Saako 16A kolmivaihe pistokkeen nollata?

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja j-matti82, 18.12.2012.

 1. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 775
  Kuulostaa työläältä ja kalliilta. Parilla satasella sähkäriä ei saa edes paikalle. Hintaa tulee äkkiä monta sataa euroa jos johtoa aletaan vaihtamaan. Tuo pistoke on ollut meillä 20 vuotta käyttämättä eikä taida olla järkevää ottaakkaan sitä käyttöön.

  Voimavirta pistokkeelle ei sinällään ole käyttöä mutta nykyaikaiseen voimavirtapistokkeeseen myydään 230v schuko adaptereita ja sille olisi tarvetta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2021
 2. jahonen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2002
  Viestejä:
  537
  Kun tuossa ei asenneta uutta pistorasiaa vaan asennetaan vastaava uusi entisen tilalle, niin voidaan soveltaa vanhan asennuksen korjaustyöpykälää SFS 6000 802.3.1, eli vikavirtasuojaa ei pakosti tarvita. Toki semmoinen parantaa turvallisuutta mutta näiden tietojen perusteella sellainen ei ole standardin mukaan tarpeen. Asia olisi mahdollisesti erilainen, mikäli tuon tilalle asennettaisiin esim. 3 kpl tavallisia pistorasioita. Tällöin kyse olisi uudesta asennuksesta ja mikäli tuo sijaitsee esim. ulkona, pitäisi vikavirtasuoja asentaa.

  Eikä kyllä johdonsuojakytkimiäkään tarvita sen lisäksi mitä siellä johdon alkupäässä toivottavasti on. Toki sulakekoko pitää olla sopiva. Entistä sulakekokoa ei tässä mainittu.

  Todetaan lopuksi, että D1-2017 kohdassa 813, sivulla 411, kertoo juurikin kytkennän tähän tapaukseen.

  t. Janne
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti