Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Kyllä se kaapeli oli osittain jo usean sentin syvyydessä - tosissaan sai kaivaa esiin.
   
 2. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  478
  Nyt laitoin oman Landroidin leikkaamaan myös etupihan nurmikon. Koira-aidan ratkaisin siten että tein aitaan reiän, johon kiinnitin nippusiteillä (vaihda myöhemmin klemmareihin) tuon leikatun palan. Näin aukko liikkuu molempiin suuntiin ja ainakin toistaiseksi leikkuri menee tuosta ongelmitta läpi.

  Seuraava testi on sitten katsoa miten koirat tuohon reagoivat, onneksi kumpikaan koira ei ole karkaavaa sorttia, joten eivät tarkoituksella jatkuvasti etsi rakoja mistä karkuun pääsee.

  Nyt on pihasta käytännössä 95% robottileikkurin alaisuudessa. Ainoastaan pari pientä kaistaletta on, joihin tuota leikkuria ei ole järkevää ohjata. Nuo menee sitten joko bensaleikkurilla ja trimmerillä helposti.

  Huomenna on tarkoitus vetää nurmikkoa pois sellaisista reunakohdista jotka näkyvät selkesästi pihalta (kukkapenkin / pihalammen reuna). Joku 20cm saa nurmea ottaa pois, jonka tilalle tulee sitten soratäyttö. Eipä tarvitse trimmerillä reuhoa noissa kohdissa enää sen jälkeen.

  Väkersin myös oman katoksen tuolle, en raaskinut alkaa ostamaan noita yli 100e katoksia.

  Tähän asti erittäin tyytyväinen tuohon laitteeseen. Nurmi pysyy lyhyenä ja siistinä, ja olen positiivisesti yllättynyt tuon tehosta. Aluksi epäilytti juuri tuo satunnainen poukkoilu pitkin ja poikin, mutta samapa tuo kun tulosta tulee..
   
 3. bj40

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  461
  olen alkanut miettimään robottileikkurin hommaamista, onko noista wifi malleista vastaavaa hyötyä? piha on yhteensä 1000m2 talon kanssa, koko pihaa ei saa mutta n. 3/4 saisi koneen piiriin. talo Ln muotoinen pihalla on lasten keinua,leikkimökki, trampoliinia, vuorimänty rivi joitakin tuijia.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 4. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  478
  Mun mielestäni tuosta Wifistä ei juurikaan ole hyötyä, mutta taitaa olla mielipidekysymys. Itse aluksi metsästin juurikin vain noita etäohjattavia laitteita, mutta jostain luin että kun laitteen saa asetuksista toimimaan oikein, ei sen asetuksiin enää tarvi oikeastaan koskea ollenkaan - ja näin on itselläni käynyt. Kyseessä n. 1000m2 tontti josta leikkuri hoitaa n. 500m2 alueen U:n muotoisella pihalla.

  Luulisin että parhaimillaan nuo laitteet ovat silloin kun ne ovat esim. mökillä, jolloin saat hälyn jos jotain odottamatonta tapahtuu. Joku jolla on etähallinta, voinee kommentoida onko tuosta oikeasti hyötyä.
   
 5. bj40

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  461
  jep, joskus liikatieto on pahasta :)
  nykyään tungetaan muutenkin kaikki turha pilveen tai ties mihin facebookkiin niin ehkä tuota ei tarvitse...
   
 6. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Eipä se häly paljoa lämmitä mökiltä poissa ollessa, tietää vaan varautua tee-se-itse leikkaukseen.
   
 7. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  478
  Tai jos on sellainen ihme että on väleissä mökkinaapureiden kanssa, niin voi pyytää heitä käymään potkimassa leikkuria perseelle.
   
 8. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomow RS 630 vikatilan "potkiminen" jatkuu ja ollaan jo heinäkuussa!
  Reilun kuukauden odottelun ja kyselyiden jälkeen huollosta vihdoin ilmoitettiin, että tehdas suosittelee utta akkua. Kylläpä se päätös kesti! - ja nyt odotus jatkuu milloin luvattu akku tulee? Tämähän on jo kolmas kesä pelkkää huollon odottelua ja yhä vaan edelleen odotetaan :( Seuraava kysymys onkin, että onko uudella akulla vaikutusta robotin krooniseen uupumustilaan? Robomowini jaksaa vain hetken aikaa, palatakseen kohta takaisin latausaasemaan. Sama vika toistuu jo kolmatta kesää!

  Yhä uskon Robomowiin sen ominaisuuksiensa puolesta, mutta nämä huoltopuolen hankaluudet (viikkojen ja kuukausien odottelut) on kyllä ihan syvältä :mad: En yhtään epäile Robomowin kykyä leikata nykyistä ylipitkää nurmikkoa (tehoja piisaa), joten testit jatkukoon... (kunhan vaan vihdoinkin toimisi)?
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2017
 9. aikonen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2001
  Viestejä:
  676
  Itselläni ensimmäistä kesää käytössä Husqvarnan Automower 105. Juhannuksena otin latausaseman virtajohdon irti seinästä ja laitoin hetken päästä takaisin, niin latausasema vilkutti vain punaista valoa ja robotti ilmoittaa ei hakusignaalia. Odottelin juhannuksen yli maanantaihin ja meinasin soittaa huoltoon asiasta. Ajattelin testata ennen huoltoon soittamista vielä latausasemaa ja kappas kummaa, latausasemassa paloi vihreävalo ja robotti lähti toimimaan.

  Nyt otin sitten epähuomiossa uudelleen latausaseman virtajohdon irti ja sama ongelma. Taas vilkkuu punainen valo. Nyt soittelin Husqvarnan huoltoon ja sieltä kehotettiin tarkistamaa liittimet. Jos ei tällä korjaannut (ja eihän se korjautunut), niin huoltoon olisi laite vietävä. En tiedä jos taas päivä pari pitäisi laitteen virrattomana, niin "korjautuisikohan" tuo ongelma taas hetkellisesti?

  Onko kenelläkään muulla ollut vastaanvanlaisia ongelmia? Jos on, niin mitä ovat huollossa laitteelle tehneet?
   
 10. arekola

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2015
  Viestejä:
  13
  Itsellä ollut Automower 308 kolme kesää käytössä ilman ongelmia. Tänä keväänä kun laittelin tulille niin punaista vilkutteli, mutta korjaantui itsestään muutaman tunnin kuluttua. Muutama päivä myöhemmin alkoi taas vilkuttelemaan punaista. No telakka purkuun ja kas, piirikortissa jotain hämähäkin tjms. pesiä jotka mahdollisesti kosteuden vaikutuksesta saattoivat aiheuttaa oikkareita. Rapsuttelin ne hammastikulla hittoon - erityisen varovasti siinä toisen pikkukelan kyljessä olleen. Nyt on taas pelannut mallikkaasti yli 6 viikkoa.

  308 ohjeessa vilkkuva punainen ilmoittaa häiriötä olevan latausaseman antennilevyssä.
   
 11. Sunnuntai

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Viestejä:
  3
  Osaisiko joku kertoa Worx Landroid MG 796E.1 mallista, että mitä hyötyä wifi yhteydestä käytännössä on? Muutaman satasen säästäisi jos ostaisi ilman wifiä eli 791.1 mallin, kun muuta eroa ei näyttäisi olevan. Pystyykö wifin kautta esim ajamaan manuaalisesti leikkuria? Ja toinen asia mikä mietityttää, niin oletteko tehneet rajauslangalla 90 asteen kulmia? Jossakin youtube videossa muistan nähneeni ettei saisi tehdä, mutta en enää muista oliko Worx vai joku muu merkki, kun viime päivinä on tullut koluttua paljon eri videoita.
   
 12. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  On tullut tehtyä 90 asteen kulmia, hieman aiheuttavat ongelmaa, mutta kyllä kone niistä pääsee. Kannattaa kuitenkin tehdä nuo tasaiselle maalle, muuten tulee varmasti ongelmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017
 13. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  M-sarjan Landroidien wifi toimii internetin yli, eli voit jossain kaukana olevaa leikkuria ohjata ja seurata. Jos leikkuri on kotipihalla, jossa muutenkin oleilee, niin wifi on tarpeeton.

  M-sarjan Landroidin Android-sovellus (eli käytännössä suurin osa etätoiminnoista) on huono ja osittain toimimaton. Sovellukseen ei ole tullut päivitystä pariin vuoteen. Sovellus ei hälytä leikkurin vioista. Leikkurin käynnistäminen toimii sovelluksesta, mutta siinä melkein kaikki. Http-yhteydellä toimii hieman paremmin.

  S-sarjan leikkureille on oma Android-sovellus, jolla asetukset tehdään. S-sarjan leikkureissa ei ole omaa näyttöä ja näppäimistöä ollenkaan. S-sarjan wifi ei ainakaan minulla toimi suoraan internetin yli, enkä ole tutkinut vaatiiko tuo jotain porttien avaamisia tai uudelleenohjauksia.

  90-asteen kulmat kyllä toimii Worxilla. Tärkeämpää on pitää rajalanka tasaisella maalla tai viedä lanka kohtisuoraan rinnettä alas ja tehdä mutkat tasaisella.
   
 14. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Muutama juttu S-sarjan Landroidista verrattuna M-sarjaan:
  - vaatii tasaisemman maaston, maavara on pienempi varsinkin ulkosivulla jossa terä pyörii -> jää helpommin kiinni juuriin tai mättäisiin
  - pienempi etupyörä, katso edellinen kohta
  - puun rungolle kiipeämisen tunnistus
  - peruuttelee jonkin verran havaitessaan ettei saa käännöstä tehtyä -> saattaa peruuttaa ulos rajalangasta -> stoppi tulee
  - toimiva Android-sovellus, mutta ei ainakaan minulla toimi internetin yli sellaisenaan
  - ei heiluvaa ulkokuorta -> kestävämpi rakenne ??
  - pysähtyy varmasti jos menee ulos rajalangasta -> ei pelkoa että karkaa naapuriin, maantielle tai järveen
  - automaattinen firmwaren päivitys
  - terälautanen pyörii molempiin suuntiin -> puolet vähemmän terän vaihtoja / kääntöjä
   
 15. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  M-sarjan Landroideihin (ainakin nelipyöräiset) saa 20-25 mm (10-15%) leikkuuleveyttä lisää Bosch Indegon terillä. Pari muutosta täytyy tehdä:
  - Boschin teriä täytyy lyhentää noin 3 mm, muuten ne osuvat etupyöriin
  - terälautasesta pitää hioa pois sellaiset puolikaaren muotoiset kohoumat -> terän täytyy päästä vapaasti pyörimään ympäri

  Kiinnityksessä pitää käyttää Landroidin ruuveja.

  Kokeilin näitä teriä, mutta ne ovat kyllä extra-tylsät:
  http://www.ebay.com/itm/EXTRA-SCHAR...ken-fur-Mahroboter-Bosch-Indego-/331264601591
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017
 16. Jebaus

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2012
  Viestejä:
  412
  Tuollainen roboleikkuri pitäisi itsekkin hankkia niin ei tarvitsisi 2x viikossa tuota nurmikkoa lykkiä. Nurmikkoa 400m2, hoidettu niin että laatu on lähellä golfkenttää ja max kaltevuus varmaan 10 astetta. Mitään esteitä paria puuta lukuunottamatta ei ole, ei myöskään teräviä kulmia tai alle 3m leveitä käytäviä.

  Husqvarnaa tekisi mieli mutta ei nyt ihan 2000e huvittaisi leikkuriin laittaa kiinni. Mitähän käytännön eroa noissa worxin perusmalleissa wr101, wr102, wr104, wr106, wr110 oikein on ja saako mitään lisää hankkimalla paremman esim wg756, 758 tai 790 mallin?
   
 17. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Noin kuukauden verran on Robomow RS 625u ajanut pihaa nytten. Piha saa olla melko tasainen, että ei osu mihinkään kiviin ja kantoihin ajellessa. Toisaalta leikkuria sivusta seuraillessa nuo "kipupisteet" tulee helposti esille ja nurmikkoa on helppo tasoitella niiltä osin.

  Annoin nurmikon tarkoituksella kasvaa aika pitkäksi päätöstä vatvoessani, niin Robomow pääsi alusta alkaen töihin. Aluksi tuntui että eihän se muuta tee kun istuu laturissa ja ajaa pienen hetken. Nurmikko oli tietysti niin pitkää, että se jyysti sitä ja akkua samalla aika reilusti. Myös jälki alussa arvelutti, koska pitkässä nurmikossa läikät näkyi helposti, mutta kyllä se ne ajan mittaan söi ihan itse. Kun Robomowi sai kertaalleen pihan puhdistettua, niin sen jälkeen sillä on ollut helppoa pitää nurmikko lyhyenä.

  Nyt pitäisi ostaa lisää rajalankaa, jotta myös saa katettua tienpuoleisen alueen. 400m mikä tuli mukana riitti nippa nappa pääalueen kattamiseen. Jos on paljon kukkapenkkejä ja puita, niin lankaa menee yllättävän paljon niiden kiertämiseen.
   
 18. Jebaus

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2012
  Viestejä:
  412
  Itselläni rajaukset aika helpot, nurmikko tehty alunperin siirtonurmesta ja reunasta alkaa vapaa heinäalue joten kaapelin saa hienosti tuohon nurmikon reunaan paineltua. Lisäksi yhdellä sivulla rajaavana kallio joka nousee melkein 90ast kulmassa ylös, ja kukkapenkeissä jotka myös nurmikkoa reunustavat on 30cm korkeat komposiittilaidat. Näitä ei varmaan tarvitse rajailla lainkaan, vaan leikkuri saa vedellä sitten ihan niitä vasten miten sattuu osumaan?

  Rajalangaksihan käy ihan mikä tahansa yksinapainen piuha, vaikka kaiutinkaapeli jota saa 200m alta 30e
   
 19. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Itsellänikin on parikin isoa kiveä pihassa ja toiselle kivelle Robomow nousi aika korkealle, ennenkuin kääntyi takaisin. Kannattaa tosiaan katsoa, että puskuri ottaa varmasti kiinni yritti leikkuri kivelle mistä kulmasta tahansa.

  Lisäksi suosittelen kyllä rajaamista, vaikka kyseessä olisi kivi/komposiittiaita. Rajalankaan ottaessa leikkuri kääntyy muualle.

  Esteeseen törmäyksessä leikkuri pysähtyy, terät pysähtyy, vaihtaa suuntaa, käynnistää terät. -> Sanomattakin selvää kumpi syö enemmän akkua, jatkuva tökkiminen esteisiin vai esteetön ajo. Terien pysäyttäminen ja uudelleen käynnistäminen vie yllättävän paljon virtaa.
   
 20. Sunnuntai

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitos kysymyksiini vastanneille. Vinkkinne vaikuttivat ostopäätökseen. Meille tuli pihaan Landroid ilman wifiä, kun ei ole tarkoituksena jättää leikkuria yksin hommiin. Clas Ohlsonilta ostettiin ja hintaa jäi n.800e. Kun leikkuri käynnistettiin, niin päivämäärä oli huhtikuulle 2011. Vanha päivittämätön malli siis, mutta usb:n kautta pitäisi onnistua päivitys. Rajalalankojen vetäminen tuotti paljon hommaa, vaikka etukäteen oli luettu hyvin ohjeet ja katsottu videoita. Käytännössä jouduttiin tekemään kahteen kertaan, eli ensimmäisellä kerralla alue valmiiksi, leikkurin käynnistys ja toteamus, että tuli asennettua rajalangat liian kauaksi halutusta. Hyvin on kyllä kone muuten toiminut, jopa jyrkässä rinteessä ja leikkuutulos on vakuuttavaa. Tähän aiheeseen ei suoranaisesti liity, mutta miten viimeistelette alueet johon leikkuri ei yllä? Meillä jää esim. hakealueen reunalle n.10cm soiro jota varten pitäisi kai jonkunlainen trimmeri laittaa. Onko hyväksi havaittuja merkkejä/malleja?
   
 21. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Tuo oli yksi syy, miksi itse päädyin Robomowiin. Se seuraa rajalankaa langan keskellä, joten reunoista ajaa yli. Esim. hakealueen reunalla langan voi laittaa lähemmäs, jolloin toinen pyörä kulkee hakkeen päällä ja leikkaamatonta aluetta ei jää.
   
 22. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Millä ihmeellä saatte Robomowit toimimaan?

  Mun v. 2014 hankittu Robomow RS 630 on yhä huollon armoilla toimimattomana (sama juttu kolmatta kesää). Huolto pähkäili jälleen koko kevään (3kk) miksei Robomow lähde toimimaan talven ylläpitolatauksen jälkeen? - ja vasta kesäkuun lopussa tuli tieto että valmistaja suosittelee uutta akkua! Sitä luvattua uutta akkua on nyt odotettu huollosta koko heinäkuun. Kyselyistä huolimatta ei vaan saada millään toimitettua (kuulemma saapunut jo pari viikkos sitten varastoon). Tämä on nyt jo kolmas kesä kun Robomowista ei ole nurmikon leikkaajaksi! Miten tälläinen tuote voi ylipäätään pysyä markkonoilla? - ja jopa "testivaittajana", sillä ainakin käyttökokemukset on todella katkeran huonot.
   
 23. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Siis leikkurin voi ihan huoletta jättää yksin vaikkei olisi wifiä, näin teen itsekkin omalle landroidille. Nyt ollut kesällä viikonkin reissu ja hyvin pärjännyt yksin. Mulla on tosin valvontakamera niin näen että leikkuri on tallissa.
  Landoidissa ei ole valmiina oikea päivämäärä, mutta sen pystyy asetuksista asettamaan kohdilleen. Ei kannata turhaan softaa päivittää jos ei ole mitään vikaa leikkurissa.
  Itse ostin akku trimmerin ikh:lta (samoihin aikoihin kuin landroidinkin), jotta pystyn leikkaamaan esim. aidan takaa. On kyllä hemmetin tehokas ja nopea käyttää, vaikka maksoi alle satasen. http://www.ikh.fi/fi/trimmeri-24v-li-ion-2ah-+-laturi-gw020
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2017
 24. SS12

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  3
  Onnistuuko Worx WG791E.1 leikkurilla kahden erillisen alueen leikkaus siten että vie laitteen itse toiselle alueelle, jossa ei ole latausasemaa?
  Käynnistää laitteen manuaalisesti ja hakee lataukseen kun työ valmis tai akku loppu?


  Piha on muuten helppo mutta autotallin taakse menee noin 8m pitkä käytävä, joka on toisesta päästä 1m leveä ja toisesta päästä vain noin 70cm leveä.
  Olen tutkinut eri merkkien ominaisuuksia ja tullut siihen tulokseen ettei yksikään leikkuri selviydy ko käytävästä.
  Yleensä rajakaapeli pitää asentaa noin 30cm päähän aidasta/seinästä ja kahden rajakaapelin kaapelin väliin pitäisi jäädä noin 50cm.

  Husqvarna ilmoittaa minimikäytäväksi 60cm mutta hieman epäilyttää?

  Mikähän on minimi Worxille?
   
 25. Sunnuntai

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Viestejä:
  3
  Me ei pidetty Worxilla 30cm etäisyyttä seinästä, koska muuten jäi soiro leikkaamatta. Worx kulkee rajalangan päällä, luulis että voit tehdä yhtenäisen alueen vaikka kulkuväylää on vain 70cm. Ja voithan avustaa koneen käsin jos kulku on törmäilyä rajalankaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti