Ruoanlaittovälineet. Veitset, pannut, tehosekottimet, yleiskoneet, you name it!

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja freekevin, 16.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. jyzzzy

    Rekisteröitynyt:
    23.06.2009
    Viestejä:
    1 071
    Tuplat.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2017
  2. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    http://cebicinkeittio.blogspot.fi/2013/09/pataleipa-maailman-helpoin-leipa-no.html
    Oikein hyvää leipää ilman mitään vaivaa.
    Tai jos ruisleipää haluat googlaa ruisleivän resepti, käsittääkseni leipäkoneella kunnon ruisleipä ei edes onnistu.
     
  3. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 631
    Ostin Lidelistä leipä parilan/ leipä grillin... se maksoi 16e, joten miksi ei... pari leipää tehnyt ja ihan ok vekotin, tuolla varmaan voi myös tehdä jauhelihapihvit jos haluaa, mutta mitään vaativampaa en tuohon tunkisi.. laitteessa EI ole käynnistä/sammuta kytkintä, eli töpseli seinään ja siitä pois on ainut tapa käyttää tuota... Mutta se maksoi 16e, joten ihan hyvä diili laitteesta jolla voi tehdä lämpimiä voileipiä :)
     
  4. Ollifin

    Rekisteröitynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 457
    Kokemuksia näistä mehulingoista/-puristimista? Valikoimaa tuntuu olevan aivan mahdottomasti, eikä yhtään tiedä mikä olisi järkevä...

    https://www.sahkoviesti.fi/uutiset-2/mehua-puristamalla-ja-linkoamalla.html
    Kannattaako tähän esim. kiinnittää huomiota? Eli mehupuristin olisi linkoa parempi.
     
  5. Ipaa92

    Rekisteröitynyt:
    08.08.2017
    Viestejä:
    1
    Kellään suositella hyvää kokin veistä, mielellään 100e hintaluokassa? Japanilaisten santokuveitsien perään oon kuolannut eBayssä, muttei viitsis ostaa sikaa säkissä. 17cm ja siitä isommat.
     
  6. rokki72

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2013
    Viestejä:
    13
  7. vokE

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2008
    Viestejä:
    3 113
    Itselläni on Tojiro toimittanut hyvin veitsen virkaa. VG10 ja nätti kuin sika pienenä, ja terävä. 18 senttinen Gyuto, halusin hiukan pienemmän veitsen kun kerta tykkään käyttää pienempiä työkaluja. Mutta, aiheeseen teroitus ja stropit: vesikivellä olen aivan paska teroittamaan, joten mitäs muita vaihtoehtoja olisi? :kahvi: Vai vienkö suosiolla kerran vuodessa teroitettavaksi ja hommaa stropin (minkälaisen?) ylläpitämään terää?

    @Ipaa92 Suosittelen ostamaan jostain muualta kuin ebaystä, esim oma Tojiro on täältä: https://www.hocho-knife.com/. Tullit toki joutuu maksamaan. Tuli alle viikossa Japanista.
     
  8. duck

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    418
    Suosittelisin kuitenkin opettelemaan vesikivellä/timantilla teroituksen. Kyllä sen kuitenkin oppii kunhan jaksaa vain hieman harjoitella ja sitten kun sen taitaa niin ei veitsen teroitukseen mene kuin pikku hetki. Itseltä löytyy 250/600 timantit sekä 1000/4000 kivi. Perusteroituksen teen tuolla 1000/4000 ja jos joutuu joskus tekemään "uuden" terän, niin sitte tuolla timantilla. Kunhan nuo kivet kuluvat loppuun, niin meinaan siirtyä kokonaan timantteihin. Eivät kulu niin nopeasti (minun käytössä kestävät luultavasti koko loppuelämäni).
     
  9. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    845
    Wüsthof Ikon on istunut omaan käteen hyvin. Kannattaa katsoa:

    Referaatti: eli halvalla Victorinoxilla pärjää käyttöominaisuuksien puolesta huippuveitsiä vastaan jos ei hifistely kiinnosta.
     
  10. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Hieno auto ei tee kenestäkään parempaa kuskia.
     
  11. lehtipihvi

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    533
  12. Jack Horny

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2003
    Viestejä:
    2 028
    Sama kuin menisit mihin tahansa Tarjoustaloon tai Prismaan stanssattua peltiveitsisettiä ostamaan. Ei ne Amazonin basic-setit maagisesti hyviksi muutu.

    Mut oli mullakin joku hirveä marketin sahatukkisetti, kun olin nuori ja köyhä. Ei niillä kärvistely silti hauskaa ole.
     
  13. lehtipihvi

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    533
    Ok, kiitoksia. Ehkäpä panostan johonkin kunnon kokkiveitseen ja ostan yhden hyvän monen "sinnepäin" olevan sijaan..
    Vielä kun osaisi sellaisen hyvän yleisveitsen ostaa, jolla leikkaantuu bataateista lähtien. Suosituksia ostopaikoista tai veitsen pituudesta tai mallista? Hinnaksi vaikkapa 30e-100e? En oikein ota selvää noista tarjouksista, että mikä on oikeasti hyvä tarjous jne.

    Nojoo, ehkä otan vaan jonkun "googlen" suositteleman.

    Onko kukaan ostellut noita "folio cutters" telineitä/laitteita? Onko hyviä käyttöönsä?
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2017
  14. ojisama

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    5 078
    Yläpuolella olevan videon perusteella tuollainen Victorinoxin kokinveitsi varmaan kävisi aika moneen. En ole melko runsaasta ruuanlaitosta huolimatta jaksanut itse ostaa mitään hienoa veistä, vaan viimeiset kymmenen vuotta kämpän veitsistä suosikki ollut Fiskarsin japanilainen kokinveitsi. Silloin tällöin teroiteltuna. Kyllä silläkin bataatit leikkaantuu, vaikka tuskin ketjusta juuri kannatusta saa :kahvi:
     
  15. bluedrool

    Rekisteröitynyt:
    22.07.2005
    Viestejä:
    849
    Osta vaan Victorinox 5.2063.20 20cm kokkiveitsi:

    http://www.lumenex.fi/tuotteet/VEIT...-erikoislevea-20cm-5206320-Victorinox-5206320

    Ei kannata välttämättä ostaa tuolta. Muualta voi saada halvemmallakin. Hyvä veitsi, itselläni ollut vuosia ja olen täysin tyytyväinen (en ole ammattilainen). Ei maksa maltaita. Pärjänny hyvin testeissä.

    https://www.amazon.com/Victorinox-Fibrox-45520-Frustration-Packaging/dp/B008M5U1C2

    Amazonissa 5300 arvostelua ja keskiarvo 4,8/5.

    Kun tuo ei ole kallis, niin käyttäisin loput budjetista muiden sinulle tarpeellisten veitsien ja/tai hyvien keittiösaksien sekä teroittimen ostamiseen. Usein teroitettu huono veitsi on paljon parempi kuin teroittamaton hyvä veitsi. Itse tykkään magneettisesta veitsitelineestä tuollaisen tukin sijaan. Ei mene pöytätilaa säilytykseen ja veitsi pysyy ehkä terävämpänä.

    Käytössä ihan tällainen simppeli ja halpa teroitin:

    https://www.amazon.com/KitchenIQ-50...id=1503572323&sr=1-5&keywords=knife+sharpener

    Parempi kuin joku monimutkainen vehje (Lansky, Spyderco tms.), kun ei tarvitse laittaa valmiiksi, kaivaa laatikosta jne. Eikä teroittamisessa mene pitkään. Tulos on kuitenkin aivan tarpeeksi terävä. En toki sano etteikö teroituksen kanssa saisi hifistellä, jos se kiinnostaa. Kannattaa vaan miettiä, että 1) riittääkö jaksaminen opetella teroittaminen esim. hiomakivillä sujuvaksi ja 2) jaksaako valitsemallaan menetelmällä teroittaa veitsiä säännöllisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2017
  16. duck

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    418
    Täältäkin suositus Victorinoxille! Minun suositukseni olisi kuitenkin 5.2003.22 malli (kapeampi ja pidempi terä), mutta nämä ovat puhtaasti mieltymys/mielipide juttuja.
     
  17. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
  18. ojisama

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    5 078
    Jotain noita Victorinoxeja oli pienessä tarjouksessa Stokkalla, tuli poimittua 19cm kokinveitsi 24,90€ testiin. Ei mikään älytön tarjous, mutta nopeasti katsoin (ehkä oikein, ehkä en), että ainakin Saksan Amazonia edullisempi.
     
  19. Amarillion

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    43
    Jos haluatte ostaa hyvän veitsen niin älkää nyt mitään victorianoxeja ostako. Ihan oikeasti, vixtorianox on ok perusveitsi, mutta ei sitä hyväksi pysty sanomaan..
    Terä tylsyy nopeasti, on vaikea teroittaa ja on paksu kuin raskaana oleva nainen = ei leikkaa hyvin.


    Tuosta saa alle satasella hyvän veitsen, eikä pitäis tulla tulleja päälle.

    https://japanesechefsknife.com/coll...to-japanesechefsknife-com?variant=28871168131

    Jos budjetti kestää niin tässä taas astetta parempi.

    https://www.korin-france.fr/nos-col...style/suisin-inox-western-style-gyutou-8.html

    Ja sitten jos haluaa oikeasti hyvän veitsen, niin tässä on hinta/laatu suhteeltaan todellakin hyvä tuote.

    http://www.knivesandstones.com/tanaka-ginsan-nashiji-gyuto-210mm-lite/

    Tuosta kalliimmissa veitsissä ei ala hinta/laatu millään pysyä perässä.

    Kannattaa muistaa että 95% kaikista leikkaus töistä keittiössä tehdään kokkiveitselle, joten siihen kannattaa panostaa ja unohtaa nuo veitsisetit, hyvin kun pitää huolta niin nuo veitset kestää käyttöä kymmenen vuotta.

    Ruostumattomasta teräksestä tehdyille veitsille riittää 1000 karkeuden kivi ihan hyvin. Sitten jos pitää terän takaa ohentaa veistä niin silloin kannattaa olla karkeampi kivi 200-400 karkeudeltaan.
    Hiiliteräsveitset ja yhdeltä puolelta teroitettavat veitset hyötyvät eniten hienoimmista karkeuksista 6000-10 000 ja sitten jos haluaa hifistellä niin lopuksi käytetään luonnonhiomakiviä.
     
  20. Amarillion

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    43
    Tuo Ran damascus on hienon näköinen kyllä, mutta samalla rahalla saa ostettua tuon veitsen jonka viimeisenä linkkasin ja eroa noiden veitsen teräkselle on kuin yöllä ja päivällä. Vg-10 on trendikäs teräs nyt Japanissa ja hyvin lämpökäsiteltynä se on myös suhteellisen hyvä teräs. Mutta tuo Ranin käsittely ei ole paras mahdollinen.
    Ginsanko teräs jota tuossa linkkaamassani veitsessä käytetään on paljon helpompi teroittaa ja kestää terävänä vähintään yhtä hyvin kuin vg-10.
    Ja Tanaka joka tuon veitsen tekee on yksi parhaimpia tuon ginsanko teräksen lämpökäsittelyssä.
     
  21. duck

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    418
    Minulla on yksi ainoa veitsi käytössä ja se on Victorinox. Viimeksi kun teroitin veistä, niin siitä on ainakin yli kuukausi aikaa (niin kauan kuitenkin etten tarkkaa aikaa enää muista). Terä takaisin teräväksi minuutissa 4000 kivellä.
    Ja eipä tuo mielestäni mitenkään paksu ole (leikkaa hyvin).

    En yksinkertaisesti voisi toivoa parempaa veistä enkä tiedä mitä etua saisin monta kertaa kalliimmalla.
     
  22. Amarillion

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    43
    Kyllä moni siihenkin varmasti on tyytyväinen, mutta jos haluaa parempaa ja nauttii ruoanlaitosta, niin kannattaa siihen hyvään veitseen myös panostaa.

    Itsekin joskus olen pelkkiä victorinoxia käyttänyt ja niihin ollut silloin tyytyväinen. Mutta kun kerran pääsee kokeilemaan oikeasti hyvää japanilaista veistä, niin tuntuu takaisin palaaminen vähän samalta kun ajaisi mopolla moottoritiellä.
     
  23. ojisama

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    5 078
    Satuitko katsomaan tähän viestiin linkattua videota? Ei ollenkaan hassumpi tuo victorinox, myöskään terävänä pysymisen osalta.

    Ruoanlaittovälineet. Veitset, pannut, tehosekottimet, yleiskoneet, you name it!
     
  24. bluedrool

    Rekisteröitynyt:
    22.07.2005
    Viestejä:
    849
    Täälläkin eniten suositeltu 20cm Victorinox 5.2063.20:

    https://www.knivesandtools.com/en/pt/-victorinox-fibrox-chef-s-knife-20-cm-5-2063-20.htm

    Blade thickness: 2.3 mm

    Ensimmäisen linkkaamasi veitsen paksuus 21cm pituisena:

    https://japanesechefsknife.com/coll...to-japanesechefsknife-com?variant=28871168131

    Blade Thickness: 2.2mm

    Eli eroa kokonaiset 0,1mm. Nyt ollaan todellakin olennaisten erojen äärellä!
     
  25. Amarillion

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    43
    Nuo paksuudet on hamara puolen paksuus, ei paksuus terän takaa. Leikkaatko jotain hamara puolella? Jos et niin ei sillä ole mitään väliä. Leikkaamisen helppouteen vaikuttaa teräksen paksuus terän takana.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti