Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

 1. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Kyllä se on parempi leikata kokonaan ensin lyhyeksi. Ja ensi keväänä leikkuri töihin ennen kuin ehtii kasvamaan pitkäksi.
   
 2. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Jatkoa Robomow RS 630, v.2014 - 2018 kokemuksiini.

  Lyhyt tiivistelmä: Robomow RS 630 hankittu tarjouksesta syksyllä 2014. Koekäyttö onnistui, josta varastoon talveksi ohjaan mukaan "ylläpitolatauksessa". Keväällä 2015 ei sitten toiminutkaan. Ei jaksanut enää leikata kuin hetken aikaa ja pysähtyi. Toisen huoltoreissun jälkeen syksyllä 2015 lähti taas käyntiin ja parin viikon kuluttua taas talvisäilytykseen (jatkuva ylläpitolataus ohjeen mukaan). Keväällä 2016 sama huoltorumba uudelleen ja nurmikot hoidettii yhän perinteisellä leikkuriölla. Jo toinen kesä robottileikkurilla, eikä kalliista Robomowista ollut mitään hyötyä. Kolmas kesä jälleen sama juttu, mutat enää eihuolittu huoltoon, vaan otettiin videoita näytöstä jne. Lopulta saatiin valmistajalta ohje, hankkia uusi akku! Ei mennyt enää 3v. takuuseen, vaikka se alkuperäinen akku lienee olllut jo myytäessä vanha! v.2012 (löytyy rekisteritietona), eli kirkkaasti 5-vuotta vanha lienee jo täysin pelvellut.
  Ohje oli kuitenkin oikean suuntainan ja sillä vuosia vaivannut "jaksamattomuuden" vaiva korjaantui hetkeksi. RS 630 ei kuitenkaan jatkanut uutta leikkuujaksoa, vaan jäi latausasemaan makaamaan (näytölle ei tullut "valmis" ilmoitusta). Jälleen moninaiset selvittelyt, kunnes maahantuoja toimitti suuremman 3A laturin (alkuperäinen 2A) ja kas, sillä lähti heti hienosti pelittämään! leikkasi syyskuussa ohan mallikelpoisesti. Sain myös uudet ohjeet talviajan säilytykseen, eli nyt akku ladataan vain 3 kk välein! (ei enää jatkuvassa ylläpitpolatauksessa).

  Keväällä 2018 lähti hienosti leikkaamaan! - ja hoiti homman mallikkaasti pari viikkoa, kunnes alkoi helteet ja pysäytin leikkurin virtalähteestä "paussi" näppäimellä. Viikon kuluttua robomow ei sitten lähtenytkään enää toimimaan, vaan virtalähde oli täysin pimenä. Mainittakoon, että tämä Robomow RS 630 on koko ajan UPS-takana, ihan vaan varatoimenpiteenä (vanhojen vikatilojen säikyttämänä). Nyt olen jo muutenkin omillani, eli takuaaika meni umpeen viimesyksynä.
  Robomowin kummastakaan valtuutetusta huollosta ei löytynyt uutta virtalähdettä ja nyt sitä tilaustani on sitten odotettu Kuopion Posakolta jo kolmatta viikkoa! Vaikka varaosilla onkin kahden vuoden takuu, niin en enää edes yrittänyt takuumenettelyä, koska se viivästyttäisi asian hoitamista pahimmillaan useita viikoja? (vikaneuvottelut ja selvittelyt valmistajan kanssa jne).

  Näyttää siis pahasti sille, että minulla on menossa jo neljäs kesä ilman robottileikkuria? Robomow RS630 makaa tälläkin hetkellä pihalla (heinikossa) latausaseman suojuksen alla. Nyt en leikkaa enää nurmikkoa perinteisillä leikkureilla ennen kuin saan Robomowin kuntoon! Otan havainnolliset valokuvat pihan kunnosta "Robomowin hoitamana". Onhan tämä jo neljäs kesä erilaisissa vikatiloissa! Se on lopulta 3000 euron robottileikkuriin sijoitettuna aika heikko "tuotto".
   
 3. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  No jopa on ollut vastoinkäymisiä. Varmaan osittain huonoakin tuuria jo matkassa.
  Mistähän virtalähteestä on kyse? Siitä joka tulee telakkaan kiinni, siis muuntajasta? Ensimmäisenä hätä ratkaisuna tulisi mieleen etsiä vastaavan tehoinen ehjä muuntaja. Katkaista molemmista sitten liittimet, kuoria johtoa vähän esiin ja juottaa lopuksi kiinni. Johdot lopuksi suojata sähköteipillä ja kutistesukalla (tai kutistesukka mieluiten ennen juottamista johdon väliin).
  Jos jostain muusta virtalähteestä oli kyse, jota ei itse voi korjata, niin laittaisin robomowin raadon myyntiin jonnekkin toriin, kyllä sen joku tee-se-itse mies ostaa pois. Näillä saaduilla rahoilla sitten investoisin isoimman Worxin clasulta tai sitten tuolta hecen mainostamalta myRobotCenteristä pitkällä viiden vuoden takuulla. Ei näihin romuihin kannata todellakaan rakastua, jos ne ei toimi. Johdothan sulla taitaakin olla jo valmiina maassa.
  Toki uuden robotin voi ostaa jo ennen kuin vanhan myynyt, jos luottaa että menee kaupaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2018
 4. Harry Dunne

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2018
  Viestejä:
  4
  Siis mitä helvettiä!? Ymmärsinkö nyt oikein että sinulle on 3000€ Robomowi neljättä kesää, eikä se ole tähän mennessä toiminut käytännössä kuukauttakaan? Miten ihmeessä tuota ei ole jo aikoja sitten vaihdettu uuteen tai kauppoja peruttu?? Joka tapauksessa nyt viimeistään, oli takuuta jäljellä tai ei, on aika kerätä tuo paska tarvikkeineen laatikkoon ja viedä se takaisin myyjälle ja vaatia joko rahojaan takaisin tai uutta laitetta tilalle. On kai sulla sentään paljonkin dokumentaatiota siitä ettei tuo ole missään vaiheessa toiminut kunnolla?

  Ja älä nyt jumalauta ainakaan omalla rahalla tuohon mitään powereita enää ala ostelemaan. Ymmärsinkö että olet uuden akunkin tuohon paskaan ostanut? Jos kyllä, niin vaadit siitäkin rahat takaisin.

  Joku raja nyt sentään asiakkaan kusetuksellakin on. Aivan höpöhöpöjuttuja nuo talviajan ylläpitolataukset tai 3kk välein latauksetkin. Robotti nostetaan syksyllä säilytykseen ja keväällä takaisin pihalle leikkaamaan. Ei sitä nyt perkele talvella tarvi latailla, ei se akku uudehkosta vehkeestä nyt muutamassa kuukaudessa kuole.
   
 5. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Samaa mieltä, kyllähän tuo olisi pitänyt vaihtaa kokonaan uuteen koneeseen ajat sitten.

  Ja ylläpitolataukset on turhia, jos laitteen säilyttää viileässä (ei pakkasessa, mutta ei huoneen lämmössäkään).
   
 6. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  680
  Joku sitä kysyi, niin ainakin omassa M-sarjan Worxissä on suomen kieliset valikot, vaikka se on ulkomailta tilattu. Ja se välttävästi toimiva äppi on myös suomenkielinen, kun sitä käyttää leikkurin omasta web-serveristä (kun leikkurin LCD-näytön valikko on valittu suomeksi).
   
 7. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  On siinä toinenkin näkökulma :rolleyes: eli huutelen tätä "varoittavana esimerkkinä" ja esittelen omana omituisena harrastuksenani. Kylän poikien harrastukset vaihtui Robomowin vikojen myötä, koska ostin sen alunperin hoitamaan 2700 neliön lennokkikentää (hoitelin poikien lennokkikerhon kenttää yli 30 -vuotta omalla ajoleikkurilla). Mutta kun lennokkikentälle hankittu Robomow ei lähtenyt 2015 keväällä toimimaan, niin peltokenttä meni lopulta viljelyyn ja kerhotoimintakin päättyi. Robomow RS630 jäi lopulta omalle pihalle vaivoikseni :mad: Vikoileva Robomow on saanut aikaan paljon "oheisharrastusta", kuten pihan rajalankojen mittavia uudelleen järjestelyitä. Oman pihan pienempi 1700 neliön nurmikko on eri vaiheissa jaettu lopulta neljään eri alueeseen, koska isoa aluetta Robomow RS630 (3000 neliön kapasiteetti) ei millään jaksanut leikata.

  Olihan siinä vaivansa kanniskella 20 kg automaattileikkuria eri alueille, mutta eihän se selvinnyt niistäkään kun lyhyen leikkuujakson latausajat meni yli vuorokauden pituiseksi. Kipeetä teki kun sain naarmun sääreen Robomowia kanniskellessa ja siitä iski tuskallinen ruusu ja kuukausien antibioottikuurit. Siinä olisi ollut toimivalle robottileikkurille totisesti käyttöä! Myös puutarhan puoli on kokenut kovia, kun joka toinen istutus tai marjapensas on poistettu/siirretty, jotta kömpelö (liian iso) RS630 ei jäisi jumiin jauhamaan puskien väliin.

  Vikatilanteessa myyjä oli jo lopettanut Robomowin edustuksen, eikä ottanut ongelmiin enää mitään kantaa. Pitkä takuuaika teki sen että omatoimisesti leikkueria ei oikein voinut tutkia, vaan se makasi useampaan otteeseen viikkoja huollon vaivoina. Robomowiin on vaihdettu kortteja? latausasemaa ja mitä lie? Sitten taas odoteltiin viikkoja vikakoodien selvittelyjä, kunnes kesän jälkeen syyskuussa saatiin toimivana takaisin (sama vikakaava joka vuosi). Keväällä 2015, 2016, 2017 ei lähtenyt keväällä talvisäilytyksen jälkeen toimimaan. Vasta 2018 toimi hienosti uudella akulla ja laturilla, kunnes nyt se uusi virtalähde vuorostaan pimeni.

  Eihän pitäisi olla mitenkään ylivoimaista huoltaa ja ylläpitää (jatkuvaan käyttöön suunniteltua) robottileikkuria lyhyttä suomen kesää? Onhan noita Robomoweja valmistettu ja myyty mailmalla kymmenin tuhansin (?) Huollossa on käytössä pieni muutaman neliön koealue ja sitä Robomow jauhaa kunnes näkyisi joku vikakoodi? Piketalla on hyvä puhelinpalvelu ja Mikko on nähnyt paljon vaivaa selvitelläkseen noita vikakoodeja ym, kuten videokuvin näytön ilmoituksista. Tuki on katkennut lähinnä valmistajan suuntaan? - eikä vastauksia vikakoodeihin saatu viikkoihin?

  Itselle tullut käsitys, että ainoa ja perustavan laatuinen vika on ilmeisesti ollut jo uutena vanha akku? Koneen huoltodatasta kävi ilmi että valmistettu 2012! Myyty minulle tarjouksessa "esittelykoneena" syksylllä 2014. Alkuperäinen "varastovanha akku" on ilmeisesti aiheuttanut jatkuvasti aneemista jaksamattomuutta ja moninaisia vikatilatoimintoja (varsinkin talvisäilytyksen jälkeen). Keväällä Robomow ei jaksanut leikata juuri viittä minuuttia enempää ja taas huoltoon. Vasta kolmen vikakesän jälkeen 2017 (takuuajan umpautuessa) valmistaja suositteli akun vaihtoa (ei mennyt takuuseen) ja kun lopulta vaihdettiin 3A laturikin, niin johan riitti leikkuutehoa ja jälki oli huikean hienoa! - kunnes latausasema on nyt pimeänä.

  Onhan syksyllä sadulla virtalähde varaosalla 2v takuu, mutta takuukäsittely on kohtuuttoman hidas, eikä uutta olisi kannattanut edes tilata Robomowin Suomi huollosta! Sillä Norjalaisesta liikkeestä sen olisi saanut muutamassa päivässä! http://nettbutikk.vanning.no/produk...om-og-elektronikk/power-box-3a-rs630-og-rs635
  Nyt 18.5.18 tilattua merkkihuollon varaosaa on odotettu jo kolmatta viikkoa :( ja niin perin tuttu Robomowin seisokki yhä jatkuu...
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2018
 8. makezi

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2014
  Viestejä:
  25
  Kysyin tuolta ja vain enkku löytyy lcd-valikosta. apsi on finskaa. https://www.myrobotcenter.eu/en/worx-landroid-wr111mi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2018
 9. Random hero

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2007
  Viestejä:
  60
  Onko kukaan askarrellut omaan Worx:iinsä tai robottileikkuriin ylipäätään mitään GPS-paikanninta? Oma Worx M 1000 odottaa vielä autotallissa asennusta ja ajattelin josko pitkäkyntisten varalle laittaisi "pellin alle" jonkin GPS-palikan.
   
 10. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Minulla on pihalla kolmen tonnin "turhake", enkä jaksa uskoa että kaikki olisi vieläkään menetetty. Tästä Robomowista on tullut vanhan papan omituinen harrastus :o Vaimo on kyllä joskus todennut lennokkiharrastuksestani, että se on kuin "ompelisi ilman lankaa". Paljon touhua, mutta ei mitään pysyvää jälkeä. Ihan sama tämän Robomowin kanssa. Neljättä kesää RS 630 seisoo pihalla suojakatoksessa ja 1700 neliön pihanurmikot jälleen niittynä. Tämä ei ole enää puhdas hyötynäkökulma, vaan omituinen harrastus! Pienellä eläkkeellä en enää pysty hankkimaan uutta, joten olen ankkuroitunut tähän lopun ikää. Mieluummin toivottomana harrastuksena kun myönnän hävinneeni tuhansia euroja!

  Sen virtalähteen sisällä on ihan tavallinen 3A muuntaja (yleismallia), mutta koska kyseessä on 25,6V LiFePO4 akkukennot, on jännite aika tarkoissa rajoissa ja syytä pitäytyä alkuperäisessä varaosassa. Sain juuri käsiini Robomowin alkuperäisen huollon käsikirjan! - ja se avaa aivan uuden mahdollisuudet omatoimiseen huoltoon ja halvempiin osiin? Tulevaisuus ei siis ole niin synkkä, vaikkakin aika työlästä Robomowin huoltoihin perehtymistä. Mutta toivo toimivasta robottileikkurista elää yhä...
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2018
 11. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomow RS 630 toimii jälleen!

  Uuden virtalähteen sain Suomen Robomowhuollon kautta reilussa kolmessa viikossa (tilattu 18.5.2018 ja saapui 12.6.2018). Takuukyselyyn en ole vieläkään saanut vastausta, joten 150 euron osa kannatti tilata omaan pikikkiin (ruoho kasvaa koko ajan). Huollon puuttuvat varaosat kannattaa kyllä tilata itse esim. saksasta, toimitus ei kestä montaa päivää. Muuten Suomen Robomowhuolto on ollut ihan vikkelä postittamaan, mutta postiennakkotoimitukset nostaa hintaa, joten esim. Saksa on hyvä vaihtoehto varaosahankintaan.

  Nyt kun tämä vanha Robomow RS 630 (v. 2014) vihdoinkin toimii (kolme kesää meni vikatiloissa), niin sain purkaa jo pihan ylimääriset erillisalueet (aiemmin ei jaksanut kuin lyhyet max 20 min työjaksot). Nyt Robomow on työstänyt jo kahden tunnin työjaksoin ja löytää vihdoinkin ihan itse myös etupihalle (ei tarvitse kanniskella) :) Jälki on niin hyvää kuin vain toivoa sopii, vaikka vastassa on paikoitellen jo kolmen viikon pihaniitty! Siinä Robomow on olluta aina parhaimmillaan. Voimaa ja tehoa löytyy! - tosin vain silloin kun on suostunut toimimaan. Mutta nyt siitäkin on uutta toivoa, koska toimi erinomaisesti pari viikkoa huollon jälkeen syksyllä ja viikon viellä keväälläkin. Vain uusi 3A virtalähde oli se tämänkertainen heikko lenkki.

  Lisäksi löysin Robomowiin uutuuden: "maastorenkaat" josta lienee apua etenkin meikäläisen rinnepihalle. Ebaystä löyty myös alumiiniakseleita (kun muoviakselit ei kestä). Robomowin tapana on toimittaa vain varaosakokonaisuuksia, eli uuden muoviakselin saa vain moottoriyksikön kanssa (155e). Minulla on noita muoviakseleita mennyt jo pari rinnejumeissa, joten tilasin itävallasta alumiiniakselit (RS SPP6012B) kun niitä on vihdoinkin erikseen saatavisa (á 16e).

  Näillä mennään ja sitä pahinta peläten... (uusia Robomowhuolia)?
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2018
 12. Vilkutin

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2009
  Viestejä:
  655
  Kovin lepposaa on ollut tää kesä hussen 430X kanssa, muutamat terät vaihdellut.. ku vähän unohtuu välil roinaa pihalle mihin sitten rallattaa teriä.
  Muutamia jumiutumisia on ollut, kerran terät pysähty puutarhaletkuun ei mitään varsinaista vikaa. Jumiutumiset vähentyny melkeen nolliin kun sitä muka täytetty ja tasattu ku onkelmia löytyny, viimesin tais olla puupinon alle kiilaaminen ja kerran ajo auton vetokoukun alle jumiin ittensä ku auto oli liian pitkälle peretetty nurtsille. Melkosesti kerää naarmuja toi suojakuori kyllä.
   
 13. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2018
 14. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Siis lähteekö se ollenkaan pyörittämään terää? Mulla tuli tuo sama virheilmoitus, kun oli joku rautalanka mennyt terän ja sen laikan väliin. Kyllä se silloin yritti lähtä pyörittämään. Eli juuttuminen voi johtua laitteen, renkaiden tai terien jumista.
  Tuon laikanhan pystyy vaihtamaan, niin varmaan irroittaisin sen ja varmistaisin ettei mitään ole akselin välissä. Tosin varmaan laitteen omasta logista näkisi onko mikä näistä kolmesta jumista kyseessä.
  En ole worxiin tarkemmin tutustunut, mutta voisi kuvitella, että korin jumiutumista varten on kahdet anturit pituus ja pystysuunnassa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2018
 15. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Voi olla hyvinkin, että se laikka jumittaa - pitää ensi viikolla käyttää se irti. Milläs siihen lokiin pääsikään käsiksi - kyseessä vanhempi malli?
   
 16. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Siis jos on sama kuin tuo minun, jossa ei ole wifi:ä, niin koneen alta ensin luukku auki. Sieltä paljastuu USB liitin. Tuonne törkkään tikun ja sitten painat 5:sta. Tuo on ilmeisesti aika tarkka missä formaatissa tikku on, kun en itse saanut vielä onnistumaan (pitäis varmaan olla fat32), enkä jaksanut alkaa tikkua formatoimaan eri formaattiin.
  Tuossa keskustelua tikun formaatista:
  http://www.roboter-forum.com/showthread.php?15975-Logfile
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 17. AnttiP003

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2018
  Viestejä:
  7
  Kaikille tiedoksi: to 28.6. Clas Ohlsonilla kaikki tuotteet -25%. Oma robo tuli jo tilattua!
   
 18. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Ei tuossa ole edes usb-paikkaa...
   
 19. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Pakko siinä joku olla, kun miten muuten siihen uudempi softa päivitetään. Onko siinä wifi? Sitten sen kautta saa login.
   
 20. joonak

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  110
  Tännekin lähti tulemaan ale-Worx Clasulta. Kone ei ole vielä saapunut tontille mutta mietin jo valmiiksi tuota rajalangan vetoa. Meillä on talo keskellä tonttia ja nurmikkoa ympärillä; riittääkö että vedän langan koko tontin ympäri ja jätän talon kivijalan ilman lankaa, tällöin kone törmäilee seinään mutta pysyy tontilla. Voin kyllä vetää langan talonkin ympärille jos on tarpeellista.
   
 21. Ize

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2000
  Viestejä:
  1 170
  Hmm, mitens tuo McCulloch? Ois muutaman kympin halvempi kuin vastaava Worx, mutta onko vastaavasti huonompi?
   
 22. Vilkutin

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2009
  Viestejä:
  655
  Empä näe syytä miks talon reunus pitäis rajata, jos siinä ei mitään istutuksia ole. Itellä ei oo ainakaan.
   
 23. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Ei tuohon uutta softaa saakkaan, eka malleja? Eikä wifiä... Käynyt huollossakin vuosittain, paitsi tänä vuonna. Teräalustin käytetty irti, isot renkaat käytetty irti. Putsattu kaikesta mahdollisesta ja pyörivät. SIltikin vaan jumittunut.... Saatanan saatana. Kun tuon saa vaivalla latausasemaan lataamaan, niin heti varauksen täyttyessä lukee jo jumittunut - pakittaa pois asemasta ja jää siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2018
 24. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Automower 420 valittaa, että ei löydy aluesignaalia (telakka välkyttää sinistä valoa).

  Taustaa: n. viikko sitten otin leikkurin käytöstä, kun tein pihassa sen verran paljon hommia, että leikkuri olisi vain tiellä. Ensimmäiset pari päivää leikkuri ei ollut telakassa kiinni, vaan seisoi vain jossain kuusen alla.

  Mitä kokeiltu: yleismittarilla testattu, että signaali kulkee rajakaapelissa ja radiopuhelimella käytö kaapeli myös varmuuden vuoksi läpi. Uutta aluesignaalia yritetty muodostaa => ei onnistunut. Telakassa olevia liittimiä otettu pois ja takaisin paikalleen => ei vaikutusta. Virrat otettu pois lukuisia kertoja => ei vaikutusta.

  Onko kellään mitään haisua mikä voisi olla vikana ja miten lähteä asiaa korjaamaan?

  Edit. Jahas muutama päivä sitten kerran oli jyrähtänyt taivaalla eli ukkonen hajottanut latausaseman piirikortin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2018
 25. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Jokainen tekee omalla laillaan, mutta itse olisin ostanut -25% alennuksesta reilulla 600€ uuden worxin, jos olisi noin vanha malli. Uusin malli ja lisäksi tuliterä akku ja rajakaapeli kaupanpäälle. Akun joutuu kaikki aikanaan vaihtamaan ja rajakaapelin voi myydä jos ei itse tarvitse. Nuo kun vähentää osto hinnasta niin ei paljon jää hintaa päivitetylle laitteelle. Lisäksi jos joku vielä sattuu ostamaan vanhan nilkuttavan laitteen jollain pikku summalla, saahan siitä jopa varaosia. Siis jos nyt ymmärsin oikein että oli useita vuosia vanha laite kyseessä. Ainakin tutulla tuo halvempi worx 5v vanha ja siihen mainitsivat joskus että päivittäneet softan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti