Rosenlew (RRKK53) "Talousliesi" / uuni ei lämpene, uunin sisävalo pimeni

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja rynnäkköpossu, 26.07.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rynnäkköpossu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  30
  Otsikon sähköliedestä pimeni vaimon mukaan yhtäkkiä uuni, ja samalla myös sisävalo. Noh, viikon pari asiaa itsekseni pohdittuani ja vaimon asiaa kauniisti joka päivä muistuttaen otin rohkaisevan oluen ja lähdin irrottelemaan aluksi sulakkeet 3 kpl 70-lukulaisesta sulaketaulusta. Sitten liesi ulos seinästä, takaosa esille ja ruuvit auki. Sisältä paljastui alla oleva melko mielenkiintoinen näkymä:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  Eos näkyykö nuo em. kuvat suoraan, mutta linkin kautta joo... en oo mikään expertti näiden foorumieditorien kanssa... Eli 3 ekaa kuvaa takaa katsoen vasemmalta puolelta, missä lienee se ylikuumenemissuoja? Seuraavat 5 kuvaa on taasen oikealta puolelta, ja sieltä on oikeasti jotain sulanutpalanuträjähtänyt ihan kunnolla - liekö tuo sitten se lämpötila-anturi tms. joka menee uunin sisälle? Jos joku tietää, niin voisi asian varmistaa, niin tietäisin mitä osia kannattaa tilata. Viimeinen kuva on ulkopuolelta, ja on oikeasti käynyt lämpimänä, ainakin siltä näyttää. Silleen ihan jees kun vieressä on lastulevyä ym. helposti palavaa.

  Toki tuota kärynnyttä kohtaa kun katsoo, niin miettii taas hiljaa itsekseen että mitähän helv...iä on taas tapahtunut että joku elektroniikkakomponentti on noin ottanut itseensä... eli onko siellä jotain isompaa rikki, joka taas käräyttäisi tuon eli että tilaanko gigantista uuden 2-3 vuotta kestävän halppislieden ja pyydän viemään vanhan pois, vai mitä. Mistään kun en mitään tiedä, joten kaikki asiantuntevampien neuvot otan mielelläni vastaan. Pikku kaljapäissä kävi mielessä että Tukesillekin voisi vinkata, näyttää kyllä sellaiselta pommiviritykseltä tuo Ruusenleev...
   
 2. Exap

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2016
  Viestejä:
  558
  Uutta valitsemaan vaan.
   
 3. LM2

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2010
  Viestejä:
  1 089
  Eikö vaimosi ymmärrä että kun mies sanoo tekevänsä jotain, niin hän myös tekee. Ei siitä tarvi joka vuosi muistuttaa.

  Elektroniikkaihmisenä sanoisin, että tuo on joku vahvavirtaosa. Ja vika on tietysti vahvavirtapuolella. Liitin ehkä. Voisi olla huono kontakti vaikka. Pelkkä huono kontakti voi lämmittää paikkoja. Mutta kun en tunne tuota osaa, niin paha sanoa varmasti.
   
 4. J.P

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  178
  Kyllähän tuo kuvien perusteella näyttäisi tosiaan huonojen kontaktien voimakkaalta lämpenemiseltä.
  Ja kun kerran useampikin liitos lämmennyt niin vois pelätä että muissakin saman valmistajan samanlaisissa vehkeissä voi olla samaa vikaa...
   
 5. rynnäkköpossu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  30
  Joo täytyy vakavasti harkita, jaksaako lähteä korjaamaan vai ostaako uuden. Vaimon mielestä uusi toki aina parempi, missä olisi kiertoilmauunia ynnä muuta. Tuollaisen löysin, kun varaosia etsiskelin: https://kontiosahkolaitehuolto.omaverkkokauppa.fi/Rosenlew-/-Electrolux-ylikuumenemissuoja - "kampanjatuote". Viittaisi vähän siihen, että tyyppivika / suunnitteluvirhe... kysäisin jo tuolta em. verkkokaupasta, minkälainen kampanja on kyseessä...

  PS. paljonkohan suunnilleen kustantaisi sähköasentajan työt uuden lieden liittämiseen? Itsehän en ajatellut ryhtyä, etenkin jos sähkäriltä saa ihan viralliset paperit tehdystä työstä?
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2018
 6. kkh

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2015
  Viestejä:
  552
 7. rynnäkköpossu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  30
  Kiitos vinkistä, @kkh - täytyy laittaa korvan taakse! Näemmä Prismallakin oli vastaava kun siellä tänään poikkesin, toki ihan prismamaisesti hinnoiteltuna, varmaan muillakin kodinkoneliikkeillä.
   
 8. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
  Vähän OT, mutta mikähän on vakuutusyhtiöiden linja noiden asennuspalvelujen laillisuuden suhteen tapaturman sattuessa? Lieden asennus on sähkötyötä, joten asennusryhmässä pitää olla vähintään yksi sähköalan ammattihenkilö ja asennuspalvelun toteuttavan liikkeen tulisi löytyä tukesin urakoitsijarekisteristä. Firmassa pitäisi myös olla sähkötöiden johtaja riittävillä pätevyyksillä.

  Vajaasta neljästä kympistä kun ei jää niin paljoa katetta lieden roudaamisen jälkeen että asennuspalvelua tarjoava yritys voisi ostaa pelkän kytkentätyön joltain "oikealta" sähköalan yritykseltä.
   
 9. Exap

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2016
  Viestejä:
  558
  Jos ostat asennuspalvelun tunnetusta tai kaikin puolin kunnialliselta vaikuttavasta liikkeestä joka ko. palvelua julkisesti tarjoaa, on sinulla toki aidosti hyvä syy olettaa heidän toimittavan ko. palvelun ihan laillisesti.

  Edit:
  Kun menen erääseen nimeltämainitsemattomaan silmälasiliikkeeseen, saan 29 euron näöntarkastuksen ilmaiseksi, ja ostan 19 euron silmälasit trimmattuna pääni mukaiseksi, niin siinä kohtaa toki tulee epäilys siitä, mistä nämä repivät sen katteen, kun minua on palveltu palttiarallaa 45 minuuttia ja kaupalle jää ALV:n jälkeen about 15 egeä. ???

  Sinun kohdallasi, kate sentään tulee siitä liedestä. :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 10. Basu

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  237
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 11. rynnäkköpossu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  30
  Summa summarum: kävin lopulta ostamassa Gigantista uuden lieden, jossa emännän kaipaamia lisähienouksia ja vanhan lieden osalta asia meni kotivakuutukseen (vielä kesken, kun eihän tässä missään jäniksen selässä olla...). Jospa sieltä nyt jokusen lantin saisi takaisin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti