Rikkaimurit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Moonwolf, 29.08.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 506
  Meillä on tuollainen Electrolux Ergorapido Li-Ion akulla ja nyt reilu vuoden vanhana toimii kuin uusi ja nostaa isommatkin kivet lattialta, kiitos pyörivän harjan. Joka päivä arkisin tuolla tulee imuroitua kun kahdesta koirasta tuota karvaa hieman lähtee ja viikonloppuna sitten isolla kun imuroin kämpän muuten niin imasen rikkaimurin säiliön tyhjäksi ja putsaan harjan jos on pahasti karvoja jäännyt. 70 nelijöisen kämpän pysyy imuroimaan yhdellä akulla helposti (n.15min), lupasivat reilu 20min toiminta-aikaa tuolle. Makso 160€ tms. kun ostettiin, mutta päivääkään ei ole kaduttanut, nopeasti saa karvat ja roskat pois lattialta ja matoilta...
   
 2. Alghazanth

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  1 576
  Hmm jotenkin ite ajattelen että on helpompi vaan ottaa se normi imuri kaapista, kuin järjestää itellensä filttereiden pesu ja akkujen lataus talkoita. Mökille olin lähellä ostaa rikkaimurin tilanpuutteen takia, mutta ostinkin sellasen voltan pienen normi imurin.

  [signature] Kustomrig.fi [/signature]
   
 3. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 506

  No kyllä mulla leviäis kasetti jos pitäis joka päivä kaivaa imuri kaapista, vetää johto ulos ja laittaa pistokkeeseen ja imuroida ja kiskoa sitä imuria perässä, sitten takasin kaappiin. Rikkaimurilla nostan telineestä painan nappia ja imuroin ilman että pitää koko ajan varoa sitä itse imuria ja kattoa tuleeko se perässä vai missä se johto on taas sotkussa vai minkä kulman taakse imuri jäi jumiin, imuroinnin loputtua nostan sen vain takasin telineeseen.

  Tuollaisen rikkaimurin säiliön täyttymiseen menee meillä 5pvä, taloudessa jossa on kaksi koiraa ja imuroidaan joka päivä, vkl sitten vain imasen rikkaimurin sailiön reijästä paskat pois isolla imurilla ja ehkä kerran kuukaudessa otan suodattimet irti ja putsaan tarkemmin. Akku latautuu samantien kun imurin nostaa telineseen, ei sinne tartte mitään johtoja pistää kiinni...
   
 4. teuo

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2001
  Viestejä:
  1 848
  Mitä akkuja olet tilannut, ainakin nopealla vilkaisulla kaikki 2500 mAh akkumyyjät ilmoittavat etteivät toimita suomeen?
   
 5. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Jos jotakuta kiinostaa niin Hobby Hallissa on tällä hetkellä ihan ok tarjoukset Dysoneista.

  Netanttilasta ja Kodin1:stä saa litium-akkuista Ergorapidoa ~200€ hintaan ja noihin löytynee jostain jotain koodeja, joilla saa 10% hinnasta pois.
   
 6. Moloch

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  1 135
  Näinhän se menee meilläkin. Tosin Dysonista tyhjennän säiliön päivittäin imuroinnin päätteeksi, kun aina siellä on vähintään se ison hamsterin kokoinen pölypallo. Tyhjennys on helppo homma: vien imurin roskapöntön yläpuolelle, painan salpaa ja luukku aukeaa ja roskat putoaa roskapönttöön. Luukku kiinni ja imuri takaisin seinätelineeseen jolloin akku alkaa latautua automaattisesti.
   
 7. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Ergorapidon ostin minäkin syksyllä Gigantista hintaan noin220 €. On todella tehokas vehje hyvän imutehon ja pyörivän harjan johdosta, lisäksi li-ion akussa pitkä toiminta-aika. Imuri on tosin hieman äänekäs sillä suuremmalla tehollaan, mutta harvoin tulee enää sitä perinteellistä imuria kaivettua esille.

  Nyt tosin tuon Ergorapidon varren virtakytkin on alkanut temppuilemaan - ei meinaa startata. Täytyy varmaan jossakin vaiheessa viedä takuukorjaukseen.
   
 8. Ziggemby

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  338
  Tällainen olisi ostoslistalla. Onko tuoreita suosituksia mikä kannattaisi käydä poistamassa?
   
 9. Rooivalk

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  944
  Seuraavassa Tekniikan Maailmassa on testissä rikkaimurit. Itse olen harkinnut Philipsin imuria, vaikutti asialliselta laitteelta tehonsa puolesta ja on saanut tuolla Prisman sivuilla paljon kehuja.

  https://www.prisma.fi/fi/prisma/philips-powerpro-duo-2-in-1-fc6168-01-varsi-imuri

  http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekn...riossa-tapahtuu-varsipolynimurit-vertailussa/

  Aikaisemmin mulla oli litium-akulla varustettu Electroluxin Ergorapido, joka oli vähän tehon puolesta pettymys, vaikka homman hoitikin, mutta tyypilliseen tapaan se sitten laukesi takuuajan sisällä ja otin rahat takaisin. Jos joku saa näppeihinsä tuon ensi viikolla virallisesti julkaistavan testin tässä pikapuoliin, niin voisi laittaa vaikka tiivistelmän lopputuloksesta. Tarkoituksena siis ostaa varsi-imuri, josta saa tuon rikkaimurin irti vaikka auton tai sohvan imuroimista varten.
   
 10. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
  Parempi puolisko on jo pidempään ollut vailla jotain langatonta imuria joten alkuun kyttäilin tarjouksista tuota dysonin v6:sta.
  Hinta vaan laittoi yskimään, reilulle kolmelle sadalle keksin ihan satavarmasti jotain muutakin käyttöä joten päädyin sitten tilaamaan koreasta Boschin GAS 18 V-LI -rungon, työkalujen akkuja kun löytyy omasta takaa.
  Tehossa ja säiliön tilavuudessa tuo ei varmaankaan dysonille pärjää, mutta käyttökin varmaan tulee olemaan suht kevyttä.
   
 11. makke2

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  152
  ^^Onko kenelläkään tietoa kuinka tuossa TM:n vertailussa kävi?
   
 12. Rooivalk

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  944
  Ostin lehden itse. Ergorapido ja Philips voitti tasapistein, Philipsin imuteho ja toiminta-aika oli parempi. Kävin tänään käpistelemässä tuommoista kaupassa, mutta sinne se ainakin vielä toistaiseksi jäi. Jotenkin noi vaikuttaa vähän leluilta kuitenkin.
   
 13. makke2

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  152
 14. Rysty

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2001
  Viestejä:
  1 148
  14,4V Ergorapido tuli hankittua vanhan 18V version tilalle, näytti olevan lähes merkityksetön ero imutehossa speksien mukaan. 135e Prismasta kun oli kaikki pienet kodinkoneet -15%.
   
 15. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Minulla on myös 18V Ergorapido. Se on kyllä hyvä vehje vaikka hieman rumaääninen onkin. Ainoa ongelma imuroitaessa on se, ettei suulake pysty imemään roskia jotka ovat aivan lähellä jalkalistaa.
   
 16. PeeVee79

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  712
  Ergorapido zb3102 irrotettavalla rikkaimurilla on nyt pari viikkoa ollut käytössä. Muuten hyvä kikotin, mutta pyörivä harja pysähtyy heti, kun alkaa mattoa imuroimaan. Imutehot ei piisaa millään ilman harjaa. Käytävämatolla ei ole mitään, mikä takertuisi harjoihin ja imuri lähtee samantien käyntiin, kun napista painaa. Mikähän tuossa mättää?
   
 17. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Itse hankin verkkokaupan tarjouksesta Dysonin DC45 mallin, lyhyellä suulakkeella toimii ihan rikkaimurina, lattiasuulakkeella saa tehtyä pienet siivouksetkin, mainio vekotin esim eteisen lattian imurointiin.
  Mattosuulakkeessa on pyörivä harja, olohuoneen lattialla oleva talja puhdistuu mielestäni paremmin tuolla kun Electroluxin ultrasilencerilla.

  Verkkiksen tarjouksessa oli 199€, ovh 399€, hintaisekseen hyvä laite, täydellä hintaa olisi joutunut pohtimaan useaan kertaan ostamista.
   
 18. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  Oisko ihan rehellisesti rikki? Täällä Ergorapido ZB3015SW jaksaa kyllä pyöritellä matolla ihan normaalisti.
   
 19. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 861
  Olen modannut vanhaan Nimh-Ergorapidoon 2200mAh 3s lipo-akun. Tehoa on nyt ihan mukavasti (ottaa 150W) ja akku riittää 165 neliöisen kämpän pikaimurointiin just passelisti. Pelkona oli, että moottori palaa, mutta hyvin on kestänyt toistaiseksi. Akku mahtui rikkaimurin kahvaosan sisälle.
   
 20. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Aikaisemmin meillä oli joku Electroluxin rikkaimuri josta sai sellaisen vähän mummoankkamaisen "oikean" imurin kun laittoi varsiosaan kiinni. Se ei vaan ollut ollenkaan kelvollinen tekele, rikkaimurina se jotenkuten menetteli mutta sen käyttäminen "oikeana" imurina oli ihan tuhoontuomittu koska se oli kömpelö ja painava.

  Nyt on Dyson ja siihen ollaan kyllä todella tyytyväisiä. Imutehoa tuntuu pisaavan sekä rikkaimurimoodissa että pitkänä mallina ja varsinkin harjasuulake on aivan loistava keksintö kissataloudessa, harjalla lähtee matoista kissankarvat yllättävän tehokkaasti. Ainoa miinus on, että kun pitää imuria isommalla teholla ja ajelee paljon harjasuulakkeen kanssa niin akku hyytyy kohtalaisen nopeasti, mutta tuo ongelma tulee vastaan lähinnä suursiivouspäivänä eli "kämppä kuin pommin jäljiltä ja parin tunnin päästä vieraita tulosa" -skenaariossa.

  On meillä tavallinen imurikin mutta sitä ei ole liiemmin tullut käytettyä tuon Dysonin hankinnan jälkeen. Lähinnä silloin kun on kämppä päässyt ihan toivottomaan kuntoon ja tekee isomman sivousurakan niin silloin kaivetaan perinteinen imuri kaapista.
   
 21. PeeVee79

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  712
  Jaa-a. Täytyy nyt vielä yrittää tutkia, ennenku käy ostoliikkeessä valittamassa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti