Robottiruohonleikkurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoreFusion, 18.06.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 8088

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2002
  Viestejä:
  551
  Kyllähän tuo husqvarnan kallein mallikin leikkaa jo 5000m2. Ambrogio L400 Elite leikkaa jopa 30 000m2. Kannattaa mitata kansalaisen karttapaikasta nurmen todellinen koko.
   
 2. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Olen itse kontannut omat pihat ainakin kolmeen kertaan kolmen kesän aikana, tuon toimimattoman Robomowin aiheuttamien ylimääräisten epäilysten takia (pienempiä testialueita ym), eli kokemusta löytyy rajalangoista. Minulla kaikki rajalangan jatkot on nyt varmuuden vuoksi juotettuna! Joudut joka tapauksessa asentamaan alueiden rajalangat kiinnitystapeilla ja se on oikeesti iso rupeama isolla alueella. Suosittelenkin että teetät sen asennuspalveluna, koska heillä on hyvät asennusvärkit ja takuu että toimii. Asentaja kaivaa langan maahan asennuslaitteella muutaman cm syvyyteen, niin rajalangat ei nouse esiin kenenkään kompastukseksi.

  Toinen iso juttu on pihan saarekkeet, eli rajalangalla varjellaan myös pihan istutukset ja pensaat. Siihen menee helpostitoinen mokoma lankaa. Meidän puutarahpihalla sitäkin riittää, mutta ihmeesti on rajalankalinjat olleet kunnossa (vaikka Robomow ei ole ollut kunnossa). Lopulta yksi ja sama rajalanka kiertää rajat ja kaikki puutarhan saarekkeet, mutta se puoli näkyy toimivan hyvin (helppo mitata yleismittarilla latausaseman liittimestä).

  Mitä tulee noihin ilmoitettuihin leikkuutehoihin, niin ne on ihan ilmeisen ylärajoilla? - sillä kaikki leikkuualueen esteet pudottaa reilusti kapasiteettia kun robo törmäilee ja pyörii esteiden väleissä. Mutta jos kyse on selkeistä alueista, niin aika lähelle siinä voi päästä? Toinen huomioitava seikka, että parissa vuodessa kaikki akut heikkenee ja leikkuuajat lyhenee/latausajat pitenee. Näistä kokemuksista olisi kiva kuulla sekeitä käytännön esimerkkejä?
   
 3. 8088

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2002
  Viestejä:
  551
  Naapuri otti rajalangan asennuspalveluna. Seurasin kun lankaa asennettiin sellaisella työnnetävällä laitteella. Nopeudessa ei kyllä ollut isoa eroa manuaaliseen asentamiseen. Tuskallisen hidasta oli.

  Langalle voi tehdä uran vaikka rälläkällä. Vaimo painoi harjanvarrella langan uraan ja löin tapit perässä. Lankaa tuli ekana kesänä siirreltyä pariin otteeseen mahd. Lähelle reunoja jotta trimmeriä pitäisi käyttää mahdollisimman vähän.

  Uran tekeminen ei ole missään nimessä välttämätöntä. Lähinnä tappeja pitää käyttää silloin vähemmän. Hyvin nopeasti ilman uran tekemistäkin lanka katoaa nurmen alle piiloon.

  Jatkot olen tehnyt ihan vaan kuorimalla ja kiertämällä langat yhteen. Ja sitten jesarilla suojannut liitokset.

  Langan asentaminen on aika raskas urakka ja selkä oli ihan jumissa sen kyykkimisen jälkeen. Mutta kyllä se onnistuu tyhmemmältäkin. En oikeen keksi mikä siinä voisi mennä pahasti pieleen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 4. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Öö, mutta etkö sanonut maksaneesi siitä kolme tonnia ja käytännössä meni kolme kesää ettet sitä pystynyt käyttämään? Mistä siis oikein sen kolme tonnia maksoit? Omistamisen ilosta?
  Normaali ihminen olisi vaatinut kaupan purkua jo viimeistään parin kuukauden jälkeen.
   
 5. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  En kai ole "normaali ihminen" :D Se Robomow nyt vaan on kulkenut ihan omaa omituista taivaltaan ja on tässä ollut muutakin tekemistä. Satuin sairastelemaan aloituskesän 2015 (letkuissa kiinni) ja asian hoito jäi huollon varaan, missä se viipyi lopulta toisenkin kesän. Ainoa isompi tappio, että kylän lennokkikerho menetti lennokkikenttänsä kun Robowia ei saatu toimimaan (hoitelin poikien kenttää vuodesta 1985), mutta siihen Robomowin toimattomuuteen se tyssäsi (kartanon pelto meni viljelyyn).

  Ostin siis Robomowin 2014 ja sain kolmen vuoden viiveellä nyt lähes uuden veroisen (viisi vuotta vanhan 2012 vuosimallin) robottileikkurin. Jos se tuosta lähti normaalisti kulkemaan myös tulevina vuosina (?) - niin minulla on kohta mailmankaikkeuden vanhin toimiva Robomow RS630 :o Ehkä sillä on aikanaan pieni mainosarvokin? Ainoa miinus että iso RS630 on liian iso kampe pienelle 1700 neliön nurmikolleni (kapasiteetti 3600 neliötä), eikä mahdu vieläkään puutarhan istutusten sekaan (jää vaan laikkaamatta), vaikka olekinn raivannut istutuksia sen tieltä. Siksi tulevana keväänä karkeloon tuleemukaan R20 mini Robomow :)

  Itseasiassa Robomow on tuonut kosolti "sisältöä" meidän yrittäjäperheen kiireiseen arkeen. Mutta voittajana on helppo hymyillä, - jos se nyt tuosta lähti liikkeelle ilman tulevien päivien lisäharmeja?
   
 6. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 407
  Aika sitkeä olet ollut, eikö tuo olisi jo mennyt virheastuun piiriin (olettaen että kauppa ei ollut yritystenvälinen). Periaattessahan virhevastuulla ei ole aikarajaa ja jos ongelmaa on jo useasti yritetty korjata, niin on mahdollista vaatia kaupanpurkua.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 7. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Robomowin keskushuolto sai tämän RS 630´n toimimaan takuuajan puitteissa. Jos olisi jäänyt korjaamatta, niin asianajajani olisi hoitanut loput...
   
 8. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  7000m2 kuulostaa jo sellaiselta alueelta, että en ainakaan postimyynnistä ostaisi. Tämä siksi että jos siihen joku vika tulee (yleensä toimivat), niin leikkuri pitää saada mahdollisimman nopeasti käyttöön tai uusi varalle. Kuten mainittua Husqvarna varmaan paras vaihtoehto tuohon.
  Husqvarna on näissä edelläkävijä ja siksi laittaisin noin isolle pihalle sen. Ei mitään pahaa sanottavaa omasta Worxista, joka todennälöisesti kopioinut Husqvarnaa monessakin asiassa, mutta heiltä ei löydy mallia noin isolle pihalle.
  Rajaako nuo polut jotain pienempiä alueita? Tällöin voisit toki asentaa useamman pienemmän leikkurin. Tai jonkun ison alueen leikkaisi robotilla ja koneella loput.
  Omenapuusta sen verran että itse olen huomannut, että oma worx silppuaa maahan pudonneita omenoita. Husqvarnan ei pitäisi tätä tehdä heinän mainosten mukaan, mutta kai sekin ehtii viiltää omenan kuoren rikki.
   
 9. nallevaari1949

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  30
  Olen seurannut sivusta Hyvinkäällä Husqvarnan myyjää. Heillä huollot hoituu näppärästi paikan päällä (konetalon omassa pienkonekorjaamossa), eikä keskushuollossa kuten Robomowilla. Kaikki huollon pinnat Husqvarnalle (Robomowin huollot kokeneena).
  Robomow on niin vahva silppuri että omenat on ihan piku suupaloja :( Sitä omenasotkua on meilläkin haravahommina siivottu. Piti äsken pistää Robomow kokonaan pois päältä ettei kaikki pudokkaat menisi silpuksi. Meillä on rajalankoja "tolkuton määrä", mutta kiinteät esteet kuten suorat puut ja puuvartiset pensaat hoituu robon törmäystunnistimen avulla. Este pitää olla kuitenkin suora 15 cm korkeudelle, niin ettei robo pääse kipuamaan esim. alle taipuvan pensaan päälle. Vinon puun kaltevalle puolelle riittää tukeva pystytappi, ettei ala kiipeämään puuhun. Ojien ja jyrkänteiden reunoille joudut tekemään 15 cm korkean reuna-aidan, sillä robotti voi joskus pyöriä ja peruutella rajalangan päällä etsiessään singnaalia. Minulla Robomow pääsi parikin kertaa valumaan jyrkkää reunaa alas (ilman aitareunusta), sillä leikkuualue oli rajalangalla ihan jyrkänteen reunaan asti. Pelkällä rajalangalla pitää jättää enemmän väliä jyrkänteen tai vesiesteen reunaan (jää niitä ylimääräisiä leikkaamattomia reunoja).
   
 10. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  679
  Ei ole kyllä mitään syytä pitää leikkuria talven yli latauksessa 6kk putkeen. Syksyllä akku täyteen ja kone viileään paikkaan säilytykseen. Akun otan leikkurista irti. Toki voi talvella yhden kerran tarkistaa, onko lataus pysynyt ja ladata tarvittaessa.

  "Kuolleen" eli suojaustilaan menneen lithium-akun saa henkiin kun tyrkkää latausjännitettä hieman suuremman jännitteen suoraan akun napoihin muutamaksi sekunniksi. Toimii kännykän akuissa ja youtubesta löytyy video Worxin leikkureille.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2017
 11. AnttiP003

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2018
  Viestejä:
  7
  No niin - kevät lähestyy ja pitäisi valita robottiruohonleikkuri. Onko kandidaatit vanhoja samoja, mitä tässä on viimeiset pari vuotta pyöritelty vai löytyykö uusia, mielenkiintoisia kandidaatteja? Tuntuu, että mallit pysyvät samoina useamman vuoden, mitä nyt värit vähän vaihtuvat ja jotain pientä uutta kosmeettista.

  Jos päätyy tilaamaan leikkurin ulkomailta miten on takuun laita? Onko takuu Euroopanlaajuinen? Erityisesti olen kiinnostunut Worxista.
   
 12. Reimo_

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2011
  Viestejä:
  5
  Itsekkin olen nyt päättänyt hankkia robottiruohonleikkurin täksi kesäksi. Nurmikon pinta-ala on hieman alle 500 m2. Robomowia ja Worxia olen miettinyt. Onko nämä ne parhaat vaihtoehdot tänä kesänäkin?

  Minä en viitsi ulkomailta tilata. Jos tulee ongelmia leikkuriin, niin takuukäsittely syö helposti pitkän siivun kesästä. Mielummin maksan hieman enemmän.

  Täälä näyttäisi jokin ennakkokampanja olevan käynnissä: https://www.kotirobo.fi/category/18/robottiruohonleikkurit

  Kumpaa jengi suosittelisi: Robomow Rc304u vai Worx landroidin s 500?
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018
 13. AnttiP003

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2018
  Viestejä:
  7
  Workxin osalta Suomessa on vain hiukan heikko valikoima, mm. Clas Ohlsonilla vain noita perusmalleja ilman wifiä.
   
 14. Reimo_

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2011
  Viestejä:
  5
  Mikäs jengin kokemus on: Onko wifi olennainen osa robottiruohonleikkuria?
   
 15. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Worxin alennusta kannattaa kytätä myös clasulta. Ainakin viime vuonna oli pariinkin kertaan alennuksessa, ensin keväällä ja sitten kesäkuun alussa. Ei ole aina pakko tilata ulkomailta.

  En ole ainakaan itse kaivannut wifiä.
   
 16. Reimo_

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2011
  Viestejä:
  5
  Eikös clasullakin tavara tule kuitenkin Ruotsista?
   
 17. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Tulee, mutta ei ollutkaan kyse siitä mistä tavara tulee. Esim. Palautus takuu tapauksissa johonkin random ulkomaiseen nettikauppaan (kysyjä ei määritellyt erikseen liikettä) voi mennä ostajan kustannuksen. Taas clasulla ei ole tollaista. Itse tilaan paljonkin tavaraa esim Saksasta ja niitä liikkeitä mitä suosin, niin ihan hyvät ehdot.
  Lisäksi EU:n sisällä oleva liike voi laskuttaa Suomeen eri alvit.
  Aikanaan sain oman 1000m2 Worxin 660€, enkä ole halvempaa ulkomailta löytänyt.
   
 18. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  190
  Ei sen ainakaan pitäisi olla. Leikkurin pitäisi toimia täysin omatoimisesti niin ettei sitä tarvitse konffailla yhtä mittaa (ja vielä vähemmän valvoa sen toimintaa). Tuntuu että noita leikkureita yritetään nykyään myydä/markkinoida epäoleellisilla ominaisuuksilla. Samaan aikaan sanotaan että leikkuri leikkaa nurmikon automaattisesti (mikä juuri on laitteen ainoa tarkoitus), mutta samalla korostetaan ominaisuuksia joilla laitetta voi ohjata kännykällä, mikä on manuaalityötä, josta nimenomaan robottileikkurilla yritetään päästä eroon.

  Tietysti sen ymmärtää että yritetään erottautua kilpailijoiden tuotteista, mutta loppukäyttäjän kannalta on huolestettuvaa että perustoimintojen optimoimisen ja luotettavuuden parantamisen sijaan lisätään kaikenlaisia "älykkäitä leikkaustapoja", kännykkäohjauksia ym. Sekin kuulostaa hienolta että wifin kautta voi saada softapäivityksiä, mutta valmis ja toimiva laite ei tarvitse mitään päivityksiä, eli päivitystarve kertoo keskeneräisyydestä.

  Toisaalta leikkurien vertailutestit ovat usein sellaisia että joutavat ominaisuudet saavat turhan ison painoarvon, ja tärkeimmät ominaisuudet kuten perustoimivuus ja tekninen luotettavuus (joita on vaikeampi testata nopeasti) jäävät sivuosaan.
   
 19. AnttiP003

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2018
  Viestejä:
  7
  Itseäni ärsyttää roboleikkuritesteissä se, että kaikki leikkurit on pistetty samaan testiin. Kallein malli voi olla kolme kertaa kalliimpi kuin halvin ja tarkoitettu esim. jopa 2000 neljön leikkaukseen kun pienimmät on tarkoitettu vain 500 neljön leikkaukseen.

  Analogia autopuolelle voisi olla perheautotesti, johon on otettu mukaan urheiluautoja, ja sitten julistetaan että urheiluauto on nopempi kuin perheauto. Pitäisi olla eri kategoriat pienille nurmikoille ja sitten toinen kategoria suurille (ja suurin piirtein samanhintaisille) roboleikkureille!
   
 20. mjraja

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2000
  Viestejä:
  68
  Brittien amazonissa olisi 800 m2 Worx (WG790E.1) 399.99 puntaa. Tuosta tulisi postikuluineen n. 540 e, kannattaisikohan tuo tilata vai jäädä odottelemaan parempia suomalaisten kauppojen tarjouksia? Tosin nurmikkoa ei ole vielä edes kylvetty, eli mikään kiire ei kyllä vielä ole :D
   
 21. matiketo

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2015
  Viestejä:
  7
  https://m.clasohlson.com/fi/Robottiruohonleikkuri-Worx-Landroid-M-WG791E.1/31-1174-1
  Mihin hintaan tuo kone halvimmillaan clasulta on matkaan lähtenyt? Tuo yllämainittu;660€ ?
  Tänäkesänä olis tarkoitus mahdollisesti tuo hommata jos vaikka tarjous tulisi..
  Tontin nurmiala n.800-900 neliötä. Savipellolle rakennettu asutusalue paikkana, niin vähän tuo epätasaisuus epäillyttää . Oletteko asennelleet jotain puskureita noihin worxeihin? Youtube videoilla aika kovaa kolisee kukkapenkkeihin jne.
   
 22. Vilkutin

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2009
  Viestejä:
  655
  Tervehdys roboleikkaajat, lueskelin ketjun läpi ja katsoin TM ja kuningaskuluttajan testit aiheesta..

  Oma piha on kahdessa osassa 1300neliötä ja pihatien ylitys ja toinen 100neliötä.
  Nyt leikkaan JohnDeeren X125 107cm pöydällä mikä on huippupeli ollut mutta tekis mieli vaihtaa linkkuun ja hussen linkku 105cm pöydällä maksaa uutena jotain 4000€ luokkaa ja käytettynäkin kohtuuttoman paljon.

  Syntyi siis ajatus robohussesta jos sillä mitään tekee, suurin ihmetykseni on tällä hetkellä miten leikkuri onnistuu leikkaamaan kokopihan ilman raitoja ilman mitään suunnistus laitteistoa, ihan vaan "tuurilla" harhailemalla. No leikkuukertoja on paljon kai se sitten joka kohtaan osuu, onhan noita husseja kai 20v jo myyty kai niiden on pakko toimia ton osalta.
  Olen kuitenkin katellu 315X tai 430X mallia jossa ois GPS avusteinen suunnistus ja lisäksi toi etäkäyttö mistä vaan puhelimella, vikailmotukset yms ois kiva.
  Luiskaa kylätiehen on pihassa, en tiedä kuin mahtaa siitä suoritua.
  Husku on luonteva valinta koska paikalliseen husku myymälään on kova luotto että esim. takuut toimii.
  Myös hondan miimo 520 astu kuvioihin... tarjousta ootellessa.

  Tässä odotetaan hintoja uudesta asennuksineen, hyvitystä johndeerestä yms.

  Viimekeväänä k-maatalous lupasi deerestä 1500€ vaihdossa mäkkullokin etuleikkuriin mutta toi 94cm pöytä ei oikein houkuta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018
 23. hece

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2000
  Viestejä:
  679
  Oma käsitykseni on, että satunnaisesti suunnistava leikkuri tekee parempaa jälkeä kuin säännöllisiä alueita järjestelmällisesti leikkaava. Syynä on se, että siitä säännöllisesti leikkaamisesta jää raidat näkyviin sille säännölliselle alueelle. Kaikkia alueita leikkuri ei tuolla tyylillä leikkaa, joten ne alueet taas jäävät erilaisiksi.

  Toki varmasti tekniikka on kehittynyt tuollakin puolella.

  Satunnaisesti leikkaavan teho ja hyvä jälki perustuu riittävän suureen ajomäärään. Eli ruohoa ei päästetä kasvamaan mistään niin pitkäksi, että satunnainen ajo siinä näkyisi. Leikkurin pitää ajaa joka päivä.
   
 24. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Jos perheessä on pieniä lapsia, niin tästä ainakin saa vähän vihiä mitä leikkuria ei kannata ostaa:
  https://yle.fi/uutiset/3-10177275

  Toki esimerkiksi itellä ei ole niin iso piha suhteessa leikkurin maksimi pinta-alaan että ehtis vaikka yöllä ajaa pihan, jolloin lapsia ei ole pihalla.
   
 25. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 749
  Vaatiiko kaikki leikkurit rajalangan. Tuntuu hankalalta langoittaa kaikki pensaat, puut ja esim. pihavaja ja kasvihuone ja jne.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti