Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Minulla on vähän saman tapainen ongelma, sillä koira-aitaus pitäisi tehdä pihan puutarhan puolelle. En ole keksinyt muuta kuin tehdä siitä tarhasta oman erillisalueensa, eli nostaa robotti alueelle töihin. Koiratarha kyllä pitää robon alueella ilman erilistä rajalankaakin (jos aidan helmat kestää törmäyskosketukset - voi jäykistää pitkittäislaudalla 15 cm korkeudella). Automaattiseksi toimintoa ei taida saada millään (?) Hankaluutenasi, että koiratarha jakaa pihan kolmeen eri alueeseen! Näin jaettu piha muodostaa kolme erikseen hoidettavaa aluetta. Lisäksi nuo kapeat kaistat talon pohjoispuolella on oma ongelmansa, koska robot ei oikein käsitä kapeita alueita, vaan jättävät ne yleinsä vain osittain leikatuksi tai eivät ajaudu niihin lainkaan? Kannattaa keskustelle huolella asennus suunnitelmasta ja robon soveltuvuudesta ko. pihaan. Piha-asennuksia tekevä myyjä tai huoltomies osaa kertoa, sillä Roboissa on monia ominaisuuksia (tai ne puuttuvat), joista kannattaa ottaa etukäteen selkoa. Marketin myyjä ei luultavasti osaa muuta kuin käyttää kassakonetta, joten ei pidä uskoa ihan kaikkia "luuloja" myytävästä tuotteesta.

  Itse muutatisin tuota koiratarhaasi siten, että piha-alueesta tulisi jotenkin yhtenäinen ja koiratarha olisi erikseen pihan perällä? Mutta koirien avoin kulku sisältä suoraan tarha-aluelle on se ongelma meilläkin. Tässä vaiheessa ajatus on käyttää koiratarhalleni käännettävää "sulkuporttia", josta lemmikit pääsee vapaasti kulkemaan pihalle ja vuoroin eristää tarha-alueen. Haittana on kulunvalvonta ja este vuoroin koirille - vuoroin ihmisille. Tilanne pihallasi helpottuisi jos robo voisi kiertää talonne autotallin päädyn kautta? - ja sen avulla muodostuuisi yhtenäisen piha-aluen (vain yksi erillisalue = koiratarha).

  Tuo robottomallin soveltuvuus on tosi tärkeä! - sillä itsellä meni mahdollisimman huonosti. Iso Robomow RS 630 hankittiin isomalle nurmikentälle (lennokkikentälle), mutta kun se ei lähtenyt toimimaan (maahantojan hulloista huolimatta), niin se jäi lopulta makaamaan omalle pienelle 1700 neliön nurmikolle. Haittana on naisväen puutarhaharrastus ja sen myötä moninaiset pihaesteet. Ahtaat paikat vaatii erilaisen ohjelman ja robottimallin, eli liian iso robo on kömpelö ahtaissa paikoissa. Joudun taas ajamaan pihaa Stiga Park ajoleikkurilla, kun Robomowin toistuva vika ei ole vieläkään selvinnyt. 3 -viikkoa on taas ihmetelty, joten en hävittäisi vanhaa leikkurikalustoa ihan heti ensimmäisessä robottileikkuri-innostuksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2017
 2. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Itse olen myös kytännyt nyt roboleikkuria n. 500m2 alueelle, jossa on pääalue aidattuna myöskin koirien takia. Olen miettinyt että vetäisin aidan alareunasta palasen pois, jotta leikkuri mahtuu kulkemaan tuosta alueelta toiselle. Koirat ovat keskikokoisia, joten jos leikkuri on tarpeeksi matala, ei koirat tuolta mahdu perässä ryömimään.

  Käytännössä tuo tarvitsee leikkurin jossa on tuo ohjaustoiminto alueelta toiselle. En ole jaksanut hirveästi vielä perehtyä mitkä vermeet tuota toimintoa tukevat, mutta tällä hetkellä käytännössä pääasiallisena vaihtoehtoina on Worxin WR105SI tai Robomow RC 308U (pitää tutkia löytyykö noista jotain alueelta toiselle toimintoa). Myös Boschin vermeet kiinnostavat.

  Viking, Honda, Huqsvarna ovat pois laskuista kovemman hintansa takia.

  Worx huomattavasti halvempi ja terä on laitteen sivussa joten viimeistelytyötä on vähemmän, mutta en osaa päätöstä Worxin, Boschin ja Romobowin välillä tehdä..
   
 3. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Uusimmassa kuluttajalehdessä on robottileikkurien testi.
   
 4. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Luulen että kaikissa roboleikkureissa on samat pääperiaatteet, eli robo löytää eri alueet siten, että se kulkee rajalinjaa pitkin, kunnes tulee kohtaan jossa aloittaa työstämisen esim. "alialue 1". Kun se on saanut ohjelmoidun esim. 300 neliön leikattua niin palaa latausasaemaan, tai jatkaa seuraavalla alueelle ohjelmoinnin mukaan. Näitä alueita voi olla useita. Ns. sivualueet on alueita johon ei ole yhteyttä rajalankaa pitkin, eli silloin kuskataan erikseen sivualueelle (jossa oma rajalankansa). Jos "sivualue" on pääalueen sisällä (esim. koiratarha), niin leikkuri hoitaa senkin ilman erillistä rajalankaa (aita toimii rajana) jonka robo tunnistaa. Robottileikkuri pitää kuitenkn erikseen viedä ko. alueelle ja tuoda sieltä takaisi pois pääalueelle, jotta pääsee hakeutumaan takaisin latausasemaan.

  Sen verran on tullut eri koirarodut tutuksi, että ei niin pientä "luukkua" mistä koira ei tulisi läpi jos niin päättää? Jos leikkuri kulkee pikkuluukun kautta tarhaan, niin kohta koirasi hoksaa saman tempun. Ellei muute mahtuisin niin vähän lisää tilaa kaivamalla. Joka tapauksessa koira on huikeasti robottileikkuria fiksumpi (välillä isäntäänsäkin ovelampi) :) Ainoa mikä saattaa pitää koiran pois robotin luukulta on sähköpaimenen räpsy, mutta on niin ilkeä temppu etten omalle kaverilleni sellaista tekisi.
   
 5. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Worx Landroid S tuli viidessä arkipäivässä Myrobotcenteristä. Muutama huomio pienellä testialueella ajosta:
  - törmäysanturi elektroninen, ei liikkuvaa kuorta (vähemmän liikkuvia osia, mutta osumat voivat olla voimakkaampia)
  - loiva osuma esteeseen ei rekisteröidy, vaan kulkee esteen reunaa pitkin kunnes oikenee (esim. portaiden alimmainen rappu)
  - yksi etupyörä, ei paras vaihtoehto kuoppaiselle nurmikolle
  - kevyt, paino reilu 7 kg
  - hiljainen kuten muutkin Landroidit
  - vaihdettavat värikuoret :) -> mallivalikoima pelkkää silmänlumetta, en tiedä miksi joku laite on merkitty 500 m2 leikkaavaksi ja toisen värinen 450 m2 (700 m2 WR110MI:ssä on kyllä isompi akku)
  - virtalähde IP67 suojattu, voi laittaa ulkopistorasiaan huoletta
  - mukana tulevat terät vain yhdellä kiinnitysreiällä, ei mahdollisuutta kääntää (kannattaa ostaa vanhan mallisia teriä joita voi kääntää)
  - terä pyörii eri ajokerroilla eri suuntaan, joten käyttää terän molemmat reunat
  - oikeasti terävät terät, jotka katkaisevat ruohon leikkaamalla eikä hakkaamalla -> heinän pää ei kuivu
  - sadetunnistin kuten muissakin Landroideissa (märkää nurmikkoa on turha leikata, leikkuri pysyy paljon puhtaampana)
  - kaikki asetukset tehdään älypuhelimesta, tuki vain Androidille ja Applelle -> onnistuuko asetusten teko Windows-PC:llä, jos siihen asentaa jonkun Android-emulaattorihässäkän ?
  - leikkuri itse päivittää uuden firmwaren automaattisesti
  - käyttää MQTT-protokollaa ainakin johonkin tarkoitukseen, varmaan joku selvittää protokollan toiminnan jolloin voisi olla yhdistettävissä kotiautomaatiojärjestelmiin

  Neljän leikkuualueen toiminta on siis sellainen, että leikkuri ajaa ajolankaa pitkin ohjelmoidun metrimäärän verran ja sitten erkanee langasta ja aloittaa leikkuun. Muistaakseni prosenttipainotuksen mukaan menee eri käynnistyskerroilla eri alueille. Kesken leikkuun leikkuri ei hakeudu lankaa pitkin toiselle alueelle.

  Terä leikkaa oikeassa reunassa. Pyörivä lautanen ja terät on suojattu metallisella suojalla, mutta ainakin pitkäsorminen saattaa yltää terälle, jos käden laittaa reunan alle. Elektroninen törmäystunnistin ei tätä huomaa, joten kone ei varmaan pysähdy. Lähinnä lapset kannattaa ohjeistaa, että leikkurin kanssa ei leikitä (kieltäminenhän tehoaa aina...).
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 6. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Eikö tuota koira-aitaus ongelmaa voi ratkaista siten, että jättää portit yöksi auki ja leikkuri leikkaa esim. aamu yöstä?

  Itselläni ollut landroid nyt kunnolla hommissa muutaman viikon, eikä ihmeempiä ongelmia ole ollut. En vaan kaikkea hoksannut suojata ja joutunut nyt pari kertaa lankaa katkaisemaan. Terätkin hyvin kestäneet vaikka nähneet jo kiven päätä, puun juurta ja trampoliinin jalkoja. Välillä ollut nurmikolla katollaan tai nokka kohti taivasta, kun päässyt estettä pitkin kiipeämään (nyt rajalangalla kierretty). Muovitappeja meni tuohon 300kpl, vaikka piha vain alle 300m^2. Lankaa meni melkein se 200m mitä mukana tuli.

  Ompa muuten mukavaa ja rentouttavaa istua lämpimänä kesäpäivänä terassilla ja katsella kun robotti leikkaa nurmikkoa. Ääni on niin hiljainen tuossa landroidissa että selvästii kuulee, jos joku pidempi heinä tai voikukan lehti leikkautuu poikki. Ei edes mitään hajuhaittoja. Vaimo oli alunperin ostosta vastaan ja jouduinkin ihan salassa sen tilaamaan, mutta ei ole enää mitään napinoita kuulunut. Toivotaan nyt ettei tule mitään suurempia ongelmia jatkosssakaan, niin olisi nappi ostos.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 7. Ruohonjuuri

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2015
  Viestejä:
  53
  Jotain: https://github.com/openhab/openhab1-addons/wiki/Worx-Landroid
   
 8. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomow RS 630 vikatilat alkaa avautumaan.

  Laite on ostettu 2014 Suomen Suoratoimitus OY, kautta "esittelykone" tarjouksesta. Tämä Robomow on osoittautunut varsinaiseksi kiusankappaleeksi, sillä se ei ole toiminut kolmen kesän aikana kuin yhden kuukauden! (kolmannen huollon jälkeen). Itse olen toimittanut takuuhuoltoon vain kaksi kertaa, mutta kävi ilmi että huollossa on kirjattu kolme huoltokertaa! Se siitä esittelykoneesta, eli palautettu laite on laitettu "huollettuna" kiertoon :mad: Kaksi kesää on siis mennyt latausasemassa ja viikkoja takuuhuollossa. Vasta syksyllä 2016 Robomow osasi hommansa (kolmanen huollon jälkeen), mutta talven ylläpitolatauksen jälkeen vikatila jälleen uusiutui, eli leikkaa vain manuaalikomennolla hetken aikaa uria nurmikolle (5-20 min) ja jää siitä latasusasemaan makaamaan. Nyt on odotettu jo neljä viikkoa huollon vastausta vikakoodeihin (valmistajan vastausta).

  Odotellessa löytyi (välikäden kautta) kansainväliseltä purnaussivustolta vinkki ja linkki Robomowin jälleenmyyjien sivulle. Siellä kerrottiin "löysän akkuliitimen ongelmasta" (josta huolto ei tiedä mitän). Toki irroitin akun liittimen ja laitoin takaisin, niin Robomow heräsi ja näytölle tuli ensikertaa (talvilatauksen jälkeen) "VALMIS" - ja Robomow leikkasi nurmikkoa tunnin verran. Robo pysähtyi kuitenkin ennen aikojaan näyttö pimeänä! Irroitin uudellen akun ja kas heräsi uudelleen ja lähti hakeutumaan latausasemaan.

  Jotenkin tuli mieleeni että vika ei olisikaan "löysässä akun liitimessä"? - vaan että sen irroituksella vikatila tulee "buutatuksi" ja Robomow toimii jälleen. Jos vika liittyy vain talven ylläpitolataukseen, niin ei huolta, mutta jos se alkaa pysähdellä omia aikojaan (uutta minulle), niin olen taas kohta pulassa huollo kanssa :confused:

  Kallein testivoita ei olekkaan aina se paras, vaikka uusi Kuluttaja lehden testi niin näyttääkin (ainakin omien käyttökokemusten perusteella). Mainitun lehden testissä suositeltiin kuluttajan valintana Clas Oholssonin WG791E,1 robottoleikkuria, joka on puolta halvempi kuin testivoittaja Robomow ja jäi vain muutaman pisteen voitajasta.
   
 9. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  ^Kyllä tuossa minusta kannattaisi pyytää uutta tilalle. Ei liike voi toimia niin että palauttaa huollon jälkeen sinulle aina puoli ehjän tilalle. Kuluttajalla pitäisi olla 3v:n takuu. Todennäköisesti vikakoodit tallettuvat ram muistille, joka nollaantuu akun johdon irroittaessa, toisin kuin tavallinen flash muisti (jossa on ohjelma koodi, joka ei saa nollaantua). Eikö vikakoodi kerro missä vika on?
  Tuosta testistä vielä, niin en nyt tiedä mistä ne ovat tuo WG791E,1:n hinnan keksineet. Ainakin webbi sivuilla hinta on 899 eikä 1000€ kuten testissä annettiin ymmärtää. Lisäksi clasulta saa aina tuon 10% alennuksen. Eli hinta ero jää paljon suuremmaksi verrattuna testin voittajiin.
   
 10. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Tosiaankin, tuo Clas Ohlssonin robottileikkurihan on hinta - laatusuhteeltaan vallan erinomainen, kun sen saa käytännössä mukaansa 809,10 euron hintaan! Suosittelen!

  2014 ostamani Robomow RS 630 ostettiin "esittelykappaleena" ja tuo "viallisen kierrätys" epäily tuli vasta äskettäin tuosta huoltohistoriasta. Valitettavasti Suomen Suoramarkkinointi Oy on jo luopunut Robomowista ja huoltokin kuuluu vaihtuvan Kuopioon? - vaan eivät sieltäkään kyselyihin mitään vastaa (ei tartte toisten sotkuja selvitellä)? Maahantuojaan ei saa suoraa yhteyttä.

  Sairastelin Robomowin alkuaikoina (toimivaa robottileikkuria olisi totisesti tarvittu) ja siksi kaikki vikaselvitykset jäi ajelehtimaan koko kesäksi surkean huollon varaan (kun en mitään kyennyt vaatimaan keneltäkään). Viimekesänä (viikkojen huollon jälkeen) Robomowin huolto "onnistui", kun se toimi normaalisti kuukauden verran. Talven ylläpitolatauksen jälkeen robon anemia tuli takaisin. Sitä vikakoodiasiaa tässä on nyt viimeksi selvitelty jo kuukauden verran. Odotellessa on tullut asiaa selviteltyä itsekin, eli tästä on kehittymässä varsinainen Robomow harrastus :o (pihat hoituu yhä Stiga Park ajoleikkurilla) :rolleyes:

  Millainen mahtaa olla kuluttajasuoja menettely? - lienee raskas ja byrokraattinen prosessi?
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017
 11. Neutro

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 048
  Robottiruohonleikkuri on hävinnyt bilteman "listoilta" mikä lie syy?
   
 12. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Itse ostin tänään tuon 791E1:n 719e hintaan. En tiedä mikä tarjous oli Clasulla, mutta lähtöhinta kivijalkaliikkeessä oli 799 (taisin ottaa viimeisen) ja lisäksi sain 10% alennuksen, kun liittyi tuohon noiden kanta-asiakas -systeemiin. Josko Jussina malttaisi asennella paikoilleen.

  *edit* Nyt kun paketti on avattu niin voin todeta että tuo aiemmin ideoima "aidan alareunaan aukko leikkurille" on pois laskuista. Eli toistaiseksi leikkuri saa sitten vedellä takapihan puolta ja itse hoidan vanhalla tavalla etupihan leikkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017
 13. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Kyllähän tuo siitä lähtee että menet myyjäliikkeeseen ja mainitset tuosta kuluttaja takuusta (jos siis vielä alle 3v vanha hetkellä, kun todettu rikkinäiseksi). Se on sitten niiden ongelma, ostavatko vastaavan laitteen muualta ja antavat sen sulle vai antavatko jonkun muun vastaavan hyvityksen. Jos ei suostu, niin tekee selväksi että seuraava osoite on kuluttaja-asiamies. Tuota en ole koskaan joutunut käyttämään, mutta eiköhän he osaa auttaa jos myyjäliike ei suostu yhteystyöhön.
  En itse rupeaisi asioimaan maahantuojan kanssa, koska en sitä sieltä ole ostanut, ja huoltoonkaan en vie, jos se on hankalemmassa paikassa kuin itse kauppa, josta sen ostin.
   
 14. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 462
  11. kesäkuu 2017 google cachessä näkyy "Loppu Rajoitettu erä Varastossa"... tainnut varasto mennä tyhjäksi.
   
 15. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Onnittelut, loistohankinta!

  JOS minulla olisi toimiva robottileikkuri (vain kroonisesti vikoileva Robomow) :mad: - niin sinuna tekisin kyllä koko piha-alueesta robotin leikkuualueen. Toteutuu helposti yhdellä ja samalla rajalangalla, mutta kolmen eri leikkualueen välit vedetään tulo/paluujohto rinnakain. Näin muodostuu kolme eri leikkuualutetta samalla rajalangalla, jossa robo osaa kulkea kullakin alueella rajalankojen sisällä normaalisti. Vain lataus on yhdellä (pääalueella) ja joudut nostelemaan roboa tarpeen mukaan eri alueille. Kevyt 8,5 kg Worx on siinä todella kätevä. Sensijaan minun Robomow RS 630 20kg massan raijaaminen on jo taakka, jota en enää jaksa kanniskella ympäri pihaa (kun Robomow ei osaa leikata ohjelman mukaisesti).

  Pääalueenasi olisi esim, takapiha jossa latausasema. Etupiha ja koiratarha olisi omana erillisalueina johon robo nostetaan kun on aika työstää nurmikkoa. Perusohjelma taitaa olla että leikkaa kahdesti viikossa, joten noiden erillisalueiden hoitoon ei tule kapasiteettipulaa (hoituu välipäivinä).

  Taakapihan (latausasema) ja etupihan voisi kyllä yhdistää (autotallin puolen sivulta), jolloin olisi vain yksi koiratarha erillisalue, johon robotti nostettaisiin kun koirat ei ole tarhassa (yöaikaan tms). Vaatii kuitenkin 4-5m leveän kujan, jotta osaa siirtyä itsenäisesti etupihan ja takapihan välillä (Robomowin ohjeista lainattuna). Toisaalta robot osaa kyllä kulkea kapeampaakin 1,5m kujaa, jos robolle ohjelmoidaan pääalueen (takapiha) lisäksi "alialue 1" (etupiha). Silloin robo leikkaa pihat siirtyen itsenäisesti alueelta toiselle. Robo kulkee alueelle rajalangan matkana latausasemalta X-metriä seuraavalle alueelle ja työaika määräytyy ilmoitetun pinta-alan mukaan. Tuo järjesteky todella toimii (tai siis toimi yhden kuukauden, eli sen mitä Robomow on kolmen kesän aikana suostunut toimimaan).
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 16. Difton

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  279
  Robomow rc304u näyttäisi olevan useammassa kaupassa jo alle tonnin. Olisi juuri sopiva omaan pihaan, koko n. 600 m2. Mutta onko tuo nyt hyvä? Onko kenelläkään kokemuksia?
   
 17. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Itse pohdin juurikin Robomowin rc304u:n ja Worxin välillä ja kuluttajalehden testin jälkeen jätin Robomowin pois laskuista.
   
 18. Difton

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  279
  Viitsitkö vielä kertoa perustelut?
   
 19. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Kuluttajalehden testissä tuo 304 oli sijalla 12 (14 leikkuria testissä), Worx 791E1 oli jaetulla 2 sijalla ja sai myös "hyvä ostos" palkinnon. Tuo oikeastaan antoi viimeisen sysäyksen päätöksen osalta. 791E1 oli myös hinnaltaan halvempi, kykenee leikkaamaan suuremman alan ja on meteliltään hiljaisempi.
   
 20. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Toistaiseksi vedin vain tuon takapihan alueen, jossa ruoho kasvaa selkeästi eniten. Katson ja totuttelen ensin leikkuriin tuon alueen kanssa. Etupihan leikkaus ei ajallisesti taida viedä 10min kauempaa, plus sielä ei ole koirat päässeet miinoittamaan kenttää, joten tuon manuaalileikkaus ei ole ongelma. Kun pääsen tarpeeksi sinuiksi tuon kanssa, ja näen että se leikkaa tuon takapihan hyvin, käyn ostamassa lisää kaapelia ja kiinnikkeitä ja vedän myös etupihalle tuon.

  Tietääkö muuten joku että käykö noihin ihan mikä tahansa johto rajapiuhaksi? Ainakin kun itse tuota johtoa katsoin, se näytti kohtuu tavalliselta piuhalta.
   
 21. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  ^Eiköhän tuo ole tavallista kaapelia, kuten aiemminkin tullut esille jossain tässä keskustelussa. Tosin eipä tuo worxin kaapeli pahan hintainen ole.

  Mitä netistä löytyviin tietoihin voi luottaa, niin tuossa Robomow 304:ssa on hiiliharjalliset moottorit kun taas kaikissa worxin malleissa on harjattomat moottorit. Todennäköisesti joudut robomowin moottoreita huoltamaan jonkun vuoden päästä kun taas worxin moottorit ovat huoltovapaita.
   
 22. Difton

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  279
  Taitaapas lähteä sitten Clasulta tuollainen Worx tilaukseen.

  e. Ja niinpäs lähti Worx 791E1 tilaukseen. Reilu 800 € jäi hintaa. Luulisi, että on hinta-laatu-suhde kohdallaan. Kokemuksista kirjoittelen sitten parin viikon sisään...
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 23. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  No niin, kaapeli kaivettu ylös - liitokset uusittu ja nyt toimii. Kiva taas katella konetta hommissa. Yli 200m tuota kaapelia ainakin on.
   
 24. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Oliko kaapeli jo kuinka syvällä ?

  Vika varmaan kuitenkin oli noissa liitoksissa ?
   
 25. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Nyt on Landroid S:ään uusi firmware ladattavissa, joka tosin tuli jo viikko sitten automaattisesti leikkuriin:
  Version 2.50 muutosloki:
  1. Korjaa sovellusvirheitä;
  2. Paranneltu WiFi-yhteys;
  3. Paranneltu rajattujen leikkuualueiden suunnistus;
  4. Paranneltu rajausjohdon seuranta;
  5. Optimoi useiden leikkuualueiden toimintaa;
  Muita pieniä parannuksia

  Samoin tänään päivittyi Android-sovellus. Aika ahkerasti tuntuvat softia päivittävän tässä alkuvaiheessa.

  Tosin M-sarjan Android-sovelluksen päivitys on pysähtynyt ajat sitten. Se toimii huonosti internetin yli. Ratkaisuna on esim. Android-puhelimessa tehdä pikakuvake suoraan leikkurin webbiserveriin. Vastaanottopäässä pitää reitittimessä olla porttiohjaukset ja muut asetukset kunnossa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti