Ruoanlaittovälineet. Veitset, pannut, tehosekottimet, yleiskoneet, you name it!

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja freekevin, 16.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Peksuu

    Rekisteröitynyt:
    02.05.2006
    Viestejä:
    1 005
    Mistäs tilasit ja paljon kustansi? Vaikuttaa mielenkiintoiselta.
     
  2. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    824
    Lamniasta tilasin 'heräteostoksena' ja hintaa ~200€. Toivottavasti ei löydy muualta paljoa halvemmalla ettei ala kyrsiä :). Ainakin noiden hihnojen hinnat oli siellä kilpailukykyisiä vrt. amazon.uk:hon.
     
  3. ezio

    Rekisteröitynyt:
    31.05.2010
    Viestejä:
    738
    poistoksi
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2016
  4. Skikuda

    Rekisteröitynyt:
    26.01.2008
    Viestejä:
    3 330
    Mikä tälläisen kartion mallisen viinipullon "korkin" virallinen nimi on?

    [​IMG]
     
  5. PornReindeer

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2000
    Viestejä:
    5 095
    Wine stopper, suomeksi sanoisin ehkä viinipullon tulpaksi :)
    Edit: tai sitten suljin tulpan sijaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2016
  6. Rubbish

    Rekisteröitynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    3 855
  7. twigman

    Rekisteröitynyt:
    01.08.2016
    Viestejä:
    227
    Onko kenelläkään kokemuksia jäätelökoneista?
    Sain lahjaksi Melissa 2x0,4l jäätelökoneen jolla en ole kertaakaan onnistunut kunnollista jäätelöä tekemään. Internetistä ei löydy laitteelle sopivaa käyttöohjetta, lähinnä vaan jäätelöaines ohjeita. Mutta miten ihmeessä tuon härpättimen pitäisi toimia? Kuinka pitkään tuota seosta tulee vatkata yms?
     
  8. Moloch

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    1 135
    Ei ole kokemusta mutta yleensähän noissa koneissa pitää olla se sekoitusastia hyvin jäähdytetty. Eli sellainen 24h pakastimessa ennen jäätelön tekemistä.
    Eli sekoitusastia pakastimeen vuorokaudeksi ja sitten pitäisi onnistua.
    EDIT ohje johonkin Melissan jäätelökoneeseen, toiminee muillakin: http://www.manualslib.com/manual/101157/Melissa-Ice-Cream-Maker-746-080.html?page=8
     
  9. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 631
    Kattila, 1 osa riisiä (uncle bents), 2 osaa vettä (+snadisti jos et jaksa vahtia) ja lihaliemikuutio... Jos teet jasmin/basmati riisiä oikein, eli huuhdot liiat tärkkelykset pois, niin veden määrä on hieman pienempi.

    En vittuile, mutta mä en ole ikinä ymmärtänyt näitä riisinkeittimiä, ja vielä vähemmän näitä valmispusseja (riisiä muovipussissa joka pudotetaan kiehuvaan veteen) :/
     
  10. camel

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2014
    Viestejä:
    72
    Onko sulla monesta laitteesta kokemusta?
     
  11. Moloch

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    1 135
    Kattila on ihan hyvä mutta jos haluaa mikroaaltouunia hyödyntää niin tämä on paras:
    [​IMG]
    http://www.tupperware.fi/tuotteet/284/EasyRice
     
  12. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 886
    Poistettu.
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2018
  13. Hug Eboner

    Rekisteröitynyt:
    30.11.2013
    Viestejä:
    447
    Kertokaapas mikä olisi hyvä kestävä suht edullinen kasari? Eli pitäisi löytää sellainen kattiloiden valurautapannu joka kestää isältä pojalle. Kokoa pitäisi olla sen verran että spagettia pystyy keittämään. :)
     
  14. grillimaakari

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    63
    Sanoo mies joka laittaa riisin joukkoon lihaliemikuution... :)

    Valmispussit menee kyllä yli hilseen minullakin mutta joku vuosi sitten sain sattumalta riisinkeittimen ja nyt täytyy sanoa että se on yksi käytetyimmistä keittiön sähkölaitteistamme poislukien liesi ja kahvinkeitin. Tähän on tasan kaksi syytä:

    - tasalaatuisuus, riisi on aina erinomaista

    - helppous, eli em. tasalaatuisuus syntyy nappia painamalla. Riisi kypsyy itsekseen, ei tarvi vahtia eikä huolehtia samalla kun puuhastelee muiden ruokien kanssa. Ja pysyy lämpimänä kunnes soosit ja lisäkkeet ovat valmiina.
     
  15. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 631

    Lihaliemikuutio riisissä on parhautta... :)

    Mutjoo, kait sille keittimelle on syynsä, etenkin jos tekee riisiä useammin kuin kerran kuussa. Vois oikeastaan tänään käydä ostaa jotain basmatia/jasminia ja kokkailla jotain :)
     
  16. grillimaakari

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    63
    Nimenomaan, ei sitä kovin satunnaiseen riisin keittelyyn kannata välttämättä hankkia.
     
  17. Cpt. Millard

    Rekisteröitynyt:
    25.04.2013
    Viestejä:
    70
  18. ddude

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    1 544
  19. Fact0ry

    Rekisteröitynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    2 289
    Halpahan tuo on, mutta mielestäni noita ei pitäisi suositella juuri kenellekään. Fiskars ilmoittaa kovuudeksi HRC 53, joka on liian matala veitselle, jonka haluaa pysyvän edes auttavasti terässä. Budjettiluokassa parhaimpia valintoja lienee Victorinoxin Fibrox-kahvaiset veitset (esim. http://www.veitset.fi/victorinox-kokkiveitsi-19cm-p-1779.html). Itselläni parempien veisten kaverina Victorinox Fibrox 12cm vihannesveitsi. Kyseinen veitsi pysyy kohtalaisen hyvin terässä, ja mikä tärkeintä, veitsen saa myös uudelleen teräväksi helposti.
     
  20. kermis

    Rekisteröitynyt:
    22.02.2001
    Viestejä:
    945
    Fiskarsit kuuluu metalliromulavalle tai jos tykkää teroitella kesken sipulin pilkkomisen niin miksei!
     
  21. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    824
    Aikamoista liioittelua taas tuon Fiskarsin osalta - kyllä ne kotikäytössä kelpaa. Worksharpilla teroitin vanhan Fiskarsin ja kyllä siitä ihan riittävän terävä tuli eikä muuttunut voiveitseksi sipulin nähtyään.
     
  22. Nimetön_

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2015
    Viestejä:
    220
    Electrolux EHM6200 oli oma valinta. Ei äänetön, mutta mukavan hiljainen, ainakin edelliseen verrattuna. Ei ehkä ikuisin (kmix?) tai tehokkain, mutta kelvannut hyvin kompromissiksi.
     
  23. mzzj2

    Rekisteröitynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    2 888
    Kyllä budjettiluokan kruunaamaton kuningas on thaimaalainen Kiwi joka maksaa 1/10 osan tai parhaimmillaan 1/50-osan siitä mitä Victorinox. ;)
     
  24. grillimaakari

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    63
    Minä kääntyisin budjettiluokassa Swibon keltakahvaisten tai Dickin sinisten veisten puoleen. Molemmat ovat aika karun näköisiä, muovikahvaisia työkaluja mutta erittäin edullisia ja laatu on sellainen että noita käytetään ammattimaisissa lihanleikkaamoissa ja teurastamoissa paljon. Kestävät kovaa käyttöä ja ovat helppoja & nopeita terottaa. Mitään gourmet-hifistelyveitsiä nuo eivät toki ole.
     
  25. hulbega

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2013
    Viestejä:
    577
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti