Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. SS12

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  3
  Ok, kokeilemalla se tietty selviää mutta aika iso homma jos noita kaapeleita joutuu moneen kertaan siirtelemää...

  Ymmärtääkseni worx leikkureissa terät on koneen sivussa lähellä renkaita eli leikkaa hyvin läheltä nurmikon reunaa. Joissain koneissa terät on keskellä ja huomattavasti renkaita kapeammalla. Jos nurmikko rajautuu muuriin tai vastaavaan niin aika iso kaistale jää leikkaamatta.

  Worxillekkö ei erikseen laiteta mitään hakukaapeleita joita pitkin sen voisi ohjata aloittamaan jostain pihan peränurkasta?
   
 2. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Homma onnistuu helposti.

  Koko leikkuualue täytyy rajata sillä samalla kaapelilla. Leikkuriin ohjelmoidaan metrimäärissä rajalangan pituus, josta alkaa "alue1" ja "alue2". Esim. 3 metrin päästä latausasemasta alkaa "alue1". Ja "alue2" alkaa esim. 45 metrin päästä latausasemasta. Tuo 45 metriä on matka latausasemalta "alue1":n reunaa pitkin ja käytävää pitkin ja haluttuun esteettömään paikkaan "alue2":lla. Metrimäärät näkee leikkurin näytöstä (olikohan painamalla painiketta 1 tai 5 tai jotain).

  Leikkuriin ohjelmoidaan prosenteissa, kuinka paljon kutakin aluetta leikataan. Esim. "alue1": stä leikataan 60 % ajoajasta ja "alue2":stä 40 %. Summa pitää olla 100%.

  Alueita voi olla maksimissaan neljä. Ilmeisesti kone tekee niin, että em. esimerkissä 10:stä leikkuukerrasta 6 kertaa kone aloittaa leikkauksen "alue1":llä ja 4 kertaa "alue2":sta. Aloituksen jälkeen ei ole takeita, että pysyykö leikkuri halutulla alueella koko leikkuuajan, mutta ainakin aloitus menee halutulle alueelle.

  Jos käytävä on todella kapea, niin todennäköisesti leikkuri ei vahingossa eksy pois ohjelmoidulta alueelta. Kun akku on tyhjenemässä, niin sitten leikkuri seuraa lankaa pitkin pois takaisin laturiin.

  Rajalangan siirto ei ole mikään iso työ. Tuo hankala paikka pitää testata ennen kuin lanka asennetaan koko alueelle. Eli lanka asennetaan käytävän reunoille ja käytävän molempiin päihin tehdään esim. halkaisijaltaan 5 metrin alueet. Sitten haetaan langan paikka käytävällä, että kone toimii. Annetaan koneen ajaa sitä käytävää vaikka yksi viikko 10 kertaa päivässä. Kun homma on selvä, merkataan langan paikka ja asennetaan se lopullisesti koko alueelle.

  Jos käytävä on mahdottoman kapea, niin toiselle alueelle leikkuri voidaan kantaa käsin ja painaa start-nappia. Leikkuri leikkaa siellä niin kauan kunnes akku alkaa olla tyhjä (käytännössä noin 50%).

  Sen jälkeen leikkuri hakeutuu sen toisen alueen rajalangalle ja alkaa seurata sitä niin kauan kunnes se saavuttaa latausaseman ensimmäisellä alueella. Latausasemalle hakeutuessaan leikkuri seuraa rajalankaa. Silloin käytävä voi olla kapea. M-sarjan Landroidin rajalangalle riittää 25 cm etäisyys kiinteistä esteistä. Veikkaisin, että etäisyys toiseen rajalankaan voi olla 40 cm, niin leikkuri osaa takaisin. Mutta 40 cm käytävää kone ei kyllä kulje leikkaamalla. 60 cm on siinä ja siinä.

  Eli toiselle alueelle rajalanka täytyy asentaa sitä kapeaa käytävää pitkin joka tapauksessa. Ja tuoda myös takaisin.

  Pitäisi joskus kokeilla, onko Landroideissa käytävää varten toiminto, joka saa koneen kulkemaan käytävän sujuvasti eteenpäin. Eli jos ajomatka edellisestä rajalangasta on ollut lyhyt, niin seuraava kääntyminen rajalangasta tehdään 45 asteen kulmassa. Muuten tehdään 90 asteen käännöksiä (jotta palataan alueen keskustaa kohti että saadaan pitkä yhtäjaksoinen ajomatka).

  S-sarjan leikkureissa terät on oikeassa reunassa, M- ja L-sarjassa ne on koneen keskellä.
   
 3. SS12

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  3
  prkl, kiitos tymäkästä vastauksesta! vaikuttaa siltä että vekottimen saattaisi saada toimimaankiin. täytyy käydä ostamassa moinen.

  tuo että kone kulkee reunalankaa pitkin eri alueille on hyvä verrattuna husqvarnaan jossa pitää vetää erillinen kaapeli. tai siis ainakin tässä kapean kujan tapauksessa vaikuttaa teoriassa siltä että voisi toimi paremmin.
  siinä husqvarnan erillisen ohjauskaapelin tapauksessa sen ohjauskaapelin piti olla tietyn matkan päässä reunakaapelista ja kun reunakaapelin piti olla tietyn matkan päässä alueen reunoista niin en oikein ymmärrä miten ne kaapelit mahtuu 60cm kujalle.
   
 4. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Eikö kaikki leikkurit seuraan lankaa langan keskeltä ? Jos terä on koneen keskellä symmetrisesti, niin molemmin puolin lankaa leikataan saman verran.

  Jos langan laittaa nurmen ja hakealueen tai nurmen ja betonikiveyksen reunaan, niin leikkuri leikkaa kaiken nurmen pois.

  En tiedä muista leikkureista, mutta Landroideissa on rajalangan päältä leikkaus -toiminto. Eli ensi töikseen kone leikkaa heti latausaseman takaa seuraten rajalankaa niin kauan kunnes on takaisin latausasemassa. Sen jälkeen leikkuri aloitta normileikkauksen. Tällä toiminnolla rajalangan seudulle ei jää niin paljon satunnaisia leikkaamattomia tupsuja.

  Tuo toiminto on M-sarjassa mielestäni tehty huonosti, sillä kone tekee tuon leikkauksen joka kerta kun aloittaa leikkauksen (tai ainakin joka päivä). S-sarjassa voi ohjelmoida kuinka monena päivänä viikossa rajalanka leikataan.

  S-sarjassa terä on leikkurin oikeassa reunassa. Sillä leikkaamatonta jää vähemmän esim. rakennusten tai terassien reunoilla, mutta ei sekään tietysti kaikkea leikkaa. Reunaan jää pakosti noin 10 cm leikkaamatonta kiinteiden esteiden vieressä.
   
 5. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Miten iso leikkuualueet on yhteensä ?

  Onko mitään mahdollisuutta leventää sitä käytävän kapeaa päätä ? Etanadynamiitilla kivet ja kannot pois ?

  Vanerista silta esteen yli ? Youtubesta löytyy saksalaisten tekemiä esimerkkejä.

  Tunneli esim. terassin ali ?

  Worxin mainosmateriaaliin pitää suhtautua suurella varauksella, mutta tämän videon kommenteissa hommaa on selvitetty:

  The Worx Landroid AIA (Artificial Intelligence Algorithm) uses a combination of:
  Angle of contact with the boundary wire
  The angle of deflection to alter its course
  The distance travelled when the boundary wire is sensed again
  The direction of the boundary wire signal

  Due to the direction of the boundary wire signal the Landroid knows that this is not simply a continuation of the boundary from the previous contact and given the short distance in between the machine it can therefore deduce that this is likely to be a narrow passage.

   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 6. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomowin huolto "kunnostautuu"!

  Talvisäilytyksen jälkeen (kevät 2017) Robomow RS 360 ei jaksanut leikata kuin 5-20 minuuttia ja senkin vain manuaalikomennolla (sama tilanne uutena ja joka kesä). Sain lopulta kolmen kuukauden vikaselvittelyjen jälkeen valmistajan suosituksen uudesta akusta. Akun toimitus kesti kokonaisen kuukauden! Jo kolmas kesä meni Robomowin vikatilassa! Uusi akku ei kuitenkaan lataudu huollon ohjeen mukaan:"ladatkaa akkua ensin 24 tuntia pääkytkin off asennossa. Tämän jälkeen konetta voi ladata normaalisti telakassa". Sama ohje on ollut myös talven ylläpitolatauksessa: "säilytetään laturissa pääkytkin OFF - asennossa".

  Tuo kaikki on ollut koko ajan täysin väärin! Lopulta netistä löytyi Robomowin tiedoite, joka joka kumoaa nuo suomen keskushuollon ohjeet. https://support.robomow.com/hc/en-u...ow-Should-I-Charge-Robomow-During-The-Winter-

  Suomen keskushuollon väärä ohjeistus on ilmeisesti aiheuttanut toistuvan vikatilan, jossa Robomow ei lähde talvisäilytyksen jälkeen leikkaamaan. On jo kolmas kesä meneillään, eikä huolto ole saanut Robomow RS 630 leikkuria toimimaan! Leikkuri on joko huollossa viikkoja (kolme huoltoa) tai makaa latausasemassa toimettomana. Vasta kolmannen huollon jälkeen Robomow leikkasi normaalisti elokuun 2016. Vaan ei enää leikannut talvisäilytyksen jälkeen keväällä 2017 ja tätä samaa vikatilaa on nyt selvitelty neljä kuukautta! - ilman tulosta. Tämä on kolmas kesä kun Robomowia ei saada toimimaan.

  Episodi jatkuu yhä, sillä Robomowini ei lataudu tuolla uudellakaan ohjeella (turvakytkin ON-asennossa). 3v takuu on raukeamassa syyskuussa, joten jäljellä lienee enää vain kuluttajasuojakäsittely...:mad:
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2017
 7. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Tämä vaatii nyt pientä kehittelyä, että mitenkän pystyisin osoittamaan Robomowin huollolle mikä mättää? - sillä vikakoodit ei näytä auttavan muihinkään. Nyt on uutta akkua ladattu yli 30-tuntia uuden ohjeen mukaisesti ja yhä makaa latausasemassaan.

  En tiedä onko robottieikkureissa yleinsä näin vaikeita "huoltosuhteita"? - mutta nyt olisi hyvät vinkin tarpeen, jotta saisi huollon oivaltamaan tämän vikatilan luonteen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017
 8. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  ^Vaadi uutta tuotetta. Vaikuttaa että siinä on sellainen vika mitä huolto ei pysty korjaamaan (esim. rikkoutunut piirilevy, pullistunut konkka).
  Jos eivät anna, niin laita youtubeen video muille esimerkkinä kuinka huonosti robomowit toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2017
 9. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomowin huollolla on ollut aikaa nyt jo kolmatta kesää laittaa tämä Robomow RS 630 kuntoon. Tänä keväänä samaa vanhaa ongelmaa on pohdittu jo 3- kuukautta! ja uuden akun toimitus kesti tasan kuukauden! - ja kesä alkaa jälleen kallistua syksyn puolelle.
  Pienenä valopilkkuna ja "oljenkortena", että saamani uusi akku on ollut eri ohjeiden mukaisesti jo kolme vuorokautta latauksessa! - kunnes kokeilin loputa lataamista 24h, niin että robotin automatiikka on pois päältä. Ei tietenkään pitäisi vaikutta yhtään mitään latuksen toimintaan, mutta pari vuotta sitten sain tuollaisenkin ohjeen.

  Tänään robomow herjasi ensikertaa (kuluvana vuonna), että "valmis". Kytkin automatiikan päälle ja kas, se lähti aikansa pohdittuaan ensimmäiselle leikkuukierroksella koko kesänä!
  En siis heitä kirvestä vieläkään kaivoon, vaan pistin robomowin pienellä GPS-kikkareella seurantaan, niin näen milloin on leikannut ja millaiset on latausjaksot? Odotan kovasti miltä tämä pihaniittyni näyttää viikon luluttua? sillä Robomow tekee kyllä huikean hienoa jälkeä toimiessaan!
  Jää nähtäväksi...
   
 10. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Kyllä leikkuriin kannattaa uusin softa mielestäni aina päivittää. Landroid 796E.1:n uusin päivitys on tälläinen:
  Version 2.61 muutosloki:
  1. Akun latauslaskuri korjattu
  2. Parannettu saareketunnistin nostaa suorituskykyä
  3. Sateenaikaninen vika korjattu
  4. Sadetunnistimen jatkuva merkkiääni korjattu
  5. Muita pieniä vikoja korjattu

  Nuo em. viat ei välttämättä koske kaikkia malleja.
   
 11. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  saako worx robottia mitenkään muutettua toimimasn niin että se lähtisi telakasta oikealle puolelle ja palaisi rajalankaa myöten myötäpäivään telakkaan.

  ohjeiden mukaan asennettuna se lähtee aina vasemmalle ja palaa vastapäivään telakkaan. pelkkä tekakan kääntö ei auttanut.
   
 12. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomowin RS 630 malliin ei ole päivityksiä tarjolla. Ainoa huollon tarjoama "päivitys" on palautus tehdasasetuksiin ja sekin on huollon koodin takana. Itse ei Robomowille tehdä yhtään mitään ohi ohjelman perustoimintojen, eli on täysin suljettu järjestelmä.
   
 13. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Näyttää ihan sille, että kaikki robottileikkurit kiertää rajalankaa vastapäivään, eli muodotaa sitä tunnistettavan leikkuualueen. Jos laite joutuu rajalangan väärälle puolelle (kuten itseasiassa yrität), niin robotti pysähtyy ja ilmoittaa olevansa langan ulkopuolella. Jos rajalanka katkeaa, niin leikkuri pysähtyy heti leukkuualulleella, eli tuo vastapäivään vedettu lanka muodostaa robotille sähklöisen toiminta-alueen. Toisin päin viritettynä luulee olevansa leikkuualueen ulkopuolella (?). Kokeilin minäkin tuota myötäpäivään järjestelyä, mutta ei vaan toimi niin päin.
   
 14. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Ei taida onnistua. Langan toinen puoli on "sisällä" ja toinen "ulkona", eikä niitä voi kääntää.

  Mikä on syy, että leikkurin pitäisi ajaa kotiin toisesta suunnasta ?
   
 15. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  syy on se, että paluumatkalla telakkaan robotti rullaa nyt aina yhden huonon kohdan yli nurmelta, pitäen sen 'mullikolla'. toisesta suunnasta tultaessa tätä ongelmaa ei olisi.
  pelkkä kääntäminen tässä tapauksessa olisi ollut huomattavasti helpompi vaihtoehto kuin lähtä uudelleen langottamaan eri kohdasta tai siirtää telakkaa eri paikkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2017
 16. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Tein väliaikaiset maapinnan vahvistukset "kanaverkolla" , eli tapeilla kiinni. Metalliverkko estää maan möyhimisen ja ruoho kasvaa hyvin läpi. Syksyllä voi sitten repiä irti maasta jos siltä tuntuu? Metalliverkko ei häiritse eristettyä rajalangan toimintaa. Meillä noita vahvistettuja kohtia on useita ja hyvin toimii.
   
 17. Ruohonjuuri

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2015
  Viestejä:
  53
  Kevyesti off-topic, millaista GPS-kikkaretta käytät seurannassa?
   
 18. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Onko noissa Worxin terissä millaisia eroja? Jotain normiteriä olisi noin 12e myynnissä setti, kun taas paremmat maksaa noin 23e. Onko tuplahinnan väärtejä?
   
 19. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  eikai noita ole kuin yhdenmallisia. alkuperäiset kestää ainakin hyvin, vetelin koko viime kesän koskematta niihin.

  nehän on muutekin riittoisia kun niissä on periaatteessa neljä puolta jotka voi kääntää leikkaavaksi reunaksi, ennenkuin tarvii vaihtaa uudet. ja kun yhdessä paketissa on neljä settiä teriä niin teräkustannukset ei ainakaan pääse kovin isoiksi muodostuun.

  [​IMG]
  noi alkuperäiset on just ~20e luokkaa, merkittömiä kopioita saa halvemmalla, kesto tuskin parempi ainakaan.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017
 20. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Niin, on jotain halvempia. Mutta todellakin teräsetti kestää minunkin mielestäni kesän, joten muu kone leviää jo kolmen teräsetin aikana ennemmin. Ihan mielenkiinnosta kysyin, onko joku verrannut.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017
 21. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Tuli tartuttua Hussen tarjoukseen.
  420 robotti + 115iL akkutrimmeri.

  Myyjä kävi pihassa ja sanoi että saa leikattua koko pihan nurmet. Paketille tuli hintaa asennettuna 2150e. Keskiviikkona tullaan asentamaan, niin sitten näkee kuinka pelittää. Toivottavasti hyvin, kun budjetti "hieman" ampui yli.
   
 22. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Tässä vähän M-sarjan Worxin statistiikkaa. Leikkuri aloitti kesäkuun alussa 2016 ja ajoi muistaakseni lokakuun loppuun. Tänä vuonna laite aloitti toukokuun alusta. Ajoaika on 3 tuntia joka päivä (kaksi leikkauskertaa). Sateet, sähkökatkot ja jumitukset vähentää ajokertoja. Leikattava ala on noin 30x30m. Nurmi kasvaa hyvällä säällä todella nopeasti, viikossa tulee helposti 10 cm pituutta lisää. Osa alueesta on hitaampikasvuista. Lopputuloksena on siisti ja tasainen nurmi. Kaikkein nopeakasvuiselle kohdalle voi jäädä muutama tupsu.

  123 2016-5-29 18:23:14 Total statistics: 143m, 8min, blade on time: 7min 78
  124 2016-5-29 18:23:14 Current cut statistics: 142m, 8min, blade on time: 7min 77

  13 2017-8-8 16:56:50 Total statistics: 415961m, 22863min, blade on time: 20876min 29382
  14 2017-8-8 16:56:50 Current cut statistics: 1652m, 90min, blade on time: 83min 29381

  Eli ajomäärä on kohtuullisen suuri, matkaa on tullut 415 kilometriä. Ensimmäisenä kesänä törmäyskopan kaksi takimmaista isoa pulttia tippui pois, joten pultit on kiristettävä napakasti jos laitetta aukoo. Tässä tapauksessa konetta ei oltu avattu. Suuret kiinteät esteet kannattaa rajata langalla, muuten törmäyksiä tulee turhaan ja se rasittaa konetta.

  Reunalangan etsimiseen ja sen seuraamiseen on kulunut noin 9 % ajoajasta.
   
 23. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  14,90e bauhausissa, alkuperäiset näyttäs olevan. Muualla yli 21e...
   
 24. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Mulla tuli leikkurin mukana teriä, niin niissä ei ollut kuin yksi reikä. Sinulla siis kuvissa kaksi reikää. Tuohon omaan leikkuriin menee neljä terää kerralla. Muistaakseni siihen 800m^2 leikkuriin menee se kolme jatähän 1000 menee neljä terää.
  Eli on niillä terillä eroa.


  Tapitkin oli Bauhaussissa kesäkuussa halvempia kun piti lisää ostaa ja clasulla oli muutenkin tilaustavaraa (ei hyllyssä).
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2017
 25. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  No niin, kokeillaan löytyisikö täältä vastausta. Worx WG795E terien vaihdon ja putsauksien jälkeen laite ilmoittaa nyt vain koko ajan nostettu ylös! Ja ei siis rupea tekemään mitään. Ohjeissa pyydetäään kääntämään laite ja tarkistamaan ei mitään ole nostettu ylös ... pah. Ja tarkistamaan että mitään esteitä ei ole. No ei ole mitään välissä. Missähän tuossa on se tunnistin joka nyt tuota tarkkailee ja mitä tuolle on tehtävissä? Akkukin on käytetty irti.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti