Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. 96sbborum

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  2
  tuollaisesta ei ole omakohtaista kokemusta. Teoriassa olettaisin sen toimivan, koska idea kahdessa vierekkäin kulkevassa kaapelissa on, että ne neutraloivat toisensa, kun vaihtovirtojen aiheuttamat induktiokentät neutraloivat toisensa kaapeleiden kulkiessa eri suuntiin. Tuolloin ristikkäisen ohjauskaapelin pitäisi toimia siinäkin kohtaa.. Teoria ei tietenkään ole aina sama kuin käytäntö ;-) Kokeilemalle se selviää.

  Kysymys on, miksi näin tarvitsisi tehdä? Ideahan siinä ohjauskaapelissa on, että se menee jossain kohtaa (ihan sama mistä) poikittain pihan poikki, jotta leikkuri löytää sen mahdollisimman hyvin, kun akku on vähissä (ennenkuin akku on ihan tyhjä). Eli sen linjan voi valita aika vapaasti, kunhan miettii että leikkuri sattuu sen kohdalle joskun ennenkuin akku loppuu ihan kokonaan.

  Hetken mietittyäni, jos talo on keskellä ja ajoaluetta on joka puolella taloa ja latauslaite on "ulkokehällä", niin sillloinhan voi tulla eteen tilanne, että tarvitsee mennä yli sen tuplalinjan jos on enää lyhyt kaapeli jäljellä. Silloin kai sitä voi yrittää ja jos leikkuri eksyy tuossa kohdassa reitiltä laturille, niin sitten kannattaa kokeilla vetää ohjauskaapeli toista kautta kiertäen talon melkein 360 astetta. Tällöin voit tarvita pidemmän ohjauskaapelin, mutta sekään ei ole ongelma.

  Jos tosiaan kaapeli loppuu kesken, niin voit jatkaa kaapelia ihan melkein millä vaan samantyyppisellä kaapelilla - ei tarvitse olla Gardena merkkistä ;-). Kolvi esiin ja suosittelen laittamaan kutistesukan juotoksen päälle, ettei kosteus pääse vuosien varrella syömään juotoskohtaa.

  Itse olen jonkun kerran jatkanut kaapelia, kun on tullut uusia puskia yms. kierrettäväksi. Onnistuu ihan hyvin - kannattaa olla tarkkana kosteussuojauksen kanssa, jotta liitos kestää kosteuden, kun se jää nurmen sisään.
   
 2. Miikuli_miika

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  38
  Juurikin näin tai juuri toisinpäin: ohjeissa kerrottiin, että jos leikkurin latausasema on "sisäkehällä" kuten minun tapauksessa, tulee paluukaapeli kiinnittää samaan saarekkeeseen eli talon muodostamaan sisäkehään. Säästösyistä tässä juuri kävi juuri näin, että hakukaapelin tulisi ylittää kahden vierekkäisen rajakaapelin kohta. Vaikka eipä sekään säästäminen tuottanut tarvittavaa tulosta... Täytyy siis hankkia lisää kaapelia ja kokeilla, miten käy. Fysiikan opettajana päättelin myös, että magneettikentät kumoutuvat vierekkäisten kaapelien kohdalla ja täten risteämä niiden yli voisi onnistua.
   
 3. jala

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2002
  Viestejä:
  198
 4. jala

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2002
  Viestejä:
  198
  Mikä Robomow malli osaa lopettaa leikkaamisen sorapinnalla? Valmistajan sivuilla sanotaan että ei saisi päästää soralle etteivät terät vaurioidu. Meillä nurmikko on jaettu sepelipolulla, teränpysäytys olisi ominaisuus jota melkein vaaditaan leikkurilta.
   
 5. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Ruohonleikkurissa pitäisi olla etäohjaus, että tietäisi mitä se mökillä puuhastelee. Pikaisella silmäyksellä saatavuus seuraavanlaista:
  - Bosch Indego 1000 Connect: 2G:n kautta etäohjaus kaikkien operaattorien verkossa ilmaiseksi, Android-sovellus
  - Stiga: bluetooth, Android-sovellus
  - Husqvarna: lisälaite hankittava, Android-sovellus
  - Powermov / Tian Chen S520: wifi-yhteys leikkurin ja puhelimen välillä, ei internetin yli
  - Robomov: bluetooth, Android-sovellus
  - Ambrogio: bluetooth, Android-sovellus
  - Worx Landroid: wifi, Android-sovellus ja http-yhteys, molemmat paikallisesti ja internetin yli
  - Gardena: onko etäohjausmahdollisuutta ?

  Onko kellään kokemuksia etäohjauksesta ?
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2016
 6. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Kesä todennäköisesti tulee muutaman kuukauden päästä. Onko kukaan jo hankkinut etäohjattavaa leikkuria ?
   
 7. Työmies73

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2016
  Viestejä:
  2
  Kuukauden ollut käytössä automower 430x connect toiminnolla. Tylsä laite ei ole ollut muuta tehtävää kun katsoa päälle. Sporttikone laittoi kaapelin 5cm syvyyteen ja laitteen toimintaan. Sen jälkeen rakensin laitteelle kopin ja olen katsellut kun kone hoitaa hommaa ja nurmikko on lyhyt. Ei ensimmäistäkään häiriötä.
  Aikaisemmissa jutuissa puhuttiin ettei laitteelle saa vakuutusta? Minulla on lähitapiolasta 3000€ korvaussumma ja laaja turva 150€ omavastuulla, hinta 9€ vuodessa.
  Mistä olette hankkineet uusia teriä ja jos on kysyttävää niin se sopii.
   
 8. Lari84

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2016
  Viestejä:
  1
  Hei. Kysymyksiä tänne ketjuun näköjään tullut muttei vastauksia. Kokeillaan silti onnea.

  täällä harkitaan robottiruohonleikkurin hommaamista n.2000m2 ruohikolle ja worx landroid tai robomowin ruohonleikkurit tällä hetkellä näyttäisi olevan hyviä vaihtoehtoja. Onko jollakulla kokemusta kuinka hyvin tuki on toiminut jos jotain meneekin pieleen ja tulee huollolle tarvetta? meneekö pitkän aikaa ennenkuin ruohonleikuri taas toimii jos pitää huoltoon lähettää ym.?

  Robomowin jos ostaa gigantista niin heillä voi lisäksi ostaa tuotevakuutuksen mutta worxin landroidiin saa vuoden pidemmällä(3v.) takuuajalla ja on muutenkin paljon edullisempi hinnaltaan. Onko eri robottimerkit hyvin toiminut talven jälkeen? jos kokemuksia on jommasta kummasta tai jotain muuta näiden robottien kehityksestä niin olis hyvä kuulla ennenkuin tulee mentyä kauppaan. Kiitos
   
 9. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  190
  Mulla AC220 ja ostin teriä joku vuosi sitten Ebaystä käyttäjältä Genisys24. Ostin tavallista paksumpia teriä (0,6mm, 2,8g). Hintaa tuli noin euro per terä toimitettuna. Olen ollut niihin tyytyväinen. Katkeilevat vähemmän kuin alkuperäiset.

  Lari84: Husqvarna on nyt vissiin viidettä kesää eikä ole tarvinnut vielä remonttia. Talvehtii sisällä ja toimii siksi keväällä kuten syksylläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016
 10. Työmies73

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2016
  Viestejä:
  2
  Paljonko sinulla on pokepeek käyttötunteja huskussa ja vieläkö mennään alkuperäisellä akulla?

  Lari84 sanoisin, että osta husqvarna ja asennettuna, takuulla toimii. Tämä on väärä paikka säästää muutamaa satasta, sen voi säästää vaikka seuraavassa lomamatkassa kun valitsee halvemman hotellin tai maan.
   
 11. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Worx Landroidin tilasin myrobotcenter.commista 5 vuoden takuulla. Tosin nyt näyttää hinnat siellä olevan muuttuneet.

  2000 m2:lle pitää Worxin malleista hankkia tuo kokonaan musta laite, siinä on suurempi leikkuuleveys *** ei muuten välttämättä olekaan leveämpi*** Etäohjaus oli tärkeimpiä kriteerejä, kun omaa leikkuria etsin. Worxissä se toimii aika hyvin, mutta ei 100%:sti. Naapuriin tai järveen Worx ei kyllä karkaa, sen verran hyvin tunnistaa jos menee langan väärälle puolelle tai jos tulee sähkökatko. Worx pysyy myös hyvin puhtaana, en ole juurikaan sitä puhdistanut 6 viikon aikana. Terien ja terälautasen väliin näyttää kertyvän ruohomujua, jolloin terä jäykistyy. Leikkuutulokseen tuolla ei näytä olevan vaikutusta.

  Rinnepaikoissa rajauslanka pitää laittaa kulkemaan ylös tai alas, ei poikki rinteen. Muuten Worx tahtoo luisua langan ulkopuolelle, jolloin se lyö hanskat tiskiin langan seuraamisessa ja aloittaa uudestaan toiselta puolelta aluetta. Tämä on selvästi mainittu myös käyttöohjeissa.

  Nurmikon pohjan (maan) pitää olla rajauslangan alueella tasaista, muuten langan seuraaminen on kiemurtelua.

  Worxin sateentunnistus toimii hyvin. Minusta se on ehdottoman tärkeä ominaisuus, eihän kukaan yritä leikata märkää nurmikkoa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2016
 12. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  190
  @Työmies73: tunteja on jotain reilu 1800h. Alkuperäisellä akulla mennään, eikä ainakaan tällä hetkellä näytä siltä että akku olisi mennyt huonoksi. En ole seurannut paljonko toiminta-aika on lyhentynyt vuosien mittaan.

  @hece: Pohdin tuota sadetunnistinasiaa ennen tuon oman leikkurin hankkimista. Käytännön kokemuksen myötä olen todennut että ainakaan Husqvarna ei sitä tarvitse. Ruohon leikkaamista sateella ei suositella koska märkä ruoho tarttuu helposti koneen alle ja/tai kerääjään, ja jos ruoho on päässyt vähän pidemmäksi, siitä tulee paakkuja jotka eivät tee nurmikolle hyvää.

  Nuo ongelmat koskevat tosin työnnettäviä ja ajettavia leikkureita. Kun robottileikkuri leikkaa nurmikon monta kertaa viikossa, se leikkaa niin vähän että se hieno ja pieni silppu ei ole nurmikolle ongelma, eikä ainakaan hussen pohjaan ole tullut erityisiä kerrostumia. Ehkä kerran kuussa hieraisen alusta puhtaaksi, mutta aika vähän siellä mitään on. Sotkua voi tietysti tulla enemmän jos leikkurissa on ns. kiinteä terä joka leikkaa voimalla, eikä vain katkaise ruohoa kuten partakonetyyppiset terät tekevät.

  Oman kokemukseni mukaan sadetunnistimesta ei siis ainakaan hussessa ole mitään iloa. Sitten on vielä sekin juttu, että jos leikkuri on ohjelmoitu tekemään töitä vaikka kolmena päivänä viikossa ja kahtena peräkkäisenä työpäivänä sataa, ehtii nurmikko jo helposti kasvaa vähän epäsiistimmän näköiseksi, ja sitten leikkuri ei välttämättä ehdi seuraavanakaan ajopäivänä vielä ehdi kokonaan leikata nurmikkoa, riippuen nurmikon koosta ja työpäivän pituudesta.

  Tuokaan ei ole ongelma jos haluaa rukata ja säätää ajastimia kaiken aikaa, mutta mun mielestä täydellinen robottileikkuri nostetaan keväällä ulos, laitetaan päälle ja nostetaan syksyllä sisään. Tästä päästäänkin etäohjaukseen. Mitä sillä etäohjauksella tehdään? Minä en ainakaan halua etäohjata leikkuriani, eikä sitä onneksi tarvitse säätää tai ohjata. Se on tarkoitus unohtaa sinne ulos. Ainut asia mikä siinä voisi olla kätevää, olisi se että leikkuri ilmoittaa jos se on juuttunut johonkin, mutta sitäkin tapahtuu hyvin harvoin eikä siinäkään yleensä jäniksen selässä olla.

  Ei ole tarkoitus mitenkään väheksyä esim. Worxia, mutta mun mielestä robottileikkurimainoksissa usein keskitytään epäoleellisuuksiin/sivuseikkoihin kuten etäohjaus, sadetunnistin, älykkäät navigointitavat, leikkurin nopeus, toiminta-aika yhdellä latauksella jne. Lopulta tärkeintä on toiminnallinen luotettavuus, tekninen luotettavuus, pärjääminen epätasaisessa/kaltevassa maastossa jne. Melutasollakin on merkitystä jos leikkuri tekee töitä useamman kymmenen tuntia viikossa.

  Jos perusasiat ovat kunnossa, voi leikkurin konffata käyttöön ja sitten suunnilleen unohtaa sen. Jokin toiminta-aika yhdellä latauksella ei kiinnosta niin kauan kuin leikkuri tekee hommansa, akku kestää esim. viisi vuotta ja sen saa uusittua kohtuulliseen hintaan.
   
 13. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Ruohonleikkuri hoitaa kesämökin nurmikkoa, sitä varten halusin etäohjauksen. Siis sellaisen, joka toimii internetin yli. Aikaisemmassa viestissäni listasin tarjolla olevat robottiruohonleikkurit, ja niiden etäohjaustavat. Joissain on vain bluetooth.

  Worxinkin tapauksessa etäohjauksen toimintaperiaate oli kerrottu epäselvästi, ja se selvisi tarkemmin vasta kun olin yhteydessä sovelluksen tekijöihin. Pelkästään Android-sovellusta kokeilemalla voi tulla siihen tulokseen, että Worxin etäohjaus toimii vain paikallisessa wifi-verkossa.

  Toinen etäohjattava vaihtoehto olisi ollut Bosch. Tutkin vertailuja netistä, ja tulin siihen tulokseen, että Bosch on äänekkäämpi. Lisäksi Boschista puuttuu sadetunnistin. Tosin toiminto on ilmeisesti yritetty toteuttaa älykkäällä softalla, joka selvittää sateen alueen sääennusteesta.

  Vertailujen perusteella Boschia täytyy puhdistaa enemmän kuin Worxia. Sekin puolsi käyttöä kesämökillä, jossa en käy joka viikko.

  Worxissä on kaksi vapaana pyörivää etupyörää, kun joissain leikkureissa on vain yksi. Kesämökin pihanurmikko on etäämpää katsoen aivan tasainen, mutta kävellessä ja läheltä katsoen huomaa, että siihen on jäänyt paljon pieniä kuoppia (syvyys 3-5 cm, leveys 10-20 cm). Kaksi etupyörää selvittää nuo kuopat paremmin kuin yksi, jolloin laite rasittuu vähemmän.

  Kyllä varmaan mikä tahansa leikkuri hoitaisi tuon nurmikon, mutta noilla etukäteistiedoilla hankin Worxin.

  Suurin huoli oli oikeastaan laitteen karkaamisesta järveen tai maantielle tai naapuriin. Sellaisestahan on esimerkki vaikka tässä:


  Nyt parin kuukauden käytön jälkeen voin todeta (koskee siis 2016 Worx WG796E.1:stä):
  - leikkuujälki on erittäin hyvä; 700 m2:lla on vain muutama 20x20 cm läntti, johon leikkuri ei ole kunnolla osunut
  - edellisen päivän leikkuujälkiä ei näe
  - karkaamisesta ei tarvitse murehtia
  - rajauslangan alue 30cm molemmin puolin pitää olla tasainen, muuten kotiinajo on kiemurtelua
  - rajauslanka ei saa mennä rinteen poikki
  - etäohjaussofta pilven kautta ei ole kovin luotettava, www:n kautta toimii kyllä
  - sadetunnistin toimii ja huomaa sateen
  - ei tarvitse puhdistusta, paitsi että terät jumiutuvat leikkuuasentoon
  - Worxin www-sivujen kautta lähetettyyn kysymykseen ei ole vastattu 1.5 kk aikana
  - Android-sovelluskaupan kautta lähetettyyn kysymykseen vastattiin muutamassa päivässä, jatkokysymykseen ei ole vastattu

  Edit:
  - laitteessa ei ole varashälytintä, vaikka joka paikassa se mainitaan ominaisuuksissa, PIN-koodilukitus tietysti on
  - 2kk aikana yhden kerran laite on jostain syystä sammunut latausasemaan-> syynä oli "[NLK] Alloc memory failed, out of memory" -> liittyneekö tähän bugiin joka Worxin mukaan on jo korjattu:

  (Worxin sivuilta)
  Muutamat Landroidin omistajat ovat raportoineet kesken latauksen tapahtuvista selittämättömistä laitteen sammumisista. Tutkimme asiaa ja huomasimme, että vika on huonosti asetelluissa laitteen johdoissa. Vaikka asia voitaisiinkin korjata johtojen asettelua muuttamalla, päätimme säästää sinulta tämän vaivan ja ratkaista tilanteen ohjelmistokorjauksella.

  • Odottamaton sammuminen latausasemassa, joko latauksen aikana tai odottaessa seuraavaa ajastettua ruohonleikkuuta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2016
 14. tilator

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2016
  Viestejä:
  1
  Pitipäs rekisteröityä, jotta pääsee keskustellun mukaan.

  Omalla pihallani on runsaasti marjapuskia. Onko niin, että robottileikkurin voi laittaa kiertämään puskat vetämällä rajauskaapelin puskien ympäri? Puskista tehdään ilmeisestikin leikattavan alueen keskelle saarekkeita, jotka leikkuri tällöin jättää rauhaan.

  Miten hyvin tämä ominaisuus eri merkeillä ja malleilla toimii käytännössä?
   
 15. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Tämä Worxin kokemusten perusteella:
  Rajauslanka vedetään koko alueen reunasta (tietysti mieluiten lyhintä reittiä ja suoraan) kohtisuoraan marjapuskaa. Kun lanka tulee marjapuskan lähelle, rajataan marjapuska asentamalla lanka sen ympäri. Marjapuskan tai rajattavan alueen muodolla tai koolla ei ole väliä. Kun lanka on kiertänyt puskan ympäri, se vedetään takaisin koko alueen reunalle tasan tarkkaan samaa linjaa kuin on se "tuleva" lanka. Käytännössä on parasta naulata sekä tuleva että lähtevä lanka samalla naulalla maahan. Kun langat ovat vierekkäin, niin ilmeisesti niiden tekemä signaali nollautuu, ja leikkuri ei huomaa lankaa.

  Sen sijaan marjapuskan ympärillä on "säteilevä" ympyrä, jonka leikkuri huomaa ja kääntyy pois aivan samalla tavalla kuin koko alueen reunasta. Tämä toimii hyvin.

  Worxilla olen kerran nähnyt käyvän niin, että leikkuri lähtee seuraamaan vierekkäisiä lankoja. Tämän vikatilanteen leikkuri huomaa sitten, kun se kiertänyt täyden ympyrän marjapuskan ympärillä.

  Kun leikkurin akku alkaa olla tyhjä, ja leikkuri päättää etsiä laturin, niin se ajaa suoraan niin kauan kunnes se löytää rajauslangan. Jos se sattuu löytämään marjapuskan reunan, niin se lähtee seuraamaan lankaa. Tässä tapauksessa kävisi niin, että leikkuri pyörisi marjapuskan ympärillä niin kauan että akku on tyhjä. Worx selvittää tilanteen sillä, että se toteaa seuranneensa rajalankaa yli 360 asteen ympyrän. Kun se huomaa tämän, se jättää marjapuskan langan ja kääntyy 90 astetta siitä pois ja lähtee uudelleen etsimään alueen reunustavaa lankaa.

  360 asteen ympyrän Worx mittaa ilmeisesti asentotunnistimella.

  Jos esim. 1000 m2:n alueella on 100 marjapuskaa, niin sitten leikkuristä tulee flipperin pallo ja akku on varmasti tyhjä ennen kuin se löytää laturin. Muuten kyllä varmasti toimii.

  Marjapuskia voi rajata niin, että vetää lankaa yhdestä marjapuskasta seuraavaan ja niin edelleen. Langan ei tarvitse mennä koko alueen reunaan välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2016
 16. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Se vielä lisäyksenä, että en ole ollenkaan varma, onko noiden Worxin L-sarjan leikkureiden leikkuuleveys oikeasti 22 cm.

  Clas Ohlsonilla sama varaosa (neljän terän terälevy) käy sekä L- että M-sarjan Worxeihin, jolloin leikkuuleveys on sama (L-sarjasta WG797E). Totesivat, että tiedoissa oli virhe. Tietonsa olivat tietysti saaneet valmistajalta tai valmistajan manulaaleista.

  http://www.myrobotcenter.eu/en/lawn-and-pool-robots/lawn-mowing-robots/worx-landroid-wg797e-1
  ja
  https://www.worxlandroid.com/pdf/technical-data-conformity-declaration-landroid-l-wg797e.1-en.pdf
  ja muutkin paikat väittävät, että leikkuuleveys on 22 cm.

  Terien varaosanumero on WORX WA0176 joka on sama myös tässä 796:n manuaalissa:
  https://www.worxlandroid.com/pdf/technical-data-conformity-declaration-landroid-m-wg796e.1-en.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2016
 17. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 18. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Kyllä käy ihan mikä vaan johto. Mutta vaatimuksena pitäisin vähintään 1.5 mm2 lankaa, jossa on myös riittävän paksu eriste. Tietysti pitää olla monisäikeistä. Jatkokset on syytä tehdä huolellisesti kutistesukan kanssa, ettei signaali vuoda maahan. Sähköiskuahan langasta ei saa, mutta kosteus langan ja maan välillä heikentää signaalia. Oikosulku maahan todennäköisesti tilttaa (ei riko) latausaseman -> leikkuri pysähtyy siihen paikkaan.

  Leikkuualuetta ei taida rajoittaa mikään muu kuin akun kesto (796:lla noin 60-80 minuuttiia). Ja se että akku ehtii latautumaan (samoin reilu tunti).

  Teoriassa akun suhteen suurin leikkuualueen halkaisija on noin 1 km, jonka esim. 796 kulkee tunnissa. Siitä voi laskea yhden latauksen leikkuualueen leikkuuleveydellä 18 cm, josta tulee siis noin 180 m2 per lataus.
   
 19. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 20. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Tavallaan ei ole olemassa mitään "kesken" jäänyttä leikkuuta. Leikkuri ajaa pihaa ristiin rastiin tietämättä yhtään, tuliko valmista vai ei. Bosch osaa leikata nurmikosta tiettyä alueita, mutta sekään ei käsittääkseni koko nurmikkoa hoida niin.

  Leikkuun aloitus tapahtuu joko laitteen päältä nappia painamalla tai ohjelmoimalla siihen ajastus.

  Napista painamalla leikkuri ajaa niin kauan kuin akussa on virtaa (+ noin 20-30 minuutin vara reunalangan etsimiseen ja laturiin ajamiseen). Sitten leikkuri palaa laturiin ja lataa akun täyteen eikä tee muuta (ellei ole ajastusta).

  Worxin tapauksessa viikon jokaiselle päivälle voi asettaa aloitus- ja lopetusajan, jona aikana leikkuri leikkaa. Jos leikkuuajaksi asettaa esim. 13:00 - 13:30, niin leikkuri leikkaa puoli tuntia ja palaa kotiin vaikka akussa on vielä virtaa. Asetus 13:00 - 14:30 ajattaa leikkuria kerran ja palauttaa leikkurin laturiin 13:15 tienoilla eikä tee sinä päivänä enää muuta.

  Asetus 13:00 - 16:00 ajattaa leikkuria kerran akun tyhjäksi, palauttaa leikkurin laturiin ja lataa akun täyteen ja aloittaa toisen leikkuun, mutta palauttaa leikkurin takaisin laturiin klo 16:00, vaikka akussa on vielä tod.näk. virtaa.

  Ajastuksen voi tehdä vaikka esim. joka toiselle päivälle.

  Omasta mielestäni ajastus kannattaa tehdä joka päivälle riittävän pitkäksi. Eli leikkuu perustuu siihen, että nurmikkoa höylätään mahdollisimman usein edes pieni määrä. Ei ole tarkoitus leikata koko pihaa joka päivä, vaan antaa leikkurille mahdollisuus osua niihin kohtiin, joissa se ei ole leikannut vähään aikaan.

  Jos näyttää siltä, että ohjelmoitu ajastus ei riitä tai on liikaa, niin Worxissa on +/- 100 % säätö tuolle ajastukselle. Esim. jos ajastus on tänään 13:00 - 15:00, niin +50 % pikasäätö muuttaa leikkuajan 13:00 - 16:30. + 100 % tekee taas leikkuun klo 13:00 - 17:00. Sama prosenttimäärä koskee kaikkia viikonpäiviä. Tässä tosiaan on huomioitava se, että lataus sisältyy myös tuohon prosenttisäätöön.

  Nurmikko pitää olla valmiiksi lyhyeksi leikattu ennen kuin homma annetaan robotille.
   
 21. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Ei anna editoida tuota edellistä.

  Piti kirjoittaa että "niin Worxissa on +/- 0...100 % säätö tuolle ajastukselle".
   
 22. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Näyttää tulleen uusi firmware v2.21 ainakin 796E.1-leikkurille. Edellinen v1.98 on toukokuulta 2016. Eli päivityksiä ainakin tähän suhtkoht uuteen malliin tulee.

  Mutta tietenkään ei kerrota muutoksista mitään. Zipissä oleva pdf esittää samat jutut neljästä eri leikkuualueesta.
   
 23. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Olen harkinnut päältäajettavan leikkurin tai robotin hankkimista. Nurmikon leikkuu on mielestäni hukkaan heitettyä aikaa ja sen voisi puolestani jokin kone hoitaa.

  Pari ongelmaa, jotka itselläni on:
  • Tontti on noin 5600m2. Siitä pihatien, kiveysten, talo ym. poisotettuna leikattavaa aluetta jää noin 2500m2, 3000m2 aivan maksimissaan. = Leikkurin pitää olla järeintä mallia.
  • Pihassa muutama haastava mäki. Mikä leikkuri selviytyy noista paikoista, vai jääkö ne aina jumiin samoihin mestoihin ja pitää olla sitä avittelemassa töikseen?
  • Tienvarren ja autotallin väliin jää yksi leikattava kaistale. Tänne pääsee vain kapeata nurmikäytävää pitkin. Jääkö leikkuri tuonne pikkualueelle pyörimään maailman tappiin, jos ei löydä tuota nurmikäytävää sinne? Ainakin osassa leikkureista on GPS avustus, ovatko nuo niin fiksuja että ymmärtävät tällaiset tilanteet?
  Kiitos vastauksista.
   
 24. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 25. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Isäukon naapurilla on vaan tommonen husqvarna. Sillä on aika iso piha, mutta melko tasainen.
  Leikkuri ajaa yötäpäivää, enkä itse huomaa siitä leikkuujälkiä. Siksi kiinnostuin, kun on aina siisti piha sillä ukkelilla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti