S-Pankki kokemuksia ? Visa Credit / Visa Debit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mika.myller, 14.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  ei mulla ole s-pankilta etäluettavaa korttia.
   
 2. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Ah, no pidät sitä normaalia korttiasi sitten vähän pitempään siinä etkä ota pois.
   
 3. artopp

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2005
  Viestejä:
  145
  Lokakuussa vaihtuis oma pankki POPista OP:ksi, ja samalla tulee uudet kortit ja uusi tilinumero. Kun tuon muutosrumban tekee, niin tuli samalla mieleen jos kokonaan siirtyisi S-pankkiin. Järkevää? OP:n puolella saisi varmastikkin etuuksia, jos sinne siirtäisi myös vakuutukset (tällä hetkellä Lähitapiolassa) ja mahdollisen asuntolainan kautta tulevat bonukset.
   
 4. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  857
  10-vuotias Nordean asiakkuus päättyi huhtikuussa 2018! Miksi?

  Nordea halusi nostaa kuukausimaksujani 750 prosenttia eli 0->7,50. En ole hyväksynyt tätä, vaikka toki tiesin, että Check-in-asiakkuuden ilmaisetu päättyy kun täyttäisin 29 vuotta. Niin käy ja vaihdoin jo ennakkoon, koska kypsyin Nordean palveluun: paikkakunnnan konttori lähti huhtikuussa, palvelu on paskaa (jopa asiakkuuden lopetus vaati chattausta ja puheluita jonotuksineen yli 3H). Missä muussa pankissa jonotat niin paljon, eivät suostuneet lähettämään tunnuslukutaulukkoa kesäkuusta vaikka olen käyttänyt verkkopankkia 10 vuotta ja sitä taulukkoa. Joku sovellus muka pakko ladata.

  Lopullinen niitti oli se, kun tuli kirje, että jatkossa neljän euron palvelumaksu on voimassa vain, jos käyttää mobiilipankkia edes kerran kuussa, kun ennen riitti säästötili ja säästöt.

  Sanoin näkemiin ja avasin tilin S-Pankkiin.

  Konttori on Nokialla, tosin siellä olisi se Nordeankin konttori, joka auki muutamana päivänä viikossa. S-Pankissa se on vain auki lähes joka päivä... Mobiilipankkia en ole pitänyt käytössä, koska on älyttömän buginen roska. Tunnus lukkiutuu, koska jotenkin buginen. Se pitää avata pankkitunnuksin noin 1-2 krt vko, ei jaksa!!! Verkkopankki on OK, sitä tosin ihmetellyt, minkä helvetin takia ei onnistu maksamisessa esim. 11 kertaa ensimmäinen mukaan luettuna - vaikkapa lainoissa sukulaisille tai säästöissä itselleen - jopa toistaiseksi-pohja olisi hyvä verkkomaksuissa.

  Kortti on toiminut hyvin ja rahojen siirto. S-Pankin ongelma on se, että mobiilipankki on aika sekava mm. kauppa-asioita samalla, kun ei voisi vähempää kiinnostaa. Toinen asia on se, että saisi voida maarajausta muokata kortilla niin, että olisi tietty aikaväli niin vähentäisi manuaalista työtä poistoon matkan jälkeen. Ratkaisin asian laittamalla Eurooppa pysyväksi. Palvelu verkkopankissa ollut ihan nopeaa, vastausaika ollut 3-5 arkipäivää. Puhelimella en ole soittanut, kun asia oli vähäinen. Konttorissa on aina tervetullut, Nordealla käydessä tuntui että toi taas hiekkaa.

  Ilmainen pankki on se miksi käytän, toki 100 eur piti maksaa, josta ei muuten enää makseta korkoa mikä on surkeaa.

  Pankki on tietysti ässässä ilmainen ja sen takia ei näytä olevan kovin kehittnyt ominaisuuksiltaan, mutta on ok pankki jos ei parempaa vaadi.

  On lähinnä koko bonusjärjestelmän sivutuote, sen käsityksen sain kun 7 kk asiakkaana, eli ei ole tarkoituskaan olla toimiva mm. mobiilipankki buginen, puuttuu hyviä ominaisuuksia, jotka löytyvät muista pankeista, mutten ainakaan Nordealle maksaisi 7,50 euroa kun poiskin lähdin enkä palaa!
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2018
 5. Korni

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Viestejä:
  3
  Sorry OT:ista, mutta tuo yo. ei oikein auennut.
   
 6. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Itsekin tähän vähän puutun, eli jos kuukausimaksut oli ennen 0, niin edes duodesiljardin prosentin korotus ei nostaisi niitä yhtään suuremmiksi, vaan ne olisi edelleen 0. Eli tapauksessasi et voi ilmaista kasvua prosentuaalisesti.

  Jos vanhat kuukausimaksusui olisi olleet 0,882 euroa, niin sitten ne olisi olleet 750% korotuksen jälkeen 7,50 e.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2018
 7. PhillyNott

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  250
 8. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Mulla näköjään loppuu Nordean kanssa yhteistyö myös jossakin vaiheessa, kun maksut nousevat nollan yläpuolelle. S-pankkiin pystyy näemmä avaamaan tilit ja kortit hyvin helposti ja nykyisen maksudirektiivin ansiosta EU-alueen pankkipalvelut ovat myös käytössä iban-mastercardin avulla vapaasti.

  On mielestäni huonoa bisnestä vaatia niitä muutamia euroja ylläpito- ja käyttömaksuja asiakkailta, kun talletuspääomaa houkuttelemalla tuottoja saadaan tahkottua ihan eri tavalla.
   
 9. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  857
  Sehän on sitten surullista, jos Nokian konttori lähtee, tai lähti. En ole huomannut katsoa kun kävin ostoksilla siellä tänään Prismassa. No, käyn jatkossa Lielahden konttorissa, jossa tilit avannutkin. Toimiva verkkopankki on kuitenkin sellainen juttu, että se on vähentänyt konttoriin käyntejä, nopea asiakaspalvelu suoraan verkkopankissa ja tilejä voi avata itsepalveluna.

  Sellaisen palautteen peruutan aiemmasta, että S-Pankin palvelussa sanottiin, että säästäminen tai maksaminen "toistaiseksi" tai tiettyyn aikaan saakka kerran kuukaudessa on sittenkin verkkopankissa mahdollista omalle säästötilille, mutta se oli niin piilossa ettei heti näe vaikka on kyllä selkeässä paikassa maksuvalikossa toisella sivulla.

  Minua ei haittaa jos S-Pankin konttoreitakin lähtee, kunhan säilyy palvelumaksu nollassa. Nollasta hyppy 7,50 euroon - vai oliko 7 euroa - Nordeassa on täysin naurettavaa kiristystä sellaiselle joka ei halua mobiilipankkia käyttää säästäkseen rahaa. Maksu on tuolloin 4 euroa ja sekin on liikaa, jos muualla saa ilmaiseksi.

  7 kuukauden aikana voin S-Pankkia suositella, mutten sellaiselle, joka hoitaa pankkiasioita mobiilista.

  S-pankin mobiilipankki on buginen. Jos sitä aiot käyttää, kannattaa varata runsaasti hermoja, ja tunnuslukuja. Menee aina välillä lukkoon eikä aktivointi onnistu ilman niitä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Toisaalta työssäkäyvälle se 0-4 euron maksu alkaa olla luokkaa mitätön. 0e, jos on asuntolainaa ja 4e jos nyt joskus käyttää mobiilipankkia - juuri kukaan ei taida 7e+ maksaa. Varsinkin jos sillä saa hyviä palveluita, niin moni sen mielellään maksaa. Konttoreita kaipaavalle se ei kuitenkaan ole hyvä vaihtoehto. Muutkin kivijalat vähentävät merkittävästi konttoriverkostoaan, joten S-pankilla on siinä etu.
   
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Sen kahden vuoden aikana mitä olen S-Pankin mobiilipankkia lähes päivittäin käyttänyt, niin yhden kerran on ollut parin viikon jakso että aktivoinnin on joutunut tekemään uudelleen monta kertaa. Muuten ei ole tarvinnut tehdä kertaakaan.

  Moniin muihin verrattuan myös aukioloajat ovat etu. Tosin monet on kyllä siinä kuroneet etumatkaa kiinni. Ei ole ihan hirveän kauan aikaa siitä kun monet pankit palvelivat vain 9.00 - 16.30
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Mihin sinä tai muut tänne kirjoittavat muuten tarvitsevat fyysistä konttoria? Aika harvassa ovat asiat, joita ei voi hoitaa ilman konttoria. Paruspankkipalvaluihin konttoria ei ole tarvittu pitkään aikaan ja nykyään lainaneukkaritkin käydään Skypettämällä.
   
 13. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Itse olen hoitanut viimeisen vuoden aikana seuraavat asiat konttorissa:
  - Isompien käteissummien tallettaminen (Talletus Otolla raja 5000€/kk)
  - KYC eli tunnistautuminen. Monet pankit nykyään haluaa n vuoden välein varmistaa henkilöllisyyden ja muut tuntemistiedot ja lisäksi kun avaa asiakkuuden uuteen pankkiin. *
  - Asunto-osakeyhtiön osakekirjan kuittaaminen pois pankista, kun panttaus vapautuu. (Nämä asunto-osakeyhtiöiden paperiset osakekirjathan tullevat poistumaan 2-3 vuoden kuluessa)

  * Kaikki Suomalaiset pankit taitavat toistaiseksi vaatia henkilöllisyystodistuksen tarkistamisen "naamatusten". Toki olen hoitanut esim. Saksalaiseen pankkiin sen videoneuvottelulla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 14. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Minulta ei ole yksikään palvelu koskaan kotimaassa kuin ulkomaillakaan pyytänyt uudelleentunnistautumaan.

  Maksuväline- ja muut finanssipalvelut olisi mielestäni hyvä eriyttää toisistaan palvelukokonaisuuksiksi, koska maksuvälineitä käyttävät käytännössä kaikki, mutta lainat, sijoitukset ja muut ns. pankkibisnekset ovat oma erityisalansa. Itse en missään nimessä halua maksaa tavallisista maksuvälinepalveluista palvelumaksuja, joilla katetaan myös näiden ryhmien kuluja - etenkin kun lainoista ja muista tavallisesti peritään palvelumaksuja jotka ovat promillejen luokassakin helposti satoja-tuhansia euroja.
   
 15. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Voi olla että yksityisiltä ei pyydetä uusimista tuntemistiedoille, nyt kun mietin niin nuo tapaukset on liittynyt yritysten tileihin.
   
 16. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Pari kertaa toi softa on kieltäytynyt toimimasta mutta kyllä se muuten toimii ihan ok.Etkä sä tarvitse mitään tunnuslukuja vaan yhden tunnusluvun ja/tai sormenjäljen että voi esim maksaa sillä laskuja jos niin haluat.Nyt puhun siitä android softasta.Sen pitäisi saada myös sellaiseksi että tarvitset sen tunnuslukukortista luvun että voit maksaa esim laskun sillä jos pelkää että hävität sen/se varastetaan ja joku tietää sen tunnusluvun.Siinä on myös siirto ominaisuus jolla pystyy siirtämään rahaa tililtä toiselle heti jos oma pankki vaan tukee sitä.Tolloin kummankin puolen pitää olla rekistöröity siihen siirtopalveluun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 17. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Kuten sanoinkin tuossa #161, niin jossain (olisiko 3-6kk sitten) välissä oli jakso, jossa se unohti valtuutuksen vähän väliä ja joutui naputtelemaan avainluvut kortilta saadakseen sen taas vähäksi aikaa toimimaan. Ilmeisesti hpguru onnistui testaamaan juuri tuon lyhyen jakson aikana. Itsellä siis kokemukset Android-softasta, mutta vaikutti siltä että ongelma oli palvelinpäässä, joten mahdollisesti sama ongelma myös IOS puolella.
   
 18. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  857
  Kyse on Säästäjä-sovelluksesta, joka tulee osaksi S-mobiilia. Siinä ongelmia on paljon. Se kuitenkin vaikuttaa pankkisovellukselta ilman turhaa Lähitapiolaa ym. bloattia mitä tuossa S-mobiilissa. Pahoin pelkään, että siitä tulee sitten samanlainen kuin S-mobiilista eli tulee osaksi sitä ja muuta bloattia. Se on mennyt jo pari kertaa lukkoon eikä anna aina kirjautua - joko PIN muka väärä tai sormenjälkeä ei tunnista.

  Molemmissa on myös tuo ongelma että sovelluksia ei saa vaakatilaan. Ei Android-sovelluksia tällä tavalla voi koodata, ettei saa käännettyä.

  Tällä hetkellä en käytä mobiilia, mutta kokeilen, kun on valmiimpi. S-Pankilta piti kysyä miten varmistetaan, että tunnukset tunnuslukutaulukossa eivät lopu "kesken". Niitähän on 135 kappaletta, Nordeassa esim. 80 ja 20 ei yliviivattavaa tarkistetta, ja Aktiassa 100. S-Pankin mukaan taulukko lähtee kulkemaan postissa kun enää 40 käyttämättä ja pitäisi ehtiä vaativallekin käyttäjälle ajoissa vanhan tilalle.

  Nordean tunnuslukutaulukko oli paras - 80 normaalia tunnuslukua ja 20 tarkistetta. Nordea ei kuitenkaan enää lähetä tunnuslukutaulukoita kenellekään. Nordean asiakkuus, jota oli 10 vuotta, päättyi tämänlkin takia. Tarkisteella voinut hyväksyä asioita ja vahvistaa laskuja ym. rajattomasti tunnuslukutaulukon käyttöaikana. Nordealla lipun osto Matkahuollosta vaati yhden luvun ja yhden tarkisteen eli vain yksi tunnusluku käytetty. S-Pankissa sama lippu Expressbussiin vaatii kahta tunnuslukua. Jos näitä lippuja ostaa useitakin eri päivinä, niin äkkiä tuo taulukko hupenee. Toki sen voi korvata mobiililla, mutta omien kokemusten mukaan ne eivät toimi oikein. Säästäjää käyttäisin mieluusti, jos ei olisi niin buginen, ja säästäjällä on helppo luoda tarpeettomia rahastotilejä. Kaikki eivät tarvitse niitä.

  Tämä onnistuu kun alkaa "säästämään" unelmaan, sen sijaan että säästö menisi olemassa olevalle tuottotilille, sille luodaan joku tavoitetili ja sitten luodaan rahastotili.

  Minä en tarvitse enempää tilejä kuin mitä minulla nyt on eli kolme.

  S-Pankki on hyvä pankki, muttei ongelmaton, mutta onneksi ei maksa mitään - rahaa en tästä pankista maksaisi euroakaan. En kylläkään muistakaan pankeista, Nordea nyt on vihoviimeinen pankki mitä ajattelen kun kysytään pankkia. Toivottavasti S-Pankki säilyy ilmaisena, vaikuttaa vain olevan sivutuotteena asiakasomistajuuteen ja sen asiakasmäärän nousuun - jotta saavat myös ostotietoja kerättyä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 19. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Täytyy todeta, että tunnuslukusovellus + sormenjälkitunnistautuminen on niin paljon käyttökelpoisempi - ja osin jopa turvallisempi - etten ole kertaakaan haikaillut vanhoja listoja. Odotan vielä niitä massiivisia turvallisuusongelmia, joita foliohatut povasivat tunnuslukusovellukselle.
   
 20. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Nordean tunnuslukutaulukko oli kyllä kaikista surkein. Aina oli ihan hukassa, että mikä on seuraava käyttämätön numero. OP:lla ehdottomasti paras ja niillä on siinä 300 numeroa. Ja OP:lla menee vain yksi per kerta. Ensin tunnusluvulla+salasanalla sisäänkirjautuminen ja sitten vahvistus tunnuslukutaulukkoa käyttämällä, josta se randomilla kysyy 1-300 väliltä yhden koodin. Nordean tunnuslukutaulukon paskuus oli isoin syy, miksi sen tilin lopetin aikoinaan.
   
 21. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Nordean tunnuslukusovellus on aivan ehdoton tänä päivänä. Se on ainoa syy sille, miksi edelleen maksan kuukaudessa x-määrän euroja kyseiseen pankkiin. Vituttaa, että oma pankki ei ole vielä keksinyt näin hienoa juttua; mobiiliverkkopankki on joo ja siellä pystyy paljon asioita tekemään. Mutta sitten kun pitäisi hyväksyä lasku, niin pitääkin kaivaa jotain helvatin liparetta povarista. Ja muihin palveluihin ei tarvitse kuvitella tunnistautuvansa pelkillä mobiilin tunnuksilla.
  Tunnistautumista milloin minnekin tarvitsen viikoittain, joten ihan pienestä vaivasta ei ole kyse. Vastaavan kun saavat vielä Aktiassa tulille, niin hieno homma.
   
 22. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  S-pankillahan tuo toimii samalla tavalla. En ole kaivanut S-pankin tunnuslukutaulukkoa esiin kuukausiin, vaikka lähes päivittäin olen tunnistatunut pankkitunnistautumisella johonkin palveluun tai tehnyt tilisiirtoja. Tosin S-pankilla on ainakin toistaiseksi kännykällä tunnistautumisen rinnalla myös tuo tunnuslukutaulukko, eli hommat hoituu välittömästi niillä, vaikka kännykkä olisi tipahtanut parvekkeelta tms.

  Itsekään en hirveästi tykkää monien muiden pankkien systeemeistä, eli kannattaisi ehkä noita kopioida. Ålandsbankenillakin täytyy verkkopankissa ja selaimella tunnistautuessa muistaa verkkopankin käyttäjätunnus vaikka olisi mobiilitunnistaminen käytössä - siitä huolimatta että verkkopankki on saman firman tekemä kuin S-Pankinkin. S-Pankillahan tunnistautumisen voi aloittaa joko syöttämällä käyttäjätunnuksen tai lukemalla QR-koodin kännykällä.
   
 23. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Ennen en pitänyt Nordeasta, mutta nyt rakastan pankkia. Mobiilipalvelut ovat nousseet maan parhaiksi (Mobiilipankki + Wallet-appi) pohjamudista ja palvelumaksukin on kohtuullinen 4e.
   
 24. Jurputin

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  98
  Minä taas en missään tapauksessa haluaisi että oma kapula ja peukalo on kaikki se mitä tarvitaan omien tilien hallintaan. Entä kun se kapula ja peukalo viedään. Nehän ovat aina kuiteknin mukana. Tunnuslukulista on sentään aina jossain muualla eikä niitä perustellusti voi muistaa ulkoa vaikka kuinka uhkailtaisiin.
   
 25. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Minulla on asteen vakavampi homma, kun Face ID on käytössä. Mutta ei pitäisi toimia amputoidulla päällä, joten lälläslää rosvot!

  Voi tietenkin kovasti pelätä kaikkea, mutta jos tämä sormenjälkitunnistautuminen ja tunnuslukusovellus olisi kerran niin karmaisevan tietoturvaton, niin kai olisimme jo nähneet kosolti uutisia, jossa peukalot on varastettu ja tilit tyhjennetty? Itse pelkään henkilökohtaisesti myös lähimaksukorttia ja yleisin asuste on muutenkin foliohattu.

  Tästä kauheasta tietoturvariskistä huolimatta olemme nähneet uutisia vain ihan perinteisten tunnuslukulistojen huijaamisista :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti