Sähköiset kirjanlukijat

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Felita, 23.06.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Kun noita e-kirjanlukijoita (Kindlet sun muut) on jo jonkin verran markkinoilla, niin mikä niiden toimivuus yleisesti on Suomessa? Onko esim. Kindleen paljon materiaalia olemassa muualtakin kuin Amazonista? Project Gutenberg on ilmeisesti yksi ilmainen palvelu. Voiko Amazonista ostettuja kirjoja lukea muilla laitteilla kuin Kindlellä?
   
 2. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 732
  Esim. iPadilla.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Niin tosiaan, iPad on yksi vaihtoehto. Sen näyttö ei ilmeisesti kuitenkaan sovellu kirjojen lukemiseen yhtä hyvin kuin esim. Kindlellä.
   
 5. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 305
 6. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Tästäkin aiheesta on jo lukemattomia threadeja. Kuitenkin (toistaiseksi) niin pieni aihe että nämä kannattaisi pitää yhdessä säikeessä (tai siirtää kaikki samaan).
   
 7. Vatipää

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Teknikmagasinet näyttäis myyvän Suomessakin neljää erilaista e-kirjanlukijaa:

  Teknikmagasinetin kuvasto.pdf

  Veikkaanpa, ettei oo kauppa kauheen hyvin käyny, kun ei tunnu Suomen markkinoilla olevan kauheesti sisältöö tarjolla, ainakaan Suomeks.

  "Akateemisen kirjakaupan johtaja Annamari Arrakoski kertoo, että myös heille e-kirjat ja lukulaitteet tulevat myyntiin tänä vuonna. Omaa lukulaitetta ei tule vaan Akateemisen myymät sisällöt voidaan lukea monilta erilaisilta laitteilta. Arrakoski uskoo, että paperikirjoja tulee aina olemaan, mutta ammattikirjallisuus ja oppikirjat tulevat olemaan sähköisiä. Hän uskoo, että e-kirjat tuovat heille uusia lukijoita."
   
 8. Jago

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  728
  PC:lla vaikka.
   
 9. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 280
  No ei todellakaan koska LCD imee akun kuiviin nopeasti.
  Sähköistä mustetta/paperia käyttävän laitteen näyttö tarvitsee virtaa vain kuvan päivittämiseen ja elektroniikan horrostaessa sivun voi jättää auki vaikka viikoksi.

  Amazon kyllä käyttää poropietariformaattia jolle on kovin vähän tukea muissa laitteissa niin jos sellaista formaattia haluaa tukea niin laitevaihtoehdot jäävät vähiin.


  Tuossa on sitten linkkejä ilmaiseen materiaaliin.
  MobileRead Wiki - Free eBooks


  No Suomihan nyt onkin tälläinen tietotekniikan "mallimaa"...

  Noiden lukijoiden kanssa on sitten oltava tarkempi jos haluaa laajemman formaattituen.

  Täältä löytyy enemmänkni laitteita:
  eLibris - eKirjoja: Lukulaitteet
   
 10. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 305
  Hyvin viedään taas suomalaisia... Nyt, kun akateeminen alkaa myymään kirjoja niin johan uutisoidaan uutisissa, kuinka lukulaitteita saa nyt jo suomesta.

  Taitaa suomi taas olla tietotekniikan kärkimaa... eihän noita ole muuallakaan maailmassa vielä kellään ;-D
   
 11. NakuAnkka

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2004
  Viestejä:
  266
  Tiedä häntä noista lukulaitteista.
  Saattaisin mieluummin kuitenkin valita vaikkapa A-Linkin Padin (Android), kun kerran kindle + 2,8X10^5 muuta kirjanlukusoftaa sille jo löytyy.
   
 12. Spude_

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  202
  Kindleä olen mietinyt, mutta hinta on suht. suolainen. Ei kellään olisi suositella mitään halvempaa mallia? Olisiko esim. Teknikmagasinetin kuvastossa mainittu Readee järkevä ostos.
   
 13. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Tuon uusimman Kindlen hinta on kyllä aika järkky - sehän maksaa Suomeen ostettuna euroina saman verran kuin jenkeissä taaloina, lähes neljäsataa.

  Niitä halvemmat ovat sitten yllättäen loppu
   
 14. Bret

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2001
  Viestejä:
  1 357
  Uudessa Tietokone lehdes oli noista testi. Bebook mini sai parhaat tähdet. 195€ pitäis maksaa mutta en oo suomalaista kauppaa löytäny josta sitä vois ostaa
   
 15. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Minä laitoin taannoin Amazonista tilaukseen Kindle 3:n (3G + WiFi). Saa nähdä kauanko toimituksessa menee aikaa, koska ne ovat edelleen loppu, mutta ei mulla hengen hätää ole. Laitteelle tulee hintaa alveineen ja toimituskuluineen noin 200 euroa. Jotkut ovat täällä moittineet Kindleä suolaisen hintaiseksi, mutta tuon halvemmalla ei mielestäni saa parempaa 6" lukulaitetta, eli minun mielestäni tuossa Kindlessä on paras hinta-laatusuhde.

  Minä tutkin aika pitkään noita laitemarkkinoita ja tulin siihen lopputulokseen, että "täydellistä" laitetta ei tällä hetkellä ole, mutta Kindle on lähimpänä. Kindlen puutteita ovat lähinnä vain puuttuva epub-tuki ja se, että Euroopassa eivät ole saatavilla kaikki Amazonin Kindle-kirjat. Epub-formaatissa olevia kirjoja saa kuitenkin konvertoitua Kindlen ymmärtämään formaattiin, joten epub-tuen ei pitäisi olla suuri ongelma. DRM-suojaus aiheuttaa yleisesti ongelmia monissa lukijalaitteissa, mutta senkin poistamiseen e-kirjasta on konstit olemassa.

  Sonyn kosketusnäyttöpohjaiset lukijat raakkasin pois siksi, että niiden näytöt heijastavat valoa ärsyttävästi (etenkin auringonvalossa). Muuten ne ovat hyviä, mutta en todellakaan halua lukijalaitteeni näytön näyttävän samalta kuin kannettavien kiiltävät näytöt. Sonyn PRS-505 on vanha ja hitaahko laite, mutta aivan ok perusmalli ilman mitään "herkkuja". Sitä ei tosin uutena saa ja Ebayssä käytetytkin maksavat tyypillisesti 130e+pk. BeBook mini voisi olla ok, mutta mielestäni 5" näyttö on liian pieni, vaikkakin kompaktimpi kuljettaa mukana. BeBook Neo olisi ominaisuuksiltaan hyvä, mutta saanut vähän ristiriitaisia arvosteluita ja kallis (330 euroa).

  Kindle tuntui lopulta sellaiselta vehkeeltä, että siitä on vähiten pahaa sanottavaa, se on ominaisuuksiltaan hyvä ja ominaisuuksiinsa nähden erittäin kohtuuhintainen (WiFi-malli on suorastaan halpa). 3G-yhteydessä on kätevää se, että sen käyttämisestä ei tule ylimääräisiä kustannuksia. Sitä voi käyttää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yksi Kindlen hyvä ominaisuus on hyvä sanakirja, jota voi käyttää lukiessa. Eihän sitä joka sanaa aina tarvitse täsmälleen ymmärtää, mutta oman sanavaraston kasvattamisessa auttaa kun voi selvittää sanojen tarkan merkityksen.
   
 16. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 101
  Olenko ymmärtänyt oikein, että tuohon Kindleen ei voi ladata omia kirjoja suoraan? Kaikki pitää kierrättää Amazonin kautta?

  Pocketbookilta on ilmeisesti tulossa uusia malleja piakkoin.
   
 17. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Pitäisi kyllä onnistua suoraankin: Amazon.com Help: Transferring, Downloading, and Sending Files

  3G malleissa sisällön voi halutessaan kierrättää Amazon kautta. Tästä on se etu että joku voi forwardoida sinulle tiettyyn sähköpostiosoitteeseen jonkun dokkarin ja tämä sitten latautuu laitteeseen sisäänrakennetun 3G yhteyden kautta. Tuossa vaan oli aika suolainen per MB hinta (Kindlen kanssa ei käytetä omaa 3G liittymää, vaan se tulee laitteen mukana).

  Olen nyt testaillut iPadin kanssa Kindle softaa ja aika tyytyväinen ollut. Vastoin odotuksiani sanakirja featureakin tulee jopa käytettyä, kun se on niin helppoa. Lehtiä en ole vielä kokeillut tuon kautta tilata/lukea. Pitäisi varmaan testata, kokeileminen taisi olla ilmaista.
   
 18. Ryydiger T. Nulju Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2003
  Viestejä:
  258
  Pistä ihmeessä kokemuksia laitteesta sekä siitä kuinka paljon noita e-kirjoja on saatavilla Suomeen ja kuinka usein törmäät siihen ettei e-kirjaa voida ostaa julkaisusopimusten puuttumisen yms. tähden.

  Itseä nimittäin kiinnostaa suuresti tuo kindle, mutta kun luin noita faq yms. tekstejä niin huomasin tuon ettei kaikkia amazonin kirjoja olisi ostettavissa Suomeen. Tämä taas on mielestäni aika huono juttu, varsinkin kun mistään ei tuntunut löytyvän listaa siitä mitä täällä voi ostaa ja mitä ei..
   
 19. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Joo, laitan kommentteja sitten kun olen päässyt laitetta käyttämään. Minä testailin Amazonin Kindle Storen sivuilla hakemalla joidenkin suosikkikirjailijoideni kirjoja, ja tarkistin toimitetaanko niitä tänne rapakon toiselle puolelle.

  Äkkiseltään en törmännyt yhteenkään mitä ei toimitettaisi, mutta löysin sen sijaan jotain sellaisia mitä ei ole saatavilla ollenkaan e-kirjana. Jos Kindle-kirjaa ei toimiteta Eurooppaan, niin se ilmoitetaan näin:
  Amazon.com: Witch and Wizard eBook: James Patterson: Kindle Store
   
 20. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  [​IMG]

  Osaakohan noi sähköiset kirjanlukijat lukea sitä kirjaa ääneen? Voisi kytkeä autoradioon ja kuunnella ajaessaan?
   
 21. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Kindle ainakin osaa, mutta kaikki kirjailijat eivät ole antaneet lupaa ominaisuuden käyttöön, eli kaikkia Kindle-kirjoja se ei suostu lukemaan. On muitakin laitteita jotka tuohon pystyvät ja voisi kuvitella, että esim. yleisen ePub-formaatin kirjoissa ei ole mitään text-to-speech estoja.

  YouTube - Kindle 3 - MP3s & text-to-speech
   
 22. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Ostin itse lopulta tuon uusimman 6" Kindlen (+nahkakannet, ilman 3G:tä) ja peli vaikuttaa alkukokemusten perusteella kyllä ihan hyvältä. Ostin nopeasti kokeeksi pari halpaa kirjaa Amazonista ja siirsin muutaman ilmaisen muualta, eikä niiden kanssa ollut mitään ongelmia.

  Ainoa, mikä vähän hirvittää tuon laitteen kanssa on se, että jos vehjettä ei suojaa salasanalla (="turhaa" lisänäpyttelyä laitetta käynnistettäessä), voi laitteen varastava henkilö ostella Amazonista kirjoja mun piikkiini niin kauan, että käyn deregistroimassa laitteen Amazonin sivuilta.

  Mut kaiken kaikkiaan tähän mennessä ei vielä ole juuri pahaa sanottavaa.
   
 23. Touko Myyrä

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2006
  Viestejä:
  1 062
  Saaki noihin mistään kirjoja suomen kielellä?
   
 24. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Jotan näkyy olevan jo tarjolla ainakin Akateemisessa: Akateeminen kirjakauppa

  iPadin iBooksista löytyy Suomeksi tekijänoikeuksista vapautunutta vanhempaa materiaalia, ilmeisesti Project Gutenbergin tuotoksia.
   
 25. purChase

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2008
  Viestejä:
  15
  Kaksi lainausta: :smoke:

  "Useat Akateemisen kirjakaupan sähkökirjat myydään kopiosuojattuina. Niitä ei siksi voi lukea Applen Ipadilla eikä Amazonin Kindlellä."
  HS - 15.9.10

  "Adoben formaatin takia Akateemisesta ostettuja e-kirjoja ei voi lukea ainakaan Apple iPadilla.

  Akateemisen johtaja Arrakoski-Engardt kuitenkin sanoo, että Apple iPad -tuki on tarkoitus tuoda, kun laite tulee Suomessa myyntiin."
  E-kirjat tulivat Akateemiseen Kirjakauppaan - Tietokone
   
 26. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Tuolta Project Gutenbergistä suoraan löytyy nopeasti vilaisten jonkin verran yli 500 suomenkielistä nimikettä - suomalaisilta kirjailijoilta sekä jonkin verran käännettynä.

  Tosin jos ei wanhoja klassikkoja halua lukea, niin gutenbergin arvo on vähän niin ja näin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti