Ristiviivalaserin käyttö?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jandis, 29.08.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jandis

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  50
  Pitäisi saada rakennettua suora seinä kahden erilevyisen tolpan välille. Miten seinä saadaan varmasti suoraksi lattiaan nähden?

  Miten laser on varmasti kohtisuorassa ensimmäiseen tolppaan nähden, jotta alaohjauspuu saadaan asennettua suoraan tolppien välille?

  [​IMG]
  [​IMG]

  Silmällähän näkee hiemankin isomman heiton mutta laserin kulman heittäessä vaikka 0,1 astetta, tulee seinä jo lattiaan nähden vinoon eikä sitä ainakaan vielä laserilla katsoessa näe.

  Tolppien vieressä ei ole mitään seinää mistä pystyisi mitata lähteekö laser "karkaamaan" jompaan kumpaan suuntaan olleessaan kohdistettuna ensimmäiseen tolppaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2019
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 495
  Suoraksi lattiaan nähden ?

  Kuvaa tulkitsemalla, tulkkaan niin että haluat pystysruona viivan tuohon oikealla olevaan seinään missä henkilö noijaileen seinään. Se itse vaaittuvilla yleensä enemmän tai vähemmän psytysuora (vaikka alusta/lattia vino), eli vaikka siirtelet niin suoria ovat (laitteen rajoissa, ja siis tuo katon viiva suoraa lattia viivan yläpuolella), jos kallistat liikaa niin laitteet yleensä varoittaa/vilkkuu, jos olet lukinnut, niin sitten ei automaattisesti vaaitu. Jos lattia vino ja haluat seinän yhtä vinoon, niin sitten täytyy lukita.

  Tuo lattiassa oleva punaisella ympäröity viiva on suht suora, jos haluat sen suoraan kulmaan tuohon sinään nähden (mihin henkilö nojailee), niin mittaa ja merkkaa lattiaan pari pistettä (suoraankulmaan seinään nähden) joiden mukaan sen laserin suuntaat. (et siihen tarvi useampi säteistä laseria) ja jos on, niin tarkista mitä laite lupaa tarkuudeksi.

  Jos haluat siirtää tuon viivan tuon tolpan kohdalle, niin ei se säde tolpan läpi mene, mutta tarviiko sen laserin viivan mennä siinä? jos pitää niin laseria pitää siirellä (tai useampi)

  Sitä voi myös miettiä riittäisö esim luotinaru(värinaru) jolla merkkaa tarvittavat viivat. tai ihan kynällä.

  Kuvassa pyöreä tolppa :-)
  Toinen tollppa tuolla seinällä missä ihminen kyykkii, vähän mittailet, laaserin piirtämästä viivasta (laser esim sivuaa tolpat, jos eri paksuiset tolpat ja haluat keskelle, niin apumerkeillä kapeampaan vähän etäisyyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 419
  Mikäli nyt oikein ymmärsin niin itse tekisin siten, että laserilla pystyviiva haluttuun paikkaan tolppaan josta se rakennettava seinä lähtee. Sama toiseen tolppaan johon se rakennettavan seinän toinen pää tulee. Sitten viiva kattoon esim. pingottamalla ohut naru tiukalle ja sitten kynällä merkkejä kattoon narun kohtaan. Sama lattialle. Näin sulla on ylä- ja alajuoksujen paikat merkitty.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti