Ruotsin kieli jo pikkuhiljaa helvettiin täältä Suomesta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Boack, 30.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Torri

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  3 587
  Eikös Suomessa ole Euroopan mittakaavassa melko paljon esim. pahoinpitelyitä ja vastaavia; Suomi on turvattomampi maa kuin Yhdysvallat kun mietitään lukuja.

  Eikä sauna ole suomalainen keksintö..
  [signature]Ostetaan 160-300Gt ide tai sata kiintolevy[/signature]
   
 2. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  "Svenska talande bättre folk", sanoi mummo kun saippuaan liukastui. Sen jälkeen svea-mamma tuli, ja totesi "Javisst!"
  [signature]Asennevamma.[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Kertoisitko nyt vielä miten pakollinen ruotsin kielen käyttö ja opiskelu ajaa kansalaisten etua. Muunkin kuin sen pienen vähemmistön. Minulla ei ole mitään vastaan ruotsinkielisiä paikkakuntia, joissa enemmistö väestöstä on ruotsinkielistä, puhukoot siellä keskenään. Sen sijaan miksi 95% Suomesta pitää valjastaa täysin naurettavaan pelleilyyn.


  [signature]Olen aina oikeassa. Ainoastaan viimeiset 23 vuotta olen ollut väärässä ja sehän ei maailmankaikkeuden iässä ole mitään...
  [ size=6] MSI 745 Ultra/2400+XP, Club3D [email protected], LG F900P, 512DDR333, 300W Fortron / Abit kt7A [email protected](ilma) 1,4V. 300W HEC[ /size ][/signature]
   
 5. Feverball

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  58
  Mistä moinen väite? Eikös ensimmäiset saunat olleet suomalaisten rakentamia maakellarityyppisiä savusaunoja? Ja "sauna" on suomen kielen sana jolle ei ole edes vastinetta esim. Enlannin kielessä. Toki maailmalla on olemassa myös erilaisia saunantapaisia joiden alkuperä ei ole suomessa, esim turkkilainen sauna.

   
 6. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 103
  Parasta pakkoruotsissa on se, miten paljon se kuumentaa näiden urpåjen tunteita :D

  En itsekään ruotsin kieltä rakastanut opiskeluaikoina, mutta nyt kun sitä duunissa on joutunut kertaamaan, ei se niin vaikealta tunnukaan. Joka puolelta on tarttunut vähän mieleen vuosien varrella.
  [signature]Järjenkäytön ja maltillisuuden äänenkannattaja tässä kaaoksessa jo vuodesta 2001[/signature]
   
 7. Torri

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  3 587
  Esim. Kiinassa ja muualla on ollut jo reilusti yli tuhat vuotta erilaisia saunoja..
  [signature]Ostetaan 160-300Gt ide tai sata kiintolevy[/signature]
   
 8. ResoNas

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2004
  Viestejä:
  5
  No miksi muu Eurooppa ei ole tiennyt asiasta? Sauna sanotaan saunaksi. Mitä muita yleisiä kutsumanimiä saunalle on? Suomalainen sana on niistä yleisin ja käytetyin.
   
 9. Feverball

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  58
  Aika mutu-pohjalla tuntuu olevan.

   
 10. SpoASU2

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  3 789

  No totta helvetissä se on muualta! Eihän ihmisrotu syntynyt pitkin maapalloa - vaan lähtöisin Afrikan ja Indonesian suunnalta tämän päivän tiedon mukaan. Luuletko, että suomalaiset syntyivät tuosta vaan sateella niin kuin sienet tähän maahan?[/quote]

  No suomestahan kaikki on kotosin, ainakin kalevalan mukaan :|
  :nonsmoke
  [signature]Opteron165|Abit Fatal1ty AN8|Apacer 2x1gb UCCC 260/3-4-4-8-1T|850XTPE gpu607/mem607|OCZ Powerstream 520W|320gb RAID-0 +200gb HDD|Acer 19" TFT|Microsoft Laser mouse 6000|Logitech UltraX[/signature]
   
 11. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_sauna

  "Venäjän maaseudulla on perinteisesti ollut tapana saunoa tilavissa leivinuuneissa." :|
  [signature]Asennevamma.[/signature]
   
 12. ResoNas

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2004
  Viestejä:
  5
  Tuommosta teksistiä: "The sauna has a long history and close relatives in other cultures: the Russian banya, the Native American sweat lodge or inipi, the Turkish hamam, even the Japanese onsen. In Finland it has at least a thousand years of history."

  http://cankar.org/sauna/origins/sauna_e.html
   
 13. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 891
  Asialla tuskin on mitään tekemistä sen kanssa, että Suomessa ruotsin kielen osaaminen on ehdollistettu pakko. Mikäli parin hallituksen kautta perustuslaissa Suomi muuttuisi yksikieliseksi tai jos turhat taakat kaksikielisyydessä poistettaisiin, kuten virkaruotsi, niin tämä ehdollistettu pakko ruotsin osaamiselle poistuisi. Enää ei tarvitsisi tällä mainitsemattomalla alallakaan miettiä että voi kun ei tullut opeteltua ruotsia.
  Kaikki tarve ruotsin kieleen tässä maassa tulee ihan puhtaasti hullunkurisesta lainsäädännöstä, joka suosii ruotsinkielisiä suomenkielisiä enemmän. Kuten tästäkin uutisesta taas nähdään: Viranomaisten ei nähtävästi ole pakko osata suomen kieltä, mutta kuitenkin on osattava toimia ruotsin kielellä. Kaksimielistä lainsäädännön valvomista.
   
 14. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 891
  Eipä minun ole tarvinut varoa valaisemattomia kaupunginosia Helsingissä. Eikä myöskään paikallisessa marketissa ole ammuttu rynkyllä pari päivää siellä käymisen jälkeen.

  Tämä tapahtui kaksi päivää putiikissa käyntini jälkeen: Shooter wounds two at New York mall

  Yhdysvaltoihin nähden Suomessa on paljon vähemmän tuntemattomiin ihmisiin kohdistuvia surmia. Ryöstösurmia.
  Ongelma taas on sitten fyysinen väkivalta hakkaamalla, potkimalla tai joskus kättä pidemmällä tylpällä esineellä. "Jengikultuuri" on varsin vähäpätöistä verrattuna Eurooppaan. Isoja jengejä ei juurikaan liikuskele yleistä pelkoa teettämässä, eivät ainakaan kovin pitkään.

   
 15. ResoNas

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2004
  Viestejä:
  5
  edit: Eipäs mittää...
   
 16. Dejak

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2003
  Viestejä:
  48
  Itse olen ainakin sitä mieltä että ruotsin tilalta englantia. Kertaakaan en oo ruotsinkieltä tarvinnu, enkä tartte. Englannilla pärjää kaikkialla, ja sitä osaa lähes kaikki. Että jos välttämättä pitää olla kaksikielinen ni sitte toiseks kieleks englanti, mutta ei ruotsia.
  [signature]Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, ole hyvä äläkä tee sitä täällä.[/signature]
   
 17. Patikko

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  18
  En jaksa lukea ja olen kännissä mutta kuitenkin:
  Ares tinkaa tinkaamisen ilosta ja on yleensä väärässä, jaksaa kuitenkin vänkätä enemmän kuin 3-vuotias pikkulapsi. Mitä tällaisessa on järkeä?

  [signature]Jeah maan![/signature]
   
 18. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 487
  Nimenomaan. =)

  Voisi Muropakettiin perustaa "Pakkoruotsi on hanurista!!!1"-threadin ja sinne dumpata kaikki nämä itseään toistavat jämäpostit. Kyllä joo tiedetään, että Muropaketin tosimiehet vihaavat pakkoruotsia, hurreja, ruotsinkieltä ja varsinkin Ruotsia. Sekä tietysti suomettuneita suomalaisia jotka puolustelevat pakkoruotsia. On se jo selvinnyt. Voisi moderaattoritkin kiinnittää välillä huomiota näihin threadeihin. Ihan vaan, ettei koko ajan perusteta uusia "Mä angstaan ja pakkoruotsi on perseestä!"-threadeja.
   
 19. Nutcase

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2005
  Viestejä:
  1 650
  Rutsin kieli alkaa "häiritsemään" ainoastaan liikennemerkeissä ja tuotepakkauksissa. Ymmärretän toki, että Somi on kaksikielinen maa yms., mutta ei nitä ruotsalaisia/ruotsinkielisiä niin paljon täällä ole. Ja eikös se ollu niin, että maassa maan tavalla joten opetelkaa suomea ja hätätapausksessa englantia =)
   
 20. Nutcase

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2005
  Viestejä:
  1 650
  Joo ei toi oman postin muokkaus vieläkään toimi joten:
  EDIT: Ruotsin*, Suomi*, niitä*
   
 21. pepsodentti-pentti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  1 072
  Ei minukaan mielestä tarvitse pakkoruotsia poistaa. Itsekään en osaa ruotsia kovinkaan hyvin, mutta olen kuitenkin lukiossa pitkän ruotsin kirjoittanut (ei siis keskipitkä) ja yliopiston "virkamiesruotsin" läpäissyt. Varmasti kaikki ajattelevat, että haluan vain "jakaa sitä samaa, mitä itse jouduin kokemaan"... Tottahan se osittain on, itsekin olisin ehkä mieluummin opiskellut saksaa kun ruotsia. Tosiasia kuitenkin on, että ruotsi on loppupeleissä ihan helvetin helppoa verrattuna vaikka englantiin. Suomi ei voi muuttaa historiaansa ja ruotsilla on suuret perinteet suomen historiassa. Samoin on venäjällä, mutta IMO ennemin opiskelen ruotsia kun venäjää, vaikka venäjästä voisikin olla enemmän hyötyä käytännössä.
   
 22. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 891
  Micko,

  Keskustelua käydään erittäin lämpimässä hengessä muuallakin kuin vain muropaketissa, eli tämä on siis hyvin ajankohtainen aihe. Lehtien itsesensuuri ei auta tässä aiheessa yhtään, sillä ihmiset joutuvat entistä enemmän avaamaan keskustelua netin kautta, jota ei muulloin syntyisi. Kunhan kaksikielisyydestä aletaan käymään konkreettista keskustelua myös mediassa, niin netissä käytävä jankuttaminenkin tulee rauhoittumaan pikkuisen.
   
 23. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 487
  Lämpimässä hengessä kuten "Voi huoh näitä hurriwannabeitä. Menkää sinne sveamamman syliin."?
   
 24. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 891
  Menikö kenties lievä sarkasmi ohitse? Kuten se lämpimyyttä korostava "erittäin"?
  Harvempi kuitenkaan tuollaisia sanoo. Vastaavan laista porukkaa löytyy toiseltakin puolelta aitaa. Asiattomuus ei kuitenkaan ole välttämättä suoranaista törkyviestien lähettämistä, vaan myös päällisin puolin asialliselta näyttävät viestitkin voivat olla asiattomia. Kuten useista eri puolilla olevista kaksikielisyyttä koskevista viestiketjuista näkyy, niin kaksikielisyyden ongelmia vastustavien puolelta löytyy erittäin paljon myös pitkälle perusteltuja viestejä. Vastapuoli, eli tässä tapauksessa kaksikielisyyteen vannovat, usein lähettelevät perustelemattomia viestejä ja pyrkivät tahallisesti ärsyttämään toista puolta. Eipä sekään ole yhtään sen asiallisempaa. Ei varsinkaan poliittisen keskustelun tukahduttaminen demokraattisessa maassa.
   
 25. Cookie

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2000
  Viestejä:
  693
  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 26. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 891
  Ehkä pitäisi vaatia saariston ruotsinkielisiltä todistus saamen kielitaidosta. Nähtäisiin kuinka sivistyneesti siellä puitaisiin asiaa, olisi varmasti ironista seurattavaa :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti