Sähköauto

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Tmc, 20.10.2008.

 1. Nallemaha v2

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  7
  Tuli tässä mietittyä sähköautoja, nämähän kuulemma vähentävät saasteita niin pirusti, mutta niin kuin monet hipit luulevat että sähkö on taikaa, sähkötontut luovat sähköä ja se tulee pistorasiasta... Mitä tapahtuisi jos joka ikinen bensamoottori tällä telluksella viahdettaisiin sähkömoottoriin?

  http://en.wikipedia.org/wiki/World_energy_resources_and_consumption

  Esim. mitä tälle graafille tapahtuisi?
  [​IMG]

  Tulisiko enemmän hiilivoimaa? Vai siirryttäisiinkö enemmän ydinvoimaan? Monellehan tämä ydinvoima = ydinräjähdys, eli paljon vastalauseita tulisi.


  Tämä seuraava nyt on pelkästään autoista:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Car

  "As of 2002, there were 590 million passenger cars worldwide (roughly one car per eleven people).[4]"

  Mitä jos nuo jokainen 590 miljoonaa ladattavaa akkua astuisi sähköverkkoon ladattavaksi kerralla? :| Entäs muut bensamoottorit? En tiedä paljonko tuohon pitäisi vielä lisätä...

  Noh toivottavasti sähkötontut pysyvät mukana tahdissa ja tuovat meille lisää sähköä pistorasiaan.
   
 2. Tmc

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2008
  Viestejä:
  13
  offtopikkia, mutta eikös suomen johto ole säätänyt jonkun sangen eeppisen lisäveron sähköautoille?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  GAS BEAT 80.4

  GAS BEAT 80.4

  90 €
  -30 %
  Katso
  tuotetiedot
  GAS BEAT 60.2

  GAS BEAT 60.2

  60 €
  -24 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Hyvä trolli sinä.
  Kumotkaa nyt vääräksi, mutta käsittääkseni sähköauton hyötysuhde on huomattavasti muita vaihtoehtoja parempi ja öljy on uusiutumaton luonnonvara. Jo nämä argumentit kumoavat murheesi.

  Kerros nyt vielä, miksi sähköauto on perseestä? :D

  Toinen juttu: jos minulla on talossa öljylämmitys, autoni käy bensalla, poikani mopo kakstahtisella ja tämän päälle poltan puita takassa. Mikäs järki tässä nyt sitten on?

  Kyllä minäkin muistan, kun joskus taivasteltiin, että kännyköihin ei voi MMS viestiä kummempaa ympätä. Muistan myös, miten ounasteltiin kaukolämpörakentamisen tulleen absoluuttiseen huippuunsa. Muistan senkin, miten sähkön on pitänyt loppua jo monen monta kertaa ja miten samaan hengenvetoon on todettu sähkön olevan aivan liian halpaa.

  Kehitys kehittyy ja sille ei kukaan voi mitään.
   
 5. Nallemaha v2

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  7
  Mutta siis väität että sähkö tulee pistorasiaan sähkötonttujen voimalla ja että kun siirrämme kuormituksen pois itse autosta muualle säästämme luonnonvaroja?
   
 6. tteekkari

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  51
  Paineilma-autolla pääsee pidemmälle ja tankkaus hoituu nopeasti huoltoasemalla. Mukana tietysti kompressori niin voi kotona yön ajaksi tökätä seinään. Sitten jos akkutekniikka joskus paranee, niin on helppo siirtyä sähköautoihin kun sähköverkko on päivitetty tarvetta vastaavaksi.
  [signature]Never argue with a n00b. He brings you down to his level and wins with his experience.[/signature]
   
 7. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Rakennetaan parit tuulimyllyt rannikolle, niin saadaan tarvittava sähkö. Sitten vielä pari aurikovoimalaa, niin päästään eroon ydinvoimasta ja saastuttavasta hiilivoimasta.
   
 8. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  No voit nyt itse kertoa, mikä on vaikkapa Fingridin valmius kyseiseen lisäykseen seuraavan 20 vuoden aikana ja paljonko saastuttaa 1 tehokas ydinvoimala verrattaessa 10 000 bensamoottoriin?
   
 9. Nallemaha v2

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  7
  Noi on ihan hyviä ratkaisuja, tosin niitä pitäisi rakentaa aivan sairas määrä että katettaisiin tuo energiantarve mitä maailma imee tällähetkellä. :P
   
 10. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ironia
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Sarkasmi
   
 11. Nallemaha v2

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  7
  Tietääkseni ydinvoima ei päästä yhtään ylimääräistä CO2 ilmastoon, on ehkä järkevin ratkaisu energiantuotannolle, mutta hipit ovat eri mieltä. Tuuli, aurinko, ydinvoima -> tulevaisuus.

  Tosin uraani on helvetin kallista valtioille millä ei ole mahdollisuutta tuottaa sitä itse, ehkä siksi myös ei vaihdeta siihen.
   
 12. tteekkari

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  51
  Suomessa on uraania ja siinä määrin, että sitä voidaan hyväksikäyttää (vaikka halvempaa voisi olla muualta ostaminen). http://www.vihreat.fi/fi/node/278 (hehe, hyvä lähde aiheeseen)

  edit:

  "Jos uraania louhittaisiin Suomessa, se pitäisi rikastaa ulkomailla. Suomi on sitoutunut ydinsulkusopimukseen. Rikastamisessa käytettävä kaasusentrifugi soveltuu myös ydinaseiden valmistamiseen."
  http://arkisto.vihrealanka.fi/2006/05/artikkeli.shtml


  [signature]Never argue with a n00b. He brings you down to his level and wins with his experience.[/signature]
   
 13. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Sähköautoissa on kuitenkin se puoli, että itse autolla ajo ei saastuta ja sen sähkön tekemistavan voi valita. Bensa-auto saastuttaa kumminkin ja sille ei voi mitään. Ja kyllä kai nyt öljyn pumppaamiseen/kuljettamiseen ja jalostamiseenkin menee paljon energiaa, eli sekin jäisi pois. Voitaisiin rakentaa monta ydinvoimalaa lisää ja latailla sillä autojen akkuja ja panostaa fuusiovoimalan kehitykseen jonka jälkeen sähköntuotanto olisi täysin saasteetonta ja luonnonvaroja kuluttamatonta ja energiaa saisi loputtomasti.
  [signature]Abit IP35-E, 8800GTS G92, E7200, 4 Gb DDR2, WD AAKS6400, Sonata III[/signature]
   
 14. Nallemaha v2

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  7
  Missähän on ne ydinvoimalla toimivat sähköautot mitä suunniteltiin jo 50-60 luvulla? Sellaiset voisi olla ihan mukavia. Tosin tarttis aikamoiset suojaustoimet kolarin varalta.

  Tietääkseni kylmäsota muutti ihmisten mielipiteet niin pirun negatiiviseksi ydinvoimaa kohtaa että ihan itkettää... :\ Hieno tapa "valmistaa" energiaa mutta sitä pelätään niin paljon.

  Niin no, ei kyllä varmaan öljy-yhtiötkään olis kovin iloisia tollasesta autosta. :P

  Esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_car
   
 15. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Niih.. Mutta nyt suurin ongelma on se öljyhuippu. Ennen sen ohittamista on toimenpiteisiin ryhtyminen ennenaikaista ja toisaalta taas myöhäinen toiminta fataalia ja helvetin kallista.

  Sinä puhuit yksityisautoilusta tai autoista ylimalkaan ja hommahan toimii niin, että kun polttomoottorin hyötysuhde on se 20% ja sähkömoottorin 90% niin silloin markkinat säätävät jo itsestään sähköautoihin siirtymisen ajallaan, tuli se kalliiksi tai ei.

  Sähkönlähteistä puhuminen puolestaan käy lämmittelystä erittäin loistavasti, sillä sen tuotantoon eivät markkinat sinällään vaikuta koska sähkönhinta teollisuudelle ja kotitalouksille tulee olemaan vielä pitkälle tulevaisuuteen naurettavan halpa ja hyötysuhde esim. ydinvoiman ja fossiilisten polttoaineiden puolella.

  Tässäkään kohtaa kuitenkaan ei saada mitään maailmanloppuskenaariota syntymään sen suhteen, vaikka 100% autoista muutettaisiin sähkötoimisiksi.

  Sähköä saadaan kotitalouksien käyttöön (autot ja kuljetusvälineet mukaan lukien) kohtuullisella hintaa vaikka mistä, jos on pakko. Vai mitä sanot aalto-, tuuli-, aurinko-, vuorovesi- ja osmoosivoimaloista joita on rakennettu kokonaisten pikkukaupunkien tarpeeseen jossain aivan muualla kuin hyvinvointivaltio Suomessa? (Lue: köyhemmissä maissa)

  Jos on pakko olla huolissaan jostain, olisin huolissani ruoantuotannon nykytilasta. Ruoan laatu on laskenut järkyttävästi viimeisen 20 vuoden aikana vaikka valvonta on lisääntynyt.
   
 16. z31z31

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  253
  Kyllä täällä nyt pyörii taas semmoset mutuilut ja ennakkoluulot.

  Polttomoottorin hyötysuhde on noin 20-25% luokkaa(dieselin 40%). Sähkömoottorin 95%. Joten vaikka sähkö tuotettaisiin polttamalla öljyä, laskisi öljyn kulutus silti karkeasti puolella. Ja sähköautosta joutuu maksamaan normaalin käyttövoimaveron, kuten dieseleistäkin. Ei sen kummempia veroja.

  Eli lyhyesti, kokonaisenergian tarve laskee huomattavasti siirtymällä sähköautoihin.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6auto
   
 17. karhuroope

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  355
  mites tuo sähkö tuotetaan jotai yli 40% hyötysuhteella, varsinki että se ois jossain kulkuvälineessä?
  siitä etteenpäin jotta akseli on saatu pyöriin sähköne voimansiirto on hyvä, mutta sitä ennen ei päästä juur yli 40%, eli auto liikkuu vähimmällä fossiilienergia ko ajetaa bensa(diesel) vehkeellä, jos ei käytetä atomia tai uusiutuvia(joita uusiutuu rajalline määrä)
   
 18. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Meinaat että öljyn polttaminen jossain laitoksessa muuttaa öljyn sähköksi kovin hyvällä hyötysuhteella? Ja lisäksi akkujen lataaminen ei taida olla kovin hyvällä hyötysuhteella mahdollista.


  [signature]Abit IP35-E, 8800GTS G92, E7200, 4 Gb DDR2, WD AAKS6400, Sonata III[/signature]
   
 19. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Trollienergia, tulevaisuuden voimalähde!
  [signature]Ihmiset ilman mielipiteitä ovat mukavia.
  Sellaset talot millaset miehet.[/signature]
   
 20. Formica

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  1 234
  Juurikin näin. Polttomoottori saadaan toimimaan optimioloissa paljon tehokkaammin, kuin mitä siitä saadaan irti vaihtuvanopeuksisessa käytössä autossa. Tuohon voi vielä lisätä lämpöenergian hyödyntämisen kaukolämpönä, jolloin öljystä saadaan talteen vielä enemmän energiaa.
  No onhan. Polttomoottorien käyttämästä öljystä saadaan enemmän ajokilometrejä, kun se muutetaan sähköksi hyvällä hyötysuhteella, siirretään johtoja pitkin kohteeseen, ladataan akkuun ja puretaan akusta sähkömoottorille, kuin mitä siitä saataisiin suoraan auton polttomoottorista.
   
 21. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  No hyvä jos näin on. Vähän epäilyttää, mutta ei minulla kyllä mitään faktaa ole heittää pöytään.


  [signature]Abit IP35-E, 8800GTS G92, E7200, 4 Gb DDR2, WD AAKS6400, Sonata III[/signature]
   
 22. Henppa

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2008
  Viestejä:
  55
  Ei nyt ehkä täysin asiaan kuuluvaa, mutta itseäni ärsyttää aivan sairaasti se että porukka puhuu kuinka saastutat sillä kun jätät vaikka tv:n valmiustilaan yms.. Ei se sähkö saastuta vaan se miten se tuotetaan, voi että kun tekis mieli vähän tirvasta niitä idiootteja. Jos sähkösi tuotetaan ydin-, aurinko-, tuuli-, tai vesivoimalla niin missä saastutus? kukkuu! (ehkä vesistöt voi kärsiä mut blaa.)
   
 23. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Luepa vaikka Formican viestit.

  Lisäksi öljyhuippu ja ydinenergia ovat ainoat "rajoitteet" uusiutuvien energiamuotojen käyttöönotolle. Kyllä niitä uusiutuu ihan rajaton määrä jos nyt ei aurinko ihan äkkiseltään ole sammumassa.
   
 24. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  No siinä, ettei vesi-, tuuli- tai ydinvoimaa riitä kaikkeen tarpeeseen -> yli menevät kulutus joudutaan ainakin toistaiseksi tekemään hiilellä. Näin kaikki lisääntyvä sähkön kulutus on aina suoraan oman kWh kulutuksensa verran hiilisähköä.

  Vesivoima toimii myös varastona. Jos kesällä sähköä kuluu niin vähän, että vesivoimaa ei tarvitse valuttaa täysiä, kerääntyy vettä patoaltaisiin ja tätä vettä voidaan valuttaa sitten suuremmalla vauhdilla talvella -> kesällä "yli" jäänyt vesi vähentää talvella hiilen polton määrää.

  Nämä yliyksinkertaistettuja skenaarioita, mutta jos et ole kantaverkosta eristetyssä järjestelmässä, et voi väittää että sähkösi olisi tuotettu jollain tietyllä tavalla vaikka maksaisit jostain ekosähköstä. Kaikki tuotantomuodot kun vaikuttavat toisiinsa.
   
 25. Informer

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2001
  Viestejä:
  239
  Sähkön kulutus noussee, se miten se noihin resursseihin vaikuttaa = ?

  Varmasti ainakin Kiina, (ehkä jotkut maat USA, Britania, joilla on omaa hiiltä runsaasti) käyttävät sitä, kun hippi tai sähkötonttu niin käskee.

  Suomessa ja muissa maissa jotka on mukana "ilmastotalkoissa!" tulee entistä kalliimmaksi. Vesivoimaa tai ydinvoimaa pitäisi lisätä, mut EI KÄY.
  EI KÄY! Vesivoiman takia menisi jokun mökki, ydinvoiman takia vihreätkettutytöt kolistelee töhertämiään tyhjiä tynnyreitä, HKI keskustassa niin kauan että, koko homma unohdetaan.

  Sitten hommataan pari tuulipropellia, jotka hyytyy...
  Ja loppu maailma nauraa lisää partaansa.


  [signature]´¯`·.¸¸Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarma.
  Alueen sisältö on lomautettu, luo uutta sisältöä? -MuroBBS
  http://www.pointshop.fi/?ref=2390173 <- Tyrkkää siitä niin saat karkkia ja Krääsää ilmasex!![/signature]
   
 26. Vic_Vega

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  62
  Totta, kaikki viherhipit ym. pitkätukat pitäis laittaa polkemaan kuntopyörää 18 tuntia päivässä. Kuntopyörän yhteyteen sitten generaattori jolla saadaan sähköä töpseleihin. Takuuvarmasti "vihreä" ratkaisu.

  Vaan eipä heillä taitais siinä vaiheessa enää usko ilmastotalkoisiin riittääkään, kun se olisi silloin heiltä itseltä jotain pois.


  [signature]All aboard the train to Sin City[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti