Ruoka on Suomessa Euroopan kalleinta

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja kansaIainen, 03.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Kauppaketjut vetää välistä

  Kilpailu on vapautettava ja Lidlille myönnettävä tontteja samalla reiluudella kuin S- ja K-ketjuille, samoin kaikille muille jotka haluaa perustaa ruokakauppoja.

  Mitä enemmän meillä on kauppoja, sitä edullisempaa ruokaa saamme.


  Asioiden ymmärtäminen helpottuu, kun muistaa, että ranskanleivän hinnassa viljan osuus on noin 5 %. Syyllisiä kannattaa etsiä muualta vaan ei tuottajista.

  Kartellimonopoli kyykyttää kansalaisia.

  A-plus ohjelmassa selostettiin miten maamme kunnanvaltuustot suosivat kahta kartelliketjua, K- ja S-ketjua muitten kustannuksella myöntäessään rakennuslupia.

  Mitä keinoja meillä olisi ruokakaupan kilpailun lisäämiseksi?

  Suosikaa pikkukauppoja, kiertäkää kaukaa kauppakeskukset, jotka kuristavat ensin pikkukaupat hengiltä, ja sen jälkeen alkavat ryöstää asiakkaitaan Euroopan kalleimmilla hinnoilla.
   
 2. 10k

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 808
  Isoluiset ihmiset voivat ottaa vatsamakkaran käteen ja ylpeydellä todeta: "Tässä sitä on Euroopan kalleinta läskiä!" :smoke:
   
 3. Suomi on saatanan paska maa. Onhan se tiedetty jo pitkään.
   
 4. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 388
  Jos ihmiset tajuaisivat toimia yhdessä tällaisissa asioissa, niin mitkään kartellit tai röyhkeät hinnankorotukset eivät toimisi. Sen sijaan, että alkaisi toimenpiteet kauppoja vastaan, ainakin suomalainen ihminen kääntää asian toisiaan vastaan tyyliin "mulla on varaa ostaa" ja uudet hinnat jäävät elämään.
   
 5. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 351
  Tekisi mieleni sanoa, että suomalaiset ovat halunneet/ansainneet kalliit hinnat. Suosimalla noita välistävetäjiä jotta saa ne plussat tai boonukset. On tämä suomen kansa niin vitun tyhmää porukkaa.
   
 6. Joulupuuro

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 416
  Tämä lisää mukavasti matkustusintoa kun kaikkialla on aina halvempaa kuin kotimaassa.
   
 7. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Liittyyhän aiheeseen muutakin jännää, kuten vaikkapa se, miten Alkon myymälät tuppaavat kummallisesti sijoittumaan S-ketjun putiikkien yhteyteen. Näistä vaan harvemmin puhutaan julkisesti, mikä on sekin kiinnostavaa.
   
 8. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 054
  Ostankin ruokaa vain alennuksesta ja juuri sieltä mistä sitä tiettyä tavaraa saa halvimmalla. Noiden kolmen ketjun lisäksi on myös Minimani täällä ettei toki joka paikassa suinkaan.
  Sitten kun alennukset on säälittävät niin tasasen halpaan Prismaan kun siellä ei harrasteta alennuksia vaan ruokatuotteet ovat kohtalaisen halpoja muuten vain tai näin olen päätellyt.

  Mielestäni S-etukortista 100 euron hinta on melko suolainen että saa olla kyllä suurperhe että siitä olisi hyötyä pidemmällä aika välillä jotta vielä nousisi korkeammaksi prosentit. Kovasti joku hehkutti sitä S-tiliä missä bonarit muuttuu puhtaaksi rahaksi.

  Plussakortti on kyllä huippu että tyhmä olisi jos ei sellaista olisi kun eihän se taida maksaa kuin 10 euroa. Mitä tossa viime kauppa reissussa 30 euron ostoksista tippu 10 euroa pois plussakortilla että niin nopeasti se plussakortti maksaa itsensä takaisin.

  Ykkösbonuskortista sen verta ilmainenhan se on, mutta ei sillä kyllä mitään tee kun niillä liikkeillä korkeat hinnat ja ne boonukset katoaa pois jos ei ole tarpeeksi ostoksia.
   
 9. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 811
  Tulipa oiva esimerkki siitä miksi Suomessa ruoka maksaa niin paljon.
   
 10. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Muuttakaa pois jos niin ahdistaa.
   
 11. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Joo, pakeneminen on aina hyvä ratkaisu kaikkeen. :confused:

  Ahdistaako sua, että aiheesta puhutaan? Oletko kenties K-kauppias?
   
 12. GGR

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  815
  Miten tuohon sitten haluatte puuttua? EU voisi kai asiaan tarttua, jos kilpailu ei toimi lainkaan. Vaan voivatko he pakottaa jonkun kauppapaikalta ulos?

  Iso ulkomainen ketju toisi kyllä kilpailua alalle.

  Onneksi sentään possunlihan on laadukasta, kyllä kelpaa maksaa :)
   
 13. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Lähinnä tarvittaisiin kilpailua lisää, ei kauppoja vähemmäksi.
   
 14. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Eiköhän se perimmäisin syy korkeisiin hintoihin ole, että meitä kuluttajia ei kertakaikkiaan kiinnosta. Kuinka monta kertaa murossakin on saatu lukea, että kyllä siihen ruokaan on aina rahaa - maksoi mitä maksoi. Ja annetaan ymmärtää että hintatietoisuus on köyhien hommaa.

  Tottakait se tuntuu naurettavalta mennä johonkin toiseen kauppaan sen takia, että sieltä saa appelsiinit 20% halvemmalla, mutta juuri tuommoisistahan ne hintaerot syntyvät. Kyllä ne hinnat täälläkin laskisivat, jos useampi vaikkapa käyttäisi Lidlin palveluita.

  Jokainen voi itsekseen siitä kassakuitista tukia kuinka naurettavan pienistä summista tässä puhutaan jonkun yksittäisen elintarvikkeen kohdalla. Se että maitotölkin hinta vaihtee +/-20 senttiä suuntaan tai toiseen on jo valtavan suuri prosentuaalinen ero. Ja harvapa tuollaisiin kiinnittää huomiota, vaan tarttuu mieluiten siihen tuttuun ja turvalliseen Valion pönikkään.
   
 15. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  816
  Sen tein. Kyllä vitutti maksella ruokakaupassa Suomessa :smoke:
   
 16. trapper

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2009
  Viestejä:
  272
  Euromarketeja laitetaan myyntikuntoon atm... Osa kaiketi jää tradekalle mutta suurimmanosan olisivat myymässä(?)... Huhua on että ostaja olisi Tesco, se toisi ainakin vaihtelua markkinoille..
   
 17. Arriolla

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  525
  EU voisi vähentää tullejaan niin muualta tuleva ruoka halpenisi, tämä toki ei tarkoita, että Suomen ruuan hinnat alenisi verrattuna muihin maihin. Suomessa tiettyjen ketjujen suosiminen on lopetettava.
   
 18. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 054
  No totaa Ruotsissa, mutta siellä on huonommat palkat tai no eihän täällä ole palkkaa välttänättä ollenkaan että siinä mielessä parempi mesta ruokaostoksille vaikka jos palkkalistoilla on niin suurempi palkka kait pitäisi olla ruotsalaiseen vastaavaan.

  Virossa monet kauppaketjut kun kävin läpi niin ei tod halpaa ole. Siellähän on vielä heikompi elintaso kuin täällä. Porukka siellä kaivelee roskapöntöissä tyhjiä pulloja että saisi niistä rahaa ja niissä pulloissa on niin surkea pantti että suomalainen heittää ne roskiin.

  Näkeehän ulkomaisten kauppojen hintoja netistä ettei tartte mennä edes paikan päälle.
  Joskus kattelin esim. Lidlin sivuja eri maan loppupäätteellä niin oliko jossain Puolalla ihan naurettavan hintaista maitoa.
   
 19. Flying Hellfish

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  760
  ------
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2013
 20. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 351
  Muistelen lukeneeni jostain että Prismat tupataan Euromarketien paikoille, joten se siitä kilpailun lisääntymisestä...:smoke:
   
 21. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 054
  No varmasti jos menet sittariin niin normihinnat on aika pahat.
  Kyllä varmaankin tiettyjen tuotteiden hinnat tippuvat jos ostajia on paljon tai yksi ostaa kerralla paljon.
  Kuitenkin Lidl veti kyllä överiksi jossain vaiheessa että pisti isoja tukkusatseja myyntiin ja alennusta ei juuri mitään vaikka kuitenkin myy yksittäinkin suunnilleen yhtä halvalla. Saksalaiset pitää melko tyhminä suomalaisia.:smoke:
   
 22. Ben Dover

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  826
  Kertokaa ny sitten millä hinnalla iso paha kauppias sen leipäpaketin ostaa niin näkee vetääkö se välistä (liikaa).
   
 23. trapper

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2009
  Viestejä:
  272
  No ei tuupata, Ideaparkin euromarket muuttui prismaksi mutta en kyllä mitenkään usko että muualla kävisi näin. Ei S ketjua voi kiinnostaa Euromarketien pienet liiketilat vs prisma, ei ne prismat niihin mahdu ja paikkakunnilla missä on euromarket on kyllä varmasti lähes poikkeuksetta jo Prismakin.

  Ulkomaalaista ostajaa on kaiketi huudeltu osalle euromarketeista, osa tosiaan jää tradekalle kun muuttavat ne jotenkin "uuteen konseptiin" mikä se nyt olikaan "Helppoa ja halpaa" tms. Saa nähdä ostaako noita kukaan, se vois olla kova juttu jos Tesco ostais mut saa nähdä.
   
 24. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Missään bonuskortissa ei ole mitään järkeä. Jos firma lupaa sen 5% bonusta, niin se tulee ihan taatusti siitä 5% ylihinnasta, joka on joka tuotteessa mukana tuon bonuspaskan takia.

  Ilman bonuskortteja ruoka olisi suomessa halvempaa.
   
 25. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 054
  Totaa landevyöhykkeellä näyttäisi maidon hinta kyllä kilpailevan hyvin Lidliin verrattuna, mutta etelämpänä maidossa on hyvät katteet muissa putiikeissa kuin Lidlissä. Tai tommosta olen päätellyt.:smoke:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti