörästä nuo tieliikennefillarisäädökset ei päde ollenkaan varsinkaan kun ei ole polkimia. On minulla itselläni hiukkatehokkaampi off road motoripyörä ja kyllä silla toilailut vakuutus korvaa. Ei siis alkuunkaan pidä paikkaansa ettei mikään korvaisi 1.2kW ja 30kmk/h kulkevan lasten off road pyörällä toilailuja.

  Jutun juoni vaan on siinä että se mitä sanotaan laissa on yksi asia ja se miten asia tulkitaan vakuutusyhtiössä on toinen ja miten se tulkitaan oikeusistuimessa on kolmas asia. Vakuutusyhtiötä ei sido aina oikeusistuimen tulkinta oikeellisuudesta. Jos siis vaikka teloo itsensä ja oikeusisuimen mukaan pyörä laskettaasiiin tapahtumahetkellä fillariksi mutta jos vakuutusyhtiö on sitä mieltä että pyörällä voisi helposti asetuksia muuttamalla ajaa kovempaa, et saa korvausta. Siihen ei oikeusistuimen päätös välttämätä vaikuta. Voit toki erikseen nostaa jutun vakuutusyhtiötä vastaan mutta se on ihan eri juttu. Parempi siis käydä läpi asia vakuutusyhtiön kanssa kaikkien faktojen kanssa ja katsoa että asiat on vakuutuspaperissa pilkulleen.

  Maaston puolella tilanne sikäli yksinkertainen että maksamalla vakuutuksen mikä kelpaa motoripyörille maastossa, se korvaa myös itse rakennetun motoripyörän käytön. Hinta tosin on sitten luokkaa 250e/vuosi. Tallista löytyy myös tuollainen itserakennetuksi laskettu offroad pyörä 250-koneella ja vakuutettuna. Hauskaa kun sarjanumerona on 001. :D
   
 4. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Öööh, minähän juuri sanoin ihan selvästi tuossa quotessa, että kommentti ei koskenut suljettuja alueita. En siis todellakaan ole väittänyt missään, etteikö vakuutusta voisi saada tehokkaammalle kulkineelle suljettujen alueiden harrastuksia varten. Julkiseen liikenteeseen se ei kuitenkaan ole mahdollista, kun ei niillä saa siellä ajaa muutenkaan.
   
 5. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/15863/ghbjr/Giant-Dirt-E-1-2016-L Tuommoisen vehkeen löysin Verkkokaupan Outlet-puolelta hintaan 1875€ ja on kyllä hieno peli. Tähän asti mulla oli siis käytössä Kona Dew Plus '11, jonka viime vuonna varustin Greencyclen 500W alennusvaihteellisella moottorilla ja Samsungin 15Ah tarakka-akulla. Tuo on kyllä hyvin pelittänyt mutta kun perässä on paljon painoa eikä kuskikaan ole kevyimmästä päästä ja bonuksena tarakkalaukku, jossa vielä välillä jokunen kilo lisäpasinoa, niin takavanne on ollut koko ajan kovilla ja pari viikkoa siihen vaihdettiinkin kokonaan uusi vanne ja uudet pinnat. Viime vuonna huollon yhteydessä vaihdettiin pinnat, jotka eivät tuntuneet pysyvän kireällä, mutta ne kyllä kesti tähän kesään asti. Mutta itselläni nuo rihtaustaidot ovat puutteelliset, niin vanne oli siinä kunnossa, että pinnat tulivat nippeleitä myöten pois vanteesta, jonka takia siihen nyt vaihdettiin vanne. Tosin huolto sanoi pistäneensä pinnat poikkeuksellisen tiukalle, joka saattoi olla virhe, kun aika pian katkesi pari pinnaa. No, ensi viikolla vielä kertaalleen huoltoon ja sitten fillari myyntiin.

  Sähkömaasturia olen noin muutenkin silmäillyt, joten tämä "Jätti" osui nappiin, vaikkakin runkokoko onkin yhtä kokoa liian iso. Se mikä heti ensimmäisenä yllätti oli se, kuinka hyvin tuo kulkee ilman sähköjäkin. Vaikutti siltä, että tämä kulki vauhdikkaammin (siis edelleen ilman sähköjä), kuin vanha hybridi, vaikka olin siinä käsityksessä, että maastofillarit ois raskaampia polkea. Myös moottorin vääntövoima yllätti positiivisesti, sillä tuo jaksoi Hakunilan jyrkän mäen kiskoa tätä ruhoa ylöspäin vähintäänkin yhtä hyvin, kuin vanhakin moottori ellei jopa paremminkin. Kaikenkaikkiaan hyvä ostos tähän väliin ja toivottavasti sitä vihdoin innostuisi talviajoistakin, kun on maastopyörä alla. Hybridillä en uskaltanut siihen leikkiin lähteä.
   
 6. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  nyt on reilu 250km omalla 24" biltema fillari+kiina paketilla takana ja pakko sanoa että paras 500€ mitä oon mihinkään käyttäny :kippis: Pidempikin suora kulkee kivasti vakkari päällä, saa lähinnä olla vaa kyydissä :)
   
 7. w203

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2013
  Viestejä:
  120
  Samanlaista pakettia suunnittelen, vielä on pyörä hakusessa. Mistäköhän halvimmalla jopo-tyyppinen? Xxl.fi 179e, löytyykö jostain biltema-mallia vielä?
   
 8. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  Katos bilteman nettisivuilta ainkin tosiaan hävinny koko malli :/ mahtaako olla biltemaa lähellä ? jos vaikka olis vielä liikkeessä jokunen jäljellä normi hinta oli 149e. Pieni huomio sen puolesta että etujarru kannattais löytyä vehkeestä mihinkä laittaa, aika iso turvallisuus tekijä kun sillä saa vedon katkeemaan ja onhan se HUOMATTAVASTI parempi jarru kuin taka. Jos tosiaan 30km/h vauhdista pitäs äkkijarrutus tehdä niin eipä tuo takajarru muuta tee kuin mee lukkoon ja sittenhän vaa liu'utaa eteenpäin...
   
 9. w203

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2013
  Viestejä:
  120
  Hyvä Vinkki, kiitos
   
 10. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Vedon lopettaminen jarrulla nyt on ainakin ihan tarpeeton ominaisuus, kun se katkeaa joka tapauksessa lopettamalla polkemisen, eikä sellaista huru-ukkoa ole olemassakaan, joka jatkaisi polkemista paniikkitilanteessa. Vai oliko tässä kyse jostakin käsikaasullisesta vekottimesta?

  Omista sähkäreistä olen ottanut jarrutunnistimet pois käytöstä välittömästi, jotta voi tarvittaessa pitää "vedon päällä", vaikka samalla jarruttaisi mutkassa jne. Vähän sama juttu kuin jarrulla sitominen ralliautoissa. :D
   
 11. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  Käsikaasu vehje itellä, tuossa polkutunnistuksessa on myös se erittäin ärsyttävä viive polkemisen jälkeen minkä takia itse en edes sitä käytä kävelykadulla/torilla/keskustassa pujotellessa kun joutuu hidastelemaan heti polkemisen jälkee niin jotenki typerää vedettää moottoria ja jarruttaa yhtäaikaa joten siinä mielessä hyvä kun katkee jarruvipuun koskiessa.
   
 12. samee-

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  111
 13. sähköeinari

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  88
  Kuinka pitkä viive sulla oli siinä?
  Minulla on ollut pyöriä joiden viiveet ovat olleet 1sek- 4 sek. Sekunnin viive vielä menettelee mutta sitä pidemmät olen varustanut käsikaasulla.
   
 14. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Joissakin tuo viive on jopa säädettävissä.

  Minulla se ei ole ollut missään fillarissa niin pitkä, että sillä olisi ollut mitään merkitystä, mutta ilmeisesti toisenlaisiakin kokemuksia löytyy.
   
 15. eldee

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  109
  Otinpa sitten vakuutuksen Pohjolasta omavalmiste ~900W sähköpyörään. Ei varmaan ihan päivittäinen osto heille, kun aspa joutui selvittelemään asiaa.
  Ymmärsin niin, että menee heidän järjestelmässä samaan luokkaan mopovakuutusten kanssa. Täytyy tutkia tarkemmin kun saa vakuutuskirjat.
  Tiedoiksi piti antaa käyttöönottovuosi, ei muuta.
  Hinta pelkälle liikenteelle 190e ja osakaskolle 240e vuodessa niin otin sitten osakaskolla. Sisältää palo-, hirvi- :D ja varkausvakuutukset mutta ei ilkivaltaa.
  Täytyy kilpailuttaa vielä myöhemmin muista yhtiöistä. Mitenhän vakuutusyhtiö tulkitsee tuon palovakuutuksen jos esim latauksessa lipot kärähtää?
  Korvaako uuden akun vai pelkästään palon aiheuttamat vahingot pyörälle?
   
 16. sdst

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  114
  Kannattaa tosiaan kilpailuttaa, IF:stä samanlaiseen laitteeseen 51e vuodessa liikennevakuutus.
   
 17. mikusa1958

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  29
  Kannattaa vertailla ja selvittää mitä jo olemassa olevat vakuutukset korvaavat. Lähitapiolassa liikennevakuutus on 89€ miinus alennukset. If ilmoitti, että laaja kotivakuutus korvaa sähköpyörän 5000€ asti, joten ainakaan IF asiakkaiden ei kannata Kaskoa ottaa.
   
 18. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Lisäksi kannattaa selvittää mitä esim. varkausvakuutus kattaa ja millä ehdoilla. Usein niissä on omavastuun lisäksi niin hurjat ikävähennykset, ettei käytännössä koko vakuutuksella ole mitään virkaa paria vuotta vanhemman pyörän kohdalla.
   
 19. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  En kyllä oikein ymmärrä mihin tarkoitukseen ja mille kohderyhmälle tällainen pienellä taitettavalla rungolla varustettu kiinalainen 20" läskifillari on tarkoitettu, mutta eipä se ole minulta pois vaikka näitäkin joku hullu ostaisi tuolla suolaisella $1899 hinnalla:

  http://ebikeuniverse.net/blog/fat-tire-folding-ebike/


  [​IMG]
   
 20. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Kiinalaisilla on joku kummanvimma lintata monta eri tuoteideaa (tai tuotemerkkiä kuten ne Nvidia AMD Intel näytönohjaimet joita kiinassa myydään) yhten ja samaan tuotteeseen ja sitten kuvitella että se tuote olisi yhtähyvä kun ne kaikki ideat yhteensä, tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa kun kaikki nyt ei vain sovi sillätavalla yhteen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016
 21. takapyörä

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2010
  Viestejä:
  43
  Omaan sähköpyörään, 500w greencycle rakennussarja, IF myi liikennevakuutuksen n. 60€/vuosi jonka voi lopettaa talveksi jos haluaa. Keskustelussa ymmärsin että kotivakuutus maksaa jos varastetaan mutta myöhemmin tuli viestiä että kotivakuutus maksaa vain 250w pyörien varkaudet ja näihin 250w ei tarvi liikennevakuutusta eikä osakaskoa yli 250w sähköpyöriin myönnetä. Nyt on liikennevakuutus mutta euroakaan ei saa IFiltä jos varas pyörän vie.

  Edit. Oma kotivakuutus on myös laaja.

  Kilometrejä nyt takana vajaa 4000, jos joku miettii hankkimista niin suosittelen kyllä.
   
 22. Hake

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2014
  Viestejä:
  30
  Mulla on juurikin kyseinen malli ja eipä tuosta juurikaan valittamista löydy.
  Näppärästihän tuolla taittuu pitemmätkin matkat jos ei ole kiire, eihän tuo kulje kuin sen 23km/h suurin piirtein ja akkuhan ei kyllä riitä luvattuun 40 kilsan matkaan lähellekään.
  Verkkiksen sivulla on arvosteluja, jopa omakin arvostelu löytyy sieltä.
  Itse hommasin lähinnä mökkeily pyöräksi kun menee näppärästi auton takapenkille taitettuna.

  Ps. tietääköhän kukaan onko tuosta mahdollista nostaa nopeutta esimerkiksi controllerin vaihdolla vaikkapa siihen 30km/h nopeuteen?
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2016
 23. jyrki

  Rekisteröitynyt:
  14.12.1999
  Viestejä:
  821
  Ostin nyt sitten viimein sähköfillarin. Verkkokaupan gozero 2016-mallin, hintaa 1099e. On runkoon intregroidulla 10Ah akulla ja samsungin kennoilla niin päädyin siihen.
  Tämä vetää ylämäet hyvin! :) Hattiwattimittari näytti ~500W koko pitkän ylämäen ja kyyti oli sen mukaista..
  Mutta jotkut muoviosat hieman kiinanlaatua.. mukana tullut työkalu vääntyi mutkalle kun kiristin polkimia.
  Etujarru on PASKA. Mikä siinä on ettei noista saada tehokkaampia. 200e fillarien vannejarrut on parempia.
  Verkkokaupan arvosteluissa muutkin oli valittaneet ettei moottori lähde mukaan aina polkiessa. Jep, sama ongelma tuossa. Joku valitti että raskas polkea ilman avustusta.. laittoi 4 bar renkaisiin painetta niin olin yllättynyt miten kevyt 26 kg fillari on polkea ilman avustusta!

  Tällä nyt mennään, olen ihan tyytyväinen toistaiseksi kaikenkaikkiaan.
  Vähän hirvittää että fillari pöllitään tai osia siitä..
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2016
 24. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Nelikirjaiminen vika on sony ja viisikirjainen bosch...
   
 25. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Älä huoli, varkaatkin tietävät ettei noilla gozeroilla ole mitään jälkimarkkinoita. :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti