Ruoka ja hygienia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja BlackWolf, 26.02.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Mulla on työpöydällä sama pesemätön juomalasi ~puolisen vuotta. :)

  Tosin.. syön myös joskus paskaa ja pieniä määriä peräsuolta.. kokonaisten grillattujen tiikerikatkarapujen kanssa meinaan..
   
 2. Epicrates

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2007
  Viestejä:
  42
  Vielä ei ole noussut yksi rakkaan maamme palvelemiseen kuuluvista iloista. Viikko kaivetaan miinaa maahaan ja ryömitään ees taas. Samoilla käsillä/hanskoilla vedellään leipää/taistelunamuja/mitävain. Viikon pesemättä oleva LuHa ja pakin kuivamuona/juomaosio, josta kolme kertaa päivässä vedetään sokeripitoista mehua (lue: bakteerien elätysainetta). Pakkipusseja käyttämättömillä jopa pääruoka syödään likaisesta astiasta. Käsien kunnollinen pesu on käytännössä mahdotonta saippuan puuttuessa ja käsien huuhtelukin on harvinainen ilmiö firmassa. Ei pakkiakaan pahemmin tullut huuhdeltua ruokailun jälkeen.

  Eikä unohdeta, kuinka hygieenisesti tarpeet hoidettiin metsäolosuhteissa, jolloin ei aina ollut edes puuceetä lähettyvillä.

  Kuinka moni kuitenkaan tuli kipeäksi maastossa syödyn ruuan takia. Itse en kertaakaan, eikä heti tule muidenkaan kohdalla tapauksia vastaan.

  Toki itse pesen kädet aina kun rupean ruokaa laittamaan ja huomioin perusasiat, mutta ei tuosta hygieniasta kannata liikaa stressata. Jos joltain nyt menee alleviivaus ohi ja ottaa palkokasvin hengitystiehen niin: paino sanalla liikaa. Jos teen ruokaa, jota joku muukin syö, kiinnitän yleensä enemmän huomiota hygieniaan, onhan ruuan valmistajalla enemmän vastuuta kuin syöjällä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2012
 3. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  No, kalat on yleensä pakattu kaupassa jonkinlaiseen puhtaaseen vettä kestävään käärepaperiin, se on alustana, ja ilmaisjakelulehti siinä kaiken alla lähinnä estämässä, etten viillä veitsellä tiskipöytään. Parempi se siinä alla on kuin leikkuulauta, kokeile joskus. Ja kaikki saa lopuksi heitettyä yhtenä myttynä kalanperkeitten kanssa biojätteisiin, kätevää siistiä ja nopeaa.

  Kunhan joskus itse teet ruokaa, huomaat, että ei se mitään rakettitiedettä ole, eikä ällöttävää.
   
 4. peraattori

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  512
  Okei, kiitoksia selvennyksestä. Itse käytän isoa leikkuulautaa käsitellessäni kalaa, joten ei ole syytä turvautua ilmaisjakelulehtiin. Filerointihommissa tarvittaessa suojana vähän leivinpaperia tai käärepaperia.

  Turha yrittää vetää hernettä nenään ja mennä henkilökohtaisuuksiin.
   
 5. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Suomessa on ihan liikaa noita hygienia intoilijoita. Siita seurauksena kukaan ei kesta mitaan pikku bakteeria jos joskus sattuu saamaan.

  Kunhan nyt joskus pesaisee niita astioita niin hyva tulee. Itsella on samat astiat kaytossa viikon vahintaan, ja huuhtaisen vain valissa jos nayttaa olevan jotain epailyttavaa siina. Kanat, kalat ja kaikki muukin leikellaan yhdella ja samalla leikkulaudalla. Ruoka kokataan alusta loppuun samoilla valineilla. Huuhtelee aina enimmat pois niin hyva tulee. Vesi tulee ulko sailiosta josssa on sammakoista lahtien kaikkea elavaa ja elotonta seassa. Ruuat jatan ilalla keittion poydalle josta ne on helppo seuraavana paivana lammitella. Nekaan paivassa tai parissa miksikaan mene.

  Enpa muista milloin olisin kipeepsi moisilla konsteilla tulleeni. Eikohan se immuniteetti ajanmukaan parane kun jattaa sen vouhotuksen pois.
   
 6. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Kun käsittelen raakaa kanaa ja lihaa niin huuhtaisen välineet ja pistän astianpesukoneeseen tai tiskaan tiskiaineella erikseen. Muuten en ole niin kovin tarkka, samalla lastalla paistan alusta loppuun kanat ja lihat. Enkä ole kyllä koskaan saanut omatekemästä ruuasta mitään tauteja joten samaan tapaan jatkankin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti