Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  190
  Jos Worx leikkaa random tyyliin, kertoo tuo siitä että leikkuuaika on liian lyhyt. Kun leikkuri leikkaa riittävän usein ja riittävän pitkään, se osuu joka kohtaan niin usein että raitoja ei näy ja nurmikko on aina siistin näköinen.

  Leikkuualueen reunoille toki jää vähän siistittävää, mutta siimaleikkurilla se on äkkiä ja helposti hoidettu.
   
 2. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  ->

  Osaako joku muuten sanoa miten tuo worxin päivitys hoituu? latasin uusimman firmiksen, purin zipin, formatoin tikun fat32seksi ja pistin puretun db504 v2.21 29-06-2016.pak filen sinne. (nykyinen version on 1.58 04-01-16)
  kun pistän tikun koneeseen ja käynnistän. näytöllä hetken vilahtaa seacrhing firmware update ja sitten menee vain pinkyselyn kautta päävalikkoon.. koitin kolmella eri 32-64gb tikulla, kaikilla sama homma.
  --------------------------'
  Kokeileppa pienempää tikkua, esim. 2 tai 4 gigaa. 64 gigainen ei varmasti tunnistu.

  Päivitin juuri tänään 796:n 1.98->2.21 ja onnistui kyllä. Minulla on vielä 1.98 firmware myös tallessa.
   
 3. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 4. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Worxin tukisivu näyttää nykyisin uusimman firmwaren muutoslokin. Tämä kesällä 2016 julkaistulle v2.21:lle (796E.1):

  Change log for v2.21:
  1. Fix distance measurement issue in multi-zone cutting function;
  2. Fix multi-zone cutting issues such as sometimes walking along boundary before starting cut;
  3. Improve walking behavior when going back;
  4. Some other small improvements

  Version 2.21 muutosloki:
  1. Välimatkan mittausongelma monen alueen leikkaustoiminnossa korjattu;
  2. Monen alueen leikkausongelmat, kuten joskus rajaa pitkin käveleminen ennen leikkauksen aloittamista, korjattu;
  3. Paranneltu kävelykäytöstä takaisin mennessä;
  4. Joitakin muita pieniä parannuksia

  Ändringslogg för v 2.21:
  1. Fixat problem med avståndsmätning i multizonens skärfunktion;
  2. Fixat problem med multizonsskärning som att ibland gå längs gränsen innan skärning påbörjas;
  3. Förbättrat gåbeteendet vid gång bakåt;
  4. Några andra mindre förbättringar
   
 5. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Kesäksi tässä pitkin kevättä (ja talvea) miettinyt robottiruohonleikkuria. Olen jo melkein päättänyt jo että ostaisin Husqvarna automower 310, kun siinä on tuo suurin kaltevuus. Yhdessä kohti pihaa jyrkästi nousee (lyhyt matka), enkä ole varma kulmasta.
  Kummasti kuitenkin houkuttelee kilpailijoiden tarjoukset:
  -Robomow mc500 poistuva malli gigantissa 799€ https://www.gigantti.fi/product/kod...C500BLACK/robomow-robottiruohonleikkuri-mc500
  -Clas Ohlsonilla kaikki mallit -20% http://www.clasohlson.com/fi/campai...ippare_170427&utm_term=robottiruohonleikkurit

  Itellä tosiaan pihaa vain jotain 350m, mutta hyvin monimutkainen ja aikaa vievä.

  Keskusteluiden perusteella Husqvarnaa kuitenkin puoltaa luotettavuus ja pitkä käyttöikä, joista varmaan olisin sen tonnin ylimääräistä maksamaan.

  Mites nuo leikkaa jos pihasta löytyy sammalta, jonka läpi puskee ruohoa? Ei ole huvittanut poistaa sammalta, koska inhon ruohonleikkuuta. Tosin se heinä kuitenkin vähän puskee sen sammalen läpi.
   
 6. Crysss

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  112
  Sain juuri ajoleikkurin myytyä, jolla meni viime kesänä 3h per kerta kun ajeli nurmikon. Robottileikkuri kiinnostaa, luultavasti Husqvarna.

  Ainut haaste on, että meillä on pari koiraa joille on aidattu alue 10x10cm silmukka-aidalla. Aidassa on kolme leveää porttia joista kuljin ajoleikkurilla. En oikein keksi, että miten ratkaisisin roboleikkurin kulkemisen koira-aitaukseen ja sieltä pois. Olisiko jollain ehdotusta?

  Tässä hahmotelma tilanteesta. Leikattavaa n. 1800m2. Suunnittelemani raja-alue keltaisella, aita punaisella ja portit vihreällä.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017
 7. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  ^Leikkurin päälle joku langaton tunnistin, että kun on porttia lähellä, niin portti aukeaa. Koirien kaulaan vastaavat tunnistimet ja ehdoksi että jos koira lähellä niin portti ei aukea. Voi vaatia vähän harrastaneisuutta, mutta ei tule oikein muuta mieleen.
   
 8. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Kellään muulla tullut ongelmia Worxin kanssa, että ei tunnista enää rajoja? Monien testien jälkeen tultu siihen tulokseen, että linjanaru on liian syvällä (ruohoa jne kasvanut päälle). Linjavalo vihreänä ja outside area tulee kuitenkin. Pienillä alue testeillä toimii. Ja tämä iso alue on toiminut vielä kesällä.
   
 9. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  En oikein usko että olisi kaapeli liian syvällä, ellei ole jo 10 vuotta ollut maassa.

  Onko uusin firmware ladattu ? Muistelen, että olisivat vuosi sitten korjanneet jonkun hardikseen liittyvän ongelman firmware-päivityksellä.

  Onko varmistettu, ettei pupujussit tai myyrät ole syöneet kaapelin eristettä rikki ? Tuota ei varmaan muuten saa selville kuin kaivamalla kaapeli ylös. Tai sitten tutkimalla eristysvastuksia mekkerillä.
   
 10. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Uutta firmistä ei tuohon (WG795E) muka saa (ei ole USB-paikkaa), käynyt pari kertaa takuuhuollossakin.
  Kaapelia mitattiin syksyllä antaumuksella ja jännite säilyi päästä päähän. Tuo kaapelin pinnan rikkoutuminenko voisi aiheuttaa ko. ongelmaa? Ehkä pitää suosiolla vetää uus piuha... Muutama sata metriä sitä menee.
   
 11. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Jännite ei saisi vuotaa maahan, sen takia jatkokset ohjeistetaan tekemään huolellisesti eristäen. Eristeen rikkoutumisen selvittäminen on aika hankalaa kotikonstein. En tiedä miten toimisi esim. 24VDC:n syöttäminen kaapeliin ja samalla virran mittaaminen mA-mittarilla. Kaapeli pitää tietysti olla irti kokonaan irti latausasemasta.

  "Kaapelia menee muutama sata metriä" -> Kuinka pitkä kaapeli saa käyttöohjeen mukaan olla ?
   
 12. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Ehkä sitä menee noin 300m, tuskin enempää. Kuitenkin on toiminut tuolla setupilla viime syksyyn asti.
   
 13. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
 14. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Saako Husqvarna automoverissa apulangan vieressä (tai päällä) olla esteitä? Eli lähteekö robotti seuraamaan lankaa jossain vaiheessa ja törmää tuohon esteeseen? Nyt kesäksi laitetaan trampolin aika ahtaaseen tilaan ja estää robotin kulkua jonkin verran.

  Tuossa kuvassa musta harmaa laatikko on talo (talo jatkuu ylöspäin, mutta ei piirretty kuvaan), talon oikealla takapiha ja vasemmalla etupiha (ei näy kuvassa). Ruskea terassia. Vaalean harmaa leikkimökki. Vihreät jotain pusikoita tai pensaita. Punainen pyöreä tramboliini. Sininen mahdollinen apulanka takapihalla, vaalean sininen toinen mahdollinen reitti. Ideana että robotti voisi mennä tramban jalkojen välistä takapihalle (tai leikkimökin välistä). Vedänkö langan Tuota tumman sinistä lankaa pitkin vai korjaanko vaalean sinisellä reitllä? Voi olla että joskus tuota tramboliinia ei ollekkaan tuossa, niin miten helppo muuttaa johdotusta? Kuva vähän vääristää, mutta tramban jalkojen välissä suurempi aukko kuin tuo oikeaa laitaa pitkin tuleva reitti leikkimökin välistä.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2017
 15. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  190
  Pasi0: Tarkoitat apulangalla vissiin rajalankaa, jonka sisäpuolella leikkuri operoi. Leikkuri käyttää hakulankaa hakeutuessaan latausasemaan jos ei ole sitä tietyn ajan kuluessa muuten löytänyt, eikä hakukaapelia ole asennettu (tai ei ole siihenkään osuttu). Rajakaapelin yläpuolella ilmassa voi olla kyllä tavaraa, kunhan sitä ei ole leikkurin edessä maassa (esim. trampoliinin jalka), johon leikkuri törmää ja vaihtaa suuntaa. Automowerissa pystyy konffaamaan sen kuinka lähellä rajakaapelia leikkuri kulkee. Mitä lähempänä sen määrää kulkemaan, sitä isompi riski on että tulee uria.

  En ole varma ymmärsinkö tilanteesi täsmälleen oikein, mutta tuntuu siltä että tummansininen vaihtoehto muodostuu ongelmaksi. Kaapelin siirtäminen myöhemmin ei ole ongelma, mutta siinä tulee yksi ylimääräinen liitoskohta kaapeliin, mikä on aina riski. Mulla tosin on sattuneista syistä johtuen puolenkymmentä liitoskohtaa, ja hyvin on toiminut monia vuosia.

  Tuo piirros ei ole niin tarkka että voisin sen perusteella sanoa miten itse tekisin. Yksi hyvin tärkeä asia näiden kanssa on kuitenkin se että leikkuri pääsee liikkumaan vapaasti rajakaapelia pitkin, ja siten leikkuri voi toimia häiriöttä.

  Robottileikkurin on tarkoitus toimia niin, että se konffataan käyttöön, sitten se unohdetaan ja se vaan toimii. Siksi vähän huvittuneena luen joidenkin robottileikkurimainosten elvistelyjä miten sitä voi kontrolloida jollain puhelinsovelluksella, miten älykkäästi se leikkaa tai että miten sitä voi itse päivitellä USB-portin kautta. Toimivaa leikkuria ei tarvitse päivittää eikä sitä ohjailla ja konffailla joka päivä. En minä halua pesukoneeseenikaan USB-porttia enkä halua olla konffailemassa sitä kesken pesuohjelman. Oletan sen hoitavan luotettavasti sovitun hommansa, ja oma Husqvarna on kyllä ollut parhaita ostoksiani.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2017
 16. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Joo, rajalankaa tarkoitin. Meni termit sekaisin. Pitää varmaan virittää tuo lanka silleen että leikkuri menee jalkojen välistä sisään ja sitten ulos ja samalla käy siistimässä tramban alta nurmikon. Ei oikein muuta paikkaa tolle tramballekkaan. Tosin ei ole vielä leikkuriakaan, kun ei ole täällä pohjoisessa alkanut nurmikko vielä vihertämään, jospa se tuosta alkaisi kasvamaan.
   
 17. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Pakko oli luovuttaa ja ostaa Worx Landroid, kun sai nyt kamppanja hintaan sekä lisäksi 10% alennus. Aamulla kävin vielä paikallisessa liikkeessä katsomassa husqvarnaa, mutta ei niitä siellä ollut. Ajattelin aluksi että paikallisen liikkeen kanssa helpompi hoitaa takuu asioissa, mutta nyt tämä hinta ero alkoi olemaan liikaa.
  Eli tämä laite kyseessä Landroid WG791E.1 640€ alennusten jälkeen:
  http://www.clasohlson.com/fi/Robottiruohonleikkuri-Worx-Landroid-M-WG791E.1/31-1174-1

  Pienemmän mallin olisi saanut kampanja hintaan alle 600€, joka toki minun 250m-300m^2 pihalle olisi riittänyt:
  http://www.clasohlson.com/fi/Robottiruohonleikkuri-Worx-Landroid-M-WG790E.1/31-8254
  Mittailin kuitenkin tarvittavan rajakaapelin pituutta ja tuossa tuleva 150m ei olisi millään riittänyt. Sitten kun olisi jatkokaapelia ostanut, niin olisi hinta ollut melkein sama kuin tuossa kalliimmassa mallissa, johon nyt päädyin.

  Laadukkailta peleiltä nuo landroidit vaikuttaa speksien mukaan. Kolme harjatonta moottoria (2 x renkaiden moottoreissa + 1 terän moottorissa). Joskus robomowwia tutkiskelin, niin siitä oli vaikea saada selvää onko harjaton vai harjallinen moottori (vähän vaihteli vuosittain). Husqvarnassa luulisi olevan harjaton, kun sen verran enemmän hintaa. Worxin kalliimmassa mallissa neljä pientä nivellettyä terää pyörivässä levyssä, kun halvemmassa olisi ollut 3, en nyt tiedä mitä vaikutusta tuolla on. Ilmeisesti sama idea tuossa terässä kuin Husqvarnassakin (ei yritä leikata kovia esineitä).
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 18. mikkisBBS

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2017
  Viestejä:
  1
  Robottileikkuri harkinnassa... ja Robomow vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta, mutta hyvin vähän tuntuu suomalaisilta foorumeilta (tai edes kauppiailta) löytyvän kokemuksia noista laitteista.

  Oma piha melko pieni (alle 500m2), mutta jaettu moneen osaan ja pienoinen kumpukin sieltä löytyy. Kummussa yksi reuna melko jyrkkä, varmaan 30+ asteen luokkaan.

  Tätä mallia nyt harkitsen: https://www.netrauta.fi/piha/ruohon...ttiruohonleikkuri-robomow-rc-312-pro-s-vihrea
  RC sarjassa paljon halvempiakin malleja, mutta jotenkin sitä aina himoitsee tuota "paras luokassaan" vaihtoehtoa :)

  Hintaa on siis melko paljon ja samassa hintaluokassa +/- 200€ löytyy aika paljon eri laitteita (Honda, Husqvarna etc). Onko kenelläkään kokemuksia tuosta tai Robomow:n RC sarjan muista laitteista? Etenkin nämä asiat kiinnostavat:
  1) erillisten alueiden leikkaaminen, miten löytää alueet?
  2) kaltevan maan hanskaaminen?
  3) kiinteän (vs. semmoinen kääntyvä/taittuva) terän kestävyys?
  4) yleinen toimivuus
   
 19. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Ylen testissä pärjäsi hyvin: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/08/27/robottiruohonleikkurit-testissa-voittaja-jyrsi-puunjuuretkin

  Eihän se näteimmästä päästä tietenkään ole, mutta plussaa minusta tuo renkaiden ulkopuolelle ulottuva leikkaus. Seinänvarret ja muut ottaa tarkemin, kun moni kilpailija.

  Itse olen katsellut isompaa RS625 mallia: https://www.netrauta.fi/piha/ruohon...robottiruohonleikkuri-robomow-rs-625-punainen
  Tuleekohan tuossa tarpeeksi rajalankaa mukaan? Mites sitten pihalla olevat kukka-alueet ym. jotka on kierretty nyt kuorikatteella? Rajalankaa ei noihin tietenkään saa, koska pitäisi olla sähkövirrassa?
   
 20. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  ^^
  Koska ei ole tullut robomowin omistajilta vastausta, voin toisen merkin omistajana vastata näin yleisesti
  1) Ainakin worxissa annetaan etäisyys telakasta rajakaapelia pitkin. Laite kiertää aina vastapäivään. Luulisi samantapaisen lokiikan olevan robomowissa.
  2) Näissä on aika tehokkaat moottorit, ongelma voi olla jos renkaissa ei ole tarpeeksi kitkaa. Kun etupää on aika kevyt, niin jossain vaiheessa kippaa nurin. Lisäksi jyrkän alamäen jälkeen pitäisi osata jarruttaa, jos rajakaapeli tulee eteen.
  3) Eipä tietoa kestävyydestä, mutta taittuvat tarät ainakin halpoja. Yhdellä 18€:n teräsatsilla vaihtaa 2-3 kertaa.

  ^
  Worxissa (varmaan muissakin) voi rajakaapelilla kiertää saarekkeita. Rajakaapeli vedetään saarekkeeseen ja kierretäään ympäri, ja paluu kaapeli takaisin samaa reittiä rajakaapeliin. Robotti pystyy ylittämään kaapelin missä menee kaksi johtoa vierekkäin (virta menee vastakkaiseen suuntaan ja ilmeisesti kumoaa magneettikentän), mutta ei voi ylittää saarekkeen johtoa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2017
 21. Neutro

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 048
  Onko kenelläkään kokemusta bilteman 499:- robottileikkurista? Meillä leikattavaa olisi joku reilu 1000m².. Osan joutuis kyllä edelleen käsityönä leikkaamaan mutta isoimman läntin saisi suht hyvin robotille
  rajattua.
   
 22. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  @Pasi0 Kiitos vastauksesta.

  Leikattavaa pihassa on noin 2500m2, joten se rajoittaa aika paljon valmistajia. Ilmeisesti Husqvarnassa ja Boschissa on nuo partakoneen terät. Niitä kuulema menee parit kesässä. Robomowin terät näyttäisi aika paljon jämäkämmiltä + 56cm leikkuuleveys. Robomowiin suosittelevat teränvaihtoa kerran kaudessa.
   
 23. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Bosch Indegon omistajat:
  Onko alkuperäiset terät samalla tavalla teräviä kuten katkoteräveitsen terät, vai niin kuin ruokailuveitset joilla ei voi pihviä leikata ?
   
 24. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Meillä on se aikanaan "kallein ja paras" Robomow RS-630 (vuodesta 2014).

  Minusta tuo vihreä sopii paremmin puutarhaan. Punainen on huomioväri esim. seniorikäyttöön tms (?) Rajalankaa tuli ihan reilusti mukaan tappeineen, mutta saarekkeet vaati lisää rajalankaa.
  Sen terät kun vaihtaa keskenään, niin on taas uusi terävä reuna leikkaamassa (kun terän suunta vaihtuu). Hyvä timanttilaikka puree kovaan terämateriaaliin, niin että on myös omatoimisesti teroitettavissa, kunhan terien tasapainotus säilyy. Robomowin vähän kökkö käyttöliittymä vaatii hiukan perehtymistä, mutta uusimpien manuaalit lienee paremmin laadittuja? Ohjelmointinäytön ja manuaalin nimikkeet oli vähän erilaiset, mikä hämäsi aluksi ainakin varttuneempaa väkeä.

  Robomow olisi mahtava värkki toimiessaan! - mutta kolmen kesän aikana on toiminut vain yhden kuukauden! (syksyllä 2016 huollon jälkeen). Kesät Robomow on maannut huollossa tai vikaisena latausasemassa. Käytännössä Robomovia on kanniskeltu eri puolille pihaa, jossa se hetken aikaa pyörii, mutta loput on aina lopulta hoidettava ajoleikkurilla, koska nurmikko kasvaa nopeammin. Koska Robomowin huolto ei ole pystynyt hoitamaan kuntoon 3v takuuajan puitteissa, niin meillä jäi tässä pelissä kallis tonnien "mustapekka"- kortti käteen. Sen lyhyen ajan mitä toimi, niin kyllä nurmikko kiitti! Tulos oli erinomainen! - tasaista nättiä nurmikkoa! Valitettavasti oli jälleen pakko ottaa iso Stiga Park ajoleikkuri käyttöön ja jälki jää tuntuvasti Robomoville + 4 tuntia viikossa piha-ajelua.

  Vaari on syvästi pettynyt robotiikkaan. Huoltoon lähettäminen tietää joka kerran viikkojen huoltojaksoa, joten taas uusi kesä ilman toimivaa Robomowia. Huollossa ajavat testirataa niin kauan kunnes syntyy vikakoodeja. Vikakoodeja on tarkisteltu kuluvan kevän aikana myös etänä puhelimitse, mutta jälleen Robomow makaa turhan panttina. Robomow odottanut viikkoja tehtaan vikakoodien selvittelyä ja asiaa hoitanut huoltomieskin lähti lomille. Sitäpaitsi nyt huollot menee jo maksulliseksi, eli en todellakaan voi suositella tälläisiä kokemuksia/pettymyksiä kenellekkään!

  Kiinnostaisi tietää kuinka paljon näitä pettymyksiä on robottileikkureiden kanssa? - sillä noi keskustelupalstojen "maksettut ylikehut" ei todellakaan vastaa kokemuksiani.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2017
 25. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Tilasin kotipihalle tämän, hinta 649 euroa + kuljetus 10 euroa, takuu 5 vuotta:
  https://www.myrobotcenter.eu/en/worx-landroid-wr106si
  Kokemuksia tuosta saan juhannuksen jälkeen. Omasta mielestäni 2000 euroa robottiruohonleikkurista on aivan liikaa. Jos nurmikko on niin hirmu iso, että leikkuuleveys pitää olla puoli metriä, niin sitten miettisin että miksi pihalla pitää olla sellainen iso golf-kenttä. Tai olisiko vaikka lammaslauma mukavampi ja halvempi. Niitä sentään voi rapsutella ja talveksi saa villasukkia sivutuotteena.

  Kesämökin suuremmalla tontilla on toista kesää Worrxin 796E.1. Siitä hävisi ensimmäisenä kesänä törmäyskopan takimmaiset kiinnityspultit. Siitä johtuen kone jäi mystisesti jumiin puun runkoa vasten pari kertaa. Pulttien puuttumisen huomasin vasta syksyllä kun sitä tarvitsi ensimmäistä kertaa puhdistaa. Muut kommentit siitä löytyy tästä ketjusta.

  Asian sivusta: heti ensimmäisenä kesänä myin pois kesämökin mukana tullen ajoleikkurin. Mielestäni (siis omasta mielestäni) ei ole mitään järkeä käyttää minkäänlaista bensiinikäyttöistä ruohonleikkuria. Meteli on hirmuinen, varasto ja auton peräkontti haisee bensalle, puolipuristimen osat tippuu kiertokangen väliin, renkaista lähtee ilmat, terän teroittamisessa on iso työ jne jne.

  Robottiruohonleikkuri tekee paljon siistimpää jälkeä. Ajomäärä pitää olla tietysti riittävän suuri. 18 cm leikkuuleveydellä 30m x 25m tontilla leikkuri ajoi viime kesänä (kesäkuu-lokakuu) noin 200-250 kilometriä.

  Edit:
  sitten vielä pääkoppaan muhimaan ajatus perustaa niitty:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Niitty
  Hoitotyökalu on tässä:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Viikate
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti